Resmi Tatil

ne kusuru en az sizin kadar bozuk sinirlerim biz resmi bir günlük tatilleri geçtik, bayramı 9 gün yaparlar mı derdindeyiz ama eğer cumayı vermezse bağlamazsa gitmicem işe kopsun inceldiği yerden

Şuan bende oraya odaklandım.
9 gün tatil yapmak istiyorum.
Borcum olmasa kimse beni bir dakika burada tutamaz da işte :)
Ayrıca ben cumartesi de çalışıyorum

Burası uzun yıllardır böyle bir şirket.
Bende en son giren kişiyim, ara sıra da carlıyorum zaten.
Şimdi şikayet edersem benden bilirler

Şuan bende oraya odaklandım.
9 gün tatil yapmak istiyorum.
Borcum olmasa kimse beni bir dakika burada tutamaz da işte :)
Ayrıca ben cumartesi de çalışıyorum
Allahtan o yok zaten ona güveniyorlar cumartesi çalışma getiririrz diye ama öyle olsa yarısı çıkar zaten 15-20 kişiyiz

Simdi tam aglamak uzereyken konunuza denk geldim. Bana tatil bugun ama esim sabah 8de evden cikti. Guya 3 saatlik bir goreve gidiyordu ama hala donemedi. Ve biz bugun guya piknik yapacaktik. En azindan haftasonunuz tatilse sukredin. Bizim o sansimiz da yok. Mutlaka bir gun 24 saat nobetci ve diger gun de gelip uyuyor mecburen. Sabahtan beri temizlikle ve cocukla tek basima ugrasiyorum. Adama yardim et desem de ne ara yapacak. Evde durdugu mu var.

Ayy kıyamam ağlamayın.
Hafta sonum cumartesi de çalışıyorum tek pazar kalıyor onda da ne yapacağımı bilemiyorum.
Bende sabah eşimi evde bıraktım geldim çok üzgünüm

En kolay sabah çise gitmeden arayinca ulaşılıyor çoğu çağrı merkezi müşteri temsilcisine
Allah kolaylık versin gerçekten tatsizdir herkes tatilken calismak

Ayy kıyamam ağlamayın.
Hafta sonum cumartesi de çalışıyorum tek pazar kalıyor onda da ne yapacağımı bilemiyorum.
Bende sabah eşimi evde bıraktım geldim çok üzgünüm
Sizin is de kotuymus o zaman. Hic insani sartlar altinda calismiyorsunuz. Insan kendine ve ailesine zaman ayiramadiktan sonra kazandigi paranin ne anlami var. Ben ogretmenim, kendime ve cocuguma zaman ayirabiliyorum ama ailecek birsey yapamiyoruz. Ne plan yapsak elimizde patliyor.

Sabah 8,30 akşam 7 cumartesi de 3 e kadar.
Geri kalan zamanlarda yemek, temizlik, bakım, çamaşır, ütü yapmaya, eşimle ilgilenmeye çalışıyorum.
Kendime ayırdığım tek vakit uyumak ve duş almak
Aylardır kitap okumaya hasret kaldım.
Çok kazanıp, hiç bir şey yapamadıktan sonra para kazanmak bile mutlu etmiyor ama mecburum.

Kurumsal firma olmayınca malesef özel sektör çekilir dert değil..

Biz hastahanelerle çalışan bir firmayız. 10 yıldır aynı firmadayım. İlk yıllarda hangi resmi günü tatil edecekleri belli olmazdı. Şansımıza derdik.
Üstelik fazla mesai alamazdık normal maaştan hesaplanırdı.
Son bir kaç yıldır o problem kalmadı kurumsal oldu çünkü..

Ayrıca geçen sene çalışma bakanlığından gelip denetlenince foyaları ortaya çıktı. Bize geriye dönük 5 yıllık mesai ücretlerimizi ödetti bakanlık.
Şimdi fazla mesaiden de korkar oldular çalıştıramıyorlar..

Kanunda bu şekilde geçiyor mu peki? Gerçi geçmese ne birebir uyan mı var

Aslında geçmiyor. Eminim fazla mesai ücreti de vermiyordur patron. Verselerdi çalıştırmazlardı zaten.

Bir denetlenseler sicile işlenecek diye korkup paşa paşa denileni yaparlar da kimse halihazırda çalıştığı firmayı şikayet edemez. Yoksa çok sıkı takip ediliyor..

Üstelik geriye dönük 5 yıllık fazla mesai ücretlerini hesaplatıp ödetiyorlar..

Herkes evde değil. 23 nisan diye dükkan kapatan esnaf görmedim ben. Hastaneler, karakollar, terminaller, havaalanları, avmler, akaryakıt istasyonları, taksi durakları ve aklıma gelmeyen bir sürü iş yeri açık. İnsanlar çalışıyor. Okullar bile tam gün olmasa da açık yani bugün, törenler var. Bence bunları düşünün kendinizi iyi hissetmeye yarar belki.

aynı durumdayım şu anda çalışıyorum
üstelik fazla mesaiye bile girmiyor benimki
çocuklar ve eşim evde
çlıştığım yere yakın kafe var sabah burda kahvaltı ısmarladım onlara az da olsa vakit geçirip işe döndüm

Kahrolsun işte kapitalist düzen.
Keşke işverenler biraz da işçinin böyle tatil Günlerinde motive olamayacağını düşünse.
o gün bırak verim almayı verimin de düşer.
Hafta sonu Cumartesi tatil mi bari ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…