• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazan'da misafir çağırmak

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
28
Geçen sene sadece gorumcelerimi ve birkaç sefer eşimin ailesini davet ettim. Bu sene ne yapicam bilemiyorum. Gorumcelerimi kayinvalidemi kesin Çağırıcam eşimin yakın akrabalarını kendi akrabalarımi da çağırmayı düşünüyorum. Tabi bu kişilerin çoluk çocuk benim ev baya kalabalık olur sizce altından kalkabilir miyim. Sizler eşinizin akrabalarını kendi akrabalarinizi cagirirmisiniz ?

Ramazanların tadıda sevdiklerimizle yaptığımız güzel iftar ve sahur sofraları ile anlam kazanıyor bence.
Ben dün 4 tepsi börek hazırladım dondurucuya koydum mesela,nohut,kuru fasulye kabarttım dondurucuya attım.
Yemek için işinizi kolaylaştıracak şeyleri yapıp dondurucuya atsanız,oruçlu iken yemek hazırlamak çok zor olmaz.

Ramazanların tadıda sevdiklerimizle yaptığımız güzel iftar ve sahur sofraları ile anlam kazanıyor bence.
Ben dün 4 tepsi börek hazırladım dondurucuya koydum mesela,nohut,kuru fasulye kabarttım dondurucuya attım.
Yemek için işinizi kolaylaştıracak şeyleri yapıp dondurucuya atsanız,oruçlu iken yemek hazırlamak çok zor olmaz.
O börekler çözdüğünde sulanmıyor mu?

Kalabalik kalabalik alin el elden yapilir hersey sohbet muhabbet guzel gecer

Ben kalabalık iftarları daha çok seviyorum. Oruç tutan, aynı duyguyu paylaşan bir sürü insan varken evin içinde, bayram gibi hissediyorum. O yüzden mutlaka kalabalık davet edin, sizde gidin.

kendi ailem yanimda degil.esimin ailesini bir kereden cagiriyorum eltilerim gorumcelerim falan baya kalabalik oluyor.bi gunde bitiriyorum ama bend e bitiyorum.kv disinda digerleri hic cagirmadi bizi.5 yillik evliyim ne eltimde ne gorumcemde yemek yemisligim yok.nasi yemek yaptiklarini bile bilmem.yinede bosver allah rizasi icindir diyip cagiriyorum.sizde bi kerede cagirip kurtulun

kendi ailem yanimda degil.esimin ailesini bir kereden cagiriyorum eltilerim gorumcelerim falan baya kalabalik oluyor.bi gunde bitiriyorum ama bend e bitiyorum.kv disinda digerleri hic cagirmadi bizi.5 yillik evliyim ne eltimde ne gorumcemde yemek yemisligim yok.nasi yemek yaptiklarini bile bilmem.yinede bosver allah rizasi icindir diyip cagiriyorum.sizde bi kerede cagirip kurtulun
Seni cagirmayini sen neden cagiriyon ki ben sizin yeriniz de olsam cagirmazdim .

Ben kalabalık iftarları daha çok seviyorum. Oruç tutan, aynı duyguyu paylaşan bir sürü insan varken evin içinde, bayram gibi hissediyorum. O yüzden mutlaka kalabalık davet edin, sizde gidin.
Tek seferde değilde 4 5 seferde anca biter davetim . Eşimin teyzeleri kendi teyzelerim dayılar falan çok mu ağır gelir diye kararsız kaldım acikcasi

Akraba olarak yakınımda kimse yok. Arkadaşlardan da iftar vakti erken olunca cagiriyordum ama şimdi benim cocuklarin ve arkadaşların çocuklarınin uykusu vs. sıkıntı oluyor. Genelde aynı yaş grubu olunca küçük çocuklar oluyor. Cagirdiklarima da belirledigim en kolay ve zahmetsiz menüyü hazırlarım.
Yine geçen yıl ki gibi yapabilirsiniz siz de. Yeterli olur diye düşünüyorum. Her güne birini davet ramazanın ruhuna uymuyor bence. Ramazan inzivadir, iç muhasebesidir, arinmadir. Davet için ihtiyacı olmayan insanlara tatlısıyla, tuzlusuyla beş, altı çeşitten fazla yemekle uğraşıp üstüne gittiklerinde bulasigiyla uğraşmak değildir bana göre. Çoğu kadın için eziyettir bu. Misafirin en makbulü külfetsiz olandır ama günümüzde bu mümkün değil.

Back
X