• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rapor için akıl istiyorum

Babaniza cok gecmis olsun Rabbim şifa versin sanirim bu kismi okuyamasiniz
Neyse son olarak ben bugun doktora gittim mr emg cekildi ve kolumda meslegim sebebiyle ciddi bir odem olustugunu soyledi ve 3 aydir hala nasil bilgisayar kullanabildin hayret dedi sonuc olarakta kortizonlu igne yapildi 10 gun rapor verebilecegini soyledi fakat ben 3 gunun yeterli olacagi kanisindayim o yuzden 3 gun aldim.[
Çok sagolun lafım size değildi zaten genel olarak konuştum çok geçmiş olsun, sürekli rapor alıp hatta heyet raporu alıp gelmeyenler var kocasını çocuğunu bahane edip çok kızıyorum, izne ayrıl dedüğimde EE parasız mı kalıyım diyorlar lafım öylelerine ..

Burada keyfi bi durumdan değil bi mecburiyetten bahsediliyo üstelik sapasağlam biri değil sağlık sorunu olan biri soruyo.
Çocuğunu okuldan alacak komşu yok mu diyen arkadaşlar bu zamanda nasıl bi komşuya güvenip çocuk emanet edilir hiç aklım almıyo.

Vicdanlı biri olarak sormuş arkadaş ve zaten kendisinin isteğine kalmadan sağlık sorunu karşılığında raporunu alabilmiş.

Çözüm üreten yok muhalefet olan çok.
Keşke insanlar söyledikleri kadar dürüst olabilse.

Ben konuyu anlamadim. Cocugunuz tek basına kalmış bütün yaz, neden okullar acılırken rapor aliyorsunuz? Cocuk zaten okula başlamiyor mu?

8 yaşında bir çocuk icin evde tek kalmak çok zor ua, Allah korusun başına türlü sey gelir. Offff hele gece tek kalması üzüldüm.

Ayrıca boş yere rapor almak etik değil evet ama millet çatır çatır alakasız konularda rapor aliyor, tamamen keyfi. Doktorlar da çatır çatır yazıyor. Hatta ilaç bile yazıyorlar inandırıcı olsun diye. Ese dosta etik, metik, ohal yok valla. 1 senede 20 30 boş rapor vakasına sahit oldum. Burada bir cocuk ve kimsesi olmayan bir anne var. Bazen hayat etik dinlemiyor, böyle zaruri bir durum için bir anne olarak ahkam kesemiyorum maalesef.

Bence gidin doktora ve biraz abartın. Kimi doktor rapor yazayım mı diye kendi soruyor. Hele özeldekiler daha rahat. Sonucta çalısmadığınız zamanı devlet zaten kesecek.
Iyi niyetiniz icin tesekkurler cocugum gece degil gunduz tek kaliyor
Izinim 10 gun vardi onu da yaz basinda kullanmistim o yuzden yok
Ohal sebebiyle ozellikle memurlara rapor verilmiyor
Benim zaten rahatsizligim vardi fakat anlatamadim sanirim masajla agri hafifledi ve ben yazi yazamiyordum zaten agridan baska hangi sebeple alabilirim bu sebeple acmistim konuyu agri yok fakat bir sıkıntı var ne yapabilirim diye
Ama sanirim havadan rapor almak istedigimi zannetti bazi arkadaslar bu benim eksikligimdir cunku okuduklarina gore mantik yurutuyorlar belki bende biyle bir konu ojusam ayni seyi dusunurdum

Bu ilginç bir tespit ve genel manada doğru yalniz size kucuk bir ornek vereyim 2 yil once babam kanser hastaligi ilr mucadele ediyordu ve biz 2 kisi calismak durumdaydik ben yaklasik 1 yil boyunca haftanin 2 gunu gece 12 _1 arasi calisip , 3 gunde 8.5 a kadar calistim ve babamin en cok ilgi bekledigi donemde geceleri isten cikip hastaneye gitmek disinda bir faydam olamadi bu arada kizim 4 5 yaslarinda idi simdi size şunu sormak isterim
Bir evladin babasina, bir annenin kizina olan borcunu nasil odeyecegim?
Ya da benim fazladan calistigim bunca yilin hakkini kim odeyecek bu bağlamda vicdanim bir bebeğinki kadar rahat

Ücretsiz izin hakkınızı kullanabilirsiniz. Hakkıniz yoksa calisamadiginiz donem icin istifa eder daha sonra memuriyete donebilirsiniz. Hic bir mazeret kimseye haksız kazanc elde etme hakkı vermez. Hak etmedigi halde devletin 1 tl sini alıp yiyen kim varsa şahsen hakkımi helal etmiyorum.

Diyorumki hukuka aykırı birşeye yardımcı olmamızı istiyorsunuz..
Burası herkese açık bir site, ne tür cevaplar bekliyorsunuz? Herkes birbirine böyle akıl verse halimiz nice olur?
valla okudugunu anlayamayanlarla ne olursa o olur zira siz zaten bir rahatsizlik oldugunu belirttigim kismi atlamissiniz 2. Sayfada toplu cevap vermistim onun ozellikle son paragrafini elinize muhtelif kuruyemisler alarak okursaniz super olur ben cekirdek sevmiyorum malesef
Sevgiler

valla okudugunu anlayamayanlarla ne olursa o olur zira siz zaten bir rahatsizlik oldugunu belirttigim kismi atlamissiniz 2. Sayfada toplu cevap vermistim onun ozellikle son paragrafini elinize muhtelif kuruyemisler alarak okursaniz super olur ben cekirdek sevmiyorum malesef
Sevgiler
Ah be canım güzel laf sokmuşsunda sonradan yazdığın hiçbişi bahane devleti kazıklamak istediğin gerçeğini değiştirmez..
Gerçekten rahatsızsan doktor raporu sen istemeden verir zaten, buraya bunu yazıp akıl istemen çok mantıksız..
Kıvırmakta üstünüze yok.
Sana sevgi mevgi yok hadi byby

Ücretsiz izin hakkınızı kullanabilirsiniz. Hakkıniz yoksa calisamadiginiz donem icin istifa eder daha sonra memuriyete donebilirsiniz. Hic bir mazeret kimseye haksız kazanc elde etme hakkı vermez. Hak etmedigi halde devletin 1 tl sini alıp yiyen kim varsa şahsen hakkımi helal etmiyorum.

Devletin kendi senin benim paramı yiyor, boş beleş yatırımlar yapıp, kullanılmayan köprü yol yapıyor, esnafsan stopaj soygunu ve bir ton vergiyle gelirinin 3'te birine ortak oluyor, yedigin yemek, içtiğin su, yaktiğın elektrige kat kat fatura kesiyor, memura üc kuruş zam yapiyor, Suriyelilere boş beleş maaş ödüyor, trilyonlar akıtiyor susuyorsunuz da şu kadın zaruri durum için rapor alınca mı helal etmiyorsunuz cidden? Aman Allah'ım ulke batacak ya 3 gün raporla...

Ben de etik biriyim ama devlet kepceyle her ay benden alirken, 1 çay kaşıği karşılık alma da beis görmuyorum. Yatırdıgım SGKnın geri doneceği bile mechulken.

Biz zaten güçsüze abayı gösterip, asıl sömürene sustugumuzdan bunlar başımıza geliyor.

@keskelerveben @Bright crystal @Kirpicik @witch hunt @burbuk @OKYANUSYAA ve @eyikurefe oncelikle hepinize ilginizden dolayi tesekkur ediyorum tek mesajla yorumlarinizi cevaplamak istedim.

Öncelikle egitimci degilim adliyede gorevliyim bizde mesai kavrami yoktur gece 1_2 lere kadar cocugumu birakip cok calistim , oglen aralari genelde diaariya cikamayiz iş yogunlugundan ve bunu mesai ucreti, doner sermaye vs ek ucret olmadan yapariz bu bağlamda hak yediğimi asla ve asla dusunmuyorum.
Ben hic rapor almamis birisi oldugum icin bu etik mi acaba diye kendimce sorguladim ve sizin degerli fikirlerinize basvurdum ilginize tekrar tesekkur ediyorum.
Tanımadiği insana yalanci diyen sevgili arkadaşım bir insani yargilamak ve Yalancı gibi agır ve bence küçük düşürücü ithamda bulunabilmek hayli ilginç ama bu da sizin vicdaninizdir saygi duyuyor fakat asla kabul etmiyorum.
Bu bir suc diyen arkadasim, resmi belgede sahtecilik yapmiyorum, sanirim kendimi iyi ifade edemedim zaten agrim var dun arkadasim masaj yaptigi icin agri gecmisti ve doktordan bir gun once sira almistim zaten
Neyse son olarak ben bugun doktora gittim mr emg cekildi ve kolumda meslegim sebebiyle ciddi bir odem olustugunu soyledi ve 3 aydir hala nasil bilgisayar kullanabildin hayret dedi sonuc olarakta kortizonlu igne yapildi 10 gun rapor verebilecegini soyledi fakat ben 3 gunun yeterli olacagi kanisindayim o yuzden 3 gun aldim.
Durum boyle sevgiler

Herkes doğru sanki de bi siz eğrisiniz..
Geçmiş olsun

Devletin kendi senin benim paramı yiyor, boş beleş yatırımlar yapıp, kullanılmayan köprü yol yapıyor, esnafsan stopaj soygunu ve bir ton vergiyle gelirinin 3'te birine ortak oluyor, yedigin yemek, içtiğin su, yaktiğın elektrige kat kat fatura kesiyor, memura üc kuruş zam yapiyor, Suriyelilere boş beleş maaş ödüyor, trilyonlar akıtiyor susuyorsunuz da şu kadın zaruri durum için rapor alınca mı helal etmiyorsunuz cidden? Aman Allah'ım ulke batacak ya 3 gün raporla...

Ben de etik biriyim ama devlet kepceyle her ay benden alirken, 1 çay kaşıği karşılık alma da beis görmuyorum. Yatırdıgım SGKnın geri doneceği bile mechulken.

Biz zaten güçsüze abayı gösterip, asıl sömürene sustugumuzdan bunlar başımıza geliyor.

Bir yanlışın karşılığı asla başka bir yanlış değildir.
Onlar yiyor ben de yerim mantığı biyük hata.

Konu sahibesi kolunuz için rapor alabilseniz dahi yatakta iatirahat zorunluluğu olmadıkça işe gitmek zorunda kalabilirsiniz. Çocuğu yanınızda götürseniz?

Hanimefendi ben plajda gunesleneyim bir rapor patlatayim zihniyetinde asla degilim boyle algilarsaniz uzulurum bakin ben doktora gittim ve sol ust kolumda dirsege kadar ciddi bir odem cikti bu da baş parmagima kadar agri yapiyordu fakat masajla bu agri oldukca azaldi bugun dirsekten yapilan igne ile ki ismini de yazabilirim bu odem atilacak
Bir katip hic yazmadigi gun 20 tane muzekkere yazar eger benim gibi durusma katibibiseniz bu sayi cok yukariya cikar bir parmak ile ortalama 6 harfe basilir yani hepsi cok onemli dolayisiyla ben ise anca laflamaya cay kahve icmeye gidebilirdim cunku ben kollarim ve parmaklarimla para kazaniyorum
Isini savsaklayanlar dahil olmak uzere bende hakkimi helal etmiyorum bir de merak ettim sanirim sizlerde memursunuz oyle hemen ben ucretsiz izin alabiliyorum 1 hafta kullanacagim deyip alabiliyorsaniz cok sanslisiniz cunku bizde komisyon karar verir talep zaten 15 gunden once degerlendirilmez

Nereye kadar rapor alacaksınız yahu haydi en fazla 2 hafta al. Etik olmasını suç olmasını falan geçtim hayatımda duyduğum en saçmasapan çözüm yolu. Bu kadar zor durumdaysanız çalışmayı bırakın madem.

Çok sagolun lafım size değildi zaten genel olarak konuştum çok geçmiş olsun, sürekli rapor alıp hatta heyet raporu alıp gelmeyenler var kocasını çocuğunu bahane edip çok kızıyorum, izne ayrıl dedüğimde EE parasız mı kalıyım diyorlar lafım öylelerine ..
Ben izinlerim disinda bir babamin amelyatinda 3 gun mazeret kullandim onu da reisim soylemiati o yuzden vicdanim rahat ben anladim iyi niyetli soylediniz zaten tekrar gecmia olsun

Bir yanlışın karşılığı asla başka bir yanlış değildir.
Onlar yiyor ben de yerim mantığı biyük hata.

Konu sahibesi kolunuz için rapor alabilseniz dahi yatakta iatirahat zorunluluğu olmadıkça işe gitmek zorunda kalabilirsiniz. Çocuğu yanınızda götürseniz?

Yanlış mı? Ben devlete az maaşla bi ton vergi öderken 3 gün rapor alınca bana verecegi para zaten benim verdiğim vergi, benden kestiği SGK. Millet vekilleri orada uyuyup milyarlar alırken, cogu zaman meclise bile gitmezken sabah aksam calısana 3 kuruş zam mı çok görurken devleti ben mi kurtarcam? Üstelik 3 günlük raporla.

Valla acil işim olsa ben de alırım. O kadar yatirdıgim vergime, SGKma saysınlar. Vergimle boş beleş yasayan Suriyeliye akan paraya saysınlar. 35 yil SGK odeyip 60 yaşında emekli etmeye saysınlar. Bos beleş degil o rapor parası, benim hakkım olan, benden pesinen kestiği SGK, BAGKUR parası. Senin paran degil.

Ah be canım güzel laf sokmuşsunda sonradan yazdığın hiçbişi bahane devleti kazıklamak istediğin gerçeğini değiştirmez..
Gerçekten rahatsızsan doktor raporu sen istemeden verir zaten, buraya bunu yazıp akıl istemen çok mantıksız..
Kıvırmakta üstünüze yok.
Sana sevgi mevgi yok hadi byby
Ah be tatlim bende de telefondan cevap yazdigim icin harcayacak vakit yok bilgisayda olsa sana 2 saniyede destan yazabilirdim emin ol cunku ben hayatimda senin gibi dik durusu olan, dillerini çatal edasiyla degil saygi ile açan, pratik zekali insanlara hep hayran kalmisimdir
bu arada bende sana BİLE sevgi var sevgiler

Nereye kadar rapor alacaksınız yahu haydi en fazla 2 hafta al. Etik olmasını suç olmasını falan geçtim hayatımda duyduğum en saçmasapan çözüm yolu. Bu kadar zor durumdaysanız çalışmayı bırakın madem.
Olay cigrindan cikti galiba
2 hafta nereden cikti yahu:halay: en fazla 2 gundur rapor dedigin amelyat olacak halim uok kolu da kirmadim ben olayin vicdani boyutundaydim sadece

Herkese tesekkur ediyirum gereksiz yere uzamaya basladi sanirim konu fakat sunu belirtmek istiyorum isi birak diyen arkadaslar
çok emek verdim ya girmek icin işimde çok iyi oldugumu soylerler bugune kadar bir kere bile laf dumadan calistim ve en ilginci ne biliyor musunuz 3 gun icin yapmayi cok sevdigim isimi neden birakayim? Agri sizi hastalik bunlar gecici seyler Rabbim dermansiz dert vermesin kimseye

Olay cigrindan cikti galiba
2 hafta nereden cikti yahu:halay: en fazla 2 gundur rapor dedigin amelyat olacak halim uok kolu da kirmadim ben olayin vicdani boyutundaydim sadece

Birak allahasen, firmam var ve gecen ay devlete kazandığim 24 bin tlnin kdv'si vergisi 8 bin para odedim ben. Her 3 ayda bir 1000 tllik dukkana ödediğim kira icin 1000 tl stopaj öduyorum. Devlet sahibi olmadıgım dükkanın vergisini bana ödetiyor, şaka gibi ama gercek. Stopaj adi altinda soygun ve hiç bir açıklaması, mantığı olmayan bir vergi. Yeminne her adımda vergi bıktım ya. 1 yilda esimle ben devlete 70 bine yakın para ödedik. Kaldı ki her calısan her yıl devlete en az 50 bin öder. Maaş kesintisi. Sonra ben 3 gün rapor alicam, devlet 200 ödeyecek gelip bana başkası hesap sorcak, helal etmeyecek. Kimin parasını helal etmiyor acaba? Belki kendisi ev kadını, tek kuruş vergi bile odemedi.

Sen aldiğın ilaç, kullandığın rapor, hastane falan hepsinin parasını ödüyorsun zaten. Kimse sana havadan para vermiyor yani. İnsanız ya arada zaruri sebebimiz olduģunda gidip insan gibi izin istesen ümüğünü sıkarlar. Avrupa'da abartmiyorum git anlat derdini raporsuz izin alirsın, parani da alirsın pasalar gibi. Medeni ulkede olmayınca baska yollara başvurmak mübah maalesef.

Back
X