• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

kızlar şu dakika itibari ile sporumu yapmış bulunuyorum.. oruçlu oruçlu biraz zor oluyor ama yapmam gerekiyor diye düşünüyorum 1 ay önce 65 kilo dayken 1 ay yiyince 68 leri görmeye başladım bu da beni çok mutsuz bir insan yapıyor. neyse zararın neresinden dönersek kadir.. hadi kızlar hep beraber devam... Ramazan sonuna kadar en azından yine 65 yada 64 leri görsem... benim kilom ve boyuma yakın kim var kızlar boy 167 kilom 68

Sag ol canim benim. Gercekten kilo vermek istiyorum ya. Ben yaklasik iki yil once evlendim, 75 kiloydum gelinlik provasinda. Evlenince zaman icinde 1-2 1-2 aldim aldim ve bu sene ocak ayinda kendimi 88.5 gordum. 80de dur dememistim, 85te dememistim, bir iki gunluk diyet deneyimlerim oldu ve tabi hep pes ettim.
Sonunda 15 ocakta ayca kaya'nin kitabini aldim, bir gunde okudum ve sayarak yeme işini uygulamaya basladim. Çok şukür ki 10 kilo doktor ayca hanimin kitabi sayesinde gitti. Tabi kitabi yazan o ama uygulayan ben. Bekarlik kiyafetlerim olmazken, hepsine tekrar kavustum, kilo aldigimda asla yeni kiyafet almadim hep paspal paspal gezdim ama yeni kiyafet almak = kilolari kabullenmek demekti benim icin.
Simdi gercekten gelinlik giydigim kilonun altina inmek istiyorum, sizlerin de destegiyle insallah.
75i ve 69.9u gorsem dunyalar benim olur herhalde :KK48:
Ramazandan once de salmaya başlamiştim, o yuzden bu ramazanda gunduz atistirma şansi olmayisi kurtardi beni cunku tv izlerken falan insanin atiştirasi geliyor evde olunca. Amma uzattim ama hikayemden pek bahsetmemiştim, bu vesileyle bahsetmiş oldum.
Sizlerin kilosu ne zamandan beri var kizlar? Dogum kilolari mi, oturup ders calisirken alinan kilolar mi, abur cubur sevdasinin getirdikleri mi? o_O

Ben hemen cevap vereyim 58kg ile evlenip 68 kiloyla hamile kaldim evlendikten sonra hızlıca bi 10 kilo haneme eklendi dogumdan sonra 73 oldum sonra dikkat ederek 63 kiloya düştüm ama dogumdan 1 sene sonra sonra tekrar hamile kaldım kızım 6 aylık ve ben 74 kiloyum inşallah yinr vericem. İşin kötüsü bende boyda yok 155 boyum var

Kızlar ben dünü yazmamışım ya.. Dün ifrarda çorba, çok az tavuk ve 1 yemek kaşığı pilav yedim.

Sahurda iyi yedim ama;) 1 dilim beyaz peynir, 4 zeytin, 4 çeri domates, 2 sivri biber, 1 adet kaşarlı omlet ve avuç içim kadar pide.. Çok ama, ben ara öğün yapmıyorum ve yürüyüş yapıyorum ya dengeliyorum diye düşündüm..

Gelelim ben nasıl kilo aldım.. Ben lise yıllarında 49 kilo olan zayıf bir kızdım. Sonra üniversitede yakın arkadaşlarla eve çıktık, gece makarnalar falan 10 kilo aldım!! Sonra 4 sene al ver ile geçti.. 55 lerde tutunmuşken evlendim, evlilik, sonra iş yoğunluğu beni yemeye verdi ve 67yi gördüm!! Sonra 65lerw indim.. En son 61,5tim buraya başlamadan.. Hedefim 54,9 u görmek ve kalmak!! Çünkü ben kolay kilo veriyorum ama kolay da alıyorum.. Çünkü ben çok yemek yemiyorm ama abur cubur ve tatlıya zaafım var. Şimdi biri cips kola getirse ağlarım şu oruçlu halimle yiyemiycem diye.. Eşime sen hızlı yiyosun, ben çok yiyeyorum diye 2 paket cips aldırırım o derece.. Ondan bi vazgeçsem geri almayacağıma eminim.. Ayy uzun oldu, kusura bakmayın

Kızlar ben dünü yazmamışım ya.. Dün ifrarda çorba, çok az tavuk ve 1 yemek kaşığı pilav yedim.

Sahurda iyi yedim ama:KK66: 1 dilim beyaz peynir, 4 zeytin, 4 çeri domates, 2 sivri biber, 1 adet kaşarlı omlet ve avuç içim kadar pide.. Çok ama, ben ara öğün yapmıyorum ve yürüyüş yapıyorum ya dengeliyorum diye düşündüm..

Gelelim ben nasıl kilo aldım.. Ben lise yıllarında 49 kilo olan zayıf bir kızdım. Sonra üniversitede yakın arkadaşlarla eve çıktık, gece makarnalar falan 10 kilo aldım!! Sonra 4 sene al ver ile geçti.. 55 lerde tutunmuşken evlendim, evlilik, sonra iş yoğunluğu beni yemeye verdi ve 67yi gördüm!! Sonra 65lerw indim.. En son 61,5tim buraya başlamadan.. Hedefim 54,9 u görmek ve kalmak!! Çünkü ben kolay kilo veriyorum ama kolay da alıyorum.. Çünkü ben çok yemek yemiyorm ama abur cubur ve tatlıya zaafım var. Şimdi biri cips kola getirse ağlarım şu oruçlu halimle yiyemiycem diye.. Eşime sen hızlı yiyosun, ben çok yiyeyorum diye 2 paket cips aldırırım o derece.. Ondan bi vazgeçsem geri almayacağıma eminim.. Ayy uzun oldu, kusura bakmayın
Canim iftar da sahur da guzel, fazla degil yani sonucta bu yazdiklarini da yememiz lazim.
Demek sana kilo aldiran abur cubur. Porsiyon kontroluyle ve nadiren yersen bir sey olmaz diye dusunuyorum. Yaa demek 49 kiloydun, o zaman da baya zayifmissin tatlim. 54,9 hedef olarak guzel gercekten. İnsallah birlikte ulasiriz hedefimize.
Ne kusuru canim, burasi bizim gunlugumuz, yazmak da okumak da ayri bir zevk bizim icin :KK68:

Sahurda iyi yedim ama:KK66: 1 dilim beyaz peynir, 4 zeytin, 4 çeri domates, 2 sivri biber, 1 adet kaşarlı omlet ve avuç içim kadar pide.. Çok ama, ben ara öğün yapmıyorum ve yürüyüş yapıyorum ya dengeliyorum diye düşündüm..

Menun hic cok degil canim gayet guzel bence.cunku biz ac kalarak degil saglikli ve sınırlı ölçüde yiyerek zayiflayacagiz

canım aynı şekilde çok benziyoruz kilo alımı hikayemizde ben de aynı şekilde lisede öyleydim ve arkadaşlarım şimdi beni böle görünce çok şaşırıyorlar ne olmuş sana böle die:KK11::KK11:benim de onları dövesim geliyor.:KK70:üniversite dönemi,sonra atanma bekarlık dönemi,iş evlilik benzer yanımız çok yanii:KK54:abur cubur bayılırım pasta börek tatlı tam benlik:KK68:dayanamam aslaa..

amaaaa tabii napıyoruz artık dayanıyoruz ölçülü ve dengeli :stop:bi şekilde yiyoruzz:KK5:

Canim iftar da sahur da guzel, fazla degil yani sonucta bu yazdiklarini da yememiz lazim.
Demek sana kilo aldiran abur cubur. Porsiyon kontroluyle ve nadiren yersen bir sey olmaz diye dusunuyorum. Yaa demek 49 kiloydun, o zaman da baya zayifmissin tatlim. 54,9 hedef olarak guzel gercekten. İnsallah birlikte ulasiriz hedefimize.
Ne kusuru canim, burasi bizim gunlugumuz, yazmak da okumak da ayri bir zevk bizim icin :KK68:
Teşekkür ederim canım:) ya 55 bana yeter, dedim ya hamişlikten önce istiyorum inşallah.. Ya abur cubur ve hamurişi off off.. Evet hep beraber vericez pis kiloları:KK11:

Menun hic cok degil canim gayet guzel bence.cunku biz ac kalarak degil saglikli ve sınırlı ölçüde yiyerek zayiflayacagiz
Evet, sağlıklı ve kalıcı, umarım yaa tatil öncesi nasıl moral olur:KK51:
canım aynı şekilde çok benziyoruz kilo alımı hikayemizde ben de aynı şekilde lisede öyleydim ve arkadaşlarım şimdi beni böle görünce çok şaşırıyorlar ne olmuş sana böle die:KK11::KK11:benim de onları dövesim geliyor.:KK70:üniversite dönemi,sonra atanma bekarlık dönemi,iş evlilik benzer yanımız çok yanii:KK54:abur cubur bayılırım pasta börek tatlı tam benlik:KK68:dayanamam aslaa..

amaaaa tabii napıyoruz artık dayanıyoruz ölçülü ve dengeli :stop:bi şekilde yiyoruzz:KK5:

Aynen canım ya, sahura poğaça yapalım mı diyorum her gün, Allah tan eşim hayır diyor:KK49: ben cal hesabı da yapıyorum, bi gün az cal olsa kaçamak yapıcam ama hep 1000i buluyor:KK12:

Evet kızlar ölçülü, dengeli, kalıcı kilo verme yolundayızEn Büyük KK ben ders çalışıyorum ara verdim de, girmişken akşamki menümü de yazayım. Tarhana çorba, ızgara köfte ve yağsız tavada biber ve domates közleme0:21: üşendim , kolaya kaçtım bıgün yaşasın buzluktaki köfteler:oops:

Teşekkür ederim canım:) ya 55 bana yeter, dedim ya hamişlikten önce istiyorum inşallah.. Ya abur cubur ve hamurişi off off.. Evet hep beraber vericez pis kiloları:KK11:

Evet, sağlıklı ve kalıcı, umarım yaa tatil öncesi nasıl moral olur:KK51:

Aynen canım ya, sahura poğaça yapalım mı diyorum her gün, Allah tan eşim hayır diyor:KK49: ben cal hesabı da yapıyorum, bi gün az cal olsa kaçamak yapıcam ama hep 1000i buluyor:KK12:

Evet kızlar ölçülü, dengeli, kalıcı kilo verme yolundayızEn Büyük KK ben ders çalışıyorum ara verdim de, girmişken akşamki menümü de yazayım. Tarhana çorba, ızgara köfte ve yağsız tavada biber ve domates közleme0:21: üşendim , kolaya kaçtım bıgün yaşasın buzluktaki köfteler:oops:
Ayy canim menun guzelmis, gercekten kofte yapip buzluga atmak cok pratik oluyor. Afiyet olsun tatlim.
Allah zihin açikligi versin kolay gelsin :KK68:

Hamur işlerini bizim toplumumuz cok seviyor :KK48: eh annelerimiz de guzel yapinca, yemiş yemiş durmuşuz :kk77::kk77: hele eşimi annesi öyle alistirmis ki :KK12: dedigin gibi nadiren ve az yemeye alismaliyiz.
Yemek ogrenilmis bir davranistir, insallah kendi cocuklarimizi dogru beslenme aliskanliklariyla yetistiririz.

canım bence menum çok güzel sahurda kahvaltı türünü gayet dengeli yemissin.sonuçta hepsi hafif Seyler.
ben de senin gibi yapabilmeyi isterim iftarda daha ağır olan yemeklerden az yemissin sahurda hafiflerden daha fazla. bence çok da doğru yapmışsın..

değil mi ama hepimizin hikayesi neredeyse aynı ;) bende bir zamanlar 49 kiloydum üniversitede bikaç kilo aldım 52 53 lerde gittim geldim .. Bu arada bu kilolardan ken çok sık rahatsizlaniyordum. sonra atandim ki sorun nereye Şırnak Beytüşşebap a .. orası tam bir kapalı ceza evi can sıkıntısından yedik de yedik .sonra ben oldun 55 ve evlendim ben oldum 60 ve hamilelik sonra oldum 72... aman allahimmmmm ;) bi ara 65lere kadar dusmustum .. bakalim perşembe kaç olacak . Hedefim 60 yada 59 filan ahh ahhhh bi görsem ..
tamam sustum artık ;)

değil mi ama hepimizin hikayesi neredeyse aynı :KK66: bende bir zamanlar 49 kiloydum üniversitede bikaç kilo aldım 52 53 lerde gittim geldim .. Bu arada bu kilolardan ken çok sık rahatsizlaniyordum. sonra atandim ki sorun nereye Şırnak Beytüşşebap a .. orası tam bir kapalı ceza evi can sıkıntısından yedik de yedik .sonra ben oldun 55 ve evlendim ben oldum 60 ve hamilelik sonra oldum 72... aman allahimmmmm :KK66: bi ara 65lere kadar dusmustum .. bakalim perşembe kaç olacak . Hedefim 60 yada 59 filan ahh ahhhh bi görsem ..
tamam sustum artık :KK66:
Canim demek sirnak'a atanmistin, ne zordur ya dedigin gibi insan sıkintidan yapar yapar yer.
Gorecegiz insallah canim, biraz sabir biraz zamanla...

değil mi ama hepimizin hikayesi neredeyse aynı :KK66: bende bir zamanlar 49 kiloydum üniversitede bikaç kilo aldım 52 53 lerde gittim geldim .. Bu arada bu kilolardan ken çok sık rahatsizlaniyordum. sonra atandim ki sorun nereye Şırnak Beytüşşebap a .. orası tam bir kapalı ceza evi can sıkıntısından yedik de yedik .sonra ben oldun 55 ve evlendim ben oldum 60 ve hamilelik sonra oldum 72... aman allahimmmmm :KK66: bi ara 65lere kadar dusmustum .. bakalim perşembe kaç olacak . Hedefim 60 yada 59 filan ahh ahhhh bi görsem ..
Valla cnm yine tebrik ediyorum bikaç kilocukla kalmışsın ben olsam rahat onlu rakamları aşardım kilo alma konusunda :KK22::oops:

evet evlilik ve çocuk kadılar için büyük değişim :KK51::KK51:henüz çocuğum yok benim ama geleceğimi gördüm sanki :KK57::KK48::KK48:

Kilo verme surecinde kilo alma sebeplerimizi bulmak onemli. Cunku onlarin farkinda olursak bu surecte işimiz kolaylaşir. İlk haftamiz dolup tartildigimizda da iki haftanin arasindaki farkin analizini yapacagiz :KK5:

Kilo verme surecinde kilo alma sebeplerimizi bulmak onemli. Cunku onlarin farkinda olursak bu surecte işimiz kolaylaşir. İlk haftamiz dolup tartildigimizda da iki haftanin arasindaki farkin analizini yapacagiz :KK5:
Hangi gün tartılıcaktık canım perşembemi. Yaa tartı gününden sonra bi ödül versek kendimize :KK72::KK22:

Canim demek sirnak'a atanmistin, ne zordur ya dedigin gibi insan sıkintidan yapar yapar yer.
Gorecegiz insallah canim, biraz sabir biraz zamanla...
insallh canım ya peşini bırakmazsak göreceğiz insallh .. Perşembe yi merakla bekliyorum.. insallh vermiş oluruz o güne kadar .. acayip moral olur o zaman bize..
hadi kızlar biz SÜPERiz birbirimizi destekleyip kilolara :KK24: yapıcaz hepbirlikte ...:KK9::KK9:

Valla cnm yine tebrik ediyorum bikaç kilocukla kalmışsın ben olsam rahat onlu rakamları aşardım kilo alma konusunda :KK22::oops:
canım ya benim yeme alışkanlıklarım değişti malesef evlenince.. daha çok sebze ağırlıklı besleniyordum. Ege mutfağı hakimdi evimizde ama eşim Adana li olunca allahhhh gelsin yağlı etli baharatlı yemekler e mutfak kültürü değişime işte o zaman aldım bi 10 kilo .. daha da veremiyorum işte... ama napıyoruz hepbirlikte veriyoruz ;)

evet evlilik ve çocuk kadılar için büyük değişim :KK51::KK51:henüz çocuğum yok benim ama geleceğimi gördüm sanki :KK57::KK48::KK48:
yok canim ya dikkat edersen almadin bakma sen bana ;) ben hamilelikte almadım zaten toplam 12 kilo aldım . 60 tan 72 ye çıktım . doğumdan 15 gün sonra tekrar 63 oldum . ama işte sonra emzirurjen dikkat etmedim almadım da taaa kii emzirmeyi bırakan kadar . aynı şekilde yedim ama metabolizma hızı emz.bırakınca düştüğü için işte o zaman başladım geri almaya 70 i görünce bi dur dedim artık ..
şimdi de sizlerle hepberaber 60 i görürüm insallh..
Bu arada bi arkadaşım hamile kalmadan 10 kilo verdi kesinlikle çok iyi yaptı şimdi bebisine oldu ve tekrar çıtır haline döndü . kesinlikle iyi yapıyorsunuz benim aklıma hiç gelmemisti ...

Hangi gün tartılıcaktık canım perşembemi. Yaa tartı gününden sonra bi ödül versek kendimize :KK72::KK22:
en büyük ödül kilo kaybi miz zaten tatlim.
Kadınların kaybettikce tek mutlu oldukları şey kilolariymis ;)
canım bence ödül işini bayram a bırakalım biz zaten bayramda ister istemez kaçamaklarımiz olacak . o yüzden ramazan da ne kadar sıksak kardir diye düşünüyorum .:KK73:tabi yine sen bilirsin tatlim ..

kızlar hadi menüleri bekliyorum . hepimize fikir oluyor . benim dünden yemeklerim kaldı yine menu aynı ek olarak canım makarna istedi . az yağlı bi makarna yapcm. sutlu corba - türlu - az yağlı makarna - yoğurt -salata hepinize afiyet olsun allh kabul etsin....

Back