Rapor için akıl istiyorum

Olay cigrindan cikti galiba
2 hafta nereden cikti yahu en fazla 2 gundur rapor dedigin amelyat olacak halim uok kolu da kirmadim ben olayin vicdani boyutundaydim sadece

Ne bileyim hocam geçici bir durum diye belirtmemişsin ki, çocuğun okulu açılıyor diye sürekli rapor almak istediğini zannettim.
 
Arkadaşlar vergi diyorsunuz ama altı üstü bi devlet memuru ya tamam bende karsıyım keyfi rapora ama arkadaşa gelene kadar neler dönüyor ülkede keşke herkese bu kadar sert cıkışabilsek
 
1 sene boyunca Heyet raporu alıp atandığı yere hiç gitmeden tayin görenler var ya asıl bunlar hakka girenler ya.
 
Katiplikte o kadar kolay bir iş değil gecesi yok gündüzü yok , mesai ücreti yok, bende zamanında gece yarıları eve gidiyordum nöbete kalıyordum sürekli , ek bi para mı alıyordum hayır bedavadan iş yapıyordum bir de bı acıdan bakmak lazım, ayrıca eşim sürekli nöbet tutardı nöbet parası mı alırdı hayır keşfe giderdi keşiften hakim katip para alırdı eşim alamazdı hak arayacak olursak ooo neler var neler!!
 
Bende devlet memuruyum ve inanın o kadar saçma isler icin rapor alınıyor ki ohal filan etkilemiyor bence doktorlari
Ama sizin durumunuza olsam kesinlikle alırdım zaten bir rahatsızlığınız var ve lütfen vicdan yapmayın ve rahatsızlığınızi da hafife almayın. Geçmiş olsun
 
Ortalıkta bu kadar çok çocuk cinsel istismarı cinayet vs varken çocuğu tanımadığın birine bırakmak çok zor ve malesef çocuğu olan personel için memuriyet esnek değil. Size hak veriyorum .
Ben şu an gebeyim doğum öncesi ve sonrası toplam 4 ay izin veriliyor.
Bulunduğum şehirde annem olmasa 2 aylık bebeği kime bırakıp gideceğim ?
Ücretsiz izinden bahsedenler var ama kira, ödemeler , krediler diye de bir gerçek var.
Çocuklu kadınlara esneklik sağlanmaması malesef insanı böyle şeylere sevk ediyor her ne kadar etik olmasa da.
 
Sizde bir de süt izni oluyor ama ne kadar yeterli olur bilemem, çözülmesi gereken o kadar çok sorun varki ,cezaevlerindeki tecavüzcüleri besliyoruz vergilerimizle ama işte duyan yok..
 

Hasta olduğunuz için rapor alacaksanız buraya sormazdınız etik mi vs diye ya da çocuğu karıştırmazdınız konuya

100 günlük tatilde sizin rapor alacağınız 3 gün sorunu çözecekse ne hoş

Bir de kolunuz bu kadar kötü ise ki aylardır ağrıyor demişsiniz adli tatil bitmeden neden doktora gitmediniz de yeni adli yıl ve hali ile duruşmalar başlayınca doktora gittiniz
 

Evet size katılıyorum.
Akrabalarım bahsediyor. Almanya 'da çocuğu olan kadından ücret kesintisi diye bir şey yok. Ev hanımlarına dahi sadece çocuğu olduğu için maaş veriyorlarmış ve memurlara da doğum sonrası 2 yıl ücretli izin varmış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama Türkiye' de bu şartlar insani değil. Bu Yüzden bu tür Şeyler yapmaya insanı zorluyorlar. Doğum yapan bi kadın için düşünsün konuyu arkadaşlar. Memur ve bi şehirde yalnızsınız doğum sonrası da ücretsiz izin aldınız. Benim çalıştığım kurum en fazla 6 ay veriyor. Ve ücretsiz izinde de 5 yıl çalışma şartı var. Hadi bunu da geçtim 8-9 aylık bebeği ele güne bırakıp insanların hakkına girmeyeyim diye mi düşüneceksiniz?
Bazı insanlar anlamıyor bunları
Sizi yorumunuzdan dolayı tebrik ediyorum. Ancak bu kadar net anlatılabilirdi.
 
Adli tatilde katipler tatilde mi sanıyorsunuz?
 
Sizde bir de süt izni oluyor ama ne kadar yeterli olur bilemem, çözülmesi gereken o kadar çok sorun varki ,cezaevlerindeki tecavüzcüleri besliyoruz vergilerimizle ama işte duyan yok..

Süt izni dahi olsa çocuğu bi yere bırakmak gerekiyor. Herkesin başında annesi babası yok malesef. 2-3 Yaşında çocuk olsa kreşe bırak ama 8 aylık bebeği kime bırakacaksın ? Çok zor durumlar ve herkes buna sessiz
 
Kesinlikle haklısınız kimseye bırakılmaz ama buna çözüm bulmaya çalışan kimse yok
 
Yarım gün kreşe verseniz içiniz rahat eder bence yada oyun grubu da olur. Veya oyun ablaları var maddi durumunuz iyi ise yarım gün yardımcı olsunlar size
 

Ben öğretmenim ben de bebeğim 3 aylikken bırakıp çalışmaya başladım diger memurlar gibi rapor pesinde kosmadim. Bakacak kimsem olmasaydi ucretsiz izin kullanirdim mesela. Onun dışında da kimse bizi silah zoruyla memur yapmadi ve yerimizde olmk isteyen binlerce kisi var. Eger saglik durumunuz calismaya uygun degilse doktor zaten rapor verir ama sizin konuyu anlatisiniz sanki çocuğunuza bakacak kimse olmadığı icin kolunuzdaki agriyi bahane edip -calismaniza engel olacak bir durum olmadigi halde- rapor almaya calisiyormussunuz hissi uyandirdi. Siz ortopedi doktorunuza mesleginizi yapmaniza engel bir durum oldugunu söyleyin o karar versin madem.
Acil sifalar dilerim bu arada. Yanlis anlamayin ben size degil devletin mali deniz zihniyetiyle yaklasanlara kızgınım ondan bu kadar keskin konuşuyorum.
 

Ben öğretmenim ben de bebeğim 3 aylikken bırakıp çalışmaya başladım diger memurlar gibi rapor pesinde kosmadim. Bakacak kimsem olmasaydi ucretsiz izin kullanirdim mesela. Onun dışında da kimse bizi silah zoruyla memur yapmadi ve yerimizde olmk isteyen binlerce kisi var. Eger saglik durumunuz calismaya uygun degilse doktor zaten rapor verir ama sizin konuyu anlatisiniz sanki çocuğunuza bakacak kimse olmadığı icin kolunuzdaki agriyi bahane edip -calismaniza engel olacak bir durum olmadigi halde- rapor almaya calisiyormussunuz hissi uyandirdi. Siz ortopedi doktorunuza mesleginizi yapmaniza engel bir durum oldugunu söyleyin o karar versin madem.
Acil sifalar dilerim bu arada. Yanlis anlamayin ben size degil devletin mali deniz zihniyetiyle yaklasanlara kızgınım ondan bu kadar keskin konuşuyorum.
 

Bir Alman sen ben kadar vergi ödemezken senden benden bin kat rahat yaşıyor. Devlet aldıği vergiyi sonuna kadar halkına hizmet olarak öduyor. Çalışma koşulları, izinler gayet insani. Mesela orada şoyle bir mantik var, 1 günlük işini 3 saatte yapabilirsen sistedigin zaman çıkar gidersin. Hatta PC başi işi olanlar ise bile gitmeden evden işini halledebiliyor haftada bir kac gün. Önemli olan iş yetişsin. Biz de bir iş bitince 30 iş çıkarirlar başina. Zaten 3 kurusa calısiyoruz. Tamamen kolelik sistemi. Kimse bu etik olmayan düzene laf edemez ama 3 gun rapor alana dünyanın en adisi muamelesi yapar. Sanki rapor almasak hersey daha güzel olacak falan.

Dogum izni 18 hafta olacaktı onu bile meclisten geçiremediler abuk subuk sebeplerle, kaç kadın bekledi umutla. Devlete külfet çünkü. Mecliste kendi maaslarina zam mı onaylamaya gelince her el kalkar, dogum izninde o eller kalkmadı yaa. Valla doğum izni bu kadar azken rapor alana asla kizmiyorum. Bizi buna mecbur eden sorgulasın kendini ben değil.
 
Kesinlikle sizinle Aynı fikirdeyim.
 

Siz memur değil misiniz neden fazladan çalışıyorsunuz?
 

Acikcasi zaruri olsa zaten burada konu açıp taktik verin demezdi diye düşünüyorum. Ben de hasta oluyorum doktora gidiyorum raporumu aliyorum, gelip burada doktora ne desem rapor verir demiyorum :)

Bu ülkede 70 milyon insan isek hepimiz devletten "1 cay kaşığı" tirtiklasak 70milyon çay kaşığı eder. Buyuk kucuk demeden herkes kendi sorumluluğu olan kısımda dikkatli olsa zaten ülkece abad oluruz. 2 yanlış bir doğru etmez sonucta. Okumadiysaniz beyaz zambaklar ulkesinde adlı kitabi okumanızı tavsiye ederim bu konuyla ilgili.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…