Ramazan'da misafir çağırmak

Her sene gelenim olurdu bizde davetlere giderdik çokta güzel olurdu. Ramazanda iftar misafirle güzel oluyor onun yorgunluguda tatlı oluyor. Ama büyük büyük aileler ağırlamadım hic ağır gelir en fazla 7-8kisilik. Ama busene hamilelik nedeniyle birşey yapamicam seneye inşallah nasip olur.

Ben evliyken herkesi yemege aliyordum cok hosuma gidiyordu.En azindan musmula suratli esimle ugrasmiyordum misafir geldigi gun.Ilk baslarda cok paniklemistim zamanla cok hizlaniyorsun ve gozunde buyumuyor.Bekarken bu kadinlar nasil ugrasiyor misafirle felan derdim hep hatta anneme cagirma bosver derdim gozumde buyurdu ama alisinca hic oyle olmuyor.Bi keresinde 10 nun uzerinde kisi gelmisti yemekli onda zorlandim makineye sigmadi bulasiklar tatli cok zor yetmisti.Herkesi bi anda cagirmak yerine azar azar cagirmak daha mantikli galiba.

Benim annem disinda akrabam yok. Esimin akrabalarindan otlaniyorum ;) her sene cagiririm 3 grup halinde cunku 30 kisiyi tek seferde agirlamak zor oluyor benim icin. Bu sene de cagiracagim insallah herkesi.

:deli::KK15:Katilirsam ruhumu teslim edebilirim :KK48: zor yaaa yarisma isi hem de kapsamli sofra
Yaparsın bir enginar çorbası be nolcak sanki yanina enginar dolması yanına enginar salatası tatlıyıda sen bul :)
senin çorba aklımda deniycem bir gün ( bana da zor geliyor çaktırma:KK45: ama her an her şey olabilir)
neysem konuyu sabote etmeyeyim şimdi:KK48:

çalıştığım için bahanem hazır en yakınlarımı çağırırım yeter zaten oruçlu olacaksam eğer o zahmete girmek gerçekten çok zor.

Yaparsın bir enginar çorbası be nolcak sanki yanina enginar dolması yanına enginar salatası tatlıyıda sen bul :)
senin çorba aklımda deniycem bir gün ( bana da zor geliyor çaktırma:KK45: ama her an her şey olabilir)
neysem konuyu sabote etmeyeyim şimdi:KK48:
Ahaha enginar ve turevleri he ;) iyi fikir. Esim nefret eder enginardan suratini gormek isterdim valla
Tam ramazana uygun yemek aslinda. Aklimda olsun ;)

Geçen sene sadece gorumcelerimi ve birkaç sefer eşimin ailesini davet ettim. Bu sene ne yapicam bilemiyorum. Gorumcelerimi kayinvalidemi kesin Çağırıcam eşimin yakın akrabalarını kendi akrabalarımi da çağırmayı düşünüyorum. Tabi bu kişilerin çoluk çocuk benim ev baya kalabalık olur sizce altından kalkabilir miyim. Sizler eşinizin akrabalarını kendi akrabalarinizi cagirirmisiniz ?
Calisiyorum. Kimseyi cagirmiuorum. Esimin ve benim ailemi bir kere disarda agirliyorum ( normaldr evde agirlarim ama ramazan da zaten acim sinirli oluyorum)
Esimle tum ramazani planlıyoruz.
Cuma cumartesi pazar kesin disarda iftar.
Cumartesi geceleri disarda sahur.
Birlikte dolu dolu gecirecegimiz bir ay oluyor.

ramazanda kalabalık güzel olur gelrsin hakkından :)

Geçen sene sadece gorumcelerimi ve birkaç sefer eşimin ailesini davet ettim. Bu sene ne yapicam bilemiyorum. Gorumcelerimi kayinvalidemi kesin Çağırıcam eşimin yakın akrabalarını kendi akrabalarımi da çağırmayı düşünüyorum. Tabi bu kişilerin çoluk çocuk benim ev baya kalabalık olur sizce altından kalkabilir miyim. Sizler eşinizin akrabalarını kendi akrabalarinizi cagirirmisiniz ?
Yani ayni sehirdeyseniz cagirin tabi huzel olur. Ama akrabalara ne kadr gerkli bilemem. Belki cok yakinlarsa olabilir

Benim de küçük çocuğum var ama geçen sene bile gelmişlerdi bu sene hayli hayli gelirlero_O

çocukla zor oluyor ama bir şekilde isin içinden çıkmak lazım ben toplu alıyorum bir gün hazirlanma 2 gün temizlik yaparak geçiyor:KK14:

Birde oruc tutunca insan bi corba salatayla doyuyor. Bi yere gitsen yemezsen ayip oluyo bence

Ben de evlendigimden beri cagirmadim kimseyi bu sene de şehir dışındayım yine cagiramam. Zaten benim hickimsem yok esimin ailesi akrabalari da çoğu oruç tutmuyor (yaşlı ve hasta sayısı fazla) bir de öyle biri tabakları kaldirir biri bardaklari doldurur muhabbetini asla yapmazlar herseyi gelinden beklerler. Ben de o kadar yükün altından kalkamiyorum açıkçası. Yemekleri begenmeme eleştirme durumu da var tabi. Herkes kendi pisirsin yesin en güzeli

Back
X