• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

Slm kızlar :)
Bugün iftarda bi kase nesfit yedim yarım yağlı sütle karıştırıp.umarım bugün baska bişi yemicem sahurdada salata tarzı yemeyi düşünüyorum:21:
Bu arada bende jilliana başladım bakalım nasıl olacak:27:

herkese meraba;)

iftar menüm;

1 hurma
yarım kase ezogelin çorbası
6 kaşık zeytinyağlı havuçlu taze fasulye
yağsız salata
4 parça karpuz

bende bugün callaneticse başlıycam inşallah.videoyu burdan defalarca sormama rağmen kimse yardımcı olmadı.başka bi forum sitesinden bulup indirdim.umarım sıkılmadan yapıp faydasını görürüm.

MYDMR'cim sen baya azimlisin valla tebrik ederim seni.sana jilian'da bana da callanetics'de Allah kolaylık versin.iyi sporlar ;))

Slm kızlar :)
Bugün iftarda bi kase nesfit yedim yarım yağlı sütle karıştırıp.umarım bugün baska bişi yemicem sahurdada salata tarzı yemeyi düşünüyorum:21:
Bu arada bende jilliana başladım bakalım nasıl olacak:27:

canım jillian hakkındaki görüşlerini almak istiyorum :1::1: ben bitkisel hayata giriyorum jilliandan snra kısa bi süre :32::32:

çok moralşm bozuk kızlar ramazan başından beri dikkat ediyorum ama sade ve sadece 1 kg verdim kafayıyemek ve herşeyden vazgeçmek üzereyim artık iftar sonrası pilates dahi yapmıyorum sanki 62e takıldım kaldım offff offfffff

çok moralşm bozuk kızlar ramazan başından beri dikkat ediyorum ama sade ve sadece 1 kg verdim kafayıyemek ve herşeyden vazgeçmek üzereyim artık iftar sonrası pilates dahi yapmıyorum sanki 62e takıldım kaldım offff offfffff

sakın ümitsizliğe kapılma.biraz fazladan egzersiz yap yada yediklerin hep aynıysa değiştir.diyetisyenim bana 2 gün sadece sebze 2 gün sadece protein yedirerek vücudu şoklayabilieceğini kilo verme durmuşsa tekrar başlatabileceğini söylemişti.benimde buna ihtiyacım var bugün itibariyle protein günüme başlıycam.son 12 gün kaldı artık bayramda göbişimden kurtulmuş olmak istiyorum.
dün akşam callanetics yaptım.karın kaslarımı hissettim resmen.sıkıcı da gelmedi.inşallah hep böyle devam edebilirim.

yediklerimide paylaşayım;
iftardan 2 saat sonra 3 taze siyah incir yedim.
sahurda;
1.5 yumurta peynirli yağsız tavada.
3 parmak büyüklüğünde pideden ince bi dilim kaşarlı tost
yarım acur
1 bardak yarım yağlı süt

herkese meraba;)

iftar menüm;

1 hurma
yarım kase ezogelin çorbası
6 kaşık zeytinyağlı havuçlu taze fasulye
yağsız salata
4 parça karpuz

bende bugün callaneticse başlıycam inşallah.videoyu burdan defalarca sormama rağmen kimse yardımcı olmadı.başka bi forum sitesinden bulup indirdim.umarım sıkılmadan yapıp faydasını görürüm.

MYDMR'cim sen baya azimlisin valla tebrik ederim seni.sana jilian'da bana da callanetics'de Allah kolaylık versin.iyi sporlar ;))

Teşekkür ederim canım benim hepimiz zayıflayalım da kurtulalım şu kilolardan yaa.Allah bize hem kolaylık versin hem de sporu hayatımızdan hiç çıkarmasın inşallahhh:16:

Son düzenleme:
canım jillian hakkındaki görüşlerini almak istiyorum :1::1: ben bitkisel hayata giriyorum jilliandan snra kısa bi süre :32::32:
Ayy bu jillianın level 2 si çok zormuş canım yaa,level 1 kolay gibi geldi 2ye bakayım dedim ama hepsini yapamadım malesef:18: Ama devam etcem inşallah:8:
Bu arada bugün tartıda 66 yı gördüm çokkk mutlu oldum kızlar:52:

Ayy bu jillianın level 2 si çok zormuş canım yaa,level 1 kolay gibi geldi 2ye bakayım dedim ama hepsini yapamadım malesef:18: Ama devam etcem inşallah:8:

level 1 in squat ı zor geliyodu bana canım , sıkılmıştım da 10 gün aynı hareketlerden. level 2 ye geçtim ,ilk gün süperdi , bütün hareketleri yaptım hatta yzdım buraya çok beğendim level 2 yi diye. ilk gün heyecanındanmış heralde :1: yapamıyorum anacım tamamını hiç , level 1 in squatı neymiş ki. cardiosu çok yoruyo beni , özellikle şu sınav pozisyonu alıp dizleri kırıp zıplıyosun ya ,o mahvediyo beni. ben de onu değil ayakta zıplama falan yapıyorum o sırada. zaman olarak tamamlıyorum ama hareketleri sallıyorum ya ne denk gelrse. vicdan azabı çekiyorum bi de yapamıyorrum diye 15 dk dans ediyorum onun üstüne.

bi de dünden beri azcık hareket etsem sol tarafımda acı oluyo , hani koşunca falan olur ya o acıdan. apandist mi ne acaba. korktum. bugün spor yapmadım hiç ,gerçi pazarda gezdim 2 saat o spor sayılırsa. ama cardio falan yapamıyorum. sadece leslie yapıcam akşama. inş devam etmez , ne güzel kilo verirken sporu aksatmak istemiyorum :50:

66 ya çok sevindim canım ayrıca , ben 65 i de gördüm darısı başına :D bir sürü tshirt aldım pazardan , olur mu olmaz mı diye düşünmeden S beden bile aldım valla sefam olsun :D: :52::52:

çok ama çok sevindim canım.bende 57yi gördüm en son 3 gün önce.ramazan sonuna kadar tartılmıycam bi daha.
inşallah vermeye devam ederiz şu yağları :) Allah devamını nasip etsin bize.

bu akşam menüm şöyleydi;
1 hurma
1 kepçe oğmaç çorbası
5 kaşık kıymalı kabak yemeği
yağsız salata
3-4 parça karpuz

inşallah bende birazdan callanetics yapıcam.biraz pelvis hareketleri zor ama dayanıcaz başka çare yok ;)
yemekleri yedik hadş kızlar eritmek için spora :46::46::46:

level 1 in squat ı zor geliyodu bana canım , sıkılmıştım da 10 gün aynı hareketlerden. level 2 ye geçtim ,ilk gün süperdi , bütün hareketleri yaptım hatta yzdım buraya çok beğendim level 2 yi diye. ilk gün heyecanındanmış heralde :1: yapamıyorum anacım tamamını hiç , level 1 in squatı neymiş ki. cardiosu çok yoruyo beni , özellikle şu sınav pozisyonu alıp dizleri kırıp zıplıyosun ya ,o mahvediyo beni. ben de onu değil ayakta zıplama falan yapıyorum o sırada. zaman olarak tamamlıyorum ama hareketleri sallıyorum ya ne denk gelrse. vicdan azabı çekiyorum bi de yapamıyorrum diye 15 dk dans ediyorum onun üstüne.

bi de dünden beri azcık hareket etsem sol tarafımda acı oluyo , hani koşunca falan olur ya o acıdan. apandist mi ne acaba. korktum. bugün spor yapmadım hiç ,gerçi pazarda gezdim 2 saat o spor sayılırsa. ama cardio falan yapamıyorum. sadece leslie yapıcam akşama. inş devam etmez , ne güzel kilo verirken sporu aksatmak istemiyorum :50:

66 ya çok sevindim canım ayrıca , ben 65 i de gördüm darısı başına :D bir sürü tshirt aldım pazardan , olur mu olmaz mı diye düşünmeden S beden bile aldım valla sefam olsun :D: :52::52:

senin için de çok sevindim petuniacım.güle güle giy tişörtlerini :34::34::34: bende dar elbiselerimi tek tek çıkarıyorum giymek için.
çizelgelerinizide güncelleyin gururla ;)

Evet tatlım ya o zıplama hareketi gerçekten zor.bi de eğilip yürüyosun ellerinle geri doğruluyosun ya o da zor gibi geldi:2: Aman dikkat et bi yerini sakatlama,benim de bi kaç gündür bacagım agrıyodu spor yaparken ama bugün pek sesi yok galiba fazlaca ayırdım ondan:27:
Bugünkü iftar menüme gelince yine bi kase nesfit yedim ama mideme dokundu galiba bi kısmını cıkardım:2: Formun patlamış mısır gevreginden iki tane yedim üstüne de yeşil çayımı içicemm:56: Gece de salata tarzı düşünüyorum yine kızlar ancak yanında iki dilim etimek de yerim galiba:10: Gündüz biraz spor yapmıstım biraz da şimdi yaparım olur biterr:8:
tebrik ediyorum azimli gidiyorsun sende,insallah hepimiz XS giyeriz yaaa:21:

kızlar annem vardiyalı çalıştığı için bu hafta yalnız yapıyorum iftarı. babam tutmuyo ,yiyo o ne zman gelirse. neyse 7.30 gibi uyuyayım biraz dedim , 8.20 gibi oluyo burda iftar. ancak bi uyandım saat 9.34 , çok acıkmışım tabi :53: pazı kavurmuştum , 2 yemek kaşığı kadar ondan koydum, bi kaşık da yoğurt. 4 lokma pideyle yedim onu. amaa arkadan 20 ye yakın hurma yedim yaa , durduramdım kendimi , gözüm döndü. midem var ya berbat şu anda :43::43: 1 litreye yakın da su içtim. şişkinlik , mide bulantısı off. insanın kendine ettiğini kimse etmez diyolar ya gerçekten doğru. leslie yapıcam biraz şişlik insin de pfffff :50::50:

kızlar annem vardiyalı çalıştığı için bu hafta yalnız yapıyorum iftarı. babam tutmuyo ,yiyo o ne zman gelirse. neyse 7.30 gibi uyuyayım biraz dedim , 8.20 gibi oluyo burda iftar. ancak bi uyandım saat 9.34 , çok acıkmışım tabi :53: pazı kavurmuştum , 2 yemek kaşığı kadar ondan koydum, bi kaşık da yoğurt. 4 lokma pideyle yedim onu. amaa arkadan 20 ye yakın hurma yedim yaa , durduramdım kendimi , gözüm döndü. midem var ya berbat şu anda :43::43: 1 litreye yakın da su içtim. şişkinlik , mide bulantısı off. insanın kendine ettiğini kimse etmez diyolar ya gerçekten doğru. leslie yapıcam biraz şişlik insin de pfffff :50::50:

ay tatlım ya hurma fenaa. 4 hurma 1 porsiyon meyveye eşit.yani 5 porsiyon meyve yemiş oldun.ben yemekte fazla yiyiorum gibi ama herşeyden az az yemem gerekenleri yiyiyorum ki yoksa çok az yiyince aklım yemekte kalıyo ve seninde dediğin gibi göz dönmeleri çok olağan oluyo.yemekte azıcık yiypte sonra daha fazlasını üstüne yediğimi
çok bilirim.bence 1 bardak kadar süt iç ki o şekeri tolere etsin vücut.bide takma kafana. doktorlar ble haftada bigün şaşırtın vücudu hep aynı yerseniz kilonuz
fikslenir diyolar.bigün abartma hakkını kullanmış oldun sıkma canını.

ramazanın sonunda en azından 55i görsem bende.yani 11 günde 2 kg versem.zaten ramazandan sonra eliptik bisiklet de alıcam.yani hem diyet hem spora devam edicem.kızlar ben kaçar 2/21 callaneticse gider ;)))))

Merhaba kizlar. Regl oldugum icin pek aktif olamiyorum ama yazdiklarinizi takip ediyorum. Herkes gayet istikrarli bi sekilde devam ediyor saglikli beslenmesine, harika :) Bugun 1-2 haftadir ara ara gorustugumuz kuzenim inanilmaz zayiflamissin dedi. Asiri mutlu oldum. Normalde anlamam 2-3 kilo farki ama psikolojik olarak da bedenen de kendimi rahatlamis hissediyorum. Insanlardan duymak cok hosuma gidiyor. Ilk defa bu kadar kafaya takip diyete basladigim icin (iyi ki yapmisim) bu tepkileri de ilk defa aliyorum.

Ama regl oldugum icin dans da edemiyorum. O benim sporumdu. 1 hafta tartilmayi da dusunmuyorum, moralimi bozmamasi acisindan. Hepinize iyi sahurlar diliyorum ve uyku moduna geciyorum :-)

slm . bende regl oldum .ramazanda az yiyerek kilo verebidim uzun zamandır veremiyodum.cokm iyi oldu benim için 86 la başlamıştım şimdi 81 .2 oldum ve cok mutluyum .ama regl oldum ya almaktan cok korkuyorum siz nasıl devam etmeyi düşünüyosunuz.11 .gibi kahvaltı yaptım ben arada bi meyve yemeyi düşünüyorum akşamda 6 gibi yemek yemeyi nasıl sizce
Korkmayin sonucta ramazan bittiginde bu duzene donucez :-) Geri almazsiniz tabii ki, eger ayni sekilde yemeye devam edersek geri almayiz. Ben de 6'dan sonra bisey yemiyorum. Eger aciktigimi hissedersem 3-5 tane findik yiyorum, o tutuyor beni. Regl doneminde verilen kilolar kalici olurmus diye bir sey duydum, bu sozle motive ediyorum kendimi. :-)

Merhaba kizlar. Regl oldugum icin pek aktif olamiyorum ama yazdiklarinizi takip ediyorum. Herkes gayet istikrarli bi sekilde devam ediyor saglikli beslenmesine, harika :) Bugun 1-2 haftadir ara ara gorustugumuz kuzenim inanilmaz zayiflamissin dedi. Asiri mutlu oldum. Normalde anlamam 2-3 kilo farki ama psikolojik olarak da bedenen de kendimi rahatlamis hissediyorum. Insanlardan duymak cok hosuma gidiyor. Ilk defa bu kadar kafaya takip diyete basladigim icin (iyi ki yapmisim) bu tepkileri de ilk defa aliyorum.

Ama regl oldugum icin dans da edemiyorum. O benim sporumdu. 1 hafta tartilmayi da dusunmuyorum, moralimi bozmamasi acisindan. Hepinize iyi sahurlar diliyorum ve uyku moduna geciyorum :-)

canım regl olduğun için niye dans edemeyesin ki :44: ben en çok sporu regl ken yaptım. bi kerede 400 gram gitti hatta son gün. geçen haftaydı yazdım buraya da. 67 ydim hoooopp 66 ya iniverdim. ayrıca sanırım arkadaşın dediği de doğru regl döneminde verilen kiloların kalıcı olduğu yani. oruç tutmamanı fırsat bilip bol bol yap sporunu canım , spordan önce bi br kahve yağ yakımını da hızlandırıyomuş , aklında olsun.

bütün gece midem ağrıdı kızlar , dün yaptığım hatadan dolayı. hurma poşetini görünce içim kalkıyo , o kadar da yenir mi ya aptal ben :26::26::26: sahurda yarım armut , 2 galeta ( bimde satılanlar var ya küçükler onlardan) , bi çay bardağı süt , 3 brdak da çay içtim. sahurdan yarım saat önce de bi kupa şekersiz kahve. nesfit yiyecektim aslında ama tatlı komasına girmiştim nerdeyse bakasım bile gelmedi :1: iftarda da sadece meyve yemeyi düşünüyorum. 2 gün meyve diyeti yapıcam , telafi etmem lazım şu hurmalı. bıldır yediğin hurmalar diye başlayan atasözümüzü kendime armağan ediyorum :52::52:

dün mide bulantısından leslie yi 1,5 mil zor yaptım , onu da telafi edicem bugün. aman diyim kızlar uymayın şeytana :53::53:

petunia ne güldüm ya hurma muhabbetine :))))) bende 2 gün sahurda 7 hurma ve 2 bardak süt denemiştim ya ilk gün beninde baya tırmaladı o hurmalar. hahhahhaaa :))) ama ne yalan söyliim iyi geldi.
ama şöyle de bişey var hurma temizliktir demiş peygamber efendimiz.iyi bişi aslında yani.üzme kendini çünkü altı üstü meyve yani. oturup bi dilim pasta yesen daha fazla kalori alırdın.ben bugün kaçama yapıcam çok ama çok canım çekti donruma yiyicem.limon-vişne-karadutlu.3 top yiycem.günlerdir tatlı yemiyorum kaçamak hakkım artık.

sahur menüm şöyleydi;
2 dilim karışık tahıllı esmer ekmek
1 kibrit kutusunun yarısı peynir
2 fincan süt
yarım şeftali

dün protein diyetine başlıycaktım 2 günlük ama sevgilimin sayesinde başlayamadım.bugün inşallah başlıyorum.sonrada 2 günm sebze diyeti yapıcam.en az 1 kg gidiyor bu diyetle.inşallah bende 1 kg veririm bu sayede.

bu arada artık alınıyorum bakın.kilo verdim diyorum kimse tebrik etmiyo.msjlara cevap yazıyorum kimse bana cevap yazmıyo.spor konusunda callanetcis konusunda yardım istiyorum kimse cvp dahi vermiyo.buraya yazmak için bunları unutarak kendimi motive ediyorum.:25::25::25:

petunia ne güldüm ya hurma muhabbetine :))))) bende 2 gün sahurda 7 hurma ve 2 bardak süt denemiştim ya ilk gün beninde baya tırmaladı o hurmalar. hahhahhaaa :))) ama ne yalan söyliim iyi geldi.
ama şöyle de bişey var hurma temizliktir demiş peygamber efendimiz.iyi bişi aslında yani.üzme kendini çünkü altı üstü meyve yani. oturup bi dilim pasta yesen daha fazla kalori alırdın.ben bugün kaçama yapıcam çok ama çok canım çekti donruma yiyicem.limon-vişne-karadutlu.3 top yiycem.günlerdir tatlı yemiyorum kaçamak hakkım artık.

sahur menüm şöyleydi;
2 dilim karışık tahıllı esmer ekmek
1 kibrit kutusunun yarısı peynir
2 fincan süt
yarım şeftali

dün protein diyetine başlıycaktım 2 günlük ama sevgilimin sayesinde başlayamadım.bugün inşallah başlıyorum.sonrada 2 günm sebze diyeti yapıcam.en az 1 kg gidiyor bu diyetle.inşallah bende 1 kg veririm bu sayede.

bu arada artık alınıyorum bakın.kilo verdim diyorum kimse tebrik etmiyo.msjlara cevap yazıyorum kimse bana cevap yazmıyo.spor konusunda callanetcis konusunda yardım istiyorum kimse cvp dahi vermiyo.buraya yazmak için bunları unutarak kendimi motive ediyorum.:25::25::25:
:))) ben aldığım kaloriye de kızmyorum aslında , diyorum ya bütün gece midem ağrıdı ,yandı. sabah 5.30 flndı anca uyuyabildim . kendimi biliorum ,midemin haşat olcağını biliyorum , niye buna rağmen bu acıyı kendime çektiriyorum diye kızıyorum ben :20::20:

ben de 2 gün meyve , 2 gün protein mi yapsam ki . protein gününde neler yeniyo mesela , et met yiyemem ki öyle ben çok , başka ne alternatifler var cnm ???
bi de kaçtan kaça düştün , boyun kaç . yaz da kutlayalım bacım :52: callanetics neyin bilmiyorum ben ,leslie ve jillian sor söyleyeyim :1:

:))) ben aldığım kaloriye de kızmyorum aslında , diyorum ya bütün gece midem ağrıdı ,yandı. sabah 5.30 flndı anca uyuyabildim . kendimi biliorum ,midemin haşat olcağını biliyorum , niye buna rağmen bu acıyı kendime çektiriyorum diye kızıyorum ben :20::20:

ben de 2 gün meyve , 2 gün protein mi yapsam ki . protein gününde neler yeniyo mesela , et met yiyemem ki öyle ben çok , başka ne alternatifler var cnm ???
bi de kaçtan kaça düştün , boyun kaç . yaz da kutlayalım bacım :52: callanetics neyin bilmiyorum ben ,leslie ve jillian sor söyleyeyim :1:

canım diyetisyenim bana vermişti bu protein ve sebze diyetini 2şer günlük.vücudu şoklar demişti.iyi geliyo hakikaten 2 günde 700 gr vermiştim.
kahvaltıda yiyebileceğin proteinler;süt,peynir,yumurta,jambon
yemekte yiyebileceğin proteinler;tavuk,balık,et,köfte,soya,sakatatlar,yoğurt
bi öğünde 4 köfte yada 150 gr et yada balık yada tavuk yiyebilrisin.1 su bardağı ayran veya yarım su bardağı yoğurt
istediğin kadar bitki çayı içebilirsin ama meyve yasak. aralarda 1 bardak süt,ayran yada yoğurt yiyebilirsin.

benim boy 1.62 kilo 59du hatta 59 kusurları bile gördüm :((((((. en son pzt tartıldım 57.2 idim regldim aynı zamanda tartıldığımda.ramazanın sonuna kadar tartılmıycam bakalım.benim için büyük gelişme bu. çünkü 1 ay diyetisyene gittiğimde bile en fazla 1.5 kg verebilmiştim.fazla hareketsiz bi çalışma hayatım var ofis dışına pek çıkamıyorum.o yüzden yavaş kilo veriyorum.bide normalde de çok yemem vücut alışmış hep aynı tempoya.ramazan yaradı.beslenme şekli değişince sanırım vücut anladı.:46:

kızlar bende size katılmak istiyoruum :):) 1.60 boyundayım 63 kiloyum 1 kilo verdim 3 günde nasıl derseniz; sahurda sadece 1 tabak çorba ve bir dilim ekmek.iftarda da çorba ve asla ekmek yok! ve ana yemekten bir kaç kaşık. 3-4 dilimde karpuz.ve sahur iftar arası 2.5 3 litre su. eğer devam edebilirsem ağustos sonu eylül başı 60 kiloyla tamamlarım bu işi :):)

Back