Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Teşekkür ederim Patetes 20 dk haşlansa iftara 10 dk kalımı yapılsa hemen soğumaz diye düşünüyorum ben. Canım çok çekti, bu riski göze alacağım
patates püresini ben misafirim gelincede yapıyorum eğer soğursa ya mıkrodalga da ya da ocakda azıcık süt koyup ısıtıyorum

hayırlı cumalar hanımlar ,
Ramazan da bitiyor ya çok az kaldı nasıl geldi, nasıl geçti hiç anlamadık vallahi.
Rabbim tekrardan kavuştursun,
ibadetlerımızı kabul etsin, günahlarımızı affetsin inşallaahh

bugün bizde mantı var ,

kolay yemeklerden gidiyorum haftanın son iş günüüüüü , yarın inşallah bir sulu yemek yapacağım ..
mantıyı salça ve baharlarlar ile kavurup su ekliycem farklı denıycem bu sefer ,

sonra üzerine yoğurt ve biraz belki yağ yakarım..
mercimek çorbasını dün yaptım ..
salata yaparız belki eşim salatasız yemek yemez pek :)

tatlımız yok, belki üşenmezsem irmikk ya un helvası yapabilirim

herkese hayırlı günler, Allah olmayanlarada versin inşallaahh..

Aksmaa brokoli haslayacagim aklimda baska bisey yok belki okudukca fikir olur
bende brokoli salatasını çok severim. kırmızı köz biber, konserve mısır, az salatalık turşusu,ceviz,nar taneleri, zeytin yağı,nar ekşisi,limon ve tuz canım çekti ramazandan sonra yaparım bende inşallah brokoli bitmeden isteğe bağlı maydanoz dere otu ve sarımsakta katılabilir

biz brokoliyi sadece zeyntinyag sarimsak limonla yiyebiliyoruz digerlerini denemedim hic

Merhabalar
Cumamız mübarek olsun
Bugun dünden kalanları yemeye devam.
Herşey arttı, yeriz bitiririz inşallah.

Sizlerle şunu paylaşmak isterim.
Geçenlerde şerbetli tatlı yapmıştım.Şerbet arttı. Atmaya kıyamamıştım.
Dün o şerbetle un helvası yaptım.
Çok güzel oldu. Diğer tatlının vanilya aroması tadı da helvaya geçmiş biraz. Hoş bir aroması vardı.
Sizler belki yapıyorsunuzdur böyle şeyler. Ama ben ilk kez denedim. Hem israf olmadı hem güzel oldu. Tavsiyem olsun.

ohhh ellerıne saglık ne guzel hem zıyan olmamış ..
bende kolay kolay bırsey dökmem yapılabılecek seylerı yapmaya çalışırım..
hatta gecen gun çiğ köfte almıştık lavaş veryolar ya yanında onlar kaldı 5taneydi..
sahura onlardan börek yaptm.. enfess olduu...
hatta görsel eklerim..
mutfak makası ıle kestım ıcıne bır yumurta bıraz süt baaharat ile karıştırdım,
tavaya bir katman dizdim sonra ortaya kaşar, üzerne bir katman daha dizip arkalı önlü pişridim

Eklentiler

• IMG_20230408_023448.jpg
    156,6 KB · Görüntüleme: 54
Maşallah
Severim böyle fikirleri, pek üretemem ama.
Ellerine sağlık, birşeyleri yeniden değerlendirmek çok güzel

Harika olmuş,süper olmuş!!!
Çok çok beğendim.
En yakın zamanda yapayım inşallah.
Lavaş ve keşkek çok seviyorum burada gittiğimiz bir restaurantta hep fazla koyarlar masaya. Eve de paket yaparlar ben seviyorum diye sağ olsunlar. Ben onlarla tost yapıyordum.

Bunu da deneyeceğim.

sagol laleciğiimm
tadı da baya güzeldi, inanırmısın ince yufka aldım denedım bu kadar güzel olmadı, daha inceydi yufka cok hamurumsu oldu, biraz kalın lavaşla daha iyi oluyormuş..

süper sende denersin evde, afiyet olsun şimdiden canım

Hepimizin cuması mübarek dualarımız kabul olsun inşallah en yakın zamanda…

Gene mi hamaratım gene mi çiçek!!!

Canım cumamıza yakışan bir menü düşündüm.

Bir kısmını kolayladım çok şükür.

Tarhana çorbası!!! Heyyy hey!!
Fırında köfte. Kendim yoğuramıyorum maalesef. Sağ olsun yardımcı hanım yapıyor,buzluğa koyuyoruz. Onlardan çıkardık.
Patates,biber kızartması.
Kocama sordum; actifty mı fırında mı dedim. Fırın istedi. Evimin direği öyle diyorsa emri olur! Patatesler,biberler hazır.
Bol soğanlı salata. Az önce yaptım.
Bol sarımsaklı,taze naneli,salatalıklı semizotu salatası. Akşam yoğurtlarız.
Bol su!!!

Tatlı olarak;
Allahım inşallah bu akşam kocam erken gelir de güllaç yaparım. Yemek yapmaya çalışıyorum da güllaç yapmaya yavru hiç izin vermiyor.

Hafta sonu kayınvalideye gidersek onlara da götürürüz.

Erim kocam güllaç ben kadar sevmez. Ona da çikolatalı puding yaptım,koydum dolaba.

Sahur menümüz;
El açması börek.
Ispanaklı,peynirli ve kabaklı.
Sağ olsun komşumuz dün tam iftar vaktinde verdi,o kadar çok koymuş ki sahura da ayırdım. Yemek nasip olur inşallah.
Kahvaltılıklar.
Kocama 2 yumurta.
Bana 0.
Kuruyemişler.
Çay,mümkünse damacana ile olsun!

Güllaç yapılırsa sahurda yerim inşallah.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Hemen kaydettim.
Allahım nasip ederse yaparım inşallah.
Belli belli görünüşünden belli harika olmuş.

Aksam için pide içi hazirliycam onu veririz pideciye. Kıymalı pidemiz tamam olur. Tatlıyı eşim dışardan alır. Yanına ne yaparım bir fikrim yok. Normalde pidenin hamurunuda evde kendim hazırlıyorum ama bugün telasim çok. O yüzden böyle olsun :) valiz hazırlık derken ancak. Yarın tatil başlıyor köye geçiyoruz

Oooo mutlu tatiller olsun inşallah canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…