- 23 Şubat 2010
- 1.405
- 900
- 323
- Konu Sahibi sentinus14
-
keşke tüm testleri doktorun önüne koysaydın. Amh istet İlk başta sonra tahim filmi ve sperm testi. Bunlara baktırdıysa tedaviye başlar çizik olsun pgt olsun daha sonraki safhalarda konuşulacak şeyler. Pıhtılaşan testini yaptırmadıysan onu da sonradan ister çünkü iğneyi transferden sınra pıhtılaşması olmayanlara bile kullandırtıyor.İlk deneme büyük sorun gözükmüyor diye mi takmadilar acaba anlamadim. İlla her seyi denemek icin nefatif sonuc mu almak lazim? Onca para emek umuttan sonra o psikolojimi kim duzeltecek? İmkanim var hicbisey eksik kalmasin diyorum ama yok kimse anlamiyor
Koydum baktı yorum yapmadı pek sıkıntınız yok dedi morfoloji iki ve amorf bas yuzde 87 olmasina rağmen. Laparoskopi rahme cizik atma hicbirini demedi rahim filmi normal diye mi bilmiyorum. Evren abi cok rahat adam cekiniyorum bisey demeye. Bilemiyorum hic tedavi olmasam mi bile demeye başladım artikkeşke tüm testleri doktorun önüne koysaydın. Amh istet İlk başta sonra tahim filmi ve sperm testi. Bunlara baktırdıysa tedaviye başlar çizik olsun pgt olsun daha sonraki safhalarda konuşulacak şeyler. Pıhtılaşan testini yaptırmadıysan onu da sonradan ister çünkü iğneyi transferden sınra pıhtılaşması olmayanlara bile kullandırtıyor.
Sen eşini takma Evren'le irtibat kur bişey soracağın zaman. Bence sen em büyük şansın Evren'i tanıman ama yine de sen bilirsin canım dediğim gibi içine sinmediyse başka yere bak. Senin isteklerine neresi cevap veriyorsa orayı tercih et.
Bana da demedi ben hep kendim istedim çizik atma ve rahim filmini. Benim tek tüpüm kapalı olmasına rağmen istemedi laparoskopi çünkü her hastadan istenmez. Ben pgt yaptırdım tabiki. Pgt'yi 4. Gün yapan tek merkez Centrum bu çok önemli bir detaydı benim için. Bu arada bizde morfoloji hesaplayamıyordu :))Koydum baktı yorum yapmadı pek sıkıntınız yok dedi morfoloji iki ve amorf bas yuzde 87 olmasina rağmen. Laparoskopi rahme cizik atma hicbirini demedi rahim filmi normal diye mi bilmiyorum. Evren abi cok rahat adam cekiniyorum bisey demeye. Bilemiyorum hic tedavi olmasam mi bile demeye başladım artiksen pgt yaptirmis miydin?
Sence biz de pgt yaptirmali miyiz? Bize hasar yüzde otuzun altinda diye ikinci ejakülat ve mikrocip dendi. Ama biz testisten alinsin duye israrci mi olsak diyoruz. Beklentim dogal yoldan hamile kalmak degil zaten Recai hoca vs hicbir doktor böyle cümle kurmamıştı bize. Biraz ağır oldu.Bana da demedi ben hep kendim istedim çizik atma ve rahim filmini. Benim tek tüpüm kapalı olmasına rağmen istemedi laparoskopi çünkü her hastadan istenmez. Ben pgt yaptırdım tabiki. Pgt'yi 4. Gün yapan tek merkez Centrum bu çok önemli bir detaydı benim için. Bu arada bizde morfoloji hesaplayamıyordu :))
Eşinin rahatlığının birazının da srnde olması gerek. Gereksiz telaş ve evham yapıyorsun canım. Karar senin sen bilirsin ama 2 morfoloji ile normal yolla çocuk sahibi olamazsın
Arkadaşıma da size uygulanan yöntem uygulandı. 2. Ejakülatta sperm alındı. 6 yumurtasından 4 tanesi döllendi, pgt den 2 tanesi sağlam geldi. 2 si de transfer edildi ve 2 tanesi tuttu. Bence pgt şart. Bu benim görüşüm. Bende herhangi bir sorun çıkmasa bile ben pgt yaptırırdım. Embriyoların kromozom yapılarının bozuk olması için illa eşlerden birinde kromozom bozukluğu olmasına gerek yok. Down sendromu mesela. Downlu olmayan insanlarda çıkıyor. Hasar bu kadarken testisten almaya gerek yok. O da erkek açısından psikolojik olarak zorlu bir süreç. hele senin eşin doktor bunu istemden asla yaptırmaz :)) zaten bu hasar oranı ile gerek yok gerçekten.Sence biz de pgt yaptirmali miyiz? Bize hasar yüzde otuzun altinda diye ikinci ejakülat ve mikrocip dendi. Ama biz testisten alinsin duye israrci mi olsak diyoruz. Beklentim dogal yoldan hamile kalmak degil zaten Recai hoca vs hicbir doktor böyle cümle kurmamıştı bize. Biraz ağır oldu.
İçinin rahatlamasına sevindim canım :)Hep eleştirel şeyleri ifade ediyoruz ben bugün güzel şeyler yazmak istiyorum. Hukukçuyum duramam yerimde :) recai hoca'nın sekreteri Çiğdem hanıma ulaşmıştım. Öyle güzel ilgilendi ki benimle ve hocayla yeniden görüştüreceğine söz verip bugun bu sözünü tuttu. Aklimdaki butun soru isaretleri gitti. Ozellikle cigdem hanim ve centrum ekibine beni bos gecirmedikleri icin gosterdikleri sabir ve ilgi icin minnettarim.
Merhaba canim sizin sorununuz neydi? Allah evladini saglikla kucağına almayi nasip etsin :) centrum'a nedense ben de cok güvendim insallah ilk denemede tuttururum ama hadi olmadi 2. Denemeyi de orada yaparmisim gibi geliyor :)Arkadaşlar selam ne zamandır bir türlü fırsat bulupta katılamadım aranıza S sentinus14 çok sevindim ikizlerine rabbim kucağına almayıda nasip etsin inş.Bende mart ayında görüşmeye gittim ve nisan ayında tedaviye başladık çok şükür recai hocada ilk denememde başardık(daha önce 1 kere başka bir yerde denemiştik olmadı) şuan 14.haftanın içindeyim çok şükür iyi gidiyor herşey ramazanda oruç bile tuttum.Ben inanarak gittim recai hocaya bu sefer olacak dedim ve oldu içinizi ferah tutun.Sormak istediğiniz herseyi sorun biraz takibi sizinde yapmanız gerekiyor bilgili gidiyorsunuz en azından. Ben herkesten memnun kaldım herkes ilgiliydi transfer gününe kadar beni hergün bilgilendirdiler hepsinden allah razı olsun ... Dilerim rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Canım çok teşekkür ederim duaların içim sana da hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ben de daha önce 2 kere başka yerde denedim olmayınca Centrum'a gittim ve sonra farkettimki o ilk 2 denemede vücudum çok yıpranmış. Centtumda süreci çok kolay atlattım ama diğer tarafta her 2 denemede de hem kabız oldum hem midem bozuldu sürekli kustum kabus gibiydi.Arkadaşlar selam ne zamandır bir türlü fırsat bulupta katılamadım aranıza S sentinus14 çok sevindim ikizlerine rabbim kucağına almayıda nasip etsin inş.Bende mart ayında görüşmeye gittim ve nisan ayında tedaviye başladık çok şükür recai hocada ilk denememde başardık(daha önce 1 kere başka bir yerde denemiştik olmadı) şuan 14.haftanın içindeyim çok şükür iyi gidiyor herşey ramazanda oruç bile tuttum.Ben inanarak gittim recai hocaya bu sefer olacak dedim ve oldu içinizi ferah tutun.Sormak istediğiniz herseyi sorun biraz takibi sizinde yapmanız gerekiyor bilgili gidiyorsunuz en azından. Ben herkesten memnun kaldım herkes ilgiliydi transfer gününe kadar beni hergün bilgilendirdiler hepsinden allah razı olsun ... Dilerim rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Valla bize hocanın dediği sebepsiz infertili bazen sizin gibi hastalarımızda oluyor demişti. İkimizdede hiç birsey yok ama olmuyordu.HSG çektirdim temiz.Tüplerime baktırdım temiz.Demek ki vakti şimdiymiş diyoruz.Kesinlikle bırakma devam et çünkü başka alternatiflere bakarlar. Yoksa başka yerde sil baştan yıpratıyor insanı.Merhaba canim sizin sorununuz neydi? Allah evladini saglikla kucağına almayi nasip etsin :) centrum'a nedense ben de cok güvendim insallah ilk denemede tuttururum ama hadi olmadi 2. Denemeyi de orada yaparmisim gibi geliyor :)
Teşekkür ederim canım.Geçen hafta 2 li tarama için gittik ama cinsiyeti göremedi kesin bir sey demek istemedi. Ben Konyadan gelip gidiyorum Ankara'ya.Canım çok teşekkür ederim duaların içim sana da hayırlı uğurlu olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah. Ben de daha önce 2 kere başka yerde denedim olmayınca Centrum'a gittim ve sonra farkettimki o ilk 2 denemede vücudum çok yıpranmış. Centtumda süreci çok kolay atlattım ama diğer tarafta her 2 denemede de hem kabız oldum hem midem bozuldu sürekli kustum kabus gibiydi.
Allah isteyen herkese ilk denemesinde nasip etsin inşallah gerçekten maddi manevi zor bir süreç.
Cinsiyet belli oldu mu? Ankara'da yoksa başka bir ilde misin?
Baktım da bütün topiklere aynı cümleyi yazmışsınız. Bu sayfaları okudunuz mu bilmiyorum ama burada Centrumdan memnun kalan da var kalmayan da. Memnuniyet kişinin kendi taleplerinin yerine gelip gelmemesi ve sonuçla ilgili birşey. Siz memnun kalmadınız diye diğer kişilerde memnun kalmayacak diye birşey yok. Evet çok kalabalık ve çok hijyenik değil ama bence laboratuvarı çok başarılı. Ben herkese aynı şeyi söylüyorum ben memnun kaldım diye siz de memnun kalacaksınız diye bir kaide yok ya da siz memnun kalmadınız diye ben de memnun kalmayacak değilim. Dediğim gibi memnuniyet kişiye göre değişen birşey. Benim sonucum negatif olsaydı da ben memnun kalmıştım çünkü şunu atladılar bunu yapmadılar dediğim bir işlem olmadı çok şükür. İnşallah siz de en hayırlı zamanda hamile kalır ve sağlıklı bir şekilde çocuğunuzu kucağınıza alırsınızRecai hocadan da Centrum san da uzak durun derim.
Centrum dan önce iki merkez de de tüp bebek denedik onlarda olumsuz sonuçlandı. Onlar hakkında buraya tek kelime kötü bir şey yazmadım. Ben olanı söylüyorum. Katılmak katılmamak size kalmış. Pis bir ortam iki üç hasta yan yana yatırıp işlem yapıyorlar hoca bir suratsız bir agresif tabi karar verene kadar yumuşak karar verdikten sonra tavırlar farklı. Bir o giriyor muayeneye bir başkası hasta takibi yok. Orada bebek sahibi olanlar şükretmeli ki allah yardım etmiş de olmuş.Baktım da bütün topiklere aynı cümleyi yazmışsınız. Bu sayfaları okudunuz mu bilmiyorum ama burada Centrumdan memnun kalan da var kalmayan da. Memnuniyet kişinin kendi taleplerinin yerine gelip gelmemesi ve sonuçla ilgili birşey. Siz memnun kalmadınız diye diğer kişilerde memnun kalmayacak diye birşey yok. Evet çok kalabalık ve çok hijyenik değil ama bence laboratuvarı çok başarılı. Ben herkese aynı şeyi söylüyorum ben memnun kaldım diye siz de memnun kalacaksınız diye bir kaide yok ya da siz memnun kalmadınız diye ben de memnun kalmayacak değilim. Dediğim gibi memnuniyet kişiye göre değişen birşey. Benim sonucum negatif olsaydı da ben memnun kalmıştım çünkü şunu atladılar bunu yapmadılar dediğim bir işlem olmadı çok şükür. İnşallah siz de en hayırlı zamanda hamile kalır ve sağlıklı bir şekilde çocuğunuzu kucağınıza alırsınız
Bende Centrumdan önce başka yerlerde denemeler yaptım. Yaşadıklarınız karalama şeklinde değil de başınıza gelenler şeklinde anlatırsanız insanlara yardımcı olabilirsiniz bu üslup ile olamazsınız. Ben kendi yaşadıklarıma göre size katılıp katılmamaya karar verebilirim ki siz başınızdan geçenleri yazmayıp sadece oraya gitmeyin çok kötü televizyondaki baş sayan amca aklıma geliyor şeklinde yorum yazmışsınız her yere. Onun için ne yaşadığınızı bilmediğimden katılıp katılmayacağımı da bilemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim daha önce de dediğim gibi Benim tüm taleplerim karşılandı onun içi ben memnun kaldım. Hijyen ve kalabalıktık konusu sıkıntı bunu zaten hep söyledim. Hocanın hastalarına karşı kötü bir tavrını ise görmedim açıkçası. Takibi ise sadece burada değil her yerde siz yapacaksınız yoksa merkeze bırakırsanız hiçbir yerden memnun kalamazsınız. Ben memnun kaldım inşallah şusn orda tedavi olanlar da memnun kalır gerçekten hem maddi hem de manevi olarak zor bir süreç.Centrum dan önce iki merkez de de tüp bebek denedik onlarda olumsuz sonuçlandı. Onlar hakkında buraya tek kelime kötü bir şey yazmadım. Ben olanı söylüyorum. Katılmak katılmamak size kalmış. Pis bir ortam iki üç hasta yan yana yatırıp işlem yapıyorlar hoca bir suratsız bir agresif tabi karar verene kadar yumuşak karar verdikten sonra tavırlar farklı. Bir o giriyor muayeneye bir başkası hasta takibi yok. Orada bebek sahibi olanlar şükretmeli ki allah yardım etmiş de olmuş.
Yazdıklarımı okumamışsınız bile. Okursanız sevinirim. Centrum dan önce iki ayrı merkezde de denedik ama onlara lafım yok. Ama centrum da işler farklı zaten olursa allahtan. Adamı bir kere görüyorsunuz yumurta toplamaya başka biri transfere başka biri giriyor. Hasta takibi yok ilaçlar sürekli muamma doktorlardan biri şunu içeceksin diyor başkası onu içme gereksiz diyor. Yan yana üç hasta yatırıp transfer yumurta toplama yapıyorlar. Mezbaha gibi. Giden görür zaten heryer ortada. :) gittik hata ettik. Başkalarına fikir olsun yazdıklarım. Gider görürler.Bende Centrumdan önce başka yerlerde denemeler yaptım. Yaşadıklarınız karalama şeklinde değil de başınıza gelenler şeklinde anlatırsanız insanlara yardımcı olabilirsiniz bu üslup ile olamazsınız. Ben kendi yaşadıklarıma göre size katılıp katılmamaya karar verebilirim ki siz başınızdan geçenleri yazmayıp sadece oraya gitmeyin çok kötü televizyondaki baş sayan amca aklıma geliyor şeklinde yorum yazmışsınız her yere. Onun için ne yaşadığınızı bilmediğimden katılıp katılmayacağımı da bilemiyorum. Sadece şunu söyleyebilirim daha önce de dediğim gibi Benim tüm taleplerim karşılandı onun içi ben memnun kaldım. Hijyen ve kalabalıktık konusu sıkıntı bunu zaten hep söyledim. Hocanın hastalarına karşı kötü bir tavrını ise görmedim açıkçası. Takibi ise sadece burada değil her yerde siz yapacaksınız yoksa merkeze bırakırsanız hiçbir yerden memnun kalamazsınız. Ben memnun kaldım inşallah şusn orda tedavi olanlar da memnun kalır gerçekten hem maddi hem de manevi olarak zor bir süreç.
Ben sizin yazdıklarınızı okudum hatta sadece buraya değil bütün topiklere yazdıklarınızı okudum. zaten her yere aynı şeyi yazmışsınız. Tek yazdığınız bal satan sahtekar amca gibi cümlesi. Başka bişey yok. Bende gittim gördüm. Takibimi tek doktor yani Recai hoca yaptı. İlaçlarım asla muamma olmadı ve yine İlaç takibimi Recai hoca yaptı. 3 hastaya aynı anda transfer yapmalarının sebebi hastayı yaytarvpozisyonda kımıldatmafan 1 saat dinlendirmek istemelerinden kaynaklanıyor böylece 1 saat boyunca asla hareket etmiyorsunuz. Daha önce de dediğim gibi başak yerlerin eksileri olduğu gibi elbette buranın da eksileri var ama bu beklentiyle ilgili birşey. Mesela sonuç pozitif olsun da bana ve 3 hastaya aynı anda transfer yapsınlar benim için hiç önemli değil. Ben sonuca ve hocanın tekniği iyi mi kötü mi ona bakarım.Yazdıklarımı okumamışsınız bile. Okursanız sevinirim. Centrum dan önce iki ayrı merkezde de denedik ama onlara lafım yok. Ama centrum da işler farklı zaten olursa allahtan. Adamı bir kere görüyorsunuz yumurta toplamaya başka biri transfere başka biri giriyor. Hasta takibi yok ilaçlar sürekli muamma doktorlardan biri şunu içeceksin diyor başkası onu içme gereksiz diyor. Yan yana üç hasta yatırıp transfer yumurta toplama yapıyorlar. Mezbaha gibi. Giden görür zaten heryer ortada. :) gittik hata ettik. Başkalarına fikir olsun yazdıklarım. Gider görürler.
Bana da demedi ben hep kendim istedim çizik atma ve rahim filmini. Benim tek tüpüm kapalı olmasına rağmen istemedi laparoskopi çünkü her hastadan istenmez. Ben pgt yaptırdım tabiki. Pgt'yi 4. Gün yapan tek merkez Centrum bu çok önemli bir detaydı benim için. Bu arada bizde morfoloji hesaplayamıyordu :))
Eşinin rahatlığının birazının da srnde olması gerek. Gereksiz telaş ve evham yapıyorsun canım. Karar senin sen bilirsin ama 2 morfoloji ile normal yolla çocuk sahibi olamazsın
KısacaSı Bu tip yerlerde ipleri elinize almazsanız hep böyle mağdur olursunuz. Takibimi ben kendim yaptığım için hocanın birşey atlamasına izin vermedim. Herşeyim gayet zamanında ve güzel bir şekilde oldu. Transferim bile çok sıkıştığım için ameliyat hastasının önüne alındı. Transfer sonrası hemşireler hiç başımdan ayrılmadı ve 1, 5 saat yatırdılar beni sonra odaya çıkardılar.
ben hocanın bilgisini ve yöntemini çok iyi buldum ve bunu kendi tercihlerimle şekillendirdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?