Dun gece uyurken banada biseyler oldu aslinda uyanik gibiyim fakat yerimden kalkamiyorum ustume bir agirlik coktu kaskati kesildim yataktan kalkmaya calisiyorum olmuyor bisey beni yatagin icinde tutuyor yan bazada erkek kardesim yatiyor ona sesleniyorum sesimi duymuyor bile sesim kisik bir vaziyette cikiyor bogulacak gibiyim yeterki sesimi duysun diyorum son anda yataktan nasil kalktigimi bile bilmiyorum baktim hersey ayni kardesim uyuyor tabi beni uyku tutmadi
bu duruma karabasan deniliyor. karabasanın diğer bi adı ise 'uyku felci'dir.Uyku felci, rüya gören bir kişinin rüyasında yaptığı hareketleri aynen yapmasını engellemek için REM uykusu süresince oluşur.Uyku felci beyin REM durumundan tamamen uyanık duruma geçse de beden felcinin devam etmesi durumunda oluşur. Bu durum, kişinin bilincinin tamamen açık olmasına rağmen hareket edememesine sebep olur. Uyku felcinin sebep olduğu halüsinasyonlar bazen durumun normal bir rüya olarak algılanmasına, bazen de oda içerisinde hayali şeyler görülmesine sebep olur
Kırıntı, yemek kırıntısı?Yatağınızda kırıntı olmamasına dikkat edin, yatmadan dua okuyun aynı şekilde bu varlıklardan bende çok korkan ve onlar tarafından zor şeyler yaşamış biriyim, her şeyin başı dua kesinlikle nas, felak ve ayetel kürsiyi özellikle okumanızı tavsiye ederim.
sen uyku felcı gecımrmıssın ,karabasaan da denılıyıorDun gece uyurken banada biseyler oldu aslinda uyanik gibiyim fakat yerimden kalkamiyorum ustume bir agirlik coktu kaskati kesildim yataktan kalkmaya calisiyorum olmuyor bisey beni yatagin icinde tutuyor yan bazada erkek kardesim yatiyor ona sesleniyorum sesimi duymuyor bile sesim kisik bir vaziyette cikiyor bogulacak gibiyim yeterki sesimi duysun diyorum son anda yataktan nasil kalktigimi bile bilmiyorum baktim hersey ayni kardesim uyuyor tabi beni uyku tutmadi
Dun gece uyurken banada biseyler oldu aslinda uyanik gibiyim fakat yerimden kalkamiyorum ustume bir agirlik coktu kaskati kesildim yataktan kalkmaya calisiyorum olmuyor bisey beni yatagin icinde tutuyor yan bazada erkek kardesim yatiyor ona sesleniyorum sesimi duymuyor bile sesim kisik bir vaziyette cikiyor bogulacak gibiyim yeterki sesimi duysun diyorum son anda yataktan nasil kalktigimi bile bilmiyorum baktim hersey ayni kardesim uyuyor tabi beni uyku tutmadi
Ben bu karabasanı hala çözmüş değilim! Gercekden öyle bir şey varmi? Tam olarak nasıl bir şey? yada nedirSen uyku felci yaşamışsın arkadaşım. Yani halk dilinde (karabasan).
Konu sahibi arkadaşım da öyle..
Önceleri çok yaşadığım bir durumdu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?