kızlar cinler de 2 gruba ayrılıyolar diye duydum ben...
bi müslüman cinler var bir de inanmayan cinler...
inanmayan cinler musallat olduğun da çok daha tehlikeli oluyo..
bazı arkadaşlar korkabilir ama,
teyzemin kızı lohusayken evin içinde dolaşan ve kafası olmayan bi polis gördüğünü söylüyodu..
ve malesef o evde her akşam içki içilirdi, eşi inanmazdı
çok doktora, çok hocaya götürdüler..
sonunda artık bu işin ehli olmuş bi teyze okudu üfledi, muska verdi, günlük okuması gereken duaları öğretti..
ve kuzenim kurtuldu görmekten..
Allah kimseye yaşatmasın, insan kafayı bile üşütebilir böyle bi durum karşısında
kızlar cinler de 2 gruba ayrılıyolar diye duydum ben...
bi müslüman cinler var bir de inanmayan cinler...
inanmayan cinler musallat olduğun da çok daha tehlikeli oluyo..
bazı arkadaşlar korkabilir ama,
teyzemin kızı lohusayken evin içinde dolaşan ve kafası olmayan bi polis gördüğünü söylüyodu..
ve malesef o evde her akşam içki içilirdi, eşi inanmazdı
çok doktora, çok hocaya götürdüler..
sonunda artık bu işin ehli olmuş bi teyze okudu üfledi, muska verdi, günlük okuması gereken duaları öğretti..
ve kuzenim kurtuldu görmekten..
Allah kimseye yaşatmasın, insan kafayı bile üşütebilir böyle bi durum karşısında
benim anneme de gençliğinde çok dadanırlarmış.(Sebep olanlar cinse tabi) Kendini bir anda alakasız yerlerde buluyormuş.Mesela bir merada ölü koyunlarla vs. Ama gözlerini kapatıp dualar okuyunca kendini tekrar olduğu yerde buluyormuş.Eski evimizdeyken oluyormuş ama artık taşındık kalmadı öyle bir şey.Bir de anneme çok malum olur.Kadın rüyasında her şeyi görür.Abimin 6 sene çocuğu olmadı tüp bebek tedavisine başladılar daha çok yeni hamileymiş haberi yok.Annem hamile olduğunu birinin ona söylediğini erkek olduğunu adını söyledi.Gerçekten erkekti ve ona rüyasında ona söylenen adı koyduk.En son ki rüyasında sabah kalktı amcam ölecek dedi akşama ölüm haberini aldık:18:
benim anneme de gençliğinde çok dadanırlarmış.(Sebep olanlar cinse tabi) Kendini bir anda alakasız yerlerde buluyormuş.Mesela bir merada ölü koyunlarla vs. Ama gözlerini kapatıp dualar okuyunca kendini tekrar olduğu yerde buluyormuş.Eski evimizdeyken oluyormuş ama artık taşındık kalmadı öyle bir şey.Bir de anneme çok malum olur.Kadın rüyasında her şeyi görür.Abimin 6 sene çocuğu olmadı tüp bebek tedavisine başladılar daha çok yeni hamileymiş haberi yok.Annem hamile olduğunu birinin ona söylediğini erkek olduğunu adını söyledi.Gerçekten erkekti ve ona rüyasında ona söylenen adı koyduk.En son ki rüyasında sabah kalktı amcam ölecek dedi akşama ölüm haberini aldık:18:
tabii ki dua oku ayrıca o duayı okumak için uğraşman seni oyalayacaktır ve bu durumdan daha kolay kurtulursun.
Daha önce başka konularda da yazdım ama tekrar yazıyım canım biz uyurken beynimizle vucudumuz arasında bir mekanizma devreye gidiyor.Beynimiz rüyamızda yaptığımız herşeyin sinyalini vucuda gönderir ama bunları yapmamızı bu mekanizma önler.Mesela rüyanda koşuyor musun beynin bacaklarına koşma emrini gönderir ama bu bahsettiğim nedenden dolayı uyurken koşmazsın.
Şimdi bazen uyanırsın beynin uyanık olduğunu algılar ama henüz o mekanizma devreden çıkmamıştır bu yüzden bacaklarını kollarını oynatmak istediğinde hatta gözlerini açmak istediğinde açamazsın.Bize çok uzun bir süre gibi gelir ama aslında çok kısa bir süre.Bana da eskiden çok olurdu ama artık bunu bildikten sonra inanır mısın olmuyor.Bu olayın herhangi bir tehlikesi yokmuş ve bilinen nedenleri psikolojik yani genelde kötü bi rüya gördükten sonra olur mesela ,ya da sırtüstü yatmak bu durumda da insan beynine az kan gidiyormuş.Bilinen nedenleri bunlar.Cin min falan diyip büsbütün korkutmayın kendinizi.
evet, bazı insanlar böyle şeyleri yaşıyolar...
duanin gücünü bi kez daha anlamış oluyoruz işte..
benim annemlerde köyde toprak evlerde yaşıyolarmıştı 40 sene önce..
orda da çok olaylar yaşamışlar...
hatta eskiden daha çokmuş böyle şeyler..
evet evet aslında korkutmamak lazım gerçekten de insan acaba mı diyor o an ister istemez aklına geliyor:18:
bilimsel açıklamasına katılıp fazla kurcalamamak en iyisi
evet ,şöyle yazıyı da ekleyeyim (hem de zaman gazetesinin haberievet evet aslında korkutmamak lazım gerçekten de insan acaba mı diyor o an ister istemez aklına geliyor:18:
bilimsel açıklamasına katılıp fazla kurcalamamak en iyisi
Aslında bence de dallanıp budaklanmasa herkes için daha iyi olur..
Bende herzaman rüyada uyanık olduklarını bu yüzden böyle bir şeye inandıklarını sanırım. Yani uyurken rüya gördüklerini ama rüyanın icinde olduklarını anlamadıklarını ve bunu gercek yaşattıklarına inandıklarini sanırd. Yukarda bir arkadaş bunun Kuran'da yazdığını söylemiş..Dun gece yasadigim bir olay arkadasim yatakta yatiyorum ama gozlerim acik bir vaziyette cevremde olan biten olaylarin farkindayim yataktan kalkmaya calisiyorum olmuyor uzerime birisi cokmus gibi beni tutuyorlar yatagin icinde kardesime sesleniyorum ama beni duymuyor sesim kisilmis sesim hic cikmiyor sonra odanin icinde kardesimi hareket ederken goruyorum bana dogru geliyordu fakat kardesim yan bazada uyuyordu bacaklarim falan kitlenmis durumdaydi sonra yataktan nasil kalktigimi hatirlamiyorum bile.
arkadaşlar ne kadar kabul etmemeye çalışsak da, herşeyin bi bilimsel açıklamsı var (ben buna katılmıyorum) diye kendimizi rahatlatmaya çalışsak da kaçamıyoruz bazı şeylerden değil mi?
Kuran'da yazan bişey için, ben inanmıyorum, bilimsel olduğunu düşünüyorum demek de, Allahın gücüne gider diye düşünüyorum ben...
böyle bişeyden şüpheleniyosak, bol bol okuyup, Allaha sığınmaktan başka çaremiz yok...
çokça dua okuyup, yaradana güvenebilmek önemli olan..
Eşin cinlere inanır, bende öyle.Nimet üzerinde yatılır mı hiç? Yattığımız yerin temiz olması gerekir öncelikle günah tabiki..
Cinlerin var olduğu Kuran-ı Kerimde de yazar, hatta cin suresi bile vardır.
Eşiniz bir daha düşünsün derim.
Aynı ailemde yaşıyoruz sadece onları göremiyoruz, bu sebeple de tedbirli olmamız gerekiyor. Farkında olmadan onlara zarar verebiliriz.
Tuvalete, banyoya girerken, sofraya otururken besmele çekmemiz gerekiyor.
Benim kardeşim inanır ama korkmaz mesela, ben şehir dışında okurken bir kaç kez yatağının üzerinde tepsiyle yemek yemiş, illa kırıntı olmuştur yatağında ki dikkat etmemişte, bir süre gece sabaha kadar uyuyamamış, garip şeyler görmüş. Yatağında bir şey yedin mi dediğim de evet, yemek yedim kaç kez dedi. Şimdi yapmıyor, bir şeyde olmuyor Allaha şükür.
bilimsel açıklamasına inanmak Kur'an'ı reddetmek değil ki :) cinler var da(benim inancıma göre ), gelip bize sataştıkları kesin değil yani
Eşin cinlere inanır, bende öyle.
ama yemek konusunda sanırım iyi açıklamadım. Ehh annasi, babası öğretmemişki, günah olduğunu, ekmeyin üstüne basmamız gerektiğini:)
burda açıklandığı gibi açıklarsam ne demek istediğimi anlayacakdir.
aciklamaniz için tskler!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?