• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

kızlarr an itiariyle kilom 66.6 :) nasıl oldu anlamadım. bugün reglimin son günü heralde şişkinlik gitti bilmiyrm nasıl oldu 400 gr gitti birden :21: 76,1 le başladım diyete , nerdeyse 10 kilo vermiş bulunuyorum :52: anaa altın çilek yedim ben sabah o mu yaptı acaba :27: amann kiloyu ver sebebini sorma di mi :33: saat 2 gibi jillian yaptım ama 27 dk dayanamadım malesef 23 dk yapabildimm. daha erken bi saatte yapmaya çalışıcam , sıcaktan çatlıcak gibi oluyorum ,yoksa yorgunluktan değil bırakmam.

gümüshümm sahurda biraz fazla kaçırmışsın sanki :56: o meyveler yemeğin üstüne yenmeyeymiş iyiymiş. valla ben iftarda karpuz yemeye korkuyorum . ama yiyorum az biraz:26:
bi de o eritme peynirler çok kalorili değil mi ya , ben galetayı bandırıp yerdim eskiden. sonra öğrendim kalori bombasıymış. bi de eritme peynirler genelde iade kaşarlardan , eskimis peynirlerden yapılıyo . dikkat etmek lazım böyle şeylere de, sadece kaloriye de bakmayalım di mi :34: en iyisi lor peyniri , en az kalori , en fazla kalsiyum ondaymış kızlar :56: ama az tuzlu bi mihaliç peynirinin yerini hiçbi şey tutamaz kiii :1::1:
tebrik ederim canım insanın istediği kiloyu verebilmesi müthiş birşey olsa gerek:) ne zamandan beri yapıyorsun yani bu 10 kiloyu ne zamanda verdiğini merak ettim...ayrıca bende ramazanın ilk gününden beri yediklerime dikkat ediyorum ara arada pilates yapıyorum ciddi bir incelme oldu ama hala 18 gündür 1 kilo vermişim buna çokkk üzülüyorum

günaydın kızlarrr.dünkü iftarım:
-bir kase dolu dolu:) domates çorbası
-fırında pişmir patates 4-5 kaşık kadar ekmeksiz
-bir irice:(dilim patlıcanlı börek
-bol semiz otu salatası ve mevsim salata
iftarı su ile açtıktan hemen sonra da yemeden önce bir kupa yedi otlu bitki çayı içtim

sahur için 12 de bir kase nesfit içtim 3 gibide kalkıp 1 dilim börek yiyip su içip yattım canımı sıkan şey hala sadece 1 kilo vermiş olmam ara ara yaptığım pilatesten olsa gerek gözle görünür bir incelme var sadece kilo klaybı yok:((( ne yapcağım bilmiyorum şevkimi kaybediyorum sanki...

tebrik ederim canım insanın istediği kiloyu verebilmesi müthiş birşey olsa gerek:) ne zamandan beri yapıyorsun yani bu 10 kiloyu ne zamanda verdiğini merak ettim...ayrıca bende ramazanın ilk gününden beri yediklerime dikkat ediyorum ara arada pilates yapıyorum ciddi bir incelme oldu ama hala 18 gündür 1 kilo vermişim buna çokkk üzülüyorum

evet canım çok güzel bi şey ama benim daha en az 7 kilo vermem gerekiyo :) ama şu 10 kiloyu vermekti asıl sorun ,gerisi gelir heralde. az da olsa fit olmanın hazzını yaşadım ya daha da mümkün değil yemem içmem ben :) sevgilim de kıskanmış , bu sabah arıyo ben spor yapıyorum diye :9:
her şey, 20 haziran falandı galiba, sevdiğim bi arkadaşmın bizim eve gelmesiyle başladı. ben yapmışım kabaklı bi börek yiyorum . arkadaşım da cillop gibi bi hatun , 1 -2 kilo en fazla bi fazlalığı var. börek ikram ettim bakmadı bile , elma ve yoğurt varsa ver sen bana dedi , şu fazlalıktan kurtulmam lazım çok mutsuzum falan dedi. bi taraftan da yaptığı pilatesi , sporu anlatıyo. o börek dizildi tabi benim boğazıma. boyu benden 2 cm falan kısa , ben 76 kilo olmuşum , kız 56 kilo ve yana yakıla kilo vermeye çalışyo, benim hiç umrumda değil nasıl göründüğüm. böreği elimden bıraktım ve diyete başladım o an . ilk 3 -4 günde 2 kilo gitti hemen. ödem falan attım heralde. yağı - tuzu- şekeri -abur cuburu kestim hemen. evimiz 5. katta asansörü bıraktım. gittim aktara zencefil-zerdeçal -tarçın aldım. yoğurdun içine karıştırıp yedim , midemi küçültmemde çok etkili oldu. pilates yaptım akşamları. otobüsten inebileceğim en son durakkta indim eve gitmek için. başlarda kaçamak çok yaptım ama. neyse bizim seminerler bitti , tatile çıktım 4 gün. baskül ailesi gibi yedk sevgilimle. hiç dikkat etmedim. ama her gün yüzdük. annemlerin yanına döndüğümde 73 kiloydum. sonra çok sıkı bi diyete başladım işte tekrar. ekmek hiç yemiyorum. pirinç lapası , haşlanmış bulgurun içine salatalık ,yoğurt , haşlanmış sebze yedim hep ilk zmaanlar. 70- 71olduğum zaman evde ne yemek varsa az az onlardan ymeye başladım. ama salata yapılıyosa mesela kendime bi kaseye yağsız tuzsuz ayırıyorum öyle yiyorum. karnıyarık varsa yemiyorum mesela. bol bol ayran içtim. ara öğünümü bi meyve yanına 2 yudum sütle yaptım. şimdi ramazan tabi böyle yapamıyorum ama , iftarda az yiyorum.hiç şişirmiyorum karnımı.

tabi spor da yappıyorum ben. 1 temmuzdan beri nerdeyse hergün, 4-5 gün atlamışımdır en çok , leslie 3 mil yapıyorum. ara ara zumba yaptım . jillian yapıyorum 2. leveldeyim. bi de kendi yaptığım bi egzersiz listem var ara ara onu yapıyodum. 4 gündür her sabah yapıyorum 40 dk falan sürüyo. o da çok iyi geldi bana.
vallahi kızlar , şu kendine güvenin yerini hiçbi şey tutamaz. daha 7 kilo vericm inş , ama mutlyum yine de ...

Kızlar merhaba:) 1 haftadır şehir dışındaydım yazamadım buraya :( Şimdi okuyorum sayfaları..

Diyete devam ediyorum ama arada kaçamaklarım oluyo maalesef :( Ramazanın kötü yanı bu işte hep tatlılar etrafınızda oluyor, sonra bitaneden bişey olmaz diyip yiyorsunuz. Ama artık 1 tane bile yemicem, aşırı motive oldum. İnşallah kaçamaksız diyetimi sürdürücem :)

Bir de diyete 83.3 olarak basladim, sabahlari 81.4 cikiyorum su an, 2 hafta oldu diyete baslayali. İnsallah ramazan sonunda 79'u gorurum :)

Sahur menum:
1 yumurtalı omlet
3 zeytin
1 kucuk dilim borek
2 kibrit kutusu peynir

Akşam iftar menümü de yazacağım:)

Slm kızlar:)
Dün iftarda kendimi birden bire davette buldum,yediklerimi yazmak bile istemiyorum:43:..Sahurda da bişi yemedim:ssz: Şaşırtıcı ama bi kac gün önce tartıda 68 den aşağısını göremiyordum bugün 67 gördüm mutlu oldum artık sporuma ve diyetime sıkı sıkı sarılcam yeniden dostlar:32: (Bu arada gittiğim davetteki herkes beni ne çok zayıflamış buldu, tebrik ettiler,o anki yaşadığım his çok güzeldi..İnsanın zayıfladıkça zayıflayası geliyor:21:)

Kızlar merhaba:) 1 haftadır şehir dışındaydım yazamadım buraya :( Şimdi okuyorum sayfaları..

Diyete devam ediyorum ama arada kaçamaklarım oluyo maalesef :( Ramazanın kötü yanı bu işte hep tatlılar etrafınızda oluyor, sonra bitaneden bişey olmaz diyip yiyorsunuz. Ama artık 1 tane bile yemicem, aşırı motive oldum. İnşallah kaçamaksız diyetimi sürdürücem :)

Bir de diyete 83.3 olarak basladim, sabahlari 81.4 cikiyorum su an, 2 hafta oldu diyete baslayali. İnsallah ramazan sonunda 79'u gorurum :)

Sahur menum:
1 yumurtalı omlet
3 zeytin
1 kucuk dilim borek
2 kibrit kutusu peynir

Akşam iftar menümü de yazacağım:)

kiloların gitmesine çok sevindim tatlım. :nazar::nazar: Allah devamını nasip etsin.

Slm kızlar:)
Dün iftarda kendimi birden bire davette buldum,yediklerimi yazmak bile istemiyorum:43:..Sahurda da bişi yemedim:ssz: Şaşırtıcı ama bi kac gün önce tartıda 68 den aşağısını göremiyordum bugün 67 gördüm mutlu oldum artık sporuma ve diyetime sıkı sıkı sarılcam yeniden dostlar:32: (Bu arada gittiğim davetteki herkes beni ne çok zayıflamış buldu, tebrik ettiler,o anki yaşadığım his çok güzeldi..İnsanın zayıfladıkça zayıflayası geliyor:21:)

evet kilo verip mutlu olunca insan daha da gaza geliyo.beyaz dar tişorümü giydim dün baya mutlu oldum bende.

bende tartıldım bugün kızlar 57.2 olmuşum.yani ramazan başlayalı 1.8 kg gitmiş.bu akşam itibariyle ALLAH nasip ederse yuotubedaki 8er dklık karın basen ve bacak egzersizleriyle çalışıcam.burda forumda okudum o harektlerle 1 ayda baya bideğişim yaşamış bi üye.callanetics yapmak istiyorum ama bi türlü tam videosunu bulamadım.nerden bulabilirim kızlar?

topik sessiz kalmış yine.bugünkü iftar menümü yazayım ben en iyisi ;)

1 hurma
yarım kase kremalı tavuk çorbası
6 kaşık yoğurtlu közlenmiş patlıcan
yağsız mevsim salatası

merhaba kızlar
daha öncede 1 2 kez yazmıştım size
iftardan sonra tatlı isteğinizi kesmek için yeşilçayınıza 1 çubuk tarçın koyarsanız
tatlı isteğini hemen kesiyor
tavsiye ederm

Kızlar regl oldum :( Ama diyeti bozmak yok,menülerinizi ve yazdıklarınızı okuyacağım. Birkaç gün için sahuru sabah kahvaltısına ve iftarı da öğlen/akşam yemeğine çekeceğim :)

evet canım çok güzel bi şey ama benim daha en az 7 kilo vermem gerekiyo :) ama şu 10 kiloyu vermekti asıl sorun ,gerisi gelir heralde. az da olsa fit olmanın hazzını yaşadım ya daha da mümkün değil yemem içmem ben :) sevgilim de kıskanmış , bu sabah arıyo ben spor yapıyorum diye :9:
her şey, 20 haziran falandı galiba, sevdiğim bi arkadaşmın bizim eve gelmesiyle başladı. ben yapmışım kabaklı bi börek yiyorum . arkadaşım da cillop gibi bi hatun , 1 -2 kilo en fazla bi fazlalığı var. börek ikram ettim bakmadı bile , elma ve yoğurt varsa ver sen bana dedi , şu fazlalıktan kurtulmam lazım çok mutsuzum falan dedi. bi taraftan da yaptığı pilatesi , sporu anlatıyo. o börek dizildi tabi benim boğazıma. boyu benden 2 cm falan kısa , ben 76 kilo olmuşum , kız 56 kilo ve yana yakıla kilo vermeye çalışyo, benim hiç umrumda değil nasıl göründüğüm. böreği elimden bıraktım ve diyete başladım o an . ilk 3 -4 günde 2 kilo gitti hemen. ödem falan attım heralde. yağı - tuzu- şekeri -abur cuburu kestim hemen. evimiz 5. katta asansörü bıraktım. gittim aktara zencefil-zerdeçal -tarçın aldım. yoğurdun içine karıştırıp yedim , midemi küçültmemde çok etkili oldu. pilates yaptım akşamları. otobüsten inebileceğim en son durakkta indim eve gitmek için. başlarda kaçamak çok yaptım ama. neyse bizim seminerler bitti , tatile çıktım 4 gün. baskül ailesi gibi yedk sevgilimle. hiç dikkat etmedim. ama her gün yüzdük. annemlerin yanına döndüğümde 73 kiloydum. sonra çok sıkı bi diyete başladım işte tekrar. ekmek hiç yemiyorum. pirinç lapası , haşlanmış bulgurun içine salatalık ,yoğurt , haşlanmış sebze yedim hep ilk zmaanlar. 70- 71olduğum zaman evde ne yemek varsa az az onlardan ymeye başladım. ama salata yapılıyosa mesela kendime bi kaseye yağsız tuzsuz ayırıyorum öyle yiyorum. karnıyarık varsa yemiyorum mesela. bol bol ayran içtim. ara öğünümü bi meyve yanına 2 yudum sütle yaptım. şimdi ramazan tabi böyle yapamıyorum ama , iftarda az yiyorum.hiç şişirmiyorum karnımı.

tabi spor da yappıyorum ben. 1 temmuzdan beri nerdeyse hergün, 4-5 gün atlamışımdır en çok , leslie 3 mil yapıyorum. ara ara zumba yaptım . jillian yapıyorum 2. leveldeyim. bi de kendi yaptığım bi egzersiz listem var ara ara onu yapıyodum. 4 gündür her sabah yapıyorum 40 dk falan sürüyo. o da çok iyi geldi bana.
vallahi kızlar , şu kendine güvenin yerini hiçbi şey tutamaz. daha 7 kilo vericm inş , ama mutlyum yine de ...
maşallah canım bence verdiğin kiloları spora borçlusunn spor ile verdiğin içinde geri alman çok or abartmadığın müddetçe yemeği:)

canlar iftar menüm:
-1 kase domates çorbası
-4 kaşık fırında patates
-biraz yağlı:( bol nar ekşili slata...
sahurda da:
-1 kase nesfit(az yağlı süt ile)
-3 çatal kadarda omlet aldım..
pilatese bayağı ara verdim her akşam yappacağım diyorum ama o azmimi iiftar sonrasında bulabilene aşkolsun:(

ya bısey dıycem ben hıc dıyet yapmıyorum sadece sahurda yemıyorum hemen hemen hıcbırsey aksam normal bır kap yemek corba pıde pek yıyemıyorum ıftardan sonra abr cubur yıyemıyorum en fazla dondurma yada az tatlı ve suana kadar tam 3 kg verdım

ya bısey dıycem ben hıc dıyet yapmıyorum sadece sahurda yemıyorum hemen hemen hıcbırsey aksam normal bır kap yemek corba pıde pek yıyemıyorum ıftardan sonra abr cubur yıyemıyorum en fazla dondurma yada az tatlı ve suana kadar tam 3 kg verdım
canım zten oruç tutarken belli bir liste tutmaya gerek olmuyor bence mümkünde olmuyor bende iftarda evde ne pişmişse ekmeksiz onu yiyorum sahurda ya 1 yumurta ve süt yada nesfit yiyorum..

maşallah canım bence verdiğin kiloları spora borçlusunn spor ile verdiğin içinde geri alman çok or abartmadığın müddetçe yemeği:)

ben artık yer miyim hiçç , hamilelik dışında inş gene kilo almayı planlamıyorm :9:

ben 66.0 oldum kızlar :52: son 3 gündür çok hızlı kilo veriyorum , sebebi bi ara kilom durmuştu ,tekrar hızlanması olabilir. günlük sporuma 40 dk daha egzersiz eklemem olabilir. günde 3 kupa sütsüz şekersiz kahve içmem olabilir. ( regl dım ya gündüz de içiyodum, şimdi sahurda ve iftardan sonra içicem ) ayrıca alkali diyeti diye bi başlık var , onu okuyun derim. ben okudum ve içtiğim suyun içine karbonat atıyorum 3 gündür , karbonat suyun ph ını artırıyomuş , zaten 8 in üstünde olmalı diye biliyodum, ama çoğu suda yok , bi saka da var sanırım. ph ı arttırmanın yolu da karbonat atmakmış suya. 1 litreye ,yarım kaşık. azcık bi acılık oluyo suda ama önemli değil. içiyorum ben. böyle yaparak içtiğiniz 3 litre su , normal suyun 9 litresine eşitmiş. vücuttaki asidi azaltıyomuş vs. bi okuyun ben okudum ,notlar aldım hatta ama aklıma gelmedi şimdi :37:

sahurda bir br kahve
1 haşlanmış yumurta yoğurtlu
4-5 çatal domates ( ben hiç tuz kullanmıyorum domates , salatalık vsde, tuz tadını bozuyo diye yiyemiyorum hatta annemler tuzladığı zaman )
2 parça peynir
normal lokmalarla yenildiinde 4 lokma edecek kadar pide , ama ben 10-15 lokmada yiyorum :56:
bayram alışverişi için sabırsızlanmaya başladım , senelerdir ilk defa hevesle bi şeyler alıcam kendime :52::52: blazer ceket hep hayalimdi , giyebilicm sonunda yakıştırarak :52:

oh ne güzel ya kilo vermeye başladık hepimiz :)

bu bizi dahada teşvik ediyo.

bu gece sahurda yine dünkü gibi 7 hurma ve 2 bardak yarım yağlı süt içtim.dün hiç acıkma hissetmeyince yine aynı menüyü denedim.tavsiye ederim.

bi de dün akşam yarım saat karın basen bacak ve bel için youtubedan indirdiğim videolarla çalıştım.inşalah her akşam yapıcam.

callanetics yapmak istiyorum aslında.tekrar sorayım burdan callanetics yapan varmı aramızda ve videoyu nası temin ettiniz yardımcı olursanız sevinirim.forumdaki callan başlığında bile doğru dürüst bi link falan bulamadım.

Son düzenleme:
Slm kızlar :)
Dünkü iftarımda bi tabak salata yedim başka bişi yemedim derken ilerleyen saatlerde biraz kötüye gitti 2 dilim baklava yarım dilim pizza yedim :( Sahurda da 1 tane elma yedim ceza olarak:47: Tuvalete çıkamıyordum bi kaç gündür şükür bugün o sorun halloldu:52:

Kızlar regl oldum :( Ama diyeti bozmak yok,menülerinizi ve yazdıklarınızı okuyacağım. Birkaç gün için sahuru sabah kahvaltısına ve iftarı da öğlen/akşam yemeğine çekeceğim :)

slm . bende regl oldum .ramazanda az yiyerek kilo verebidim uzun zamandır veremiyodum.cokm iyi oldu benim için 86 la başlamıştım şimdi 81 .2 oldum ve cok mutluyum .ama regl oldum ya almaktan cok korkuyorum siz nasıl devam etmeyi düşünüyosunuz.11 .gibi kahvaltı yaptım ben arada bi meyve yemeyi düşünüyorum akşamda 6 gibi yemek yemeyi nasıl sizce

pilates çok sıkıcı geliyo bana kızlar , jilliandan leslie den haberim yokken pilates yapıyodum ben de. ama 40 türlü bahane bulabiliyodum yapmamak için. cnm sıkılıyo onu yaparken . iftardan sonra her akşam leslie yapıyorum ben , dün gece 12.00 -1.00 arası yaptım mesela üşenmiyorum da hiç. 2.5 mil leslie yaptım , 15 dk açtım müziği twist ve yan yağlar için olan hareketi bolca içeren saçma sapan hareketler yaptım dans adı altında :1: bu sabahki egzersizlerimi yapmadım yalnız , birazdan jillianla beraber yapıcm , pek halim de kalmadı gerçi.

Back