Ella sonrası geciken stres yapan tüm hanımlar buyrun gelin hep birlikte rahatlayalım

Ella hapın kaç gün etkisi var kaç gün gebeliği engelliyor bilen varmi ?
Yan etkisini soruyorsan eğer kisiden kisiye değişiyor ama acil doğum kontrol hapı korunasiz girilen ikiskide Kondom yırtılmasi, tecavüz, korunmanin unutulması yada kazanin olduğu ilişkilerde tek seferlik koruma yontemidir.

Arkadaşlar beraberliğin üzerinden 21 gün geçti adet günüm bugün yada yarın gebelik testi yaptım negatif doğru mudur? Kan vermedim eger olmazsam pazartesi vereceğim.

Ben yaklasik bir aydir stres icerisinde onca arastirma yapip, konu basliklari okuyup gerekli gereksiz her bilgiyi depolayip bosu bosuna kendimi yedim bitirdim. Siz yapmayin diye ne tecrubem varsa anlaticam simdi. Sormak isteyen olursa cevaplarim her an hic problem yok.

Oncelikle adet dongum tam gunu gunune olur asla sasmaz ve takvim tutarim. Adetimden bir hafta once gogus agrim ve goguste dolgunluk baslar. Olmama iki-uc gun kala da hafif karin ve bel agrilarim olur. Bu dongu hep boyledir.

Gelelim kendime kabus yasattigim o olaya;

Tam ovulasyon(yumurtlama) gunumde yani Temmuz 19 da korunmasiz ayni gun icinde iki kez iliski yasadim ve alkol aldigim icin duzenli kullandigim dogum kontrol hapini son 3 gunde kullanmadim. Yumurtlama donemimde oldugumu bilmeden yaptigim hatanin basima nasil dolanacagindan bir haberdim tabii. Takvimime baktim dogurganlik yuksek yazisini gordugum an kalkip eczaneden ella satin aldim ve kullandim. İste o gun basladim daha arastirmaya ama bir strese soktum kendimi anlatamam. Agustosun 6si adet olmam gereken tarih. Bu tarihe yaklastikca ne belirtim var ne agrim ne sizim. Elim ayagim titrer vaziyette dolaniyorum ruh gibi. 5 gun yumurtlamayi engelledigini bildigimden 5 gun sapma olmasi normal diye dusunerek adetimin 5 gun gecikmesini bekledim, goguslerimin agrimaya basladigini fark ettim. Adet belirtisi ise bir an once gelmesi icin tarlusal (adet sokturucu) kullanmaya basladim gunde 3 hap olmak uzere ama bu sure boyunca gogus uclarim kararmis gibi geliyor karnim sis gibi geliyor gozume beyaz akintilarimin haddi hesabi yok gunde uc kez camasir degistiriyorum kesin hamileyim diye etrafta geziyorum. Adetim gecikmesinin 8. gunu artik test yapmaya karar verdim ve erken gebelik testi satin aldim. Pro Doctor olmasi lazim isminin, tertemiz bir tek cizgi cikti fakat icim yine kurtlu. Dedim ya forumlarda neler okudum neler... Yok testte cikmayip ultrasonda cikan 5 haftalik hamileler mi dersin, ella kullanip hamile kalanlar mi... Gun geldi bugunee yani 16 Agustosa. Gogus agrim devam ederken en ufak karin agrim olmadan normal tuvalete girdim ve ne goreyim o cok bekledigim kanamayi gordum. Bugune kadar adet oldugum icin bu kadar sevinecegimi dusunmezdim. Ellanin donguyu bozdugu cok dogru fakat bilgi kirliliginin yarattigi stres cok daha buyuk etken. Benim gibi hastanede kan testi verebilecek durumda olmayan deli gibi arastirma yapan minnoslara yardimci olsun diye yazdim bu kadar seyi. Yine de siz, siz olun korundugunuzdan emin olmadiginiz iliskiye hayir demeyi bilin. Yemin ederim bu olay yuzunden cinsellige küstüm hayatimdan cikardim. Allah kimseye bu korkuyu yasatmasin. Umarim az da olsa icinize su serpmisimdir minnoslar saglicakla kalin :))
Adet söktürücü kullanmak şart mı benim de Şuan 4 gün gecikmede eczaneye danıştım be ella da normal olduğunu söyledi test yapacak cesaretim yok ve tam birleşme olmadığı halde korku içindeyim

Ben yaklasik bir aydir stres icerisinde onca arastirma yapip, konu basliklari okuyup gerekli gereksiz her bilgiyi depolayip bosu bosuna kendimi yedim bitirdim. Siz yapmayin diye ne tecrubem varsa anlaticam simdi. Sormak isteyen olursa cevaplarim her an hic problem yok.

Oncelikle adet dongum tam gunu gunune olur asla sasmaz ve takvim tutarim. Adetimden bir hafta once gogus agrim ve goguste dolgunluk baslar. Olmama iki-uc gun kala da hafif karin ve bel agrilarim olur. Bu dongu hep boyledir.

Gelelim kendime kabus yasattigim o olaya;

Tam ovulasyon(yumurtlama) gunumde yani Temmuz 19 da korunmasiz ayni gun icinde iki kez iliski yasadim ve alkol aldigim icin duzenli kullandigim dogum kontrol hapini son 3 gunde kullanmadim. Yumurtlama donemimde oldugumu bilmeden yaptigim hatanin basima nasil dolanacagindan bir haberdim tabii. Takvimime baktim dogurganlik yuksek yazisini gordugum an kalkip eczaneden ella satin aldim ve kullandim. İste o gun basladim daha arastirmaya ama bir strese soktum kendimi anlatamam. Agustosun 6si adet olmam gereken tarih. Bu tarihe yaklastikca ne belirtim var ne agrim ne sizim. Elim ayagim titrer vaziyette dolaniyorum ruh gibi. 5 gun yumurtlamayi engelledigini bildigimden 5 gun sapma olmasi normal diye dusunerek adetimin 5 gun gecikmesini bekledim, goguslerimin agrimaya basladigini fark ettim. Adet belirtisi ise bir an once gelmesi icin tarlusal (adet sokturucu) kullanmaya basladim gunde 3 hap olmak uzere ama bu sure boyunca gogus uclarim kararmis gibi geliyor karnim sis gibi geliyor gozume beyaz akintilarimin haddi hesabi yok gunde uc kez camasir degistiriyorum kesin hamileyim diye etrafta geziyorum. Adetim gecikmesinin 8. gunu artik test yapmaya karar verdim ve erken gebelik testi satin aldim. Pro Doctor olmasi lazim isminin, tertemiz bir tek cizgi cikti fakat icim yine kurtlu. Dedim ya forumlarda neler okudum neler... Yok testte cikmayip ultrasonda cikan 5 haftalik hamileler mi dersin, ella kullanip hamile kalanlar mi... Gun geldi bugunee yani 16 Agustosa. Gogus agrim devam ederken en ufak karin agrim olmadan normal tuvalete girdim ve ne goreyim o cok bekledigim kanamayi gordum. Bugune kadar adet oldugum icin bu kadar sevinecegimi dusunmezdim. Ellanin donguyu bozdugu cok dogru fakat bilgi kirliliginin yarattigi stres cok daha buyuk etken. Benim gibi hastanede kan testi verebilecek durumda olmayan deli gibi arastirma yapan minnoslara yardimci olsun diye yazdim bu kadar seyi. Yine de siz, siz olun korundugunuzdan emin olmadiginiz iliskiye hayir demeyi bilin. Yemin ederim bu olay yuzunden cinsellige küstüm hayatimdan cikardim. Allah kimseye bu korkuyu yasatmasin. Umarim az da olsa icinize su serpmisimdir minnoslar saglicakla kalin :)
Benim de aynı durumum yumurtlama günümde sadece sürtünmeyle bir ilişki yaşadım.İlişkiden 44 saat sonra ella alabildim.Her ay düzenli olan reglim bu ay iki gün gecikti.Reglden iki gün önce, ilişkiden 14 gün sonrada test yaptım,negatif çıktı
Fakat tüm belirtiler varmış gibi geliyor. Kasıkta sürekli değişik bir hissiyat karın ağrılarım işte bugün su gibi akıntım kendime takıntı yaptım hamile olabileceğim aklıma geldikçe tedirgin oluyorum.
acaba ella nın etkisi olabilir mi benimle aynı durumda olanların fikrini merak ediyorum

X