Romanya Paylasim Alani (Tanisma)

ayni okullardan mi bahsediyoruz, :))
biz dun dristordakindeydik mc donals in karsisindaki,adi spectrum scaolo olarak geciyor orasi henuz acilmamisti.bize oranin isb nin romen egitim sistemi veren yeri oldugu soylendi.yoneticiler turktu.pantelimondakininde bu pazartesi acilacagini soylediler.neyse canim sizinkiler 1 haftadir gittigine gore bizi yanlis bilgilendirdiler demekki,bende burda yanlis yazmis oldum...demekki spectrum bu pazartesi aciliyor.

sizin kizlarada masallah,universiteye gittiklerinide gorursunuz insallah..

Selam,

Dün geldik, bugün yerleşeceğiz.Okula yarın gideceğiz.Biz ingilizce bölümüne yazdırdık.Bizede uzak, servisle gidip gelecek.Bu yüzden bende biraz (oldukça) endişeliyim.Yarın bende orada olacağım.Belki de bu hafta orada olurum.Neyle karşılacağız, oğlum ne tepki gösterecek hiç bilmiyorum.Umarım herşey yolunda gider.

Görüşmek üzere,

çocuklarınıza istediğiniz dilde eğitim aldırma şansına sahip olduğunuz için çok şanslısınız.biz ingilizce öğrenmeleri için ingilizce eğitim yapan bir kreş bulamadık romence konuşulan bir kreşe gidiyorlar.romence ne işlerine yarayacak bilmiyorum.ama seçme şansımızda yok.allah hepimizin çocuklarına zihin açıklığı versin.

cokacimcoook
merhaba nanecim ben türkiyeden döndüm orada sıcaktan bayılırken burada kış gelmiş neredeyse.tüm dengem bozuldu.ramazan imsakiyeside buldum isteyenler olursa yazabilirim.anladığım kadarıyla derneğiniz büyük bir hevesle kurulup sonrada ihmal edilmiş.umarım yeniden toparlanırsınız.türklerle ilgili aktiviteler olursa bizde katılmak isteriz umarım troya buradan duyuruyordur.ne zaman dönersin bilmiyorum ama döndüğünde merhaba demeni isterim.şimdilik hoşçakal.kaydirigubbakcemile3

ben vitan mall e yakin oturuyorum,romence bolumu cok yakin..bizde son anda isb nin ingilizce bolumunden vazgecip buraya karar verdik.acikcasi daha cok kucuk ve kiyamadim o kadar yola gondermeye,birde onumuzdeki ay kardesi olacagi icin benimde cok mobil olma sansim olmayacak.Artik seneye orayi dusunecegiz.
Umarim sizin icin hersey cok guzel olur.Cocuklar bizden daha direncliler hemen herseye alisiyorlar aslinda.

gorusmek uzere...

Oyle deme dil dildir,sonucta romanya da yasiyorlar,disarida iletisim kurmalari gerekenler hep romen.Nasilsa ingilizceyide ogrenirler...oyun cocuklari daha bunlar buyusunler ne egitimler alacaklar insallah..

Bende mall'a yakınım.Trayan caddesindeyiz.Dediğiniz gibi eski okul bize çok yakındı.Trafik sorunu olmasa yine çok uzak sayılmaz aslında.Detayları paylaşalım buradan.

Görüşmek dileğiyle,

Oyle deme dil dildir,sonucta romanya da yasiyorlar,disarida iletisim kurmalari gerekenler hep romen.Nasilsa ingilizceyide ogrenirler...oyun cocuklari daha bunlar buyusunler ne egitimler alacaklar insallah..

aslında bazen bende senin gibi düşünüyorum ama bir öyle bir böyle gelgitler yaşıyorum.onlar için herşeyin en iyisi olsun istiyorum ama en iyisinin ne olduğunada karar vermiyorum.neyse hepsi için en hayırlısı olsun inşaalah.:uhm:

peki siz romanya da yasıyan türkleri ararken bende türkiye de yasıyan romenleri arasam nasıl olur?ilk defa bi türk dilinden duydum ki romanya rusya dan daha güzel ve çok mutlu oldum ben romanya da doğdum ama şimdi türkye de yaşıyorum /8senelik evliyim burda.memleketimi çok severim annem hala romanya da yaşıyor ama türkiye gibi okadar güzel bir memleket yok bu dünyada.seneye allah izin verirse romanya da tatilimizi yapariz.kendinize iyi bakın

Arkadaşlar Merhaba,

kimseden ses çıkmıyor.Bende bir haftadır oğlumun okula uyum sağlaması için uğraşıyorum.Zor bir dönemden geçiyoruz.

Bükreş'te yoga klübü var mı?Bilen varsa bilgi vermesini rica ederim.

Sevgilerimle,

Yamon bizde de ayni surec var.her sabah evde basliyor daha aglamaya..
Yoga hocaligi yapan bir romen arkadasim var fakat suan yurt disinda.Ben bir arastirayim sana yazarim.

gorusmek uzere

Yamon bizde de ayni surec var.her sabah evde basliyor daha aglamaya..
Yoga hocaligi yapan bir romen arkadasim var fakat suan yurt disinda.Ben bir arastirayim sana yazarim.

gorusmek uzere

İlgin için teşekkürler.

Biz geçen hafta çok kötü bir hafta geçirdik.Hergün ağladı, ağlamaktan gözleri şişti, çok mutsuzdu.Bu hafta daha iyi.Evden çıkmadan gitmiycem diye yine ağlıyo ama okulda iyiymiş.Sınıfında bayağı Türk arkadaşı var.Onları keşfetmiş.Birde sabah 7:30 da servis geliyo bu yüzden de bayağı zorlanıyoruz.Kıyamıyorum onu uyandırmaya.Umut edelim en kısa sürede uyum sağlamayı başarsınlar.Yoksa benim ana yüreğim onun gözyaşlarına daha fazla dayanamayıp onu okuldan alacak.

Sevgilerimle,

benimde kızım kreşe gitmek istemiyor.dil bilmemesi diğer çocukları anlamaması onu okuldan uzaklaştııyor.snıftada sadece kardeşi ile oynayıp onunla konuşuyormuş.dil öğrensinler diye okula gönderiyoruz ama iki kardeş birbiriyle oynayıp konuşmaktan dil falan öğrenemeyecek bu gidişle.önceleri kardeşini hep döverdi hırpalardı buraya geldiğimizden beri kanka oldular adeta.kardeşinin kıymetini anladı.gelmekle hatamı ettik acaba diye sormaktan alamıyorum kendimi.gerçekten şu zorlu okul başı döneminde allah hepimize sabır versin.:1no2:

bizim cocuklarin dil bilmemesi,diger cocuklara gore adaptasyon surecini uzatiyor.
Ogretmenini anlayamadigi icin bulundugu ortama guven duymuyor....bunlar normal zamanla onlarda bizde alisacagiz.onemli olan bizim kararli olmamiz.Simdi biraz sikinti yasayacaklar ama suan her ne kadar farkinda olmasakta bizim cocuklarimiz ilersi icin daha sanslillar.farkli kulturleri ve dilleri ogrenerek buyudukleri icin gelecekteki vizyonlari cok genis ve acik olacak.yeterki biz dengeleri koruyalim,ilgili olalim.cocuk kultur karmasasi yasamasin.

sevgilerimle...

çok teşekkür ederim miycim biraz içimi rahatlattın.umarım herşey senin düşündüğün gibi olur. bu arada nanenin hiç sesi soluğu çıkmıyor yoksa türkiyeye temelli dönüşmü yaptı ?merak ettim.a.s.

supriz ben geldim 2 gun oldu geleli ev isinden firsat bulupta haber veremedim nasilsin? ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN HEPINIZIN bende seneye burda dert yanmaya baslarim kres icin siz benden tecrubeli olmus olucaksiniz ozaman. ben aglarken teseli edersiniz artik benimki okula alisirda ben onsuzluga alisirmiyim bilmem:teselli:

miy.cim canim nasilsin bebisle yigit nasil okula baslamis hayirli olsun darisi bize insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…