benim kızım 1 e başladı ama kreşte açıldı bizim arkadaşın kızıda gidiyor eksiklik falanda yoktu 1 haftadır gidiyorlar benim kız hemen alıştı zaten arkadaşlarıda var sınıfında bakalım hayırlısı
merhaba canim bundan 2 ay oncesine kadar yeni kurmustuk kadin dernegimiz vardi bende uyesiydim ama simdi eser kalmadi bir turkiye ye gittim geldim herkez dagilmis uyelerden turkiye ye temeli donener olmus bir ara elciligin bahcesinde toplanildi yemekler yenildi yuruyusler yapildi butun turkler romen turklerinden katilanlar oldu turk gecesi yapildi bir ara. cok guzel bir geceydi yani bu butun aktifviteleri yapan ablamiz turkiye ye dondu temeli bir daha olurmu bilmiyorum elcilikte yapilan aktifvite olursa troya bacim daha iyi bilir haberlesiriz uniri bukresin merkezi alis veris merkezi var saray var. sen suanda turkiyedesin galiba sana iyi tatiler bende haftaya geliyorumgoruruz
Selam,
Dün geldik, bugün yerleşeceğiz.Okula yarın gideceğiz.Biz ingilizce bölümüne yazdırdık.Bizede uzak, servisle gidip gelecek.Bu yüzden bende biraz (oldukça) endişeliyim.Yarın bende orada olacağım.Belki de bu hafta orada olurum.Neyle karşılacağız, oğlum ne tepki gösterecek hiç bilmiyorum.Umarım herşey yolunda gider.
Görüşmek üzere,
çocuklarınıza istediğiniz dilde eğitim aldırma şansına sahip olduğunuz için çok şanslısınız.biz ingilizce öğrenmeleri için ingilizce eğitim yapan bir kreş bulamadık romence konuşulan bir kreşe gidiyorlar.romence ne işlerine yarayacak bilmiyorum.ama seçme şansımızda yok.allah hepimizin çocuklarına zihin açıklığı versin.
ben vitan mall e yakin oturuyorum,romence bolumu cok yakin..bizde son anda isb nin ingilizce bolumunden vazgecip buraya karar verdik.acikcasi daha cok kucuk ve kiyamadim o kadar yola gondermeye,birde onumuzdeki ay kardesi olacagi icin benimde cok mobil olma sansim olmayacak.Artik seneye orayi dusunecegiz.
Umarim sizin icin hersey cok guzel olur.Cocuklar bizden daha direncliler hemen herseye alisiyorlar aslinda.
gorusmek uzere...
Oyle deme dil dildir,sonucta romanya da yasiyorlar,disarida iletisim kurmalari gerekenler hep romen.Nasilsa ingilizceyide ogrenirler...oyun cocuklari daha bunlar buyusunler ne egitimler alacaklar insallah..
Arkadaşlar Merhaba,
kimseden ses çıkmıyor.Bende bir haftadır oğlumun okula uyum sağlaması için uğraşıyorum.Zor bir dönemden geçiyoruz.
Bükreş'te yoga klübü var mı?Bilen varsa bilgi vermesini rica ederim.
Sevgilerimle,
Yamon bizde de ayni surec var.her sabah evde basliyor daha aglamaya..
Yoga hocaligi yapan bir romen arkadasim var fakat suan yurt disinda.Ben bir arastirayim sana yazarim.
gorusmek uzere
İlgin için teşekkürler.
Biz geçen hafta çok kötü bir hafta geçirdik.Hergün ağladı, ağlamaktan gözleri şişti, çok mutsuzdu.Bu hafta daha iyi.Evden çıkmadan gitmiycem diye yine ağlıyo ama okulda iyiymiş.Sınıfında bayağı Türk arkadaşı var.Onları keşfetmiş.Birde sabah 7:30 da servis geliyo bu yüzden de bayağı zorlanıyoruz.Kıyamıyorum onu uyandırmaya.Umut edelim en kısa sürede uyum sağlamayı başarsınlar.Yoksa benim ana yüreğim onun gözyaşlarına daha fazla dayanamayıp onu okuldan alacak.
Sevgilerimle,
benimde kızım kreşe gitmek istemiyor.dil bilmemesi diğer çocukları anlamaması onu okuldan uzaklaştııyor.snıftada sadece kardeşi ile oynayıp onunla konuşuyormuş.dil öğrensinler diye okula gönderiyoruz ama iki kardeş birbiriyle oynayıp konuşmaktan dil falan öğrenemeyecek bu gidişle.önceleri kardeşini hep döverdi hırpalardı buraya geldiğimizden beri kanka oldular adeta.kardeşinin kıymetini anladı.gelmekle hatamı ettik acaba diye sormaktan alamıyorum kendimi.gerçekten şu zorlu okul başı döneminde allah hepimize sabır versin.:1no2:
bizim cocuklarin dil bilmemesi,diger cocuklara gore adaptasyon surecini uzatiyor.
Ogretmenini anlayamadigi icin bulundugu ortama guven duymuyor....bunlar normal zamanla onlarda bizde alisacagiz.onemli olan bizim kararli olmamiz.Simdi biraz sikinti yasayacaklar ama suan her ne kadar farkinda olmasakta bizim cocuklarimiz ilersi icin daha sanslillar.farkli kulturleri ve dilleri ogrenerek buyudukleri icin gelecekteki vizyonlari cok genis ve acik olacak.yeterki biz dengeleri koruyalim,ilgili olalim.cocuk kultur karmasasi yasamasin.
sevgilerimle...
çok teşekkür ederim miycim biraz içimi rahatlattın.umarım herşey senin düşündüğün gibi olur. bu arada nanenin hiç sesi soluğu çıkmıyor yoksa türkiyeye temelli dönüşmü yaptı ?merak ettim.a.s.
bizim cocuklarin dil bilmemesi,diger cocuklara gore adaptasyon surecini uzatiyor.
Ogretmenini anlayamadigi icin bulundugu ortama guven duymuyor....bunlar normal zamanla onlarda bizde alisacagiz.onemli olan bizim kararli olmamiz.Simdi biraz sikinti yasayacaklar ama suan her ne kadar farkinda olmasakta bizim cocuklarimiz ilersi icin daha sanslillar.farkli kulturleri ve dilleri ogrenerek buyudukleri icin gelecekteki vizyonlari cok genis ve acik olacak.yeterki biz dengeleri koruyalim,ilgili olalim.cocuk kultur karmasasi yasamasin.
sevgilerimle...
miy.cim canim nasilsin bebisle yigit nasil okula baslamis hayirli olsun darisi bize insallah
hosgeldiniz.
biz iyiyiz.Efe ne zaman baslayacak okula.