Ramazan'da misafir çağırmak

Biz ramazanda sofra paylasmayi cok seviyoruz esimle...ama gurbetteyiz bu yuzden hic akraba yok....
Bizde es dost aliyoruz iftara...yoruluyormuyum coook yoruluyorum cunku mukemmel bir sofra olsun diye cok uğraşıyorum cesitleri abartiyorum... yinede kalabalik iftari acmak bana huzur veriyor...

Ben bu yıl tutamayacağım. :( kendi memleketim de herkes oruçlu olurdu ve misafirimiz çok olurdu.ah ne günlerdi. Şu anda bulunduğum yerde pek tutan yok. Kv, Kb,elti ,görümce, eşimin abileri falan 21 kişi oluyor. Ama benimle beraber 4 kişi tutuyor :( kim tutarsa kendine ama malesef tutmuyorlar bu yüzden davetede gerek yok... siz altından kalkabilirim derseniz eşinizin ailesini akrabaları bir geceye sığdırın. Toptan temiz iş :)

Bende ayni şeyi dusunuyorum ramazan gelmeden 3gun once market diye tutturcak esim. Markette 500tlden asagi cikamicaz kalabalik olur diye. 1gun annemleri cagiram, diger gun x leri cagiram daha dun misafir vardi desemde dun ahmetler gelmisti bugunde mehmetleri cagiram diye tutturalim bi es beni bekliyor :D ramazanin 15gunu misafir agirlama 15gunu misafirlige gitmek olarak ayarladim artk kendimi. calisiyorm bide iyice sikinti. Hayirlisi. Insan bi gunde kocasiyla basbasa iftar acmak istiyor

Ay kizlar bir cogunuz misafir cagirmamaktan yanasiniz.:110:

Ramazan bu, davette yapilir davetede gidilir. Ramazan sofralari kalabalikla guzeldir ,hep birlikte acilan oruclar verilen iftar yemekleri bunlar hos seyler.

Gelenlerden 1 kisi tabaklari toplayip masaya goturur. 1 i sulari doldurur. 1 i yardim eder servise oldu bitti. Ki bana gore agir isler degil tek de yapilabilir.
Misal 5 aile davet edecekseniz 1 kere de altindan kalkamam derseniz ayri ayri davet edin.
Ama yok gelenler bana illa yardim eder derseniz ki normal insanlar yardim eder. Size sadece menu olusturup yemekleri pisirmek kalir. Kalanida el birligiyle tek seferde oldu da bitti:KK51:

Arkadasin birisi soylemis regl donemizde davet edin oruc beni yoruyor diyorsaniz.

Hiçkimseyi çağırmıyorum,evde misafir işi bana göre değil. Geniş aileyi toplayıp iftar yemeğine götürmeyi tercih ediyoruz.

Bende çağırmak durumundayım Camlar kirli acaba genel temizliği ramazandan önce mi yaptırmalıyım sizce camlar dikkat çeker mi?

Ben dışarıda iftar sevenlerdenim. Akrabamiz yok zaten burada olsa iyi olurdu. Davet ederdim ama yine de. Kalabalık iftar güzeldir. Gelen de yardımcı oluyor zaten bir yemekleri hazırlamak yorucu olur. Bu yıl ne olacak bilmiyorum ama eşim filani çağıralım derse seve seve kabul ederim nasıl agirlayacagim diye düşünmem.

Geçen sene sadece gorumcelerimi ve birkaç sefer eşimin ailesini davet ettim. Bu sene ne yapicam bilemiyorum. Gorumcelerimi kayinvalidemi kesin Çağırıcam eşimin yakın akrabalarını kendi akrabalarımi da çağırmayı düşünüyorum. Tabi bu kişilerin çoluk çocuk benim ev baya kalabalık olur sizce altından kalkabilir miyim. Sizler eşinizin akrabalarını kendi akrabalarinizi cagirirmisiniz ?

Cagiririm bana gore ramazan kalabalik guzel geciyor. Dogru yorucu oluyo ama guzelligi de ayri lezzetli. Eger daha az yorulmak istiyorsaniz. Mens oldugunuz zamanlarda cagirabilirsiniz. Hem is sizi yormaz hemde yemek yapmak agir gelmez

Bende çağırmak durumundayım Camlar kirli acaba genel temizliği ramazandan önce mi yaptırmalıyım sizce camlar dikkat çeker mi?
Camlar önemli tabi. Oruçluyken detaylı temizlik yorara biraz ramazan dan önce dip köşe her yeri temizlersen hem misafirlerini rahat agirlarsin hem ramazanda yorulmazsin

Konuyu görünce bi hüzun çoktü..atama sebebiyle bu yil esimle doguya yerlestik.Misafir kimk cagircam iftara diye dusundum bian.bizde cagiriliyoduk tabi.cok guzel duygular bunlar.kalabalik aile sofralari..burda kimsemiz yok.bence ustesinden gelirsiniz cokda guzel olur

Çalışıyorsanız ve kucuk çocuğunuz varsa zor olur evet .Ama ramazanin tadi da davetletle çıkıyor .2 sene once yakin cevremizi davet ettik .Burda cok kimsemiz yok zaten .Gecen sene ayagim kirikti evimde geciremedim ramazani bunalima girdim her gun agladim .Bu sene de hamileyim ve calisiyorum kimseyi agirlayamayacagim diye hayiflaniyorum

Ay kizlar bir cogunuz misafir cagirmamaktan yanasiniz.:110:

Ramazan bu, davette yapilir davetede gidilir. Ramazan sofralari kalabalikla guzeldir ,hep birlikte acilan oruclar verilen iftar yemekleri bunlar hos seyler.

Gelenlerden 1 kisi tabaklari toplayip masaya goturur. 1 i sulari doldurur. 1 i yardim eder servise oldu bitti. Ki bana gore agir isler degil tek de yapilabilir.
Misal 5 aile davet edecekseniz 1 kere de altindan kalkamam derseniz ayri ayri davet edin.
Ama yok gelenler bana illa yardim eder derseniz ki normal insanlar yardim eder. Size sadece menu olusturup yemekleri pisirmek kalir. Kalanida el birligiyle tek seferde oldu da bitti:KK51:

Arkadasin birisi soylemis regl donemizde davet edin oruc beni yoruyor diyorsaniz.
Iyi dion hos dionda.. kis mevsimi gibi saat 5 te olmuyo aksam yemegi.. iftar oldugu vakitte cocuklarim yataklarinda oluyolar normalde.. onlarla ilgilenmek lazim.. bi tanesi bebek.. tum gun temizlik mi yapcam yemek mi cocuk mu bakcam? En iyisi cagirmam daha iyi..ha annem vs cagirmaz bildigi icin bu durumlari ama cagiranada gitmiycem. Ramazandan sonra gelsin gelen, kahvsltiya gelsin yemege gelsin farketmez

Valla canm beni geçen sene hem babannem hem halam çağırdı.
Ama ben çağıramadim bir türlü...

Bu sene de gebeyim kimi cagircam ki kendime yemek yapmiyorum

Iyi dion hos dionda.. kis mevsimi gibi saat 5 te olmuyo aksam yemegi.. iftar oldugu vakitte cocuklarim yataklarinda oluyolar normalde.. onlarla ilgilenmek lazim.. bi tanesi bebek.. tum gun temizlik mi yapcam yemek mi cocuk mu bakcam? En iyisi cagirmam daha iyi..ha annem vs cagirmaz bildigi icin bu durumlari ama cagiranada gitmiycem. Ramazandan sonra gelsin gelen, kahvsltiya gelsin yemege gelsin farketmez
Sen bilirsin. Çoluk çocuğum küçük diyor,sebeplerim var diyorsan bir önerim olamaz. Sen istemedikten sonra kimse bir şey diyemez. Zorla misafir davet ettiremeyiz ya.

Konuyu görünce bi
Konuyu görünce bi hüzun çoktü..atama sebebiyle bu yil esimle doguya yerlestik.Misafir kimk cagircam iftara diye dusundum bian.bizde cagiriliyoduk tabi.cok guzel duygular bunlar.kalabalik aile sofralari..burda kimsemiz yok.bence ustesinden gelirsiniz cokda guzel olur
Doğuda misafir ağırlama çok oluyor. Komşular, iş arkadaşları yok mu sizi davet edecek?

Back
X