• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü ve tedavi yöntemleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi alevss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben de reflüyü 5 yıldır çekiyorum ...arkadaşa gidince ne içeceğimi şaşırıyorum ..oyüzden çantamda hep bitki çayları taşıyorum...benimki ileri safhaya giderek geçen yıl mide kanaması geçirdim...endoskopiye dr zorlayarak beni ikna etti...gastro özafajiyal reflü dedi, .birde benim midemde helico bakterisi varmış .bu bakteriyi antibiyotik kullanmazsan. iyileştim dediğin anda özellikle bahar aylarında tekrar azıyo.o yüzden helicopak diye bi ilaç kullandım 3 kutu kadar ..devamında helicol kullandım şu anda iyiyim .ALLAH kimseye göstermesin...:1rolleyes:

Ben de reflüyüm. Aslında çok çok zor bir hastalık ama o ilacı verdikleri anda herşey geçiyor. İçinde "proton pompası inhibitörü" olan ilaçlar bunlar.
Reflüde asıl önemli olan az yemektir. Öğünlerinizi sıklaştırıp, porsiyonlarını küçülteceksiniz. Şunu yeme bunu yeme demek bazen doğru olmuyor. Her yerde farklı şeyler yazılıp çiziliyor. O yüzden bu hastalığı olanlar kendilerine rahatsızlık veren besinleri bulup onu yememeleri lazım.
Yemekten hemen yatılmayacak, zıplanmayacak. Eğilerek yapılan işlerden uzak durulmaya çalışalacak. Dışarda reflü yastıkları satılıyor. Yattığınız yeri kaldırmak da çok çok önemli.
Ayrıca bunun kesin çözümü olarak ameliyat da var. Gerçi sonrasında bazı rahatsızlıklar da oluyormuş. iyi araştırıp ameliyat olma seçeniğiniz de var.

kıslar canım cok sıkkın cunku sanırım ben refluyum:çok üzgünüm: bogazıma bısı takılı gıbı sankı yutkunurken bogazımda bı parca hıssedıorum:çok üzgünüm:ınternetten baktım bogazda bısı takılı olması refluye ısaret olabılırmıs:çok üzgünüm: sızdedemı bole oluodu nasıl tedavı oldunuz :uhm: az oncede rennıe aldım :çok üzgünüm: sızce reflu olabılırmıyım sadece bogazda bısı war gıbı hıssedınc:çok üzgünüm: ama mıdemde bogazımda yanma acı falan yok:çok üzgünüm: nolur yardım edın bılgı werın bana kızlar:çok üzgünüm:

Bende de var reflu ılacla kısmı ıyılesıyorsun dıkkat etmedıgın zaman tekrar edıyor. Bakıyorum mıdem gene bozulacak hemen cayı kahveyı cıkolatayı vs hepsını kesıyorum bı kac hafta eskı halını alıyor. Aslında bır yandan bu hastalıgın olumlu oldugunu dusunuyorum cunku senı zararlı seylerı yemekten uzaklastırıyor ılerde daha buyuk hasarlara yol acabılecek hastalıklara karsı uyarı nıtelıgı tasıyor. Cokmu polyanna oldum ne:)

Midemde hiç bir yanma yok.Ağrı yok.Sıkışma hissi yok faaaaaakkkkaaaatttt son bir aydır sesim kısık,gecmeyen sanki akcigerlerim bişileri içinden atmaya calışıyormus gibi bir gereksiz öksürük,bogazımda bir alev topu ki ağrılı..KKB ye gittim galiba reflü gastrolojiye gidiniz bizlik hiç bir sorununuz yok dediler.Ses tellerimin uzerinde yasarken oldukca zorluk cekiyorum bu ara.Diyete uyarım ama o cay yok,kahve yok kısmı hiç hoşuma gitmedi.Hayatta bana en mutluluk veren anlardır kahve ve cay içtiğim dakikalar.

Reflü hastası arkadaşlarım aranızda boğazında alev topu,yanma hissi olanınız var mı? bununla ilgili nette araştırma yaparken yutak borusu kanserinin belirtileri arasında oldugunu görünce endişelendim :( bir de son aşamaya gelmeden boyle bir belirti vermiyormus cunku.

Bende katılayım reflü hastalarına reflü ile baya bir savaştım en son çareyi yağsız, tuzsuz, şekersiz full diyet yaparak hafifletmemin yanında bir türlü durmak bilmeyen hastalığımı alerjimin ürtikere çevirmesi ile birlikte ürtiker tedavisinden sonra reflüdende eş oranlı olarak kurtulmuş oldum.

bendede reflü var kızlar ya ne yapam gerek yanlıs doktor dan teşhis konmadı belirtiler aynen doğru saat 7 den sonra yemek yemek yok artık bana bilmiyordum bunları ya

arkadaşlar 4 yıldır reflü hastasıyım ilk gittiğim doktor bakteri var dedi 6 çeşit ilaç verdi nerdeyse ölüyordum ikinci gittiğim doktor neyseki endoskopi yaptı ama bişey yok kilo ver yanman kalmaz dedi diyetisyene gittim kontrollü bir şekilde 67 kilodan 52 kiloya düştüm ne yanma geçti ne de ağzıma su gelmesi ki bu diyet sırasında da reflüye yasak herşeyden otomatikman uzak durdum reflü olduğumu bilmeden ama nee fayda.3. doktorum yine endoskopi yaptı reflü dedi tam tedavi olacaktım hamile kaldım 9 ayım hatta doğuma bile girerken elimde renie şurupla geçti
Bir gün tv de seyrettiğim bir programda Türkiyenin en başarılı cerrahlarından MehmetAli Yerdel reflünün ilaçla asla geçmiyeceğini sadece yakınmaları azaltacağını çünkü reflünün mekanik bir bozukluk olduğunu anlattı yeni bir tedavi yönteminden bahsetti laparoskopik cerrahi yılbaşından sonra kesinlikle yaptırmaya karar verdim hatta hastaneyi bile ayarladım iyileşme olasılığı %98 ve kesik yok kan yok bu doktorun çalıştığı hasteneyi araştırdım ve oprerasyonu bile nasıl yaptığını anlatmış kimlere tavsiye edip etmediğini falan
...................................
özelliklede hastalarımız bölümünü okuyun
arkadaşlar mutlaka bakın ömür ilaçla geçmez özellikle yaşı genç olanlar
gerçi ben bu hastanede yaptıramam ssk dan yararlanabileceğim bir hastaneyi tercih ettim ayrıca izmir ankara istanbul ve bursa da bir çok klinik ve hastene bu oprerasyonu artık aynı başarıyla yapmaktaymış aylarca araştırdım arkadaşlar laparoskopi yapan süper cerrahlarımız varmış ben de boşu boşuna ömür tüketmişim bu yemek borumla şu anda bile ağzıma acı su geliyor yaa hatta bazen gece uyurken bi uyanıyorum burnumdan bile akıyor geri gelenler
bütün reflü olan arkadaşlara şifalar diliyorum
ayrıca bir de not reflü asla ilaçla düzelmezmiş o mide gazıyla ilgili problemlerde reflü zannedilebiliniyomuş reflü olanların bir çoğunda mide fıtığıda bulunuyormuş yani reflü öyle bir mide yanması değil belirtileri çok ağır,kendine has ve tipik

Son düzenleyen: Moderatör:
bende bebeklikten beri cekiyorum onu. Mide kapakcığım tam oturmadığından gaz cıkartırken istifrada ediyorum ister istemes :( gazlı içecek kahve kızartmalar biberler baharatlar salcalı yemekler asırı dokunuyor dayanamayacak türden mide ağrıları ve gazları yapıyor :(

ya ben korktum anlattıklarından
bendede var bişeyler ama ne var bilmiyom endoskopidende korkuyom(bundan 11 yıl önce oldum gastrit dediler bi daha o acıyı çekmek istemiyorum) ağrılarım bi ara geçmişti 2yıl kadar oldu herşeyi yiyip içiyorum derken yine başladı hemde daha kötü önceden sadece ağrı çekerdim tamam oda kötüydü ama şimdi uykumdan uyandıran bi mide bulantısı ve kusma oluyo gün boyunca geçmiyo bulantı ,ağzıma geliyo sanki yediklerim 3-4gündür böleyim şuanda çok kötüyüm ne olcak böle ya boğazımda bi düğüm var sanki sırtımın tam ortasında bir ağrı ve yanma midemdede taş var sanki ağrıyla beraber
ve bende bişeye sinirlenince üzülünce biriyle kavga edince sınavım falan olduğu zaman uykumdan uyandıran bulantı ve kusma olurdum sinirsel derdim buda mı reflü belirtisi
nasıl geçecek operasyon olmadan:1shok::çok üzgünüm:

ben çok ağır bir ülserden sonra gastritle yaşamasını öğrenen bir insanım..tam 11 yıl oldu..şimdi de hamileyim ve mafoluyorum..kaç geceler uyuyamadım..şimdi gavıscon kullanıyorum biraz daha iyi..
kronik faranjitte var ben de..midemden asitler ağzıma gelince bu sfer kulaklarımın içi de yanıyor ve acayip kaşınıyor..başkasına söylesem inanmıyor ama bubi gerçek..

çok geçmiş olsun canım yaa, mide ağrısı nedir çok iyi bilirim bende hem gastrit hem mide fıtığı hemde ileri derecede reflu var ameliyat dediler ama şuan asit gidericilerle ameliyat öncesi biraz rahatlatıyolar.. neren ağrısa canın orda oluyo ama bu mide ağrısını çeken bilir... uzun zamandır gece uyuyamıyorum yattığım an ağrı başlıyo yastıgı duvara dikip yatakta oturarak uyuduğumu bilirim..

bu arada mide çıkışına göre sol tarafınıza dönüp yatarsanız ağrınız azalıyo..
herkese geçmiş olsun..:çok üzgünüm:

bendede var bişeyler ama ne var bilmiyom endoskopidende korkuyom(bundan 11 yıl önce oldum gastrit dediler bi daha o acıyı çekmek istemiyorum) ağrılarım bi ara geçmişti 2yıl kadar oldu herşeyi yiyip içiyorum derken yine başladı hemde daha kötü önceden sadece ağrı çekerdim tamam oda kötüydü ama şimdi uykumdan uyandıran bi mide bulantısı ve kusma oluyo gün boyunca geçmiyo bulantı ,ağzıma geliyo sanki yediklerim 3-4gündür böleyim şuanda çok kötüyüm ne olcak böle ya boğazımda bi düğüm var sanki sırtımın tam ortasında bir ağrı ve yanma midemdede taş var sanki ağrıyla beraber
ve bende bişeye sinirlenince üzülünce biriyle kavga edince sınavım falan olduğu zaman uykumdan uyandıran bulantı ve kusma olurdum sinirsel derdim buda mı reflü belirtisi

stress zaten bu hastalığın genel nedeni.. endoskopiden korkma 3 ay çnce bende girdim artık eskisi gibi değil, doktorunla konuş uyutarak yapsın, benim bilincim açık olduğu halde bişey hissetmedim, boğazına ve diline bi ilaç sıkıyolar uyuşuyo dilin konuşamıyorsun zaten.. işlemde 4,5- 5 dk sürüyo en fazla..
geçmiş olsun

kıslar canım cok sıkkın cunku sanırım ben refluyum:çok üzgünüm: bogazıma bısı takılı gıbı sankı yutkunurken bogazımda bı parca hıssedıorum:çok üzgünüm:ınternetten baktım bogazda bısı takılı olması refluye ısaret olabılırmıs:çok üzgünüm: sızdedemı bole oluodu nasıl tedavı oldunuz :uhm: az oncede rennıe aldım :çok üzgünüm: sızce reflu olabılırmıyım sadece bogazda bısı war gıbı hıssedınc:çok üzgünüm: ama mıdemde bogazımda yanma acı falan yok:çok üzgünüm: nolur yardım edın bılgı werın bana kızlar:çok üzgünüm:

Benimde midemle ilgili hiçbir şikayetim yok.Ama acayip derecede boğaz sorunlarım var.Sağdan soldan okuduğum kadarıyla asit boğaza kaçtığı için oraları etkiliyormuş.Doktora gitmeyi düşünüyorum ama endoskopiden korkuyorum.Devamlı gırtlak temizliyorum benimde belirgin şikayetim bu.Sanki herşey ses tellerime taklıyor.Acaba bende reflümüyüm

adaçayı, rezene ve anason karışımı mideye çok iyi geliyo. ben 2 yıldır hap kullanmayı kestim. hafif ağrılara çok iyi, şiddetli ağrılarda yapcak bişi yok:((

Canım aynı sorunla yıllardır uğraşıyorum. Taşı yesem dokunmaz ama üzülüp sinirlendiğim zaman anında midem sırtıma vuran bir ağrıyla hoplatır. Bende geceleri bulantıyla uykumdan uyanırdım. Endeskopi falan yaptırdım sonuç antasit gastrit dediler. İlaçla düzeliyor canım ya. Sabahları aç karnına kullandığım ilcım var. Eğer günün herhangi bir saatinde midem ağrırsa Mide spazm çözücü ilacım var. İçince rahatlatıyor. Bizimkisi reflü değil. Sitrese bağlı gastrit. Geçmiş olsun canım.

ben 21 yaşındaym ve 3 senedır reflu hastasıyım ve lansor kullanıyorum yat kalk lansor yani:)yaa resmen diyet yaa stres olduğuna pek ınanmıyorum çunku azcık kaaçamak yapınca hemöen mıdem yanıyoo ağzıma ekşi sular gelıyor doktora dıyormkı benm neym vr hiçbişeyn yk dıyoo 4+4 reflu hastasısın dıyoo bu hastalığı yaşıyanlar bilir allahh herkeze acıl şifalar versnn:):)kaçamak yapmaya devam edıyom:)

slm bende malesef reflü hastasıyım 4 yıl oldu farkına vardım ama şu an daha iyim 2 defadır endoskopiye girdim en son hazrandı amaliyat ded doktor ama ilaç tedavisi verdi şu an ii amaliyatı önermedi doktorum ilerleyen zamanda yine genişliyomuş dikişler o yüzden böle yaşayacan dedi alllh herkese yardım etsin havanın değişmesnden stersten sıkıntıdan her şeyden etkileniyo ne kadar dikkat te etsem yediklerime

uyuyan b rahatsızlık bazan çok iyi hisediyon bazan çok kötü

evet uyuyan bir hastalık. bende reflü,gastrit,ve ülser var yığınla ilaç ve diyet verdi doktor ama malesef ne ilaçlarımı içebiliyorum ne de diyeti uygulayabiliyorum senağlama bir motive olup başlamam lazım

bende 22 yaşındayım geçen yaz öğrendim reflüm olduğunu ayrıca gastrit ve ülser de varsenağlama.çok kötü bir şey ya azcık yememen gereken birşey yesem hemen acı su veya direk yediğim şey ağzıma geliyor çok fazla yesem kusuyorum ama ağzından çok burnumdan geliyor kusmuğum parça parçasenağlama Allah bu sıkıntıyı çeken herkeze şifa versin:çok üzgünüm:

Back
X