- 23 Şubat 2010
- 1.405
- 900
- 323
- Konu Sahibi sentinus14
-
uzun bir aradan sonra merhaba. bu başlığa hamile olarak da dönmek varmış. mesajlarınızda özellikle koyulttuğum yerlere dair söylemek istediğim birkaç şey var. ilk mesajınızda bana bu cümleyi kurmanızdan 1 ay sonra hamile kaldığımı öğrendim. o zamanlarda şu söyleminiz karşısında boğazım düğüm düğüm olmuştu. ama Allah bu hallere düşürmesin boynum bükük elim bağrımda kalakalmıştım. ama şimdi diyorum ki iyi ki söylemişsiniz. dört dörtlük bir müslüman olamasam da inançlı bir insanımdır. konuştuğunuz bu büyük sözün üstüne Allah bana sanki "EN SON SÖZÜ BEN SÖYLERİM" dedi. 2 MORFOLOJİ ile kalamazsın dediğiniz ay DOĞAL YOLDAN HAMİLE KALMIŞIM. bunu bahşeden Allah'ıma bin şükür. haberi alır almaz gelip iletmek istedim ama ilk 3 ay temkinliydim sizler beni öyle inandırmışsınız ki benim eşimin morfolojisi düşük nasıl olsa diye dış gebelik, boş gebelik, düşük gibi ihtimallere kendimi alıştıra alıştıra geçti. tadını bile çıkaramadım. çok şükür test sonuçlarım da temiz. bu saatten sonra çıkabilecek sorunların hepsi kader ve kısmete bağlı. hiçbirinin eşimin MORFOLOJİK PROBLEMİ ile ilgili değil. kaldı ki ilk aylarda düzgün sevinemezken doktorlar bile bana üstüne basa basa MORFOLOJİ SADECE HAMİLE KALMA PROBLEMİDİR DÜŞÜK VEYA BAŞKA SORUNLARLA ALAKASI YOKTUR dediler. yine de ikna olamadım. burada mesajımı okuyacak ve morfoloji problemi yaşayan başka insanlara da söylemek istiyorum: morfoloji evet küçümsenecek bir problem değil. doğal yoldan hamile kalma sürecini uzatabiliyor. ama sakın moralinizi bozmayın. eşinizde sperm olduğu sürece inanmaktan vazgeçmeyin.. doğal yoldan ve ya tüp bebek olmasının hiçbir önemi yok yeter ki sağlıklı bir hamilelik yaşansın.
ikinci mesajınızı okuduğumda da şaşırdım. insanlara karşı çok rencide edici ve tepeden bakan bir haliniz var. İPLERİ ELİNİZE ALMIŞSINIZ KENDİ TERCİHLERİNİZLE ŞEKİLLENDİRMİŞSİNİZ ne diyeyim bravo size. tüp bebek tedavisine fiilen adım atmadım ancak hazırlık döneminde centrum'daki randevularımda kısacık zaman diliminde fark ettim ki bu dertten türlü türlü kişiler muzdarip. köyden gelmiş yahut bu denli araştırma yapma yetisine sahip olmayan çok farklı ekonomik ve sosyo kültürel seviyeden insanlarla dolu. herkesin sizin gibi elinin altında internet yok, herkes sizin kadar İPLERİ ELİNE ALMA KUDRETİNE SAHİP DEĞİL. kimisi eğitimsizlikten kimisi maddiyatsızlıktan kimisi sizin kadar boş zaman bulamamaktan TEDAVİSİNİ YÖNLENDİREMEYEBİLİR. eğer ki centrum veya herhangi bir merkez bu işten bu denli paraları kazanıyorsa KUSURA BAKMASINLAR HERKESE OLABİLECEK EN İYİ TEDAVİ YÖNTEMİNİ TİTİZLİKLE YAPMAK ZORUNDALAR. kimse onların peşinde koşturmak zorunda değil. ha pgtsiymiş başka yöntemleriymiş bunların pahalılığından bahsetmiyorum bile.
evlat sahibi olamamaktan şikayetçi insanların karşısına sizin üslubunuzda insanların hiç çıkmaması dileğimle.
Allah herkese sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin.
benim buraya yazmamın tek amacı bu süreci yaşayanlara yardımcı olmaktı. bilgi alırken soru sorarken teşekkürleri ard arda sıralıyordunuz ama kendiliğinden hamile kalınca bu tip yorumlar yapıyorsunuz demekki. gerçekten kişiliğiniz çok bozukmuş. ben buraya yazdıysam insanlar mağdur olmasınlar diye yazdım. size de destek olduğumu düşündüm ama yanılmışım. meğersem siz bilgi edinmek değil eleştirmek içi,n yazıyormuşsunuz.
Tabiki herşey Allah'ın elinde. Allah ol dedikten sonra olmayacak şey yok ancak ben şimdiye kadar 2 morfoloji ile hamile kalanı görmediğim için böyle yazdım. centrum ile ilgili yazdıklarıma gelince ben hamile kaldım diye asla centrumu övmedim bütün mesajlarımı herkes tek tek okusun. Ben bütün yaşadıklarımı yazdım ki insanlar mağdur olmasınlar bilip öyle gitsinler ona göre davransılar istedim. Yani yardımcı olmak istedim. ayrıca hiçbirşey yazmayıp bana ne kim ne yaşarsa yaşasın der hiçbir yorum yazmazdım. ben hamile kaldım önemli olan sonuç memnunum der millete kazık atardım. herşeyi açık açık yazmaktansa bu şekilde yazmam daha mı ahlaklı olurdu sizce?
hala şaşkınım yazdıklarınıza. bilgi alırken herşey çok güzel ama hamile kalınca bilgi aldığınız kişiye yönelik kötü söylemler. Allah asıl beni sizin gibi kişilerden korusun.
Bebeğiniz de hayırlı uğurlu olsun. İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız, sorunsuz bir hamilelik yaşarsınız. inşallah bir daha da farketmeden de olsa sizinle yazışmak zorunda kalmam ve sizin gibi kişilerle karşılaşmam.
Ayrıca centrumla ilgili istek ve söylemlerinizi de bana değil kendilerine iletin ne de olsa evren bey abinizin arkadaşı. sizin görüşleriniiz daha çok önemseyeceklerdir.