Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2025)

Allah sizden de razı olsun
Çok cok geçmiş olsun size de .Rabbım babanizi basinizdan eksik etmesin. Onlarsizlik çok zor.
Oy kuzum benim. Çiş de asitli her seferinde nasil yakar pipiyi. Kuzum benim. Rabbım su güzel hayırlı mübarek günün yüzü suyu hurmetine tez zamanda çaresi çözümü bulunsun canı yanmasın minnak kuzunun.

Benim oğlum da bugün hastanede babasıyla. Senelik ekokardiyografi çekiliyor düzenli olarak. Hafif bir çökmesi var kalbinde onu kontrol ettirmek için. Insallah benim oğlumun da sonucu iyi çıkar.

Sizin kuzu minnak derdini anlatamıyor benim koca danam koca ergenim 17 yasinda tam bir anne omur torpusu. 1 haftadır yalvarıyorum gitmesi için. Gitmeyeceğim bıktım hastaneden diye burnumdan getiriyor . Gittiği de sene de 1. Maksat bana eziyet olsun.

Bazen düşünüyorum biz neden 2 yaş sendromu bilmem yaş sendromu ergenlik bilmem nesi gibi durumlara hiç girmedik diye.
Bu yeni nesil bise daha neler gösterecek bakalim

Bu arada hayırlı kandiller olsun hepinize.
Bütün güzel kolay ve hayırlı dilek kapılarımız acik olsun.
Rabbım hastası ,yaşlısı ,borcu olana darda olana yardım etsin
Çocuklarımıza önce sağlık sonra akıl fikir versin ,onları iyi insanlarla karşılaştırsın
Hepimizin gonlumuzde ne muradi var ise rabbim verdin insallah. AMIN

Dün iftarda
Tarhana corbasi
Soğanlı yumurta
Biber kizartma kalmis biraz o
Kahvaltiliklar ve cay vardi
Allah bereket verdin

Bugün araba esimde hastane işinden dolayi.
Eve vardığında hemen hemen iftar vaktine yakin olur ne yaparim hiç bilmiyorum.
Eşim mesaide olacak Bi tek kızımla ben.
Tost gibi ya da buzluktan gozleme filan çıkarırım cayla öyle gecistiririz gibi geliyor. Saat çok geç olmazsa pastaneye gidebilirsem kandil simiti de alırım Allaaaahhh daha noolsun

günaydınlaarr hepimize kadir gecesine ulaştık çok şükür
hepimize hayırlı kandiller diliyorum
Rabbim dualarımızı oruçlarımızı namazlarımızı ibadetlerimizi kabul etsin inşallah

benim sahurum genelde hep aynı yazmıyorum o yüzden
iftar
ekşili köfte
tarhana çorbası
çoban salata
pide
su su su

Senin oğluşunun da sonuçları iyi gelsin inşallah arkadaşım.

Kadir gecemiz mübarek olsun inşallah. Bol dualı geçirmek nasip olur inşallah canım arkadaşlarım.

Hava kapattı buralarda,yağmur yağacak gibi. Evde de temizlik var. Kız okuldan alınca kütüphaneye gideriz,temizlik biter o zamana kadar diye düşünüyorum.

Sahur menümüz
Peynirli göz yumurta.
Kuruyemişler.
İçecek üşendim maalesef…

İftar menümüz
Tarhana çorbası ocakta hazır.
Kıymalı yaprak sarması kocama. Buzluktan çıkardık dün gece.
Zeytinyağlı yaprak sarması bana ve kıza. Gece sardık,pişirdik küçük bir tencere.
Lahana turşusu.
Salata.
Yoğurt.
Güllaç. Bunu da dün gece yaptık.
Bol bol su.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı,tespihlerimizi,ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Senin oğluşunun da sonuçları iyi gelsin inşallah arkadaşım.
çok iyi çıkmadı malesef. kaburga kemiğinde içe doğru çökme varmış 2,5 cm kadar. halk arasında kunduracı göğsu deniyormuş. uzun soluklu bi vakum cihazı ıle günlük 4 saat kadar vakumlama yapılıp eğer 3 ay 6 ayda cevap alınamazsa ameliyt olacakmış. kaburga cevresine komple demir takılacakmış.
çok canım sıkıldı rahatızlığına mı sıkılayım yoksa oğlum ben vakumlama da yapmam ameliyat da olmam diye saçmalamasına mı bilemedim.
dua edin bana rabbim zorumuzu kolay eylesin.

iyi akşamlar herkese. Kadir geceniz mübarek olsun. Rabbim cümlemizin günahlarını affetsin

sahur;
soğanlı omlet
tulum peyniri
yeşil ve siyah zeytin
muammara
çam balı
domates, salatalık, yeşil biber
simit

iftar;
düğün çorbası
etli enginar dolması
çiğ köfte
marul
salata
turşu
pide

ara;
çikolata
cips
çay

Kadir geceniz mubarek olsun arkadaslarim

Gonlunuzden gecen ne var ise hayirla ve kolaylikla nasip etsin Rabbim

Ben ramazanda hic yapmamistim bugun
Kurufasulye , pilav , tursu, cacik ve salata
Kim yaninda neyle yemek isterse yesin

sahur icin mayali peynirli pogaca
Eger vaktim olursa patates kizartmasi istiyor canim cay demleyip guzel bi kahvalti hazirlamayi istiyorum .

Allah kabul etsn

Allahım güç kuvvet versin inşallah arkadaşım.

Oğluşuna akıl fikir versin inşallah. Genç çocuk elbette aklı beş karış havadadır. Dilerim ki hemen tedaviye başlar,iyi sonuçlanır inşallah.

Allah razı olsun güzel kardeşim
Bu mübarek ramazanda senin duaların nasibimizmiş amin amin amin
Çiş yakmıyor tahriş yara gibi birşey yok, idrar yolu enfeksiyonu da yok ama pipisi acıyor enteresan bir şekilde
Böbrek taşı düşürdüyse içeriden tahriş etmiş olabilir o acıtıyor olabilir diye düşünüldü en son ama hepsi farazi adını koyamadık

Dünkü iftarınız beni benden aldı
Afiyet şifa olsun
Menünüz gerçekten harikaymış maşallah

Rabbim afiyetle acil kalıcı şifa nasip eylesin İnşaallah
Çok dua edeceğim
Çok üzüldüm gerçekten
Ben böyle ergenlere net ve soğuk davranıyorum, duvara çarpmış gibi oluyorlar. Alışmışlar pışpışlanmaya hiç nefesimi tüketemem. Bende de vardı iki tane neyseki atlattık o dönemi ay hatırlayınca bile saçlarım elektrikleniyor.
Sağlıkla ilgili bir sorunda biz de aynı şeyi yaşadık, doktor ufak bir operasyon gerekiyor dedi bizimki bıktım ben doktordan gitmem yaptırmam diye posta koyuyor, öğretmenleri babası anası ablası arkadaşları büyükannelef dedeler anlatıyor da anlatıyor yalvarıyorlar resmen bu iyice azıtıyor yok olmam asla filan ilgi ısrar başrolde olmak hoşuna gidiyor ama bunalmış tavırlarında falan. Geldiler bana daha sabredemedim aldım karşıma derdin ne senin tedavi olmamak ne demek dedim, aynı terane istemiyorum bıktım ben bireyim kendi bedenim ben karar veririm filan saçmalıyor dedim sen salak mısın çocuğum, hiç tarzım değil cidden ama dedirtti yani, dedim ancak bir aptal tedavisi olan hastalığın tedavisini reddeder zekanda bir sorunmu var bunca yıldır biz farkedemedik. Canın acısın hasta ol herkes sana özel davransın tüm dikkatler üzerinde olsun farklı ol diye tedaviyi reddediyorsun bunun farkındayım dedim ve büyü bozuldu, elbette reddetti yok öyle birşey dedi bağırdı olay çıkardı kapıları çarptı ama birkaç gün sonra kuzu kuzu gitti işlemi oldu
Hiç yüzüne birşey vurmadım, hiç öyle bir konuşma olmamış gibi geçmiş olsun yavrum nasılsın senin için ne yapabilirim canım filan diye kapattım konuyu
Ergenlerle başetmek bir sanat resmen

Üzülmemeye çalışın nolur iyileşecek İnşaallah

Allah şifa versin inşallah
Ergenlik dönemi zor malesef büyüdüğünü zanneden küçücük çocuklar aslında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…