Kızlar ben Azeri Türküm yabancı sayılmam. Rusiyada da yaşadım rus arkadaşlarım da oldum onların kötü ve iyi taraflarını yazıcam.
Onlarda kültür yüksek, onların çoku okumuş, kendini seven, kendine güvenendiler. İyisi de çok kötüsü de. Ama tarih boyunca onlar hep bencil oluyorlar.
Siz Osmanlı Tarihini okusaz görceksiz ki, Osmanlı zamanı da türk erkekleri hep rus kadını düşkünü olmuşlar. Sorun neden? Onlar güzel çekiciler-evet, ama onlarla gezib tozuplar yalnız. Evlendikleri hanımlar TÜRK hanımları olub hep.
Şimdi de aynı, bizim erkekler (azerbaycanlılar) önceler de güzel rus hanımlarla yalnız gezib tozublar, ama evlenibler bizim hanımlarla. Bazı istisnalar var.
Bir rus hanımı Moskovada türk erkekle görüşürmüş. Bana dedi o türkün eşi kendine bakmıyan akılsız birisi olduğu için ailesinden bıktığı için başka yerde kadın arıyır.
Bu o demek ki, istersiz rus istersiz başka bir kadın olsun, eğer ki, erkeklerin çok hissesi gözü başka kadında ise sebebi kendinizde arayın.
Bakımlı olun, tatlıdil olun, okuyun, kendinizi hep gelişleşdirin, hayatınızı sevin, eşinizi sevin onda başka kadına merak kalmasın! O zaman ne rusa bakar ne başka güzel kadına.
Bir de Türk hanımı kadar asil, namuslu, ailecanlı, güzel birisi yok! Ne mutlu TÜRKÜM diyene!!!