F
frezya.16
Ziyaretçi
-
- Konu Sahibi alevss
kızlar benim de mide şikayetim var birkaç gündür çekiyorum. sanki midem boğazımda duruyor. ağrı falan yok sadece bulantı yapıyor ve hiçbir şey yiyemiyorum bu yüzden. Ağzımı açmaya korkuyorum dişimi bile fırçalamaya korkuyorum. Ve afedersiniz sürekli geğirme ihtiyacı hissediyorum. Bu da mı reflü oluyor acaba bilginiz var mı?
evet reflu maalesef kabus bi hastalık bende de var
sigara cay alkol abur cubur SÜT asitli icecekler PORTAKAL domates kabugu
vs vs buyuk harfle yazdıklarım insana resmen iskence ediyo yerseniz
yemek borusu yanıyo resmen cok kotu
dar pantolon kesnlkle gymemelisin
ayrıca ben bazen afedersinz kusmalarımı engelleyemiyodum bu gibi durumlarda veya cok bogazınız yandıgı durumlarda...isimli ilacı icebilirsinz surup naneli jel gibi 2 olcu sizi paklaroyle bi bastırıoki refluyu tum midenizi sardıgını hssediosunuz resmen
eczena fiyatı 5 ytl
.. o ilaclarda ii ama ilerlemiş reflulerde (mesela ben) ilacı bile cıkartıyordum
Merhabalar,
Ben de reflü hastasıyım...Şükür ki çok iyi bir doktorum var..isteyen olursa önerebilirim....şikayetlerim çok ağır olduğu için hemen reflü teşhisi koydu ama endoskopi de istedi...Ben sakinleştirilmek istediğimi söyledim ve öyle yaptılar...
korktuğum kadar değilmiş..işlem sırasında uyuduum için bişey hissetmedim ama sonrasında bir hafta boyunca daha şiddetli bir mide yanması ve boğaz ağrısı çekiyosunuz...sonra bi etkisi kalmıyo...
Reflü ile barışık yaşamayı öğrenmek gerekiyo...çünkü tamamen tedavisi yokmuş ben aylardır araştırıyorum...
Öncelikle şiddetle tavsiye ediyorum"....denen tabletleri çantanızdan eksik etmeyin...resmen hayat kurtarıyo...doktorumun bana verdiği sıkı bir diyet listesi var ona uyuyorum...yastık konusunu herkes dile getirmiş zaten...her yemekten sonra ve gece yatmadan önce ...çiğnerseniz boğaz ağrısı ve ses kısıklığı şikayetleri de azalıyo...şiddetli yanma ve ağrı atakları geldiğinde de .....asidi içine çektiği için bi miktar rahatlatıyo....tabi en önemlisi doktorunuza kontrole gitmeyi bırakmamanız gerekiyo...
Bu hastalığın sizi tamamen bırakmayacağını ve ona göre yediklerinize ve yaşantınıza(stres ve yorgunluk düşman) dikkat etmeniz gereltiğini unutmayın...
Herkese geçmiş olsun, acl şifalar!!!
Evet bünyeden bünyeye mutlaka farklılıklar oluyo...zamanla insan kendine neyin dokunup neyin dokunmadığını çözüyo ona göre belirliyo yediklerini...eşine çok geçmiş olsun...senin için de zor olur ona özel yemekler yapmak allah kolaylık versin...acil şifalar..
merhaba arkadaşlar reflü için hangi doktora gitmemiz gerekiyor bilgi verrmisiniz