Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Ellerine sağlık arkadaşım.

Patates püresi ben de yapmak daha doğrusu denemek istiyorum ama biz çorbayı içene kadar soğur diye düşünüyorum o yüzden bayram sonrası denerim inşallah.

Gerçi tutturabilir miyim o bile garanti değil.

Malzeme ziyan olacak diye korkuyorum gene…
Teşekkür ederim ❤️Patetes 20 dk haşlansa iftara 10 dk kalımı yapılsa hemen soğumaz diye düşünüyorum ben. Canım çok çekti, bu riski göze alacağım 😋

Niyet ettim yeşil mercimek çorbasını bugün bitirmeye 🙈🤭
Dünden kalan az mantı
Mücver
Salata- yoğurt
Belki bir de puding yaparım (eşim için, ben pek sevmem)

Allah herkesin sofrasına bin bereket versin, olmayana en iyilerini en güzellerini nasip etsin inşallah 🤲🏻🌹🍀

Rabbim tüm hasta arkadaşlarıma tez zamanda kalıcı şifalar versin inşallah 🤲🏻💞🍀🦋

Iftar menüm ....mercimek çorbası....şehriyeli bulgur pilavı.....islim kebapı.....yaprak sarma.....salata.... patatesli börek.. aşure.....son dk kadayıflı kek yaptım tatlı olarak iftara misafirim var o yüzden bugün fazla yemek sayım....... komşulara aşure dağıtacağım hepinize hayırlı iftarlar Allah tüm sofralara bereket versin inşallah 🤲🏻

Eklentiler

• 16813966559782662355232204983088.jpg
    16813966559782662355232204983088.jpg
    112,8 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Iftar menüm ....mercimek çorbası....şehriyeli bulgur pilavı.....islim kebapı.....yaprak sarma.....salata.... patatesli börek.. aşure.....son dk kadayıflı kek yaptım tatlı olarak iftara misafirim var o yüzden bugün fazla yemek sayım
Menü çok güzel afiyet olsun işin rast gitsin🥰🤗

Huzur dolu Perşembe diliyorum hepimize inşallah!!!:KK200:

Sabahtan dışarıda biraz işim vardı. Anca halledebilip geldim çok şükür.

Hemen yavruyu besleyip uyutup Müge’nin karşısına uzandım her öğlen olduğu gibi.:uykucu:

Yoruluyorum evden çıkınca. Yalan değil. Eve çok mu alıştım artık hiç çıkmak istemiyorum. İleride ne olur bilmiyorum…

Neyse…:ıslık:

Bugün kocacım iftara gecikecekmiş. Ben de bugün evdeki azar azar yemekleri sunmayı düşünüyorum açıkçası.:KK52:

Tarhana çorbası-çok şükür-sonunda kavuşulacak inşallah.:spor:
Dünden fırında yeşil ve balkabakları.
Sarımsaklı yoğurt.
Komşumuz aradı;zeytinyağlı bamya verecekmiş sağ olsun-çok çok severiz.:KK76:
Biraz kavurma var;kocam yer.
Tatlı olarak;
Çikolatalı puding bugün biter inşallah.
Yarına Allahım kerimdir inşallah…:KK51:

Sahur menümüz;
Dün yaptığım fırında mücver.
İyi olmuş,güzel olmuş da içi hep yumuşak kalıyor. Biraz daha kek gibi olsun istiyorum. Un katıyorum ama yetersiz geliyor anladığım kadarıyla.:cool:
Çiğ olmuyor ama az daha yoğun olsun istiyorum.

Kahvaltılık.
Kuruyemişler.
Çay.
Limonata.:sampiyon:
Bakıyorum da mücver yanına hep yoğurt yiyorlar. İş yerinde de yemekhanede hep yoğurt çıkardı;mücver günleri.
Benim anneciğim de mücver yanına peynir severdi. Ben de öyle seviyorum kocama da alıştırdım.:KK24:

Tatlı olarak gene hurma yerim.

Herkesin ellerine sağlık.:KK60:
Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK68:
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK74:
Mücverin içine biraz da mısır unu katarsanız hem çok daha lezzetli ve besleyici olur hem de daha yoğun olur
Bebişiniz için de inanılmaz faydalı….

Teşekkürler ediyorum arkadaşlar
Makarna-erişte yaparım ben de genelde.
Bugun istemedim ama bakalım akşama doğru isterim belki.
Karışık kızartma çok iyi fikir.
Onu ayrı bir gün yapayım, tek başına yeterli olur, çok severiz.
Sebze yemeği-pirinç pilavı makarna yada bulgur pilavı yaparım genelde ama sıkıldıysak sebze yemeği yanına börek-hamur kızartması-patates kızartması-fırında kremalı patates gibi şeyler yaparım. Evimizde çocuk olduğu için hergün düzenli ve sağlıklı menüler oluyor ama patates kızartmasına hepimiz bayılıyoruz, eşim sebze yemeğinin yanında patatesi azcık yağlayıp tuzlayıp fırına atmayı seviyor

Amin Allah razı olsun teşekkür ederim 💕🤲🥰😇
Rabbim şifa ve sabır güç versin
İbadetlerinizin ecrini arttırsın
Marketlerde paketler satılıyor, içinde birkaç çeşit peynir oluyor
Onlardan alıp minik paket zeytin tek seferlik reçel tahin-pekmez filan alıp yeseniz, sahur için de iyi olur
Ya yediremiyorumya size canınızın istediğini öyle huzursuz oldum ki nolur bir şekilde yiyin de rahatlayayım
İstanbul da iseniz birlikte iftar yapalım mı?

Ellerine sağlık arkadaşım.

Patates püresi ben de yapmak daha doğrusu denemek istiyorum ama biz çorbayı içene kadar soğur diye düşünüyorum o yüzden bayram sonrası denerim inşallah.

Gerçi tutturabilir miyim o bile garanti değil.

Malzeme ziyan olacak diye korkuyorum gene…
Patates püresini yapıp üzerini sıcakken streç filmle kapatın
İftar için demlediğiniz çayın üst demlik kapağını alın püreyi oraya koyun, hem çayınız demlenir hem püre sıcacık ve taze kalır, ben bunu çok sık uygularım

Patatesin kabuğunu soyun dörde bölüp biraz yayvan bir tencereye koyun, iki kişisiniz 4 patates yeter, üzerini bir-iki parmak geçecek kadar suyla kapağı kapalı kaynatın iyice pişince suyunu süzün( bebeğe çorba suyu olarak kullanabilirsiniz)
Suyunu süzer süzmez kaynakken bir çorba kaşığı tereyağı bir çay bardağı süt bir çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karabiber biraz muskat rendesi ekleyip ezin püre haline getirin.patates ezici yada çatal kullanın makine kullanınca sakız gibi oluyor hoş olmuyor. Kıvamını akışkan seviyorsanız süt ekleyip azar azar karıştırarak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz.
Diyelim ki soğudu yada dünden kaldı püreniz yarım çay bardağı sütü kaynatın, püreyi tencere koyun sütü üzerine kısıkta açın ocağı karıştıra karıştıra ısıtın yeni yapılmış gibi oluyor.
Ben bir çorba kaşığı limon suyu ve bir diş rendelenmiş sarımsak da ekliyorum püreye biz böyle çok beğeniyoruz, incecik kıyılmış dereotu da koyabilirsiniz.
Süt yerine krema ile de çok lezzetli oluyor

Rabbim şifa ve sabır güç versin
İbadetlerinizin ecrini arttırsın
Marketlerde paketler satılıyor, içinde birkaç çeşit peynir oluyor
Onlardan alıp minik paket zeytin tek seferlik reçel tahin-pekmez filan alıp yeseniz, sahur için de iyi olur
Ya yediremiyorumya size canınızın istediğini öyle huzursuz oldum ki nolur bir şekilde yiyin de rahatlayayım
İstanbul da iseniz birlikte iftar yapalım mı?
Canım benim ben konya dayım

Ah yakın olsak gelirim geliriz kardeşim yolluyor bit şeyler yiyorum hastane yemeği yenecek gibi degil

En çok ibadetlerim kaldı ona üzülüyorum 😔😔

Yine annem iyi olsunda diyorum eve geçince bir şekilde halledicem Allah af etsin 💕🥰💐

X