Sabırsızlanıyorum ...!

bitirdin beni elifff kocam olmasa böğüre büğüre ağlardımm senağlamasenağlama

bizde anne olup yaşıcaz bunları inşallah
bebeğimizi karnımızda 9 ay taşıcaz, doğumu yaşıcaz, kucağımıza alıp mis kokusunu duyucaz, emzirip beslicez...
hep yanında olcaz, sevicez koklıcaz öpücez
büyürken yaralarını sarıcaz, onunla ağlayıp gülcez
daha neler neler...

Anne olunca anladım anne

Bak anne yeni bir şiir yazdım sana
ama şair değilim ben söz yazdım sana
Nasıl şiir yazarın anlattım işte sana
Dökemem beynimden geçenleri kalemime
Şair değilim ben ama anlattım kendimce
Nasıl minnettarım sana emeklerle getirdin bu yaşa
Anne olda anlarsın hani derdin ya
Oldum da anladım anne
Sevgin ne kadar yüceymiş meğer
Sana kötü söz, ele laf ettirdimse
Affet beni anne
Anladım aslında kızmazmısşın bana
Hata yapınca
Üzüldüğüme üzüldüğündenmiş sitemlerin
Sende benim gibi
mutsuz görmek istemezmişsin
Yüzünü evladının
Anne olunca anladım anne
Benim içinmiş bana kızmaların
Hiç bir şey istememişsin ki kendin için
Çocukların içinmiş bütün çabaların
Anne olunca anladım anne
Belki ofladım sana sitem ettim
Kalbini bilerek hiç kırmadım
Sen bilirsin beni herkesten iyi
Bilemem sevgimi göstermeyi
Sevgi göstermek içinmiş oysa
Biliyorum sen hep gurur duydun benimle
Büyüttün emek ve sevginle
Üzdüysem seni bir kere bile
Affet benin anne
Üzerimde paha biçilmez hakkını
Anne olunca anladım anne…

Sümeyra Tatlıcan

ÇALIŞAN ANNE OLMANIN ZORLUKLARI

Davranış Bilimleri Enstitüsü Çocuk ve Genç Birimi`nde Klinik Psikolog Eniz Pamuk, yayınlanan ``Çalışan anne olmak`` başlıklı yazısında, çalışan annelerin yaşadıkları sorunları dile getirdi.
"Eve varınca mutfağa mı girsem, çocuğumla mı ilgilensem`` gibi düşüncelerle evine dönen çalışan anne için, iş yorgunluğunun üstüne bir de evde koşuşturmaca başladığına değinen Pamuk, çalışan annenin, hem bütün gün bir işyerinde olmanın hem çocukla ilgilenip, onun bütün ihtiyaçlarını gidermenin hem de ev işlerinin altından kalkmanın bir kişinin tek başına başarabileceği birşey olmadığı bilincinde olması gerektiğini belirtti.
Pamuk, çalışan annenin, ``klasik anne`` olmadığını, bu nedenle yaşamında öncelik vereceği çocuk, eş, iş, ev gibi alanları saptaması ve bu alanların sıralamasının yapmasının şart olduğunu anlattı. Zamanakarşı yarışan çalışan annenin, işleri belli bir öncelik sırası içinde belli zaman dilimleri içine sığdırarak organize etmesi gerektiğini ifade eden Pamuk, şunları kaydetti:
``Hem anne olup hem de çalışan kadın, zamanının büyük bölümünü vicdan azabıyla geçiriyor. Bu duygunun temelinde çalışan annenin klasik anne gibi davranma içgüdüsü yatıyor. Oysa çalışan anne olmak yetersiz bir anne olmak anlamına gelmiyor. Herşey çalışan anne olmanınfarklı bir annelik kavramı olduğunu kabul ederek yola çıkmakla başlıyor. Anne olmayı çok klasik kalıplar içinde tanımlayıp o kalıpları ölçü almak, çalışan annelerin vazgeçmeleri gereken yanlış inanışların başında geliyor. Herşeyin mükemmel olması gerekmez. Evin çok temiz olması ya da akyam yemeklerinin çok düzenli ve çeşitli olması çocuğa ayrılacak zamanın daha az olması demektir. Yani bir işi mükemmel yapmaya çalışmak, başka birşeyi ihmal etmek anlamına gelmektedir.``

Çocuğun anneye ihtiyacı var

Çocuğun annesiyle, annenin de çocuğuyla birlikte olmaya ihtiyacı olduğunu, ancak annenin aynı zamanda biraz kendisine de zaman ayırmasıgerektiğini vurgulayan Pamuk, anneyle çocuk arasında bir kopukluk yaşanmaması için birlikte oldukları saatlerin nasıl geçirileceğine ilişkin bir program yapmanın en uygun yol olduğunu belirtti. Programıniçinde, ``çocukla geçirilecek 30 dakika kadar süren bir özel oyun zamanının olması gerektiğine`` işaret eden Pamuk, oyun zamanının hiç bölünmemesi ve tamamen çocuk tarafından şekillendirilmesinin önemli olduğuna işaret etti.
Pamuk, çalışan annenin ev işlerinde de başkalarından destek alması gerektiğini vurgulayarak, ``herşeyi ben yapayım`` diyen bir kadında bir süre sonra tükenmişlik hissi ve annelikten zevk alamama duygularının ağır basacağının altını çizdi.

Pamuk, çalışan annelere şu önerilerde bulundu:

* Hayatınızda öncelik vereceğiniz alanları (çocuk, eş, iş, ev gibi) saptayın ve bu alanları bir öncelik sırasına koyun.

* Anne olmanın, zamanın tümünü çocukla geçirmek ve hayatındaki önemli alanların hepsinin mükemmel düzeylerde olması gerektiği inanışlarından vazgeçin.

* Çocukla birlikte olunan zamana yönelik olarak önceden bir programyapın ve bir rutin saptayın. Bu rutine kesinlikle sadık kalın.

* Kendinizin annelik konusunda iyi niyetli ve yeterli olduğunuza inanın.

* Ters giden bir günün sonunda kendinizi suçlamayıp ertesi güne beyaz bir sayfayla başlayın

ve evet gözaşları akmaya başladı nasıl duracak bilmiyorum annecim sen derdin anne olunca anlarsın benimle ağladın benimle güldün hastalandım baktın için benim kadar acıdı değil mi anne öyle güzelsin ki seni seviyorum anne

evet çalışan anne olmak zor ya ne yapacağız tanıdık kimse yok bakıcı olacak ya da devre şimdiki gibi olacak birimiz sabahçı birimiz öğleci ancaak olur olsun da ona da sıra geli,r

evet çalışan anne olmak zor ya ne yapacağız tanıdık kimse yok bakıcı olacak ya da devre şimdiki gibi olacak birimiz sabahçı birimiz öğleci ancaak olur olsun da ona da sıra geli,r

nasıl yaparız bende bimiyorum canım valla
annem gelse ne kadar kalabilir
başka birine de nasıl emanet edilir

ayy sorma hangi okula gider hangi öğretmene versem acaba kaçıncı sınıfta dersaneye yollasamm oo liste uzar eliff

canım ben gidip buharımı yapayım ağrım var bugün ilaçtan mı ne erken mi yumurtlayacam nee:1shok:ağrıdan midem bulanıyor sanki adet olucam daha dün bitti yaaa:1shok::1shok:neysee ben çıkayımmm:jeyyar::jeyyar:delikafadulden:CüvCüv:

günaydın kızlar
bugün depresyonum devam ediyo
adetim yaklaştı ,sivilcem çıktı ,bacaklarım kasılmaya başladı kendini belli etti
erken mi adet olcam ne??

günaydın kızlar
bugün depresyonum devam ediyo
adetim yaklaştı ,sivilcem çıktı ,bacaklarım kasılmaya başladı kendini belli etti
erken mi adet olcam ne??

Kuzu ya çık artık depresyondan ya bak ne güzel yaz geldi
Havalar ısınıyor soğuk karlı kötü kış günleri bitti
Seni seven bi kocan var evinde eşinle mutlu ve huzurlusun
Yakındada zayıflayıp incecik olcan daha ne olsun deil mi kuzu kaydirigubbakcemile3

ya kızlar ben dayanamayı bugün sabah arkadaşımla işe gelirken eczaneye girip test aldım:tomato::tomato:
veeeee yaptım
böyle varla yok arasında çok silik bi çizgi çıktı CADIARZU
2gün sonra adet olmazsam testi tekrarlıycam

aaaaaaaaaaaa.... delikafadulden
inanmıyorum yaaa... delikafadulden
kesin pozitiftir o.. merak etme.. hatta bugün bir test daha yap..
kız çok sevindim yaaaa....
:sm_cool: :sm_cool:

Günaydın arkadaşlarım! Nasılsınız bugün? Hava soğudu yine. Başım ağrıyo.mirmirmirmir

valla güzelim her adet dönemim yaklaşırken benim psikoljim bozuluyor yasenağlama
dün akşamdan beri ağlamaklıyım:çok üzgünüm:

çok sevindim büşracım ya inşallah bebişin seninledir :CüvCüv:

Ay Büşracım. Senin adına çok sevindim canım. Vardır inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…