- Konu Sahibi sentinus14
-
Canım ben sana şunu söyleyim hoca sigaraya çok karşı direk bırakman gerekiyor diyor özellikle morfoloji sorununda ama eşinede çok baskı yapma streste büyük etken ilk başta azaltmaya çalışsın ımpryl diye bir ilaç var hoca onu öneriyor en azından onu kullansın günde 1 kere.Canım sende çok kafaya takma ne kadar takarsan o kadar büyüyor sorunlar.Canım bende senin gibi takıntılı birisiydim ne duyarsam takardım şu an biraz daha azalttım çünkü kendime yapıyorum ilk önce ben demeyi öğrendim zamanla o yüzden canım Rabbim ne derse onu yaşıyoruz kendimizi yesekte paralasakta olmuyor canını sıkma üzülme lütfenyalnız eşim sigarayı bırakmıyor... recai hocanın bile ikna edebileceğini sanmıyorum. eğer bırakmayacaksa tüp bebek tedavisi ile boşa uğraşıp harap etmek istemiyorum kendimi. bıktım artık.
canım tüp bebek işi sabır işi lütfen sabırlı ol ve eşinde en azından azaltmaya çalışsın ayrıca istersen gelme imkanın varsa yada abim dr demiştin ve Evren hocayı tanıyor demiştin hoca ile görüşme imkanınız varsa görüşün bir doktorun söylemesi daha etkili oluyor ve hoca herkese farklı tedavi uyguluyor belki görüşünce farklı bi takım testlerde isteyecek senden ve eşinden en iyisi görüşün canım muhakkak sende sabırlı olmalısın ve takmamalısın bazı şeyleri hoca farklı ilaç tavsiyesinde de bulunabilir inşallah herşey yolunda gideryalnız eşim sigarayı bırakmıyor... recai hocanın bile ikna edebileceğini sanmıyorum. eğer bırakmayacaksa tüp bebek tedavisi ile boşa uğraşıp harap etmek istemiyorum kendimi. bıktım artık.
benim eşim tedavi süresince hep sigara içti hatta stresten daha çok içtiyalnız eşim sigarayı bırakmıyor... recai hocanın bile ikna edebileceğini sanmıyorum. eğer bırakmayacaksa tüp bebek tedavisi ile boşa uğraşıp harap etmek istemiyorum kendimi. bıktım artık.
ikimizde 3. denememizde görmüşüz pozitifi :) inşallah sağlıklılardır ve sonuna kadar gelir ve sağ salim sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın canım.D duygudg canım benim,bu 3.denemem.
1.ve 2.tüp bebek denemem centrum tüp bebek merkezindeydi.ilkinde 5.gün embriyosu 2date transfer edildi sonuç negatifti,2.si geçen sene dondurulmuş 5.gün embriyosuydu sonuç pozitifti,fakat ikiz bebkler 6haftalıkkken düştüler.
Ocak ayında tekrar tüp bebek yapmaya karar verip ankara üniversitesi bölüm başkanı cem atabekoğluna gittim,ilk muanede myom opere olmam gerektiğini söyledi,kendisinin zaten bu konuda mükemmel bi doktor olduğunu bildiğim için hemen ameliyat oldum laparoskopi ile yaptı,3ay korunduk,1ay serbest seviştik,tüp bebeğe başladık,toplam 8embriyo toplandı 5i matür,3ü döllendi.ikisi 3.gün transfer edildi,hrs de yaptırdık.moralmen çok çöküktüm,hiç 3.gün embriyosu transferi yaptırmamıştım ve embriyolardan umutlu değildim açıkçası.Sanırım bölünmeye devam edemedikleri şiçin 3.gün transfer edildi dedim fakat embriyolog aykut bey hiç öyle birşey demedi.yumoşlar gayet iyi,strese sokmayalım,rahime yetleştirelim daha güzel tutunsunlar diye dişünüyorum dedi.
Çok şükğr pozitifi gördük ama en önemlisi inşallah sağlıklı devam eden bi gebelik olur ve kucağımıza alırız.
hikayeni ben sormuştum canım :)) peki erkek kaynaklı infertlite miydi sizinki de? :))D duygudg canım benim,bu 3.denemem.
1.ve 2.tüp bebek denemem centrum tüp bebek merkezindeydi.ilkinde 5.gün embriyosu 2date transfer edildi sonuç negatifti,2.si geçen sene dondurulmuş 5.gün embriyosuydu sonuç pozitifti,fakat ikiz bebkler 6haftalıkkken düştüler.
Ocak ayında tekrar tüp bebek yapmaya karar verip ankara üniversitesi bölüm başkanı cem atabekoğluna gittim,ilk muanede myom opere olmam gerektiğini söyledi,kendisinin zaten bu konuda mükemmel bi doktor olduğunu bildiğim için hemen ameliyat oldum laparoskopi ile yaptı,3ay korunduk,1ay serbest seviştik,tüp bebeğe başladık,toplam 8embriyo toplandı 5i matür,3ü döllendi.ikisi 3.gün transfer edildi,hrs de yaptırdık.moralmen çok çöküktüm,hiç 3.gün embriyosu transferi yaptırmamıştım ve embriyolardan umutlu değildim açıkçası.Sanırım bölünmeye devam edemedikleri şiçin 3.gün transfer edildi dedim fakat embriyolog aykut bey hiç öyle birşey demedi.yumoşlar gayet iyi,strese sokmayalım,rahime yetleştirelim daha güzel tutunsunlar diye dişünüyorum dedi.
Çok şükğr pozitifi gördük ama en önemlisi inşallah sağlıklı devam eden bi gebelik olur ve kucağımıza alırız.
ayyh hay ağzını öhöm elini neyse öpeyim ya da hay sen çok yaşa diyeyim bu daha uygun oldu :))) ne kadar içerdi eşin? recai hoca da mı bıraktıramadı :) benimki günde 1 paket içiyor. ohh beee kızlar iyi ki varsınız :)) Allah razı olsun hepinizden. bebişlerinizi korusun Rabbim. P Papatyagibisin70 centrum'da tedavi görecekmişsiniz başlık burası buraya gelin :)benim eşim tedavi süresince hep sigara içti hatta stresten daha çok içtibaktım içme dedikçe daha çok içiyor bişey demedim en iyisi tesadan önce içme dedim. tesaden önceki 2 gün içmedi sadece. Allah nasip ederse oluyor canım. böyle şeyleri düşünüp, kafana takıp moralini bozma. nerde negatif şey var onu bulup kafaya takıyorsun sende :) biraz rahat ol ya. nasip işi bunlar bol bol dua et. bak arkadaşıma 3. gün embriyosu koyuldu ve doktor dediki durumu iyi değil umutlu olma. ama tuttu.hamileliği boyunca kanaması oldu ama 9 ayı tammaladı ve doğum yaptı. şimdi kızı 1,5 yaşında. yani doktor bile umutsuzdu ama Rabbim nasip edince oluyor işte.
çoğumuz erkek infertilitesi için tedavi oluyoruz. bence sorunun kimden kaynaklı olduğu da önemli. meselaben centrum'un methini hep erkek kaynaklı sorunlarda duydum. belki kadın sorunlu kısırlık için daha farklı merkezler vardır. bu biraz göreceli gibi. sonuçta hiçbir yer yüzde yüz başarı veremez bu biyolojik olarak da imkansız.Peki kızlar erkek inferitile için tedavi olan var mı Recai hoca da
centrum'un ürologları da iyidir bence sonuçta bir tüp bebek merkezinde yalnızca jinekolog olmuyor.P Papatyagibisin70 arkadaşlar ben sizi anlayamıyorum,Recai hoca kadın hastalıkları ve doğum uzmanı,erkek infertilitesinden ne anlar yaaaa????erkek infertilitesşnde türkiyede 1numaralı bi hoca var o da kaan aydos,gidin ona baksın,muayene etsin,tahlil tetkik ve tadavi onda...adama bi kere gidiyosun 400₺ veriyorsun geriye kalan herşey maillle halloluyo.lütfen ona gidin.
Bizde hiçbirşey olmamasına rağmen en son eşime emodex ve yanında bi ilaç verdi.trental diye sanırım.
Sonucumuz pozitif şimdi onada mail atıcam,haber verin demişti çünkü.
Aynen öyle bi kaç gün önce beyaz tv de konuktu erkek inferilitesi ile ilgili de konuştu.centrum'un ürologları da iyidir bence sonuçta bir tüp bebek merkezinde yalnızca jinekolog olmuyor.
ya bilmiyorum biz Kaan Aydos'a gittik tedavi oldu eşim normal yolla olur dedi ama olmadı yine tüp bebek yaptık ama şu var DNA hasarı azaldıktan sonra normal yolla denemeyip hemen tüp bebek yapsaydık hasar azaldığı için tesa olmasına gerek kalmayabilirdi ve bu sırasa DNA haarı tekrar artmazdı.P Papatyagibisin70 arkadaşlar ben sizi anlayamıyorum,Recai hoca kadın hastalıkları ve doğum uzmanı,erkek infertilitesinden ne anlar yaaaa????erkek infertilitesşnde türkiyede 1numaralı bi hoca var o da kaan aydos,gidin ona baksın,muayene etsin,tahlil tetkik ve tadavi onda...adama bi kere gidiyosun 400₺ veriyorsun geriye kalan herşey maillle halloluyo.lütfen ona gidin.
Bizde hiçbirşey olmamasına rağmen en son eşime emodex ve yanında bi ilaç verdi.trental diye sanırım.
Sonucumuz pozitif şimdi onada mail atıcam,haber verin demişti çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?