• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rapor için akıl istiyorum

Acikcasi zaruri olsa zaten burada konu açıp taktik verin demezdi diye düşünüyorum. Ben de hasta oluyorum doktora gidiyorum raporumu aliyorum, gelip burada doktora ne desem rapor verir demiyorum :)

Bu ülkede 70 milyon insan isek hepimiz devletten "1 cay kaşığı" tirtiklasak 70milyon çay kaşığı eder. Buyuk kucuk demeden herkes kendi sorumluluğu olan kısımda dikkatli olsa zaten ülkece abad oluruz. 2 yanlış bir doğru etmez sonucta. Okumadiysaniz beyaz zambaklar ulkesinde adlı kitabi okumanızı tavsiye ederim bu konuyla ilgili.

Sen devlete her yil ogretmen olarak maaşinin hemen hemen yarısı carpı 12 ay Bagkur öduyorsun. Elektrik, su, dogalgaz, yedigin, ictigin, mazotun, giydigin, araban varsa onun vergisi, o su bu ortalama 50 bin aliyor devlet senden. Hadi herkes 3 gün rapor alsın. Kisi basi 50 bin alip 300 tl ödeyecek. Devlet 70 milyon carpı 50 binde, 70 milyon carpı 300'le batmaz. Kaldi ki ben burada devleti tırtıklamaktan degil zaruri sebepten bahsediyorum. Herkes kafasina gore takilsin gibi salakca bi fikrim yok.

Benim 3 kurusluk kazancima vergi ile el koyan devlet milletin bilmem nesine koyayim diyen cengiz insaatın trilyonluk vergisini affederken, 3 gün zaruri sebeple alacagım raporum icin verecegi 300 tl'ye vay devlet söğüslemek olarak bakamayacağım ya. Benim için etik trilyonluk vergilerin affedilmesinde yikılır, 3 gün rapor almak durumunda kalan kadına verilecek 3 kuruşta değil.

Son düzenleme:
Sen devlete her yil ogretmen olarak maaşinin hemen hemen yarısı carpı 12 ay Bagkur öduyorsun. Elektrik, su, dogalgaz, yedigin, ictigin, mazotun, giydigin, araban varsa onun vergisi, o su bu ortalama 50 bin aliyor devlet senden. Hadi herkes 3 gün rapor alsın. Kisi basi 50 bin alip 300 tl ödeyecek. Devlet 70 milyon carpı 50 binde, 70 milyon carpı 300'le batmaz. Kaldi ki ben burada devleti tırtıklamaktan degil zaruri sebepten bahsediyorum. Herkes kafasina gore takilsin gibi salakca bi fikrim yok.

Benim 3 kurusluk kazancima vergi ile el koyan devlet milletin bilmem nesine koyayim diyen cengiz insaatın trilyonluk vergisini affederken, 3 gün zaruri sebeple alacagım raporum icin verecegi 300 tl'ye vay devlet söğüslemek olarak bakamayacağım ya. Benim için etik trilyonluk vergilerin affedilmesinde yikılır, 3 gün rapor almak durumunda kalan kadına verilecek 3 kuruşta değil.

Ben devletime vatandaş olarak sorumluluğum neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum. Trilyonluk vergi kaçırandan da bu dünyada olamiyorsa ahirette hesap soracağım. Keşke herkes kendi cebinden önce ülkesini düşünse zaten bambaska bir konumda olurduk.

Sonuc olarak söylediğiniz hic birşey hic birimizin işini savsaklamasina veya devlet malını haksız kullanımına bahane değildir. Adaleti kendi düşünce tarzimiza göre eğip bukemeyiz...

@keskelerveben @Bright crystal @Kirpicik @witch hunt burbuk burbuk @OKYANUSYAA ve @eyikurefe oncelikle hepinize ilginizden dolayi tesekkur ediyorum tek mesajla yorumlarinizi cevaplamak istedim.

Öncelikle egitimci degilim adliyede gorevliyim bizde mesai kavrami yoktur gece 1_2 lere kadar cocugumu birakip cok calistim , oglen aralari genelde diaariya cikamayiz iş yogunlugundan ve bunu mesai ucreti, doner sermaye vs ek ucret olmadan yapariz bu bağlamda hak yediğimi asla ve asla dusunmuyorum.
Ben hic rapor almamis birisi oldugum icin bu etik mi acaba diye kendimce sorguladim ve sizin degerli fikirlerinize basvurdum ilginize tekrar tesekkur ediyorum.
Tanımadiği insana yalanci diyen sevgili arkadaşım bir insani yargilamak ve Yalancı gibi agır ve bence küçük düşürücü ithamda bulunabilmek hayli ilginç ama bu da sizin vicdaninizdir saygi duyuyor fakat asla kabul etmiyorum.
Bu bir suc diyen arkadasim, resmi belgede sahtecilik yapmiyorum, sanirim kendimi iyi ifade edemedim zaten agrim var dun arkadasim masaj yaptigi icin agri gecmisti ve doktordan bir gun once sira almistim zaten
Neyse son olarak ben bugun doktora gittim mr emg cekildi ve kolumda meslegim sebebiyle ciddi bir odem olustugunu soyledi ve 3 aydir hala nasil bilgisayar kullanabildin hayret dedi sonuc olarakta kortizonlu igne yapildi 10 gun rapor verebilecegini soyledi fakat ben 3 gunun yeterli olacagi kanisindayim o yuzden 3 gun aldim.
Durum boyle sevgiler
Sitem etmişsiniz kendinize göre haklısınız.
Gelelim benim yorumuma, bende memurum hem de 32 yıllık. Fazla mesai mi dediniz , bakın fazla mesai nasıl oluyor, Ekim ayından beri ayda 2 pazar boş olmak üzere mesai yapıyorum. Hamde bazen sabahı 3 üne kadar. Ha bu arada evimize kendi imkanlarımızla gidiyoruz. Mesai mi? O da ne?
32 yıllık memuriyetimde 2 çocuk doğurduğum için (ki o zamanlar Doğum öncesi 3 hafta doğumsonrası 42 günden fazla rapor olayı yoktu) 2 kere Doğum öncesi rapor aldım. İlkinde raporumdan 3 gün sonra ikincisinde ise 2 gün sonra Doğum yaptım. Tam olarak 2 kere 42 gün Doğum sonrası rapor kullandım.
Çocuklarımı pijamayla işyerime eşim getirirdi çoğu zaman.
Haaaa hep böylemiydi? Hayır. Bunlar dönem dönem böyleydi.
Kolunuz için geçmiş olsun.
Buradaki ikazlar alenen yasal olmayan bir şey sorduğunuz içindir. Memış rlduğunuza göre mazeret izni rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sabah aklıma gelmemişti. Ama sanırım sorun çözülmüş.

Hanımlar siyasi yorumlar yazmayınız.

Yanlış mı? Ben devlete az maaşla bi ton vergi öderken 3 gün rapor alınca bana verecegi para zaten benim verdiğim vergi, benden kestiği SGK. Millet vekilleri orada uyuyup milyarlar alırken, cogu zaman meclise bile gitmezken sabah aksam calısana 3 kuruş zam mı çok görurken devleti ben mi kurtarcam? Üstelik 3 günlük raporla.

Valla acil işim olsa ben de alırım. O kadar yatirdıgim vergime, SGKma saysınlar. Vergimle boş beleş yasayan Suriyeliye akan paraya saysınlar. 35 yil SGK odeyip 60 yaşında emekli etmeye saysınlar. Bos beleş degil o rapor parası, benim hakkım olan, benden pesinen kestiği SGK, BAGKUR parası. Senin paran degil.

Devleti siz kurtaramazsınız
Ama bu kafalar devleti batırır
İki yanlış bir doğru etmez
Herkes kendinden sorumlu
Hepimiz hesap vereceğiz
Devlet memuruyum 7 yılda iki kez rapor kullandım. Yıllık izne çıkacak zamanım olmuyor çoğunlukla. Ne kadar çalışırsam çalışayım devleti kurtaramam ama en azından kul hakkına girmemiş olurum.

Her kurumda aslında kreş ve özellikle bebekler için ayrı bakıcılar bulunsa, özel sektörde semt semt bu uygulansa mesela ne güzel olur. Bir miktarı devlet karşılayacak bir miktarı çalışandan alınacak. Hem insanlara iş imkanı olur hem çalışan gönül rahatlığıyla işini yapar ve işler daha düzgün ilerler. Böyle annelerin aklı çocuklarda kalıyor.

Adli tatilde katipler tatilde mi sanıyorsunuz?

Hayır sanmıyorum

Lakin duruşma katibiyim diyor konu sahibi

Adli tatilde duruşma olan mahkemede ise dahi duruşma yoğunluğunun adli yıl başındaki ile aynı olmadığını bilecek kadar bu işlere vakıfım

Hasta olduğunuz için rapor alacaksanız buraya sormazdınız etik mi vs diye ya da çocuğu karıştırmazdınız konuya

100 günlük tatilde sizin rapor alacağınız 3 gün sorunu çözecekse ne hoş

Bir de kolunuz bu kadar kötü ise ki aylardır ağrıyor demişsiniz adli tatil bitmeden neden doktora gitmediniz de yeni adli yıl ve hali ile duruşmalar başlayınca doktora gittiniz

Size sadece sunu soyleyeyim adli tatilde de durusma okur sadece 35 dosya yerine tutuklu dosyalara cikilir, nobetci mahkeme iseniz bunun sartli tahliyesi, yakalamasi vs. Onlarca farkli is gelir ve anliktir katibin izni yil icinde aynidir 20 gun yani cumartesi pazar izinden sayilir
Adli tatilde hakimler adli tatilden 45 gunluk sure sanirim kullanma hakkina sahiptir siz bizim adli tatilde is yukumuz baska kurumlarda calisanlarin rutin islerine takabul bile etmez
Diger sorulariniz ile ilgili onceki sayfalarda cevap verdim ama sunu ekleyeyim bizde izin sirayla olur ve birbirimizi idare ederiz mesela arkadasimin dugunu oldugu icin maksimum izin kullanmak durumunda idi ve tabi bu onemli olduhu icin bizde izin kullanacagiz demek bana ters acikcasi ben maksimum duzeyde dayandim kremler vs.
Ancak su anda ihticim oldugu bir anda gitmeyibdusundum fakat bunun bu kadar kotu bir sey oldugunu dusunemedim olay vatan hainligine gelecek sanirim cunku hak yemekten suç islemeye, haram zıkkimlara kadar geldi
Ancak sunu da soylemek istiyorum bizim isimizin vicdani yuku agir bana bakici tut komsuya birak yaninda gotur diyenler olmus ama yanimda gotursem en az 10 hirsizla bir o kadar da uyusturucu bagimlisiyla karsilasacak bunlarbmasum olanlar
Diger adli vakalara girmiyorum bile insan herkesten herseyden suphe eder oluyor kolay degil yani Rabbime emanet edip birakiyorum tembih ediyorum cunku bir suru komsu istismarina ugramis vaka ile karsilastim bunu yanlis anlamayin size degil genel manada yaziyorum

Acikcasi zaruri olsa zaten burada konu açıp taktik verin demezdi diye düşünüyorum. Ben de hasta oluyorum doktora gidiyorum raporumu aliyorum, gelip burada doktora ne desem rapor verir demiyorum :)

Bu ülkede 70 milyon insan isek hepimiz devletten "1 cay kaşığı" tirtiklasak 70milyon çay kaşığı eder. Buyuk kucuk demeden herkes kendi sorumluluğu olan kısımda dikkatli olsa zaten ülkece abad oluruz. 2 yanlış bir doğru etmez sonucta. Okumadiysaniz beyaz zambaklar ulkesinde adlı kitabi okumanızı tavsiye ederim bu konuyla ilgili.

Size kendimi ve durumumu anlatmaya calismanin atomu parcalamaktan daha zor oldugunu dusunmeye basladim ben aguztosta dogum yapmis hazirana kadarda raporlar kullanmis insanlar biliyorum zaten seminer adi altinda hergun okula gidip film izleyip geri gelmeleri sureci akabindeki yaz tatilini saymiyorum bile
Ama ben yine de bu kadar sert dusunemem cunku 40 dak boyunca dersi savsaklayan ogretmenlede var 40 dakikanin her saniyesini kullananda...
Ben doktora aman doktor bana rapor ver demedim bugun yaklasik 400 tl para harcadim 3 gunluk rapora bu miktari verecek kadar zenginde degilim ben art niyetli olsaydim bayram akabinde birlestirirdim
Ve lutfen yazdiklarimin tamini okuyup kalbinizle dusunun ben turp gibiyim rapor alacagim bana isin kurnazligi hakkinda ipucu verin demedim lutfen

Size kendimi ve durumumu anlatmaya calismanin atomu parcalamaktan daha zor oldugunu dusunmeye basladim ben aguztosta dogum yapmis hazirana kadarda raporlar kullanmis insanlar biliyorum zaten seminer adi altinda hergun okula gidip film izleyip geri gelmeleri sureci akabindeki yaz tatilini saymiyorum bile
Ama ben yine de bu kadar sert dusunemem cunku 40 dak boyunca dersi savsaklayan ogretmenlede var 40 dakikanin her saniyesini kullananda...
Ben doktora aman doktor bana rapor ver demedim bugun yaklasik 400 tl para harcadim 3 gunluk rapora bu miktari verecek kadar zenginde degilim ben art niyetli olsaydim bayram akabinde birlestirirdim
Ve lutfen yazdiklarimin tamini okuyup kalbinizle dusunun ben turp gibiyim rapor alacagim bana isin kurnazligi hakkinda ipucu verin demedim lutfen

İlk basta yazdığınız şeye göre yorum yaptim sonradan ekleme yapmissiniz onu görmemiştim. Neyse zaten doktor da rapor verilmesini uygun görmüş demek ki hastaymissiniz. Gercekten hasta olan bir insanın buraya konu acmasi bana sacma geldi sadece. Hastaysan doktora gidersin alırsın raporunu da konu acmaya neden ihtiyac duydunuz? Tekrar geçmiş olsun. Boş yere konunun uzamasinin da alemi yok zaten. Benim lafım görevini layıkıyla yerine getirmeyen herkese. Siz bu kategoride degilseniz lutfen üstünüze alınmayın.

Ücretsiz izin hakkınızı kullanabilirsiniz. Hakkıniz yoksa calisamadiginiz donem icin istifa eder daha sonra memuriyete donebilirsiniz. Hic bir mazeret kimseye haksız kazanc elde etme hakkı vermez. Hak etmedigi halde devletin 1 tl sini alıp yiyen kim varsa şahsen hakkımi helal etmiyorum.
Sizin helal edip etmemenizin bir önemi yok. Kamu çalışanlarının raporlu olduğu günler , yıl içinde belli günü aştığı zaman maaşından kesilir . Ayrıca yine kamu çalışanlarının gelir vergisi de daha maaşı cebine girmeden kesilir ok.

Ben izinlerim disinda bir babamin amelyatinda 3 gun mazeret kullandim onu da reisim soylemiati o yuzden vicdanim rahat ben anladim iyi niyetli soylediniz zaten tekrar gecmia olsun
Güzel arkadaşım burada niye böyle hesap vermek zorunda hissettin kendini .belli ki çok iyi niyetli birisin zaten .sorunu çözmüşsün de sanırım .

Sizin helal edip etmemenizin bir önemi yok. Kamu çalışanlarının raporlu olduğu günler , yıl içinde belli günü aştığı zaman maaşından kesilir . Ayrıca yine kamu çalışanlarının gelir vergisi de daha maaşı cebine girmeden kesilir ok.
Sadece kamu değil özel sektörde de aynı şekilde kesiliyor

Durumunuzu yaşamayan anlamaz ,o yüzden hiç anlatmaya çalışmayın .
Ben sizi haklı gördüm ,sonuna kadar da helal olsun :)

Ücretsiz izin hakkınızı kullanabilirsiniz. Hakkıniz yoksa calisamadiginiz donem icin istifa eder daha sonra memuriyete donebilirsiniz. Hic bir mazeret kimseye haksız kazanc elde etme hakkı vermez. Hak etmedigi halde devletin 1 tl sini alıp yiyen kim varsa şahsen hakkımi helal etmiyorum.

Ya eminim siz olsanız memuriyetten istifa ederdiniz 3 gün için.

Ya eminim siz olsanız memuriyetten istifa ederdiniz 3 gün için.

Konu sahibi ilk basta 3 gün icin oldugunu belirtmedi. Ben ayrica onu suanki durum icin de soylemedim. Bir insan saglik sorunu disinda baska gerekceler sebebiyle isine gidemeyecekse bunu haksız rapor alarak gecistiremez. Bu sekilde alacagi maas helal olmaz dedim.

Ben aylarca rapor alip okula gelmedigi halde çatır çatır maaşını alanı da gördüm. Maaşını benim vergilerimle alıyorsa benim de hakkım helal degil rapor hakkini kötüye kullananlara.

Back
X