- 16 Ağustos 2021
- 16.836
- 16.612
patates püresini ben misafirim gelincede yapıyorum eğer soğursa ya mıkrodalga da ya da ocakda azıcık süt koyup ısıtıyorumTeşekkür ederimPatetes 20 dk haşlansa iftara 10 dk kalımı yapılsa hemen soğumaz diye düşünüyorum ben. Canım çok çekti, bu riski göze alacağım
bende brokoli salatasını çok severim. kırmızı köz biber, konserve mısır, az salatalık turşusu,ceviz,nar taneleri, zeytin yağı,nar ekşisi,limon ve tuz canım çekti ramazandan sonra yaparım bende inşallah brokoli bitmeden isteğe bağlı maydanoz dere otu ve sarımsakta katılabilirAksmaa brokoli haslayacagim aklimda baska bisey yok belki okudukca fikir olur
biz brokoliyi sadece zeyntinyag sarimsak limonla yiyebiliyoruz digerlerini denemedim hicbende brokoli salatasını çok severim. kırmızı köz biber, konserve mısır, az salatalık turşusu,ceviz,nar taneleri, zeytin yağı,nar ekşisi,limon ve tuz canım çekti ramazandan sonra yaparım bende inşallah brokoli bitmeden isteğe bağlı maydanoz dere otu ve sarımsakta katılabilir
Ooo en sevdiğim bir gün bende yapayım bugün yemeğim varBugün iftarda
Kızımın isteği üzerine Kayseri yağlaması
Salata var
Sonradan başka bir şey eklenmezse şimdilik böyle
Hayırlı iftarlar
ohhh ellerıne saglık ne guzel hem zıyan olmamış ..Merhabalar
Cumamız mübarek olsun
Bugun dünden kalanları yemeye devam.
Herşey arttı, yeriz bitiririz inşallah.
Sizlerle şunu paylaşmak isterim.
Geçenlerde şerbetli tatlı yapmıştım.Şerbet arttı. Atmaya kıyamamıştım.
Dün o şerbetle un helvası yaptım.
Çok güzel oldu. Diğer tatlının vanilya aroması tadı da helvaya geçmiş biraz. Hoş bir aroması vardı.
Sizler belki yapıyorsunuzdur böyle şeyler. Ama ben ilk kez denedim. Hem israf olmadı hem güzel oldu. Tavsiyem olsun.
Maşallahohhh ellerıne saglık ne guzel hem zıyan olmamış ..
bende kolay kolay bırsey dökmem yapılabılecek seylerı yapmaya çalışırım..
hatta gecen gun çiğ köfte almıştık lavaş veryolar ya yanında onlar kaldı 5taneydi..
sahura onlardan börek yaptm.. enfess olduu...
hatta görsel eklerim..
mutfak makası ıle kestım ıcıne bır yumurta bıraz sür baaharat ile karıştırdım,
tavaya bir katman dizdim sonra ortaya kaşar, üzerne bir katman daha dizip arkalı önlü pişridim
evet hem ziyan olmuyor hemde denemek güzel oluyorMaşallah
Severim böyle fikirleri, pek üretemem ama.
Ellerine sağlık, birşeyleri yeniden değerlendirmek çok güzel
Harika olmuş,süper olmuş!!!ohhh ellerıne saglık ne guzel hem zıyan olmamış ..
bende kolay kolay bırsey dökmem yapılabılecek seylerı yapmaya çalışırım..
hatta gecen gun çiğ köfte almıştık lavaş veryolar ya yanında onlar kaldı 5taneydi..
sahura onlardan börek yaptm.. enfess olduu...
hatta görsel eklerim..
mutfak makası ıle kestım ıcıne bır yumurta bıraz süt baaharat ile karıştırdım,
tavaya bir katman dizdim sonra ortaya kaşar, üzerne bir katman daha dizip arkalı önlü pişridim
sagol laleciğiimmHarika olmuş,süper olmuş!!!
Çok çok beğendim.
En yakın zamanda yapayım inşallah.
Lavaş ve keşkek çok seviyorum burada gittiğimiz bir restaurantta hep fazla koyarlar masaya. Eve de paket yaparlar ben seviyorum diye sağ olsunlar. Ben onlarla tost yapıyordum.
Bunu da deneyeceğim.
Hemen kaydettim.sagol laleciğiimm
tadı da baya güzeldi, inanırmısın ince yufka aldım denedım bu kadar güzel olmadı, daha inceydi yufka cok hamurumsu oldu, biraz kalın lavaşla daha iyi oluyormuş..
süper sende denersin evde, afiyet olsun şimdiden canım
Geçmiş olsun canımIftara dünden yemeklerim var sadece sebze çorbası yapacağım küçük kucaktan inmiyor hasta
Çok çok geçmiş olsun.Iftara dünden yemeklerim var sadece sebze çorbası yapacağım küçük kucaktan inmiyor hasta
Oooo mutlu tatiller olsun inşallah canım.Aksam için pide içi hazirliycam onu veririz pideciye. Kıymalı pidemiz tamam olur. Tatlıyı eşim dışardan alır. Yanına ne yaparım bir fikrim yok. Normalde pidenin hamurunuda evde kendim hazırlıyorum ama bugün telasim çok. O yüzden böyle olsun :) valiz hazırlık derken ancak. Yarın tatil başlıyor köye geçiyoruz