• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmi Tatil

Ben de çalışıyorum. Resmi tatilde calisiyorum diye çift yevmiye alıcam tek artısı o. Millet evde yatıyordu sabah 6'da elimde pogacayla servis bekliyodum ben bugün :KK70: Çağrı merkezinde çalışıyorum maalesef millet bayramdır tatildir dinlemeyip sabah yataktan kalkıp çişe gitmeden bizi arıyor
yine çift yevmiye alıyorsunuz bedaveya çalışanlar var boş boş :sopa: bende kendi çapımda protesto olarak sabahtan beri kk da geziniyorum iş var ama yapmıyorum.

yine çift yevmiye alıyorsunuz bedaveya çalışanlar var boş boş :sopa: bende kendi çapımda protesto olarak sabahtan beri kk da geziniyorum iş var ama yapmıyorum.

Onlar işçi sınıfındalar. (Küçümsemiyorum kimse yanlış anlamasın, meslek kodu olarak söyledim.)
Hizmet sektöründe oldukları için resmiler de çalışınca çift yevmiye vermek zorundalar.

Normal de beyaz yakalı çalışanlar idari, yönetim personeli sayılırlar.
İşçiler için haftalık 45 saatlik çalışma beyaz yakalılara da uygulanır.
Yalnız beyaz yakalılar normalde işçilerden daha yüksek maaş alırlar. (Kanunda yazılı olan bu)
İşçilerin haftalık 45 saati geçen saatlerde mesai parası verilmesi gerekir.
Resmi tatiller, hafta sonları, izin gününde ve bayramlarda çalıştırılmak ise çift yevmiyeye girer.
Bizim iş yerinde hiç biri yok :KK53:

Maaşlarımız asgari ücretin baya üstünde olduğu için işveren istediği gibi yönlendirme yapıyor bizim üstümüzde :KK45:
O yüzden ben bugün çift yevmiye almıyorum. Çok mu uzun oldu.:KK53:
,Ben beya yakayım Kalite Güvencede mühendislik bitirdim bu sene zam almadan asgari ücretle çalışıyorum veeeeee ne tatil ne çift yevmiye nasıl ama yeme de yanında yat dimi ? :mad::mad::mad::mad:

,Ben beya yakayım Kalite Güvencede mühendislik bitirdim bu sene zam almadan asgari ücretle çalışıyorum veeeeee ne tatil ne çift yevmiye nasıl ama yeme de yanında yat dimi ? :mad::mad::mad::mad:

1603 'ten 2020 lira olmadı mı maaşınız?
Yoksa hala 1603 tl mi alıyorsunuz?:skandal:

1603 'ten 2020 lira olmadı mı maaşınız?
Yoksa hala 1603 tl mi alıyorsunuz?:skandal:
2020 oldu da dirsek çürütmüş hakkıyla ama dirsek çürütmüş biri olarak ben bu yolda hiç yürümeyen vasıfsız elemanlar ile aynı sosyal haklara sahibim.. asgari 1603 iken ben 2000 alıyordum 2018 de, ama 2019 da 2020 olan maaşın üstüne zam almadım ve asgari diplomalı oldum... aaa pardon bu hesaba göre 20 tl zamlı çalışıyorum.

bugün çalışanların ortak kaderi herhalde bende protesto ediyorum ve çalışmıyorum boş boş oturuyoruz o da farkında ama tamam cıkın diyemiyor. patron psikoljisi sanırım

2020 oldu da dirsek çürütmüş hakkıyla ama dirsek çürütmüş biri olarak ben bu yolda hiç yürümeyen vasıfsız elemanlar ile aynı sosyal haklara sahibim.. asgari 1603 iken ben 2000 alıyordum 2018 de, ama 2019 da 2020 olan maaşın üstüne zam almadım ve asgari diplomalı oldum... aaa pardon bu hesaba göre 20 tl zamlı çalışıyorum.

Valla size şunu diyorum bu zamanda mesele okumak, diploma değil.
Dayın varsa amcan varsa çok iyi yerlere gelirsin.
Adamlar eğitimsiz, diplomasız bize işveren oluyor :KK70:

Bugün bir haber okudum,
Kız diyor ya almanya da tıp okumak istiyorum diye, heh işte bende o kafadayım.
Ülkemi çok seviyorum ama yaşamak çok zor burada.

Ayrıca bu sene asgari ücret beklenenin üstünde zam alınca işverenler ona sığındı.
Ekstra zammı bilerek yapmadılar.

bugün çalışanların ortak kaderi herhalde bende protesto ediyorum ve çalışmıyorum boş boş oturuyoruz o da farkında ama tamam cıkın diyemiyor. patron psikoljisi sanırım

Onların derdi göndermemek işte.
Ya biz 1 mayıs ta bile çalışıyoruz tam gün olarak :KK70::KK70::KK70:
Kendi yazdığımı okuyunca sinirlerim bozuldu.

Onların derdi göndermemek işte.
Ya biz 1 mayıs ta bile çalışıyoruz tam gün olarak :KK70::KK70::KK70:
Kendi yazdığımı okuyunca sinirlerim bozuldu.
bizde aynı 1 mayısta herkes tam kadro olacak mecbur bi kere gitmedim işe 30 AĞustosta genel müdür çapırdı kasti mi yaptın dedi evet dedim kesemez çünkü günümü, sonra baya can sıkıcı konuştu çıkıyordum işten patron konuşarak ikna etti beni tazminat da yakmak istemedim

bizde aynı 1 mayısta herkes tam kadro olacak mecbur bi kere gitmedim işe 30 AĞustosta genel müdür çapırdı kasti mi yaptın dedi evet dedim kesemez çünkü günümü, sonra baya can sıkıcı konuştu çıkıyordum işten patron konuşarak ikna etti beni tazminat da yakmak istemedim

Size bir şey diyeyim aklınızda bulunsun.
Resmi tatillerde çalışmak diye bir zorunluluk yok.
Çalışırsan da mesaisini almak zorundasın.
Kurallar, kitaplar böyle diyor tabi; uygulama sıfır :KK70:
Kusura bakmayın ne olur sinirlerim çok bozuldu :)

Size bir şey diyeyim aklınızda bulunsun.
Resmi tatillerde çalışmak diye bir zorunluluk yok.
Çalışırsan da mesaisini almak zorundasın.
Kurallar, kitaplar böyle diyor tabi; uygulama sıfır :KK70:
Kusura bakmayın ne olur sinirlerim çok bozuldu :)
ne kusuru en az sizin kadar bozuk sinirlerim biz resmi bir günlük tatilleri geçtik, bayramı 9 gün yaparlar mı derdindeyiz ama eğer cumayı vermezse bağlamazsa gitmicem işe kopsun inceldiği yerden

Bir de esprileri yok mu "cocuk bayrami, siz cocuk musunuz? " diye...
Ölür müsün öldürür müsün? ?

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsunEn Büyük TÜRKİYE

Fakat şuan içinde bulunduğum durum çok canımı sıkıyor.
Herkes tatil yapıyorken biz hala çalışıyoruz.
Üstelik işimizin olduğu bir çok yer kapalı. (Bankalar, noterler, kargo şirketleri vs.)
Muhasebeciyim ve böyle günler de muhasebeyle ilgili tek iş yapmadan çalışmak beni sinir ediyor.
Üstelik bugün eşim evde tatil modunda :KK61:
Zaten yoğun çalışıyoruz bugün bir plan yapmak çok isterdim :KK61:
Bu işverenlerin bizi kullanmalarından nefret ediyorum.
Tek duam bugün bir iki saatte olsa erken çıkmak, sabahtan beri burada okumadığım konu kalmadı.
Çalışmak çok güzel fakat insanları sömürüyor olmalarından nefret ediyorum:110:
Yasak diye biliyorum. Sgk ya şikayet ediniz. Şikayetiniz gizli kalır.

Zamanında bir arkadaşımın çalıştığı bir kurumda maaşları gecikmeli veriyorlardı. İşçilerden biri şikayet etmiş müfettiş geldi kimin şikayet ettiğini de açıklamamislar sonra her ay paraları tıkır tıkır ödemeye başladılar. Şimdi şikayet ederseniz belki 19 mayısı kurtarırsın.

Back