• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

Slm kızlar :(
İftarda kavun karpuzu çok kaçırdım diye sahurda meyve salatası yicem başka da yemicem demiştim ama sahuru beklerken film falan izleyim bari dedim bi kaç gündür 1 erkek 1 kadına sardım netten izliyorum,orda da o kadar çok yemek, dondurma,tatlı yiyolar ki inanılmaz bi de onları yiyolar hiç de şişmanlamıyorlar sinir oldum o ayrı bi durum:19: derkennn kardeşim çubuk kraker getirdi bana da uzattı film arasında bir iki derken hepsini yemişim yaa üstüne formun mısır patlamasını da yedim:18: üstüne meyve salatasını da yedim sahurdada bişi yemedim ama o kadar moralim bozuldu ki inanılmaz.tartıya çıktım69 gördüm:47: çöktümmm:50: bugün iftarda sadece salata yicem:ssz:

dostum dün bi kaç yazı okudum da , şu sıkıcı ev eşyasına sakın itibar etmeyin diyo. özellikle de spor yapıyosan. bazen kilon aynı kalır ama pantolonun bollaşır , ya da tam tersi kilo aynıdır ama sen şişmişsindir. spor yapıyosan hiç kafaya takma bence hani yağ oranı azalıyo ama kas oranı artıyo o da tartıda eksileri görmeni engelliyo bazen. ben jilliana başladığımdan beri 1 kilo verebildim sadece ama 4-5 kg vermiş gibi görebiliyorum farkı .. üzülme yani :13: tam gaz devam incelmeye , hangi tatlı hangi kraker bizi yolumuzdan döndürcekmş pehh :kkk: :kkk:

teşekkürler canım da bu ceviziçi ne için

öğünü tamamlayan bi öğe ceviz.tok tutması ve bağırsakları çalıştırması için ki omega yağları var içinde biliyosun.diyetisyenim öyle vermişti bana öğünümü.ama mesela bazen kahvaltıda 5 zeytin hakkım yerine 2 adet ceviz içi yiyebiliyodum.çünkü ceviz de zeytin gibi yağ kategorisindeydi.mayonez,margarin,tereyağ,soslar falan hepsi bu kategoride ;) diyetsiyenden aldığım bu liste artık daha sağlıklı ve bilinçli beslenmem konusunda baya yardımcı oluyo ama bazen listeyi falan unutup herşeyi yiyesim gelmiyo değil :)))))

Slm kızlar :(
İftarda kavun karpuzu çok kaçırdım diye sahurda meyve salatası yicem başka da yemicem demiştim ama sahuru beklerken film falan izleyim bari dedim bi kaç gündür 1 erkek 1 kadına sardım netten izliyorum,orda da o kadar çok yemek, dondurma,tatlı yiyolar ki inanılmaz bi de onları yiyolar hiç de şişmanlamıyorlar sinir oldum o ayrı bi durum:19: derkennn kardeşim çubuk kraker getirdi bana da uzattı film arasında bir iki derken hepsini yemişim yaa üstüne formun mısır patlamasını da yedim:18: üstüne meyve salatasını da yedim sahurdada bişi yemedim ama o kadar moralim bozuldu ki inanılmaz.tartıya çıktım69 gördüm:47: çöktümmm:50: bugün iftarda sadece salata yicem:ssz:

bakma tartıya canım ve hergün çıkma.ramazan 15 gün oldu bak ve ben 1 kez çıktım o da hem regldim hemde daha 10.gündü yanılmıyosam.biraz tolere et çok yediklerini sonra çıkarsın.moralini bozma ve motivasyonu düşürme ok???

1 erkek 1 kadında zaten hep tıkınıyolar benim sevgilim bile farketti ya hep yiyiyo bunlar ağızları hiç mi boş durmuyo diyo hahhahahhaa :) bakma sen onlara... hımmm bide moralin bozukken tartıyı yasakla kendine ruh halin bile 1-2 kilo fazla gösterecek şekilde çalıştırıyo hormonlarını haberin olsun.bi doktor demişti bunu. tartıya çıkmanın stresi bile yeter diyo o hormonları çalıştırmak için ;)

bu akşamın günahını yazayım hemen :)

yarım kase kremalı sebze çorbası
1 adet ortaboy fırında levrek buğulama ve 3 parça patates (balığın yanında fırında pişmiş)
6-7 kaşık yağsız salata

yemekten 2 saat sonra
2 taze incir
4 tane kara üzüm
1 dilim şeftali

iyi geceler herkese ;)))

Hey nerdesiniz kızlar?herkes uykudami yoksa ;)

Sahurda yarım yağlı sütle yapılmış 1 kase nesfit yedim.1 tane taze incir yedim ardından.En son da metabolizma hızlandırıcı çayımi ictim 1 bardak.

Tekrar görüşmek üzere hoscakalin!!!!!

Son düzenleme:
Evet kızlar çok haklısınız ya morali yüksek tutmak gerekiyo cünkü moral bozukken insanın spor yapası bile gelmiyo,verdiğiniz moral için çokkkk teşekkür ederim:16:
Bugün sahurda yediklerimi yazayım hemen:
1 domates
1 salatalık
1 dilim light etimek üzerine light labne sürdüm yedim..
Kızlar ben bi kaç gündür yeşil çayımı içmiyorum ya galiba onu telafi etmeliyim:18:
Bi de sütle nesfiti daha az yemeye karar verdim sanki ondan ötürü kilo vermem durdu gibi geliyor, dün iftarda da sadece salata yedim bi iki dilim de kavun karpuz,bugün yine salata yicem galiba.bir ay vaktim kaldı nasıl vercem yoksa 8 kiloyu:ssz:

Evet kızlar çok haklısınız ya morali yüksek tutmak gerekiyo cünkü moral bozukken insanın spor yapası bile gelmiyo,verdiğiniz moral için çokkkk teşekkür ederim:16:
Bugün sahurda yediklerimi yazayım hemen:
1 domates
1 salatalık
1 dilim light etimek üzerine light labne sürdüm yedim..
Kızlar ben bi kaç gündür yeşil çayımı içmiyorum ya galiba onu telafi etmeliyim:18:
Bi de sütle nesfiti daha az yemeye karar verdim sanki ondan ötürü kilo vermem durdu gibi geliyor, dün iftarda da sadece salata yedim bi iki dilim de kavun karpuz,bugün yine salata yicem galiba.bir ay vaktim kaldı nasıl vercem yoksa 8 kiloyu:ssz:

Canım acil vereceksen diyet olarak dukan diyeti önerebilirim. tabi herkesin görüşü farklıdır. ben 40 günde çoğu pazar kaçamak yaparak 6 kilo vermiştim :34:

bu arada ben artık zayıflama diyeti uygulamıyorum. sadece koruma yapıyorum. o yüzden yazarak aaa o çok yiyor niye kilo almıyor. denmesin diye yazmıyorum :34:
çünkü 51 kilo oldum. yüzüm fotoğraflarda zor seçilir hale geldi...
tabi vucudum özellikle göbeğim yerinde duruyor.
o yüzden sadece spor yapıcam.
callanetics yapıcam indirdim videoyu ama bir türlü yapamıyorum.
oruçtan gözlerimi açık tutamıyorum.
umarım bu haftasonu başlıyacam :8::8:

Canım acil vereceksen diyet olarak dukan diyeti önerebilirim. tabi herkesin görüşü farklıdır. ben 40 günde çoğu pazar kaçamak yaparak 6 kilo vermiştim :34:
Önerin için teşekkür ederim arkadaşım:7: Ancak ben belli bi diyet yapamıyorum kafama göre bi düzen tutturdum gidiyorum diyete uyamıyorum pek:17:
Bugünkü iftar menüme gelince bilin bakalım ne yedim:23:
Baklavalar... Börekler...Dolmalar...demek isterdim:27: ancak salata ve biraz da kavun+ karpuz yedim hepsi bu:30:
Biraz ip atlayım ben en iyisi:92:Zayıflayalım artık yahuuu:43:

kızlar dün iftara davetliydik , en az hasarla kapatmaya çalıştım ama kaçtı azıcık ya
bir kepçe mercimek çorbası
2 yemek kaşığı patlıcn yemeği
2 tane de kıymalı pide oluyo bizim buralarda normal pide gibi büyük değil, kır pidesi gibi .. he işte ondan yedim :50:
biraz da salata.
4 tane de tulumba tatlısı :26::26::26::26: ama yengemin yemekleri bol yağlı ve tuzlu . zor yedim az koymama rağmen. istemiyo mide artık hiç.
regl olduğum için sahura kalkmıyorum , gün içinde bi salatalık , bi tane o pideden , bi kupa şekersiz kahve , 3 tane de üzüm yedim.
ayrıca sabah 40 dk spor , öğlen de jillian level 2 yaptım. 2. seviye çok güzelmiş , çok sevdim.

iftarda da bi kepçe sütlü çorba ( yağsız olduğu için çok seviyorum )
4 lokma pide , yoğurtlu bibere bandım :)
5-6 çatal domates.
3-4 dilim de kavun karpuz.
birazdn yapabildiim kadar leslie yapıcam , en az 3 mil tabisi :32:
bu arada 67.0 oldum. bi göremedim 66 yı yahuu :27::27::27:

Önerin için teşekkür ederim arkadaşım:7: Ancak ben belli bi diyet yapamıyorum kafama göre bi düzen tutturdum gidiyorum diyete uyamıyorum pek:17:
Bugünkü iftar menüme gelince bilin bakalım ne yedim:23:
Baklavalar... Börekler...Dolmalar...demek isterdim:27: ancak salata ve biraz da kavun+ karpuz yedim hepsi bu:30:
Biraz ip atlayım ben en iyisi:92:Zayıflayalım artık yahuuu:43:

valla bravo ne kadar az yemişssin.ipinde de atladınmı tamamdır ;) ben 2 gündür yorgunluktan spor yapamıyorum ama en azından 20 mekik çekiyorum.

kızlar dün iftara davetliydik , en az hasarla kapatmaya çalıştım ama kaçtı azıcık ya
bir kepçe mercimek çorbası
2 yemek kaşığı patlıcn yemeği
2 tane de kıymalı pide oluyo bizim buralarda normal pide gibi büyük değil, kır pidesi gibi .. he işte ondan yedim :50:
biraz da salata.
4 tane de tulumba tatlısı :26::26::26::26: ama yengemin yemekleri bol yağlı ve tuzlu . zor yedim az koymama rağmen. istemiyo mide artık hiç.
regl olduğum için sahura kalkmıyorum , gün içinde bi salatalık , bi tane o pideden , bi kupa şekersiz kahve , 3 tane de üzüm yedim.
ayrıca sabah 40 dk spor , öğlen de jillian level 2 yaptım. 2. seviye çok güzelmiş , çok sevdim.

iftarda da bi kepçe sütlü çorba ( yağsız olduğu için çok seviyorum )
4 lokma pide , yoğurtlu bibere bandım :)
5-6 çatal domates.
3-4 dilim de kavun karpuz.
birazdn yapabildiim kadar leslie yapıcam , en az 3 mil tabisi :32:
bu arada 67.0 oldum. bi göremedim 66 yı yahuu :27::27::27:

petunia sende az yemişsin ya :( bi ben çok yiyiyorum herhalde 2 gündür.sanırım nesfit yediğimden oluyo.sahurda doyuyorum nesfit yiyince.gün içinde de acıkmıyorum ama iftarda hemen doyamıyorum.bu gece itibariyle nesfit iptal ;)

bu akşam menüm şöyleydi kızlar;

1 hurma
1 kase ezogelin çorbası
3 adet karnıyarık
1 lokma karpuz
yağsız salata

yemekten 1 saat sonra 2 taze incir yedim ve metabolizma hızlandırıcı çayımı içtim.
sizce çok mu yedim ya acaip şişti karnım.yada artık çok yedim gibimi geliyo bilmiyorum.ama genel olarak ciddi anlamda karın bölgemde rahatlama hissediyorum.daracık elbiselerime giriyorum ve gönül rahatlığıyla giyiyorum.karnım çıkmıyo eskisi gibi.belimde inceldi. Rabbim devamını nasip etsin inşallah bana ve hepimize..

valla bravo ne kadar az yemişssin.ipinde de atladınmı tamamdır ;) ben 2 gündür yorgunluktan spor yapamıyorum ama en azından 20 mekik çekiyorum.

petunia sende az yemişsin ya :( bi ben çok yiyiyorum herhalde 2 gündür.sanırım nesfit yediğimden oluyo.sahurda doyuyorum nesfit yiyince.gün içinde de acıkmıyorum ama iftarda hemen doyamıyorum.bu gece itibariyle nesfit iptal ;)

bu akşam menüm şöyleydi kızlar;

1 hurma
1 kase ezogelin çorbası
3 adet karnıyarık
1 lokma karpuz
yağsız salata

yemekten 1 saat sonra 2 taze incir yedim ve metabolizma hızlandırıcı çayımı içtim.
sizce çok mu yedim ya acaip şişti karnım.yada artık çok yedim gibimi geliyo bilmiyorum.ama genel olarak ciddi anlamda karın bölgemde rahatlama hissediyorum.daracık elbiselerime giriyorum ve gönül rahatlığıyla giyiyorum.karnım çıkmıyo eskisi gibi.belimde inceldi. Rabbim devamını nasip etsin inşallah bana ve hepimize..

:26: sanki 3 adet karnıyarık çok gibi.
tabi patlıcanın büyüklüğü ve kızartma olup olmadığı önemli ama bence en fazla birtane yeterdi.. tabiki bence:26:

:26: sanki 3 adet karnıyarık çok gibi.
tabi patlıcanın büyüklüğü ve kızartma olup olmadığı önemli ama bence en fazla birtane yeterdi.. tabiki bence:26:

işte o 3 karnıyarık 1 tabağı doldurdu.aslında bencede 1 tane yeterdi haklısın.yani tabağın üçte biri.zaten tabağın 3te 1i 5-6 kaşık yemek yapıyo genelde.çok yemişim çok :( neyse telafi edicem inşallah spor ve sahur menümle.

mrb kızlar,bende kilolarımdan şikayetçiyim,ramazan ayı gelmeden zayıflamaya başlamıştım,ama hiç birşey yemiyodm,sadece süt içiyodm gün içinde ve on günde iki kilo vermiştim,sonra oruç tutmaya başlayınca verdiğim kiloyu da aldm ne yapıcağımı şaşırdım,oruç tutmasam vicdanım rahat değil,e tutsam çok mutsuzum sürekli şiştiğimi düşünüyorum,bu arada 58 kiloyum.Ramazanda kilo verebilenlerin önerilerini merakla bekliyorm ve mutsuzum :(

mrb kızlar,bende kilolarımdan şikayetçiyim,ramazan ayı gelmeden zayıflamaya başlamıştım,ama hiç birşey yemiyodm,sadece süt içiyodm gün içinde ve on günde iki kilo vermiştim,sonra oruç tutmaya başlayınca verdiğim kiloyu da aldm ne yapıcağımı şaşırdım,oruç tutmasam vicdanım rahat değil,e tutsam çok mutsuzum sürekli şiştiğimi düşünüyorum,bu arada 58 kiloyum.Ramazanda kilo verebilenlerin önerilerini merakla bekliyorm ve mutsuzum :(

hoşgeldin canım :3: keşke daha önce gelseydin buraya. gerçi biz de baya kalabalık başlamıştık ama 3-4 kişi kaldık , herkes kaçtı :27: cnm öncelikle ekmek tüketiyosan , en aza indir ve tabiki tam bugday , çavdar vs tüketmeye çalış. sahurdan sonra hemen uyuma ben yarım saat kitap okuyorum mesela. gün içinde hafif hafif hareketler yapmaya çalış. iftarda da zaten biliyosun çorba , salata en mühim yiyeceğimiz. ayrıca ben 2 bardak ayran içiyorum iftarda. hızımı alıyo , şişiriyo zaten :51: iftrdan sonra da yürüyüş yapma şansın varsa yap. yoksa leslie yap ya da başka sevdiğin bi spor olabilir. ben yeşilçay fln içemiyorum karnım çok şişiyo yer kalmıyo hiç bi de sıcak. onun yerine de bol bol su içiyorum. tatlıyı da haftada bir gibi yersen verirsin. ya da en azından almazsın. sadece süt içerek kilo verilir mi anacım ya yazık değil mi sana :50: ekmeği , tatlıyı ,tuzu ,yağı azaltıp hareketi de arttırınca kilo veriliyo cnm ya eziyet etme kendine.

kızlar uyanınca bi br kahve içtim ,şekersiz. ardından yarım saat spor.
twistten squata, şınavdan mekiğe , her hareketin ardından 20 -30 ne kadar yapbilirsem ip atladım :24: öğlen de jillian yapıcam. gece 2 mil yapabildim leslie yi , ölmüşüm dün yorgunluktan. üniversite 4 te giydiğim bi şortum vardı , olmuyodu uzun zamandır, bu sabah denedim oldu yahuuu :52: hala 67.0 ım , bugün ucundan 66 yı görmeyi umuyorum. :62:

hoşgeldin canım :3: keşke daha önce gelseydin buraya. gerçi biz de baya kalabalık başlamıştık ama 3-4 kişi kaldık , herkes kaçtı :27: cnm öncelikle ekmek tüketiyosan , en aza indir ve tabiki tam bugday , çavdar vs tüketmeye çalış. sahurdan sonra hemen uyuma ben yarım saat kitap okuyorum mesela. gün içinde hafif hafif hareketler yapmaya çalış. iftarda da zaten biliyosun çorba , salata en mühim yiyeceğimiz. ayrıca ben 2 bardak ayran içiyorum iftarda. hızımı alıyo , şişiriyo zaten :51: iftrdan sonra da yürüyüş yapma şansın varsa yap. yoksa leslie yap ya da başka sevdiğin bi spor olabilir. ben yeşilçay fln içemiyorum karnım çok şişiyo yer kalmıyo hiç bi de sıcak. onun yerine de bol bol su içiyorum. tatlıyı da haftada bir gibi yersen verirsin. ya da en azından almazsın. sadece süt içerek kilo verilir mi anacım ya yazık değil mi sana :50: ekmeği , tatlıyı ,tuzu ,yağı azaltıp hareketi de arttırınca kilo veriliyo cnm ya eziyet etme kendine.

kızlar uyanınca bi br kahve içtim ,şekersiz. ardından yarım saat spor.
twistten squata, şınavdan mekiğe , her hareketin ardından 20 -30 ne kadar yapbilirsem ip atladım :24: öğlen de jillian yapıcam. gece 2 mil yapabildim leslie yi , ölmüşüm dün yorgunluktan. üniversite 4 te giydiğim bi şortum vardı , olmuyodu uzun zamandır, bu sabah denedim oldu yahuuu :52: hala 67.0 ım , bugün ucundan 66 yı görmeyi umuyorum. :62:

bende 2 gündür doğru dürüst spor yapamıyodum.bugün deli gibi spor yapmayı düşünüyorum.petunia'cım bende senin gibi sahurdan hemen sonra yatmıyorum.oyalanıyorum biraz.bulaşık yıkıyorum,namaz kılıyorum ütü falan aypıyorum.çünkü yemeğin hemen üstüne ytamaıyorum zaten uyuyamıyorum hem böyle biraz eritmiş olarak yatınca hafifliyorum.

öncelikle hoşgeldin aramıza.bu arada boyun nedir?petunia'nın dediği gibi sadece sütle kilo verirsen o şok diyet olur ve verdiğinden fazlasını geri alırsın.ben yaklaşık 6 aydır 6 kiloyu vermek için çok şey araştırdım ve yaptım.ama öğrendiğim en gerçek ve işe yarar şey;düzenli ve az yemek birde mutlaka hareketi arttırmak.onun dışında hiç bişey gerçekten kilo verdirmiyo hepsi geçici.petunia'nın tavsiyeleri çok açık ve çok güzel.beslenme tarzını değiştirmedikçe ve spor yapmadan mucize bi kilo verme sözkonusu değil.oysa biz hep mucize bekliyoruz.;) bunları yapınca Allah'ın izniyle hepimiz az çok kilo veriyoruz.

sahur menümü de yazayım kızlar.

1 bardak yarım yağlı süt
2 dilim karşık tahıllı kızarmış ekmek
1 parça peynir
1 haşlanmış yumurta
3 parça kurutulmuş domates
1 erik
1 taze incir
5 tane kırmızı üzüm

Slm kızlarr :)
Bende sahur menümü söleyim sizlere..
yarım domates
yarım salatalık
1 dilim light etimek üzerine light eritme peynir sürdüm yedim
1 bardak da light yogurttan ayran yapmıştım onu içtim..Hepsi bu kadar:))))

kızlarr an itiariyle kilom 66.6 :) nasıl oldu anlamadım. bugün reglimin son günü heralde şişkinlik gitti bilmiyrm nasıl oldu 400 gr gitti birden :21: 76,1 le başladım diyete , nerdeyse 10 kilo vermiş bulunuyorum :52: anaa altın çilek yedim ben sabah o mu yaptı acaba :27: amann kiloyu ver sebebini sorma di mi :33: saat 2 gibi jillian yaptım ama 27 dk dayanamadım malesef 23 dk yapabildimm. daha erken bi saatte yapmaya çalışıcam , sıcaktan çatlıcak gibi oluyorum ,yoksa yorgunluktan değil bırakmam.

gümüshümm sahurda biraz fazla kaçırmışsın sanki :56: o meyveler yemeğin üstüne yenmeyeymiş iyiymiş. valla ben iftarda karpuz yemeye korkuyorum . ama yiyorum az biraz:26:
bi de o eritme peynirler çok kalorili değil mi ya , ben galetayı bandırıp yerdim eskiden. sonra öğrendim kalori bombasıymış. bi de eritme peynirler genelde iade kaşarlardan , eskimis peynirlerden yapılıyo . dikkat etmek lazım böyle şeylere de, sadece kaloriye de bakmayalım di mi :34: en iyisi lor peyniri , en az kalori , en fazla kalsiyum ondaymış kızlar :56: ama az tuzlu bi mihaliç peynirinin yerini hiçbi şey tutamaz kiii :1::1:

kızlarr an itiariyle kilom 66.6 :) nasıl oldu anlamadım. bugün reglimin son günü heralde şişkinlik gitti bilmiyrm nasıl oldu 400 gr gitti birden :21: 76,1 le başladım diyete , nerdeyse 10 kilo vermiş bulunuyorum :52: anaa altın çilek yedim ben sabah o mu yaptı acaba :27: amann kiloyu ver sebebini sorma di mi :33: saat 2 gibi jillian yaptım ama 27 dk dayanamadım malesef 23 dk yapabildimm. daha erken bi saatte yapmaya çalışıcam , sıcaktan çatlıcak gibi oluyorum ,yoksa yorgunluktan değil bırakmam.

gümüshümm sahurda biraz fazla kaçırmışsın sanki :56: o meyveler yemeğin üstüne yenmeyeymiş iyiymiş. valla ben iftarda karpuz yemeye korkuyorum . ama yiyorum az biraz:26:
bi de o eritme peynirler çok kalorili değil mi ya , ben galetayı bandırıp yerdim eskiden. sonra öğrendim kalori bombasıymış. bi de eritme peynirler genelde iade kaşarlardan , eskimis peynirlerden yapılıyo . dikkat etmek lazım böyle şeylere de, sadece kaloriye de bakmayalım di mi :34: en iyisi lor peyniri , en az kalori , en fazla kalsiyum ondaymış kızlar :56: ama az tuzlu bi mihaliç peynirinin yerini hiçbi şey tutamaz kiii :1::1:

evet canım ya meyve aslında yenmeyebilir ama napiim acıkmıyım diye yiyiyorum.ama bugün itibariyle yemiycem.

10 kilo çok iyi canım ya ben 59dum 58i gördüm geçen hafta pzt yani 1kilo gitmiş gerçi tartıldığımda regldim.yarın tartılabilirim belki.

iftarımı paylaşayım sizlerle :)

1 hurma
1 kepçe yayla çorbası
5 kaşık semiz otu yemeği bulgurlu
2 kaşık yoğurt
yağsız salata

bugün son 2 güne göre biraz daha sıkı tutmaya çalıştım sadece gerekli olan kadarını yedim.daha da azaltsam korkuyorum sonra açlık bilinci oluşucak.valla birazcık dikkat etmeyince cozutma yoluna giriveriyorum :((( dikkat şart...

öncelikle hoşgeldin aramıza.bu arada boyun nedir?petunia'nın dediği gibi sadece sütle kilo verirsen o şok diyet olur ve verdiğinden fazlasını geri alırsın.ben yaklaşık 6 aydır 6 kiloyu vermek için çok şey araştırdım ve yaptım.ama öğrendiğim en gerçek ve işe yarar şey;düzenli ve az yemek birde mutlaka hareketi arttırmak.onun dışında hiç bişey gerçekten kilo verdirmiyo hepsi geçici.petunia'nın tavsiyeleri çok açık ve çok güzel.beslenme tarzını değiştirmedikçe ve spor yapmadan mucize bi kilo verme sözkonusu değil.oysa biz hep mucize bekliyoruz.;) bunları yapınca Allah'ın izniyle hepimiz az çok kilo veriyoruz.[/QUOTE]

boyum 1,58 canım,aşırı bi kilom yok ama balık etli olmak bile rahatsız ediyo beni,evet keşke daha önce gelebilseydim, gerçekten faydalı olmalı birlikte aşmaya çalışmak

Back