• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

sıcağı sıcağına iftar menüsü
1 kepçe tarhana
1 biber dolması ( biberler bahçemizden minnacık :) )
1 yaprak sarma
1 dilim karpuz ,2 dilim kavun

sütlü kabaklı bi tatlımız var ama 1-2 saat sonra azıcık yiyicem , yemeğin üstüne direk yağ olmasın :24:

dostlar bugün alışverişe çıktım ve bi iki tshirt aldım. sonra bir de baktım ki , bi kaç aydır istediğim o çok tatlı bi mavi varya hani bu sene moda oldu işte o renkten dar paça bi pantolon.aldım elime 38 bedenini şöyle bi üstüme tuttum küçük gibi. dedim alayım da nasıl olsa kilo veriyorum , bi gün girerim içine nasıl olsa.hiç denemeden aldım. eve geldim , bi deniyim dedim, o da neeeee :52: 42 beden giyen petunia ya 38 beden pantolon olduuu :52::52: ay bi sevindim ki sormayın , bu akşam fazladan bi 2 mil yürücem bunu kutlamak için :21: yalnız regl odum ve bugün aşkitomla beraber karışık yağlı mı yağlı bi tost yedim , bilsem o pantolonun olcağını gaza gelir vallaha da yemezdim :16: ay çok mutluyum:27:

çok sevindim :) insan çok mutlu oluyo ya..bende dün beyaz daracık tişortümü göbiş sıkıntısı olmadan giydim güzel bi duyguydu.aynada beğendim kendimi.

iftra menüm:
1 hurma
yarım kase ezogelin çorbası
5 kaşık etli türlü
1 kaşık nohutlu pilav
4 parça karpuz

yemekten bi saat sonra sevgili sevgilimin sayesinde 2 şöbiyet 1 baklava indirdim mideye :(
10 dk tempolu merdiven in çık ile onu telafi edicem inşallah :))))

çok sevindim :) insan çok mutlu oluyo ya..bende dün beyaz daracık tişortümü göbiş sıkıntısı olmadan giydim güzel bi duyguydu.aynada beğendim kendimi.

iftra menüm:
1 hurma
yarım kase ezogelin çorbası
5 kaşık etli türlü
1 kaşık nohutlu pilav
4 parça karpuz

yemekten bi saat sonra sevgili sevgilimin sayesinde 2 şöbiyet 1 baklava indirdim mideye :(
10 dk tempolu merdiven in çık ile onu telafi edicem inşallah :))))

ahh o sevgililer yok mu o hainler.. hele biraz da boğazına düşkünse :32: bugün bana diyo ki aşkitom ' hadi heveslenmişken ver kiloyu da evlenince nasıl olsa beraber geri alıcaz ' . yürü git dedim almıcam artık ben kilo falan :8:

ahh o sevgililer yok mu o hainler.. hele biraz da boğazına düşkünse :32: bugün bana diyo ki aşkitom ' hadi heveslenmişken ver kiloyu da evlenince nasıl olsa beraber geri alıcaz ' . yürü git dedim almıcam artık ben kilo falan :8:

evet tam bi hainler.hiç düşünmüyolar alıp geliyolar eve sonra biz kendimizle savaşıyoruz. yesemmi yemesemmiii :))))

aman diyim vermişken geri alma bu azmini koru ;) fit olmak kadar güzel bişe yok.valla aynaya bakınca daha da gaza geliyorum ;)

sahur menüm şöyle;
1 kase light süt ile nesfit kırmızı meyveli
1 dilim tam buğday ekmeği
1 parça peynir
1 dilim şeftali
1 bardak elma-tarçin-karanfil-karabiber-limon çayı

aslında ekmek ve peynire gerek yoktu ama nesfitle belki acıkırım diye 1 dilim ekmek yedim.

Mrb kızlar :)
Dün iftarda kısır yediğim için( söz verdiğim gibi beş kaşığı geçmedi ama karpuzu çok yedim:1:) sahurda hiç bişi yemesem mi diye düşündüm sonra metabolizmayı yavaslatmayım diye her zamankinden daha az yarım kase nesfit yedim azcık sütle,bakalım idare edecek mi beni:44: Bu arada ben nesfitin kırmızı meyveli olanıyla tatlı meyvelisini karıştırıp yiyorum ya acaba kilo aldırır mı birden kafama takıldı:26:

mühendis kardeş jillian sanırım amerikalı olan bi cillop hatun :) bir sürü egzersiz programı var. en basiti galiba 30 day shred. bi ay sonunda sen de cillop olabilirsin diyo hatun :34: herkes ondan başlıyo diye ben de ondan başladım. 3 level var 30 günlük programın içince. her level 10 gün. 27 dklık videolar . youtubeden kolaylıkla indirebilirsin. ben ilk levelin 9. günündeyim. kilomda pek bi deişiklik yok ama kollarımda, bacaklarımda , popomda çok rahat hisseedebiliyorum farkı. bi de göbeğim çok yayvandı benim onu falan topladı. senin de vaktin azmış bak dene bi. ilk denememde 7 dk yapabilmiştim ben anca. yapamıyorum deme sakın bırakma. ben biberiye yağı sürüp ,streç sarıyorum bi de ayrıca su içinde kalıyorum her yaptığımda. dene , beni de haberdar et :)

hımmm inan yeni duydum bende ramazaqn başından beri pilates yapıyorum ebru şallının cdleri ile.bayağı toparlandım ama onada bakıp yapacağım teşekkürler paylaşımın için:)

kızlar ben bu kafayı nerelere vurayım , bu mideye hangi eziyetleri edeyim bilemedim. regl dönemlerinin olmazsa olmazı tatlı krizim tuttu bugün :18: diytten önceki yediğime göre pek bi şey değil bugün yediklerim ama yine de vicdanım sızlıyo. bi tatlı kaşığı dondurma , bi hobby çikolata , 2 tatlı kaşığı nutella , 6-7 tane hurma, bi çatal kabak tatlısı, bi çay bardaı ballı süt.. gün içinde de 5 tane küçük biber dolmasını bi güzel lüplettim :26::26: 3 dilim karpuz ve 2 parça peyniri de unutmamak lazım :50: ben de aradım taradım , vicdan çorbası diye bi şey buldum internette. kabaklı bulgurlu bi çorba. ondan yaptım iftar için. tadı güzel demişler ,inş içebilirim. bu arada patlıcanlı bi börek yaptım iftara, ondan yemden de duramam ki , bari bi dilimle kurtarsam bu akşamı. :56: akşm da 6 mil yapıcam leslie yi işte kendime ceza verdim :41:

Bugünkü iftar menümü paylaşıyorum canlar:7:
Bi kase şehriye çorba içme niyetindeydim 5-6 kaşık içebildim
1 haşlanmış orta boy patatesin yarısını yedim,yanında çok az marulla birlikte
Veee asıl bomba bissürü kavun karpuz yedim yaa:5: kavunla karpuzun başına geçince duramıyorum:ssz: Bende sahurda ceza olarak meyve salatası tarzı bişiler yicem:47:

kızlar ben bu kafayı nerelere vurayım , bu mideye hangi eziyetleri edeyim bilemedim. regl dönemlerinin olmazsa olmazı tatlı krizim tuttu bugün :18: diytten önceki yediğime göre pek bi şey değil bugün yediklerim ama yine de vicdanım sızlıyo. bi tatlı kaşığı dondurma , bi hobby çikolata , 2 tatlı kaşığı nutella , 6-7 tane hurma, bi çatal kabak tatlısı, bi çay bardaı ballı süt.. gün içinde de 5 tane küçük biber dolmasını bi güzel lüplettim :26::26: 3 dilim karpuz ve 2 parça peyniri de unutmamak lazım :50: ben de aradım taradım , vicdan çorbası diye bi şey buldum internette. kabaklı bulgurlu bi çorba. ondan yaptım iftar için. tadı güzel demişler ,inş içebilirim. bu arada patlıcanlı bi börek yaptım iftara, ondan yemden de duramam ki , bari bi dilimle kurtarsam bu akşamı. :56: akşm da 6 mil yapıcam leslie yi işte kendime ceza verdim :41:

Bugünkü iftar menümü paylaşıyorum canlar:7:
Bi kase şehriye çorba içme niyetindeydim 5-6 kaşık içebildim
1 haşlanmış orta boy patatesin yarısını yedim,yanında çok az marulla birlikte
Veee asıl bomba bissürü kavun karpuz yedim yaa:5: kavunla karpuzun başına geçince duramıyorum:ssz: Bende sahurda ceza olarak meyve salatası tarzı bişiler yicem:47:

petunia ve MYDMR ;

ikinizde bugün ceza kesmişsiniz kendinize :) otokontrol işte bu.abarttıysak daha sonra bunu telafi etmek ;) her ikinizi de cezayı uygulamanız konusunda gayet iradeli görüyorum.azimli fit kızlar olcaz hep beraber :3:

benim iftar menümde şöyle;

1 kase yoğurt çorbası nohutlu
5 kaşık semizotu yemeği bulgurlu
5 kaşık yoğurtlu közlenmiş patlıcan
3 parça karpuz

ya bende aslında şu karpuz olayını kessem fena olmıycak karpuz bile olsa meyve ve kalorili :(

yahu niye kimse yazmıyo buraya ben , mydmr ve gümüşümden başka .. herkes bıraktı mı diyeti yoksaa , çok pis kıskandırırz sizi ona göre hadi devriim sinerji devrim sinerji :10: ( bu arada klavyemin tuşları sert biraz , bazı harfleri yutuyorum yazarken affedin, ben hiç sevmem de olur da birinin gözüne batar , bi de öğretmeniz yahu ayıp :34: ) ben bugün diyeti bi güzel bozdum , ama şu vicdan çorbası çok iyi geldi kızlar ,tavsiye ediyorum . tadı da öyle çok kötü değil ama iyi de değil yani:44: vicdan çorbasından sonra 2 küçük dilim börek , ardından da bolca dondurma yedimm :50::50::50: çok pişmanım , ama hepsini bi günde yedim , mide ağrımı da çektim , daha da cozutmam heralde böyle. bilmem vicdan azabından bilmem mide istemedğiniden böyle abarttığım zamanlarda çok midem ağrıyo , mide bulantısı falan oluyo. iyi bi şey aslında. neyse uzatmiyim ben sporuma döneyim , bi liste yapmıştım kendime gece yatmadan ve sabah kalktığımda yapacağım hareketler diye , onları yapıcam şimdi .. birazını yaptm devam ediciimm :8: şu hulohop muydu neydi adı ondan alsak bele faydası olur mu acaba ya :27::27:

yahu niye kimse yazmıyo buraya ben , mydmr ve gümüşümden başka .. herkes bıraktı mı diyeti yoksaa , çok pis kıskandırırz sizi ona göre hadi devriim sinerji devrim sinerji :10: ( bu arada klavyemin tuşları sert biraz , bazı harfleri yutuyorum yazarken affedin, ben hiç sevmem de olur da birinin gözüne batar , bi de öğretmeniz yahu ayıp :34: ) ben bugün diyeti bi güzel bozdum , ama şu vicdan çorbası çok iyi geldi kızlar ,tavsiye ediyorum . tadı da öyle çok kötü değil ama iyi de değil yani:44: vicdan çorbasından sonra 2 küçük dilim börek , ardından da bolca dondurma yedimm :50::50::50: çok pişmanım , ama hepsini bi günde yedim , mide ağrımı da çektim , daha da cozutmam heralde böyle. bilmem vicdan azabından bilmem mide istemedğiniden böyle abarttığım zamanlarda çok midem ağrıyo , mide bulantısı falan oluyo. iyi bi şey aslında. neyse uzatmiyim ben sporuma döneyim , bi liste yapmıştım kendime gece yatmadan ve sabah kalktığımda yapacağım hareketler diye , onları yapıcam şimdi .. birazını yaptm devam ediciimm :8: şu hulohop muydu neydi adı ondan alsak bele faydası olur mu acaba ya :27::27:
Hulohop bende var sana vereyim canım ama cevirmeyi beceremedikten sonra bi işe yaramıyor:21:

valla çok azimli görüyorum seni umarım istediğin kiloya gelirsin canım

kızlar ben dün iftarı abarttım sanırım:(
iftar menüm:
-bir kase ayran çorbası
-3-5 tane kuşbaşından aldım
-5 tane etli yaprak sarması
-bol yoğutlu sumiz otu salatası ve bolca mevsim salatası
:((( bunun arkasından 1 saat pilates yaptım sahurdada 3 sarma,1 parmak kalınlığında 2 parmak genişliğinde küçük haşlanmış tavuk göğsünden aldım ve süt içip yattım:((( çoooooookkkkk pişmanım çoookkkkkk
bugünde davet war ne yapacağım bilmiyorumm

kızlaarrr önümüzdeki hafta ramazanı nesfit ile e tutmaya çalışacağım sizce nasıl bir program yapmalıyımm herkesten yardım bekliyorummm

kızlar ben dün iftarı abarttım sanırım:(
iftar menüm:
-bir kase ayran çorbası
-3-5 tane kuşbaşından aldım
-5 tane etli yaprak sarması
-bol yoğutlu sumiz otu salatası ve bolca mevsim salatası
:((( bunun arkasından 1 saat pilates yaptım sahurdada 3 sarma,1 parmak kalınlığında 2 parmak genişliğinde küçük haşlanmış tavuk göğsünden aldım ve süt içip yattım:((( çoooooookkkkk pişmanım çoookkkkkk
bugünde davet war ne yapacağım bilmiyorumm

şu menü bile abartılı geliyosa , zayıflamak için hiçbi engelimiz yok önümüzde demektir :) çok bi şey değil bence canım yediklerin , kuşbaşı kavurmaysa tabi yağlıdır ama vücudun ona da ihtiyacı var de üzme kendini. arada kaçamak olucak tabi , diyetisyenlrn diyetlerini okudum da dün onlar da kaçamak yapıyolar ama sonra dengelemeyi biliyolar. marifet onu yapabilmek zaten.
bu arada bağırsak problemi yaşayan arkadaşlar vicdan çorbası var ya , müshil etkisi yaptı maşallah , akşamdan beri durdurak bilmedi bağırsak faaliyetlerim. gün aşırı yapıp içicem artık iftarda. bi de deli bi egzersiz programı hazırladım kendime , 57 yi görene kadar yılmak yokk

evet ya çoğunluk vazegçti diyetten yada nete girmiyolar.gerçi konuyu açan egelifatosh memlkete gitmiş.eğer olsaydı o da mutlaka yazardı.

Hulohop bende var sana vereyim canım ama cevirmeyi beceremedikten sonra bi işe yaramıyor:21:

petunia'cımmm bel için twister al. hulahopu çevirmek zor MYDMR'nin dediği gibi.bende twister var 5 dk bile yapsan düzenli olarak beli cidden inceltiyo tavsiye ederim bende var. geçenlerde bimde gördüm 10 liraydı.

şu menü bile abartılı geliyosa , zayıflamak için hiçbi engelimiz yok önümüzde demektir :) çok bi şey değil bence canım yediklerin , kuşbaşı kavurmaysa tabi yağlıdır ama vücudun ona da ihtiyacı var de üzme kendini. arada kaçamak olucak tabi , diyetisyenlrn diyetlerini okudum da dün onlar da kaçamak yapıyolar ama sonra dengelemeyi biliyolar. marifet onu yapabilmek zaten.
bu arada bağırsak problemi yaşayan arkadaşlar vicdan çorbası var ya , müshil etkisi yaptı maşallah , akşamdan beri durdurak bilmedi bağırsak faaliyetlerim. gün aşırı yapıp içicem artık iftarda. bi de deli bi egzersiz programı hazırladım kendime , 57 yi görene kadar yılmak yokk

şu vicdan çorbasına benimde ihtiyacım var ya dün yine baklava yedim 2 dilim. :(((((( ama yasakladım kendime ramazan sonuna dek tatlı yok.aslında böyle şerbetli tatlılarla da aram yoktur hiç ama alınınca eve bide regl isem ki şu an öyleyim ister istemez yiyiyorum.

sahur menümü de yazıp bitireyim mesajım gittikçe uzuyo okurken sıkılmayın :)

1 kase nesfit yarım yağlı sütle
1 dilim tam buğday ekmeği
2 çatal domates
1/4 şeftali
1 bardak elma-tarçın-karanfil-limon-karabiber çayı

bu arada bu çay cidden bağırsaklarada etki ediyomuş.kuru incir yememe gerek kalmıyo. tavsiye ederim ;)

Son düzenleme:
Arkadaşlar yaaaaaaaa neden kimse yazmıooo nesfit ile oruç tutma programında fikirlere ihtiyacım var

ya canım nesfiti ben iki gündür sahurda deniyorum baya tok tutuyo.bi dilim de ekmek yedim sonra. acıkırım belki diye ama bugün sadece nesfit yiycem.ölçüsüde şöyle 4 yemek kaşığı nesfit 1 su bardağı süt ve 1 adet ceviziçi yada kuru incir.
bu ölçüyü diyetisyenim vermişti bir öğün için.

iftarda da hafif bişeyler yersin sanırım işe yarar :56:

ya canım nesfiti ben iki gündür sahurda deniyorum baya tok tutuyo.bi dilim de ekmek yedim sonra. acıkırım belki diye ama bugün sadece nesfit yiycem.ölçüsüde şöyle 4 yemek kaşığı nesfit 1 su bardağı süt ve 1 adet ceviziçi yada kuru incir.
bu ölçüyü diyetisyenim vermişti bir öğün için.

iftarda da hafif bişeyler yersin sanırım işe yarar :56:
teşekkürler canım da bu ceviziçi ne için

Slm kızlar :(
İftarda kavun karpuzu çok kaçırdım diye sahurda meyve salatası yicem başka da yemicem demiştim ama sahuru beklerken film falan izleyim bari dedim bi kaç gündür 1 erkek 1 kadına sardım netten izliyorum,orda da o kadar çok yemek, dondurma,tatlı yiyolar ki inanılmaz bi de onları yiyolar hiç de şişmanlamıyorlar sinir oldum o ayrı bi durum:19: derkennn kardeşim çubuk kraker getirdi bana da uzattı film arasında bir iki derken hepsini yemişim yaa üstüne formun mısır patlamasını da yedim:18: üstüne meyve salatasını da yedim sahurdada bişi yemedim ama o kadar moralim bozuldu ki inanılmaz.tartıya çıktım69 gördüm:47: çöktümmm:50: bugün iftarda sadece salata yicem:ssz:

Back