Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ BOYAMA ve SAÇ RENGİ HAKKINDA Sorular Ve Öneriler

yardım edin noluuurrr kızlar saçlarım siyahtı akmıştı bayadır boyamıyordum lorealin recitalini kullanıp boyadım küllü kahveye evet istediğim gibi kahvemsi koyu bi ton elde ettim uçlarda ancak diplere en son sürüp az bekletmiş olmama rağmen baya sarıya dönük bi renk oldu çok açık kendi saçımın bu kadar açılması beni şok etti.. şimdi ne yapmalıyım nasıl uçlarla dipler arasında denge yakalarım? diplerdeki açık renk aralarda da olsa yne dengeli durur gibi ... napcam ben :'((((((((((((((((((((

Meraba kizlar,

ben sacima balyaj yaptirmak istiyorm. diplerden koyu ve gittikce aciklasan. uclari tam sari olsun istiyorm ve dogal dursun istiyorm. ama bu cesit balyajin adini bilmiyorm..bu balyajin adi nedir?

birde sacimi en son kendim loreal 7.00 ile boyamistim onun üstünemi yaptirmaliyim yoksa kuaförler önce bi renge boyayip üzerinemi balyaj atiyorlar? nasil oluyor yani yanlis birsey yapmak istmiyorm cünkü hem uzatiyorum hem saglikli kalsin istiyorum hemde sacim o renklere iyice alissin istiyorum cünkü yaza dogru nisanim olucagi icin.. bilgi verirseniz cok sevinirim..

cvp yokmu ya :KK50:

doğal dursun istiyosan krepe balyaj olabilir fakat uçlarn daha açk durması ise boyama anında olabilr mi bilmiyorum ama zamanla olacak bişey zaten uçlardaki renk fön düzleştirici maşa derken açılır güneştende açılır yada 2.balyaj uygulamasından sonra uçlarn zaten daha açık olacaktır üstüne geldiği için umarım yardımcı olabilmişimdir

doğal dursun istiyosan krepe balyaj olabilir fakat uçlarn daha açk durması ise boyama anında olabilr mi bilmiyorum ama zamanla olacak bişey zaten uçlardaki renk fön düzleştirici maşa derken açılır güneştende açılır yada 2.balyaj uygulamasından sonra uçlarn zaten daha açık olacaktır üstüne geldiği için umarım yardımcı olabilmişimdir

tsk ederim yardimci oldun krepe balyaj i bi arastiriyim ben hemen :)

mrb cnm bnm cildimde sarıya ykn:KK3: ne renkler uygun olr acaba tşk ederim..:KK71:
......Türkiye'nin %95'inin cildi sarı ve sarı alt tonları zaten:nazar: canım...o yüzden dore ve tüm bakır, kızıl vs..kırmızı pigmentli tonlar,karamel ve bal köpükleri sıcak oldukları için sıcak ciltlilere yakışır...sıcak ciltlilerin saç ve cilt arası kontrast yapma çabaları facia ile sonuçlanabilir..o yüzden soğuk tonlardan kaçınmalılar...ayrıca cilt,saç sıcaksa kullanılan fondöten de sıcak yani alt tonu sarı olanlardan olmalıdır..:KK42:

Son düzenleme:
yok canım aşırı reaksiyon yapıcanı zannetmiyorum çünkü amcaoğluda kullanıyo onada doktor saç dökülmesi için vermiş sanırım yani saç derisinde bi sorun yok egzama fln gibi:130:
slm:KK23:...kanazol alıp kullandım,2 defa..iritasyon yapmadı fakat prospektüsünde ilaç kapsamında olduğu için sadece 4 hafta kullanılır yazıyor...:26:..memnun kaldım ben,,yani çok aşırı bir sertlik yapmadı saçımda...sormak istediğim bir şey var ama sana canım....sen bu ürünü süreğen mi yoksa 4 hafta kullanıp,bir ara mola verip, s.dermatit atağı başladığında tekrar mı kullanmaya başlıyosun acaba?..bu kanazolu nasıl kullanmak gerekiyor?bilgilendirirsen sevinirim:KK42: teşekkürler...

arkadaslar herkese merhaba. saclarımı uzun zamandır kırmızıya yakın tonlarda kızıla boyuyorum ama artık bitkisel bir boyaya gecmek istiyorum. bitkisel boyalarda istedigim tonu yakalamam mumkun mu sizce? tierranın bal kabağı ya da mangosunu kırmızı yoğunlaştırıcıyla karıştırsam diyorum ama cesaret edemiyorum bi türlü :KK50: bi de tierranın kullanımı normal boyalar gibi değil sanırım, nette bir sürü değişik tarifini vermişler, siz nasıl kullanıyorsunuz? karıştırdıktan sonra 20dk içinde saça uygulamak lazımmış, ilk boyamada önce boylar sonra dipler boyanmalıymış falan bi sürü şey var kafam karıştı..
bi de nette arastırırken biosellection diye bir marka daha buldum. kullanan var mı? :26:

Saçlarımın yapısı gür ve kalın telliyken kuaför mafetti açıcıyla ortada renkte yok boyayamıyorumda ama napacam bilmiyorum böylede kimi açık renk kii koyu renk saçımın en az zara veren boya yapsammı ya çikolata kahve sürsem zaten açık renk isterken bu oldu koyu renk duracaktım saçımdan niye oldum e şimdi ne renk hangi marka boya olacak hata yapma şansımda yok bi kere sürebilirsem anca :KK43:( çok çaresiz kaldım

......Türkiye'nin %95'inin cildi sarı ve sarı alt tonları zaten:nazar: canım...o yüzden dore ve tüm bakır, kızıl vs..kırmızı pigmentli tonlar,karamel ve bal köpükleri sıcak oldukları için sıcak ciltlilere yakışır...sıcak ciltlilerin saç ve cilt arası kontrast yapma çabaları facia ile sonuçlanabilir..o yüzden soğuk tonlardan kaçınmalılar...ayrıca cilt,saç sıcaksa kullanılan fondöten de sıcak yani alt tonu sarı olanlardan olmalıdır..:KK42:

tşk ederim cnm soğuk tonlar siyah yani koyu tonlarmı oluyor ?herkeste siyaha boya deyip duruyor iyiki boyamadım hmn :KK30:

Son düzenleme:
benim bildiğim soğuk tonlar küllü ve irize tonlardır.sıcak tonlar da kızıl ve bakır yansımalı renklerdir.
kendimden farkettiğim üzere bana kızıllı bakırlı tonlar yakışmıyor.birden yüzümle saçım aynı renk oluyor.pembe beyaz tenliyim bu yüzden ben doğal veya küllü renkleri tercih etmeye başladım.böylece yüz hatlarım ortaya çıkıyor.

tşk ederim cnm soğuk tonlar siyah yani koyu tonlarmı oluyor ?herkeste siyaha boya deyip duruyor iyiki boyamadım hmn :KK30:

koyu tonları soğuk diye niteleyemeyiz canım..saç boyalarında yansıma olarak kullanılan küllü(x.1),irize(x.2) veya kum ve sandre tonları soğuktur mesela....siyah renk,sıcak yada soğuk değildir tek başına,,,yansıması ne renk ise;o rengin karakterini taşır..mesela kızıl-siyah sıcaktır,oysaki viyole siyah soğuk bir renktir...piyasada genellikle yoğun siyah olarak geçen ürünler,içlerinde yansıma olarak irize alt tonlarını barındırırlar fakat bu ışıkta çok belirginlik kazanmaz..salt siyah endüstriyel boya yoktur zaten,,az da olsa içinde ışığı yansıtacak sıcak yada soğuk pigmentler bulunur...tavsiyem cilt rengini baz alman boya seçerken....:KK70:

koyu tonları soğuk diye niteleyemeyiz canım..saç boyalarında yansıma olarak kullanılan küllü(x.1),irize(x.2) veya kum ve sandre tonları soğuktur mesela....siyah renk,sıcak yada soğuk değildir tek başına,,,yansıması ne renk ise;o rengin karakterini taşır..mesela kızıl-siyah sıcaktır,oysaki viyole siyah soğuk bir renktir...piyasada genellikle yoğun siyah olarak geçen ürünler,içlerinde yansıma olarak irize alt tonlarını barındırırlar fakat bu ışıkta çok belirginlik kazanmaz..salt siyah endüstriyel boya yoktur zaten,,az da olsa içinde ışığı yansıtacak sıcak yada soğuk pigmentler bulunur...tavsiyem cilt rengini baz alman boya seçerken....:KK70:

tşk ederim cnm baya bilgilisin valla ne güzel biraz karışık bu boya işleri:KK6:şimdi ben brz doğal dursun diye 7.1 yada 7.31 boyamayı düşünüyorum bakalım nasıl olcak:KK71:

Son düzenleme:
bide cnm uygun olduğunu düşündüğün tonları ve yansımaları yazarmısın not edeyim bıktım yanlış seçimlerden:KK4:

Son düzenleme:
tşk ederim cnm baya bilgilisin valla ne güzel biraz karışık bu boya işleri:KK6:şimdi ben brz doğal dursun diye 7.1 yada 7.31 boyamayı düşünüyorum bakalım nasıl olcak:KK71:
rica ederim canım:KK42:..açık kumral küllü ve açık kumral dore küllü renklerini seçmişsin...küllü görünümü daha fazla vurgulamak istiyorsan 7.31'i kullan derim....7.31 biraz daha soğuk cilt rengi olana daha fazla yakışır diğerine nispeten...

Saçlarımın yapısı gür ve kalın telliyken kuaför mafetti açıcıyla ortada renkte yok boyayamıyorumda ama napacam bilmiyorum böylede kimi açık renk kii koyu renk saçımın en az zara veren boya yapsammı ya çikolata kahve sürsem zaten açık renk isterken bu oldu koyu renk duracaktım saçımdan niye oldum e şimdi ne renk hangi marka boya olacak hata yapma şansımda yok bi kere sürebilirsem anca :KK43:( çok çaresiz kaldım
sevgili prenses saçlarının koyuluklarından kurtulmak istiyorsan sana denenmiş bir tavsiyem var....turp suyu.....turp suyu boyayı ciddi ölçüde akıtıyor,4-5 uygulamadan sonra....2-3 adet turpu soymadan yıkayıp bir tencereye rendele ve üzerini kapatacak tarzda su ile doldur...30 dakika kaynat ve posasını süz.., soğumaya bırak....soğuyunca içine 1 kapak (2-3ml)biberiye yağı damlat ve ısıyı kontrol et..ısı yeterliyse saçına sür ve 1-1,5 saat beklet.....sonra sıcak suyla ilkin ısla ve şampuanla..bunu 3-4 kez tekrarlarsan işe yarar......:KK3:..böylelikle saçındaki fazla koyu kısımlar ile daha çık kısımlar eşitlenmiş yani bir nevi saç rengi homojenize olmuş olur..ama sebat edeceksin,yılmadan...böylelikle belki çikolata kahveden daha çık tonlar bile deneyebilirsin:KK61: kolay gelsin...

bide cnm uygun olduğunu düşündüğün tonları ve yansımaları yazarmısın not edeyim bıktım yanlış seçimlerden:KK4:

tatlım bu herkesden herkese göre değişir....o yüzden net ve sağlıklı bir yanıt vermek zor olur....çünki yüz şekli,ten rengi,saçın kalitesi,uzunluğu,hatta kesim modeli bile renklerin saçta görünümünü ve verdiği genel imajı çok etkiliyor....ama sen anladığım kadarı ile kendin için fazla radikal olmayacak renkleri tercih etmişsin....açık kumral küllü ve küllü doreleri.....bence güzel tonlar ve soğuk cilt tipine ben bu renkleri çok daha fazla yakıştırıyorum mesela...ben bunun dışında kahveleri seviyorum....içinde hiç kızıl pigment bulundurmayan yada çok az bulunduran kahveleri...irize kahve kendimde denedim ve hoşuma gitmedi mesela,,:KK1: ama sonradan akıttım...bunların dışında karamel tonlarını yanlızca sorunsuz,sivilcesiz ve soğuk ciltlilere öneriririm....sıcak ciltlilerde kötü duruyor bence...bu sene çok revaçtaydı fakat herkese kesinlikle yakışmıyor,özelikle de esmer tenlilere...ayrıca çok koyu kahveler,siyahi tonlar da yüz biçimi keskin ve kemikli olanlara pek kanımca gitmiyor..imajı sertleştiriyor...vs.vs...çok fazla yazacak izlenim ve bilgim var fakat yine çok uzun oldu..üyelerden özür:81:

tatlım bu herkesden herkese göre değişir....o yüzden net ve sağlıklı bir yanıt vermek zor olur....çünki yüz şekli,ten rengi,saçın kalitesi,uzunluğu,hatta kesim modeli bile renklerin saçta görünümünü ve verdiği genel imajı çok etkiliyor....ama sen anladığım kadarı ile kendin için fazla radikal olmayacak renkleri tercih etmişsin....açık kumral küllü ve küllü doreleri.....bence güzel tonlar ve soğuk cilt tipine ben bu renkleri çok daha fazla yakıştırıyorum mesela...ben bunun dışında kahveleri seviyorum....içinde hiç kızıl pigment bulundurmayan yada çok az bulunduran kahveleri...irize kahve kendimde denedim ve hoşuma gitmedi mesela,,:KK1: ama sonradan akıttım...bunların dışında karamel tonlarını yanlızca sorunsuz,sivilcesiz ve soğuk ciltlilere öneriririm....sıcak ciltlilerde kötü duruyor bence...bu sene çok revaçtaydı fakat herkese kesinlikle yakışmıyor,özelikle de esmer tenlilere...ayrıca çok koyu kahveler,siyahi tonlar da yüz biçimi keskin ve kemikli olanlara pek kanımca gitmiyor..imajı sertleştiriyor...vs.vs...çok fazla yazacak izlenim ve bilgim var fakat yine çok uzun oldu..üyelerden özür:81:

saol cnm faydalı oldu yinede bana tşkkrr ederim :KK70:

arkadaşlar lütfen yardıım. Aşağıdaki resimde saçın üst kısımları ne renk soğan kabuğu mu?? bir de piyasada soğan kabuğu diye bir renk yok sanırsam.hangi marka ve numara bu renge yakın?????????:KK1::KK1::KK1::KK1:

senelerdir aynı saç rengini kullanıyorum hiç saçımı boyatmadım şimdiye kadar. simsiyah saçlarım ve esmer bir tenim var aynı zamanda siyah zeytin tipinde gözlere sahibim. arap kızıyım işte siz düşünün artık esmerliğimi:))) (gerçekten arabım ama)

kime sorsam boyatma sana hic bi renk gitmez diyor aşırı sıkıldım ama siyah siyah siyah nereye kadar?? önerebileceğiniz bi renk var mı? kahve tonları dışında

Arkadaşlar banada yardımcı olabilecek biri varmı aranızda :KK25:

Koyu kumral kullandığım saçlarımı geçen hafta röfle yaptırdım. Sık röfle oldu ve ilk başta renk açıldığı için gözüme iyi gözüktü. Sonra sonra çiğlik ve sanki yeşillik farkettim. Gidip cila yapmasını çiğliği almasını rica ettim ve zorla cila yaptırdım. değişen birşey olmadı. Üstünede aynı gün beğenmeyen çok arkadaşım oldu onlarda yeşile çalan basit bir röfle görünümünde olduğunu söylediler. Bende kolleston küllü açık sarı 8-1 ile boyadım dün. Sonuç korkunç oldu üstelik sadece 25 dk. beklettim. yeşil desem yeşil değil, kül rengimi desem, sarı desem hiç denmez :KK43:( O panikle tekrar boya almaya çıktım sonra aklıma beyaz sabun geldi eve dönüp beyaz sabunla baya bir yıkadım. Biraz aktı ama renk hala berbat ötesi. Şimdi bebe yağı sürdüm birazdan tekrar duşa girip saçımı sabun manyağı yapıcam :KK43:
Sizce ne yapmalıyım kuaförlere artık hiç güvenim kalmadı. Acaba bu boyayı akıtmayı başarırsam açık altın sarı filan boyasam canlı bir röfle görünümü olurmu :KK53:

X