• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmi Tatil

Kahrolsun işte kapitalist düzen.
Keşke işverenler biraz da işçinin böyle tatil Günlerinde motive olamayacağını düşünse.
o gün bırak verim almayı verimin de düşer.
Hafta sonu Cumartesi tatil mi bari ?

Hayır hafta içi çıkış 19, cumartesi günü de 15
O saatten sonra gün ölüyor zaten :(

Herkes evde değil. 23 nisan diye dükkan kapatan esnaf görmedim ben. Hastaneler, karakollar, terminaller, havaalanları, avmler, akaryakıt istasyonları, taksi durakları ve aklıma gelmeyen bir sürü iş yeri açık. İnsanlar çalışıyor. Okullar bile tam gün olmasa da açık yani bugün, törenler var. Bence bunları düşünün kendinizi iyi hissetmeye yarar belki.

Hastaneler, karakollar hizmet kurumları 7/24 hizmet vermek zorundalar zaten.
Ayrıca onların tüm çalışanları gitmiyorlar nöbetçi çalışanlar var onlar gidiyorlar, o çalışanlar da çift mesailerini alıyorlar.
Esnaf yada kendi işlerini yapan insanlar için konuşmadım ben zaten işçi olarak konuşmuştum.

23 Nisan'da izinliydim ama :KK53:
O da tamamen şansıma haftalık iznim denk geldi. İznimin hangi gün olacağı bile belli olmuyor. Zor cidden özel sektör.

Şimdi önümüz de 1 mayıs var. Ben çalışıyorum o günde. Şuandan motivem çok düşük :(

Benim pek umrumda değil ya, diğer günlerden farkı yok özel günlerin benim için. Siz de öyle düşünün, sizin izniniz varken başkaları çalışıyor olacak mesela ben :KK45:

Beni anlamıyorsunuz yada ben kendimi anlatamıyorum.
Teşekkürler mesajlarınız için.

Hastaneler, karakollar hizmet kurumları 7/24 hizmet vermek zorundalar zaten.
Ayrıca onların tüm çalışanları gitmiyorlar nöbetçi çalışanlar var onlar gidiyorlar, o çalışanlar da çift mesailerini alıyorlar.
Esnaf yada kendi işlerini yapan insanlar için konuşmadım ben zaten işçi olarak konuşmuştum.

Biraz memnuniyetsiz hissettim sizi. Ben içinizi rahatlatmak, sizden başka çalışanlar da var demek istedim. Keşke özel sektörde daha iyi koşullar olsa herkes öyle ister. Siz de az rahatlamaya çalışın. Ya da kendi işinizi kurun

Biraz memnuniyetsiz hissettim sizi. Ben içinizi rahatlatmak, sizden başka çalışanlar da var demek istedim. Keşke özel sektörde daha iyi koşullar olsa herkes öyle ister. Siz de az rahatlamaya çalışın. Ya da kendi işinizi kurun

Memnuniyetsiz değilim emeğimin karşılığını alamıyorum fark var.
Benden çok daha iyi durumlarda çalışanlar da var onlar da örnek gösterilebilir.
Ben şansızım yani :(
Kendi işimi kuracağım biraz daha zamanım var.

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsunEn Büyük TÜRKİYE

Fakat şuan içinde bulunduğum durum çok canımı sıkıyor.
Herkes tatil yapıyorken biz hala çalışıyoruz.
Üstelik işimizin olduğu bir çok yer kapalı. (Bankalar, noterler, kargo şirketleri vs.)
Muhasebeciyim ve böyle günler de muhasebeyle ilgili tek iş yapmadan çalışmak beni sinir ediyor.
Üstelik bugün eşim evde tatil modunda :KK61:
Zaten yoğun çalışıyoruz bugün bir plan yapmak çok isterdim :KK61:
Bu işverenlerin bizi kullanmalarından nefret ediyorum.
Tek duam bugün bir iki saatte olsa erken çıkmak, sabahtan beri burada okumadığım konu kalmadı.
Çalışmak çok güzel fakat insanları sömürüyor olmalarından nefret ediyorum:110:

Bankalarda da mesela her bayram kamu çalışanları 9 gün tatil yapıyor, biz hep arefe ve bayram dönüşü çalışıruz. Asla izin alamayız, bir de aşırı yoğun geçer. İzin birleştiremayiz falan, memurlara çok özeniyorum bu konuda yalan yok.

Memnuniyetsiz değilim emeğimin karşılığını alamıyorum fark var.
Benden çok daha iyi durumlarda çalışanlar da var onlar da örnek gösterilebilir.
Ben şansızım yani :KK43:
Kendi işimi kuracağım biraz daha zamanım var.

O zaman ya işvereninizi değiştireceksiniz ya da bir şekilde isyan çıkaracaksınız. Hiç özelde çalışmadım ama bir sözleşmeniz falan oluyor mu, çalışma gün ve saatlerinizin, mesai ödemeleriniz belirtildiği

Bankalarda da mesela her bayram kamu çalışanları 9 gün tatil yapıyor, biz hep arefe ve bayram dönüşü çalışıruz. Asla izin alamayız, bir de aşırı yoğun geçer. İzin birleştiremayiz falan, memurlara çok özeniyorum bu konuda yalan yok.

Aslında bizler daha çok çalışıyoruz, kaymağı onlar yiyor. :KK70:

Ben de muhasebeciyim ve adam arife günü bile gelinmesini istiyor.
Ben resmi tatillerde ve arife günleri gelmiyorum tınlamıyorum yani.
İşten de atamıyor, atsa da umrum değil ona köle olacak halim yok.

Evet, bankada çalışan tanıdıklarım da 9 günlük bayram tatilini kullanamıyor.

Bana da acıyın konu sahibi. Hastane çalışanıyım, devlet memuruyun.2018 den 18 gün, 2019 da 20 gün yıllık iznim var. Bana yazın 10 gün yıllık izin veriyorlar. Gerçi parasını alabiliyorum Allahtan

O zaman ya işvereninizi değiştireceksiniz ya da bir şekilde isyan çıkaracaksınız. Hiç özelde çalışmadım ama bir sözleşmeniz falan oluyor mu, çalışma gün ve saatlerinizin, mesai ödemeleriniz belirtildiği

Normal da haftalık 45 saat, hafta sonu tatil, resmi günler tatil, çalışırsak çift mesai vs diye sözleşmemiz mevcut.
Ama sözler hep patronun ağzında bittiği için uymuyor.
Ben olmam başkası olur onun için ama ben çalışmak zorundayım çünkü çok fazla borcum var :(

Aslında bizler daha çok çalışıyoruz, kaymağı onlar yiyor. :KK70:

Sormayın, özel sektör adeta sömürü üzerine kurulmuş gibi. Bir çok kamu kurumuna gitmek durumunda kaldım son zamanlarda kendimi resmen köle hissettim, 10 kişinin yaptığı işi tek başıma onların belki yarısı zamanda yapıyorum, hatta daha kısa bile olabilir. Buna rağmen milyon tane hedef, asla memnun olmayan üst yönetim ve müşteriler...

Bu dengesizlik bitse keşke...

Patronum biri resmi bayramda ise gelmedi dite isten cikardi. Adamda gidip sikayet etti tazminatinida aldi akilli olmak lazim tum resmi tatillerde bayram arifeleride dahil resmi olak haklarimiz

Ben de muhasebeciyim ve adam arife günü bile gelinmesini istiyor.
Ben resmi tatillerde ve arife günleri gelmiyorum tınlamıyorum yani.
İşten de atamıyor, atsa da umrum değil ona köle olacak halim yok.

Şu borçları bitirince bende o moda geçeceğim.
Ömür gidiyor yahu adamlar sadece iş istiyor. :(

Back