Sınıf Öğretmenleri bir Bakabilir misiniz?

Efes78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2022
1.436
1.583
63
46
Merhaba,oğlum 2.sınıfa gidiyor..öğretmeni bu sene ödevleri oldukça azalttı, ama evde en az 60 sayfalik hikaye kitabını haftalık olarak okumalarını istemişti..her hafta hikaye kitabı ile ilgili hazırladığı soruları deftere yazdırıp istiyor..getirmeyeni de ilk kez bu hafta gurupta yazdı..2 aya yakın da bu kitap okuma böyle devam ediyor..Ama çocuğum bundan artık çok sıkıldı, her hafta hikaye kitabı okumak istemiyor..Diğer konuştuğum birkaç veli de aynı sıkıntıyı yaşıyor..ama sınıf gurubunda konuşulan birşey yok,zaten eleştirisel şeyler pek konuşulmuyor...sizler bu konuda ne düşünürsünüz acaba?
 
Sevdirmeye cabalayin. Bu çocuğunuzun gelişimi için çok onemli
 
Ben sınıf öğretmeni değilim ama eğer kızımın öğretmeni böyle bir şey yapsa açıkçası mutlu olurdum. Ne güzel işte, hayatı boyunca ona yardımcı olacak bir şey yapıyor.
 
Muhtemelen çocuğun zevkine göre kitaplar seçmiyorsunuz. Öğretmeni çok doğru davranıyor. Lütfen okuması için çabalayın, zevkine göre kitaplar alın. Okumayan çocuk matematik de fen de yapamaz!
 
Ne güzel ödev, faydasını ilerde çok görecek günlük 8-9 sayfa yapıyor bu çok mu hayır. Şimdiye kadar geçtiğim tüm sınav ve mülakatları kitap okuma alışkanlığıma borçluyum. Ha ama o yaşta bir çocuğa verilen kitabın içeriği çok yoğun yazılardan ibaretse bilemem. Muhakkak yaşına uygundur diye düşündüm.
 
Muhtemelen çocuğun zevkine göre kitaplar seçmiyorsunuz. Öğretmeni çok doğru davranıyor. Lütfen okuması için çabalayın, zevkine göre kitaplar alın. Okumayan çocuk matematik de fen de yapamaz!
Kitap listesini öğretmen verdi
 
Okuyacak mecbur, bugün okumazsa yarın dağlara taşlara vurur kafasını iş işten geçmiş olur. Ha sıkılırsa arada alışkanlık haline gelmeden ara verilebilir. Ama suistimal etmesine izin vermemeniz gerekiyor. Biraz tavlayarak Biraz oyun biraz siz de kitap okurken öyle böyle alışacak.
Seriden sıkılmış olabilir, herkes aynı kitabı okumuyor siz alıyorsanız aldığınız hikaye kitabı grubunu değiştirin. Unutunca geri diğer seriye dönersiniz.
Okumadığı zaman da yarış olarak düşünmeyin ama sınıfın gerisinde kalacak.
Yapmamanın sorumluluklarına hazırsanız es vereceksiniz.
Algılama seviyesi performans olarak diğerlerinin altına düşer. Kelime hazinesi artsın hızı ve algılaması yükselsin. İfade becerisi kalıcı şekilde seri yükselsin diye bunlar. Ana dilindeki kitabı da okuyuversinler canım 1 haftada 60 sayfa çok yüksek değil. Günlük 8-9 sayfa okuyabilir zaten puntoları kocaman o grubun.
 
Öğretmen değilim.

Kızım 3. Sınıf.
Birinci sınıfın ikinci döneminden beri haftada 2 kez kitap değişim günleri var.
İlk sene 30-ikinci sene 48-bu sene 64 sayfalık kitapları okuyorlar.
Değiştirmek zorunlu değil ama karnede okudukları kitap sayısı görünüyor. Öğretmenleri de özel bir durum yoksa minimum haftada 1 kitap okumalarını öneriyor.
Okumayı hala severek yapmıyor benim kızım da. Ama görevi, yapacak. Sevip sevmemesini ön planda tutmuyorum, yapılacak.
Biz de oturup kitap okuyoruz onunla haftada 4 kez.
Önerim bu durumu sınıf grubunda konuşarak azaltmak yerine çocuğa sevdirmeye odaklanmanız.
 
Öğretmeninizin kıymetini bilin ki ödevi fazla vermiyor ve beklediği tek şey kitap okumaları. Sıkıcı gelebilir tabi ki çocuklara oturup ekran varken veya oyuncaklariyla bakit geçirmek falan. Burda öğretmenimiz tercihi çocuğa bırakmamış. Ben süre vermiyorum açıkçası, hepsinin kitap kurdu olmasını da beklemiyorum ama okumaları için ailelerden destek istedim. Uzun süreli oturup okutmak yerine okuma zamanları yapın gün içinde iki üç kez. Eğer vaktiniz varsa yanyana oturun ve çocuğunuz sesli okusun siz de takip edin satırları. Odana git kitap oku derseniz sıkılır okumaz çocuklar.
 
Bence öğretmenle görüşün. İlgisini çekmediği için okumak istemiyor. Şuan okumayı sevmesi için ilgi duyduğu kitapları almanız gerek
Seri ile alakası yok, dikkati dağılıyor kendini planlamayı öğrenememiştir daha küçük.

E Efes78 Öğretmen toplu takip ediyordur o yüzden liste vermiştir. 2. Sınıfa giden bir çocuğun sıkılması gayet normal dikkat süreleri kısa zaten. Oyun falan ikna olur bir şekilde. Her itiraz ettiğinde kitap değiştirmeye alışmaması lazım. En son nokta o seviye. Bahane haline getirir. Çocuklar zeki hemen bunu kavrarlar. Sevmedim okumak istemiyorum diye geçiştirir belli bir noktadan sonra dikkatli yaklaşmak lazım.
Her olayda da fıtı fıtı hocaya gitmeye gerek yok. Hocaya tavsiye için gidilir, rehberlik servisinden tavsiye destek almaya gidilir. Bu basit bir sorun
 
Bir de günümüz sınav ve soru sistemleri kitap okumamış çocukları hemen eliyor. Yani akademik olarak bir beklentiniz varsa geleceği için, sınavlarda başarılı olması için bu yaştan düzenli kitap okuması çok faydalı olacaktır.
 
Çocuk ana dilinde kaliteli cümle kuramıyor, basit ders kitabındaki yönergeyi de anlamıyor okuyunca. Veliye bunu izah edemiyoruz. Bende de bir tanesi vardı. "Oğluşum bunu okumak istemiyor ben başka bişi okutsam? Ya da ben okuyup anlatsam olur mu??" Tövbe ya Rabbim demiştim
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…