- 31 Ağustos 2018
- 8.602
- 20.330
- 298
- Konu Sahibi forevermorrenk
-
Ah özel sektör ah
Benim de eşim iş yerinde şuan, görüntülü aradı az önce. Resmen boş boş oturup çay içiyor iş filan yaptığı yok. Patronlar zevk alıyor sanırım tatil günleri çalışanların iş yerine gelmesinden.
Ben de çalışıyorum. Resmi tatilde calisiyorum diye çift yevmiye alıcam tek artısı o. Millet evde yatıyordu sabah 6'da elimde pogacayla servis bekliyodum ben bugünÇağrı merkezinde çalışıyorum maalesef millet bayramdır tatildir dinlemeyip sabah yataktan kalkıp çişe gitmeden bizi arıyor
Canim ayni dedigin sekilde 6 7 sene calistim ek ucret bile yoktu . Sonra ne olduysa tatil yapar olmuslardi . Insanin cpk zoruna gidiyor iyi bilirim , yilbasi sabahinda babam birakirdi duraga kadar beni yuruyerek cunku yolda kimseler olmazdi. Yapacak bisey yok var da aslinda yaptiktan sonra o is yerinden cikmak gerekiyor onlar da mecburiyetimizi ise muhtacligimizi kullaniyorlar iste .
Mesleğimiz aynı, sabah işe gelirken yollar bomboştu, toplu taşımada da baya uzun mesafe tek başımaydım. Böyle olunca ayaklarım geri geri gitti ama mecburen geldim. İş yok değil, var ama yarın da yapılabilir. Bugün tatil olsaydı yarın heosini bitirirdim ama bugün hiçbirini yapasım yok. 10 senedir özel sektörde çalışıyorum aslında çok memnuniyetsizliğim yok, tek canımı sıkan şu tatil olayı. Dışarıda muhteşem bir hava var, bu güzel havada millet dışarıya atmışken kendini biz yine dört duvar arasında.
Kanunda bu şekilde geçiyor mu peki? Gerçi geçmese ne birebir uyan mı varBen beyaz yakalıyım o yüzden mesai ücretim yok.
Şuan bedavaya çalışıyorum
İşte bende bunu anlatmak istedim.
İş var ama yarında yapılabilir, resmi tatil de bizi burada tutmak çok sıkıcı.
Hava güzel herkes dışarıda, sosyal medyaya bakmak bile istemiyorum.
Eşim dışarıda geziyor ben burada köle misali
Kanunda bu şekilde geçiyor mu peki? Gerçi geçmese ne birebir uyan mı var
Bugün tatil olsaydı, yarın daha bir hevesle gelirdik işe ama bugün tatil olmayınca ne bugün ne de yarın yapacağım işten hiçbir şey anlamayacağım. Biz de insanız bizim de biraz dinlenmeye, molaya ihtiyacımız var. İş olsa anlarım, zaten onlar demeden ben gelirim, ne telefon çalıyor, ne mail geliyor. Boşuna oturuyorum burda, ben de bi sosyal medyaya bakıyorum bi kitap okuyorum öyle vakit öldürmeye geldim yani.
Normal de beyaz yakalı çalışanlar idari, yönetim personeli sayılırlar.
İşçiler için haftalık 45 saatlik çalışma beyaz yakalılara da uygulanır.
Yalnız beyaz yakalılar normalde işçilerden daha yüksek maaş alırlar. (Kanunda yazılı olan bu)
İşçilerin haftalık 45 saati geçen saatlerde mesai parası verilmesi gerekir.
Resmi tatiller, hafta sonları, izin gününde ve bayramlarda çalıştırılmak ise çift yevmiyeye girer.
Bizim iş yerinde hiç biri yok
Maaşlarımız asgari ücretin baya üstünde olduğu için işveren istediği gibi yönlendirme yapıyor bizim üstümüzde
O yüzden ben bugün çift yevmiye almıyorum. Çok mu uzun oldu.
Bugün tatil olsaydı, yarın daha bir hevesle gelirdik işe ama bugün tatil olmayınca ne bugün ne de yarın yapacağım işten hiçbir şey anlamayacağım. Biz de insanız bizim de biraz dinlenmeye, molaya ihtiyacımız var. İş olsa anlarım, zaten onlar demeden ben gelirim, ne telefon çalıyor, ne mail geliyor. Boşuna oturuyorum burda, ben de bi sosyal medyaya bakıyorum bi kitap okuyorum öyle vakit öldürmeye geldim yani.
bende öyle oturuyom boş boş ama işteeyiim
Ah özel sektör ah
Benim de eşim iş yerinde şuan, görüntülü aradı az önce. Resmen boş boş oturup çay içiyor iş filan yaptığı yok. Patronlar zevk alıyor sanırım tatil günleri çalışanların iş yerine gelmesinden.
Malesef ben de öyle olduğunu düşünüyorum. Ne yazık ki devletin bu konuda caydırıcı bir uygulaması da yok. Çalışanı özel sektörün kucağına atmış durumda. Sonra neden herkes devlette çalışmak istiyor diyorlar...
Bir patronum vardı ne zaman çıkış vakti yaklaşsa kesin bir iş çıkarırdı. Adamda resmen alışkanlık olmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?