- 15 Haziran 2016
- 7.705
- 20.412
- 38
Annenize yaptığınız herşeyi Rabbimin rızası için yaparsanız üstüne bir de anne hakkını ekleyin bundan güzel ibadet mi olur? Zikir çekin bol bol anneniz de ferahlar. Farzları yapmaya gayret edin, İnşaallah eksiklerimizi telafi etme imkanı nasip olur size de bize de. İnanın şu üzüntünüz bile o kadar kıymetli ki…..Canım benim ben konya dayım
Ah yakın olsak gelirim geliriz kardeşim yolluyor bit şeyler yiyorum hastane yemeği yenecek gibi degil
En çok ibadetlerim kaldı ona üzülüyorum
Yine annem iyi olsunda diyorum eve geçince bir şekilde halledicem Allah af etsin❤
Inşallah canım ne güzel yazmışın Rabbim sizinde dualarınızı mübarek gün hakkına kabul etsinAnnenize yaptığınız herşeyi Rabbimin rızası için yaparsanız üstüne bir de anne hakkını ekleyin bundan güzel ibadet mi olur? Zikir çekin bol bol anneniz de ferahlar. Farzları yapmaya gayret edin, İnşaallah eksiklerimizi telafi etme imkanı nasip olur size de bize de. İnanın şu üzüntünüz bile o kadar kıymetli ki…..
Öpüyorum sizi çok çok anneciğinize de selam ederim
Ellerine sağlık arkadaşım.Iftar menüm ....mercimek çorbası....şehriyeli bulgur pilavı.....islim kebapı.....yaprak sarma.....salata.... patatesli börek.. aşure.....son dk kadayıflı kek yaptım tatlı olarak iftara misafirim var o yüzden bugün fazla yemek sayım....... komşulara aşure dağıtacağım hepinize hayırlı iftarlar Allah tüm sofralara bereket versin inşallah
Günaydın arkadaşım.Mücverin içine biraz da mısır unu katarsanız hem çok daha lezzetli ve besleyici olur hem de daha yoğun olur
Bebişiniz için de inanılmaz faydalı….
Ne tatlı tek tek anlatmışsınız çok teşekkür ederim.Patates püresini yapıp üzerini sıcakken streç filmle kapatın
İftar için demlediğiniz çayın üst demlik kapağını alın püreyi oraya koyun, hem çayınız demlenir hem püre sıcacık ve taze kalır, ben bunu çok sık uygularım
Patatesin kabuğunu soyun dörde bölüp biraz yayvan bir tencereye koyun, iki kişisiniz 4 patates yeter, üzerini bir-iki parmak geçecek kadar suyla kapağı kapalı kaynatın iyice pişince suyunu süzün( bebeğe çorba suyu olarak kullanabilirsiniz)
Suyunu süzer süzmez kaynakken bir çorba kaşığı tereyağı bir çay bardağı süt bir çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber biraz muskat rendesi ekleyip ezin püre haline getirin.patates ezici yada çatal kullanın makine kullanınca sakız gibi oluyor hoş olmuyor. Kıvamını akışkan seviyorsanız süt ekleyip azar azar karıştırarak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.
Diyelim ki soğudu yada dünden kaldı püreniz yarım çay bardağı sütü kaynatın, püreyi tencere koyun sütü üzerine kısıkta açın ocağı karıştıra karıştıra ısıtın yeni yapılmış gibi oluyor.
Ben bir çorba kaşığı limon suyu ve bir diş rendelenmiş sarımsak da ekliyorum püreye biz böyle çok beğeniyoruz, incecik kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.
Süt yerine krema ile de çok lezzetli oluyor
Harika olmuş ellerine sağlık arkadaşım.
Çok sağol ablacımHarika olmuş ellerine sağlık arkadaşım.
Allah şafi ismiyle şifalandırsın. Size de kolaylıklar versin. bu zahmetler kum kadar günahlara kefaret olsun inşallah.Canım benim ben konya dayım
Ah yakın olsak gelirim geliriz kardeşim yolluyor bit şeyler yiyorum hastane yemeği yenecek gibi degil
En çok ibadetlerim kaldı ona üzülüyorum
Yine annem iyi olsunda diyorum eve geçince bir şekilde halledicem Allah af etsin❤
ben de ekran görüntüsü aldım. cumartesi yapacağım inşallah. eline sağlık.Patates püresini yapıp üzerini sıcakken streç filmle kapatın
İftar için demlediğiniz çayın üst demlik kapağını alın püreyi oraya koyun, hem çayınız demlenir hem püre sıcacık ve taze kalır, ben bunu çok sık uygularım
Patatesin kabuğunu soyun dörde bölüp biraz yayvan bir tencereye koyun, iki kişisiniz 4 patates yeter, üzerini bir-iki parmak geçecek kadar suyla kapağı kapalı kaynatın iyice pişince suyunu süzün( bebeğe çorba suyu olarak kullanabilirsiniz)
Suyunu süzer süzmez kaynakken bir çorba kaşığı tereyağı bir çay bardağı süt bir çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber biraz muskat rendesi ekleyip ezin püre haline getirin.patates ezici yada çatal kullanın makine kullanınca sakız gibi oluyor hoş olmuyor. Kıvamını akışkan seviyorsanız süt ekleyip azar azar karıştırarak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.
Diyelim ki soğudu yada dünden kaldı püreniz yarım çay bardağı sütü kaynatın, püreyi tencere koyun sütü üzerine kısıkta açın ocağı karıştıra karıştıra ısıtın yeni yapılmış gibi oluyor.
Ben bir çorba kaşığı limon suyu ve bir diş rendelenmiş sarımsak da ekliyorum püreye biz böyle çok beğeniyoruz, incecik kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.
Süt yerine krema ile de çok lezzetli oluyor
Amin canım Allah razı olsun teşekkür ederimAllah şafi ismiyle şifalandırsın. Size de kolaylıklar versin. bu zahmetler kum kadar günahlara kefaret olsun inşallah.