Yok şart değil ama tavuk yiyen et yemiyor et yiyen öbürünü yemiyor herkes Bi şey seçiyor
Fırında patates tavuk daha mantıklı
Bak o olur
O zaman yoğurtlu çorbaHerkesin damak zevkine göre yapamayız ki et yemeyen yada tavuk yemeyen börek yesin,pilav yesin,çorba içsin.
Yalnız börek varken mantiya gerek yok bence sarma yapacak missiniz yeter o fasulye yerine .
Ya artık beynim sulandıYa tavuk tercih edin ya et. Böyle iki farklı ana yemeğe gerek yok. Çoğunluğa ayak uydurun, mezelerle falan desteklersiniz sevmeyen onlardan yer. Zaten oruçluyken çok yenmiyor istesen de.
Ya artık beynim sulandı
Afiyet olsunÇok sağ olunAğır gelmedi aslında çünkü çok çok koymadık hepsinden biraz ondan biraz ondan derken ancak oluyor. İlla ki seven sevmeyen çıkıyor biseyleri o yüzden bu şekilde çok çeşitli yapıyoruz genelde arkadaş cagirmalarinda. Bugünde başka arkadastaydik yine çorba, patates puresi yatağında kaşarlı et sote, pilav, ortaya Kayseri yağlaması, havuç tarator, közde karışık sebze, sarma, salata vs vardı. Kalabalık oluyoruz çünkü illa ki yenilen yenmeyen oluyor.
Anneciginin ellerine saglik bence harika bir corbaymis buldugumda denerim insallahAnnem buzluğa koymuştu ben oradan çıkarıp yaptım, ilk defa da yaptığım için annemi aradım sordum, tazesi nasıl yapılıyor diye
Taze, yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış (çok ince veya çok kalın değil ikisi arası) kuzukulağını süzgece alıyoruz ve kaynamış bir ketıl suyu kuzukulağının başından aşağı döküyoruz(Böylece ekşisi hafif çıkıyormuş, haşlanmış gibi oluyormuş ve o mayhoş ekşi tadını da kaybetmiyormuş.)
Tencerede kaynayan suyun içine yaklaşık bir kâse haşlanmış mısır ve yine yaklaşık bir kâse haşlanmış fasulye ve çeyrek çay bardağı pirinç koyuyoruz. (Mısırlar sertse suda biraz daha haşlıyoruz, sonra fasulye ve pirinç)
Sonra süzgeçteki kuzukulağını tencereye ekliyoruz, (benim kuzukulağım birkaç dk içinde pişti) Avucumuzla bir miktar mısır unu ekleyip karıştırıyoruz.
Bu arada sıvıyağ ve tereyağı karışık şekilde (isteğe bağlı, yalnızca sıvıyağ da olabilir) bir orta boy soğanı kavuruyoruz. Tencereye aktarma zamanı isteğe bağlı biraz biber (biz kırmızı köy biberi koyarız, pul vs de olur) koyup karıştırıp çorbaya aktarıyoruz. Birkaç dk daha kaynatıp kapatıyoruz.
Çorbanın su miktarı içmek isteğiniz kıvama göre değişir. Ne kadar kuzukulağı için bu miktarlar diye anneme sorunca "Yavrum bilmiyorum ben hiç pazardan almadım şu yaşıma kadar, yaylada bahçeden topladım hep göz kararı" dedi.)
(Benim yaptığım çorba 4 litrelik tenceredeydi ölçüleri yapacağınız tencereye göre buradan kıyaslayıp azaltabilirsiniz ve anneanne-dede koyu kıvamlı sevdiği için çok sulu değildi.) (Kuzukulağı, karalahana, çileklik/çalı çileği, ebegümeci, gücükdene gibi bitkilerin de çorbası aynı şekilde oluyor.)
Bizim yöresel çorbalarımızdan olduğu için çok severiz
Rica ederim, inşallah deneme fırsatınız olur ve inşallah beğenirsinizAnneciginin ellerine saglik bence harika bir corbaymis buldugumda denerim insallah
ne guzel dogadan toplamak mis gibi biz anca nadiren pazarda bulabiliyoruz tesekkur ederim tarif icin
bende karalahana çorbasını bunun gibi yapıyorum. fasulye yerine barbunya koyarım pirinç yok bide etli olur çok severiz...(Kuzukulağı, karalahana, çileklik/çalı çileği, ebegümeci, gücükdene gibi bitkilerin de çorbası aynı şekilde oluyor.)
kıymalı patlıcan dediğiniz ali nazik olmalı sanırım bende iftar davetlerimde yaparım genelde o da zaten bir nevi ana yemek gibi bence de fasulye ye hiç gerek yok böyle iyi ama yetiştiremezseniz sarmada fazla yani onuda eleyebilirsinizO zaman yoğurtlu çorba
Kıymalı patlıcan
Fırında tavuk patates
Pilav
Sarma
Börek
Salata
Turşu
İçecek
Revani yeterli bence
Ya artık beynim sulandı
Afiyet şifa olsun canım ben de denemek istiyorum bakalım tabi orjinali gibi olmazHerkese kolay gelsin tatlı hanımlar!
Allahım hepimizin gönlüne göre versin inşallah en yakın zamanda!!!
Ben yine yavruyu besleyip uyutup uzandım.
Sağ olsun kayınvalide destekli olduğum için çok işim yok bugün.
Kayınvalide demişken bahçesindeki marullar,taze soğanlar ve rokalar en eğlenceli döneme girdiler. Maşallah o kadar taze ve çok ki! Komşularımıza dağıtıyorum,kardeşime veriyorum evde zaten kocam çok yer! Sizlere de paket yapıp vereyim isterdim açıkçası.
İftar menümüz;
Yoğurtlu buğdaylı ve nohutlu çorba-komşumuz verdi. İş yerinde yemekhanede çok çıkardı. Aklıma geldi. Bir garip oldum…
Etli bezelyeli kerevizli yemek-kocama-kayınvalide verdi.
Salata-az önce yaptım-kocam çok sevinir.
https://www.kadinlarkulubu.com/konu/sade-bulgur-pilavi.1233401/
Bunu yapacağım inşallah.
Bir yerde yemiştim, çok beğenmiştim,tarifini burada buldum. Harika oluyor,tavsiye ediyorum.
Teşekkür ederizisabel
Cacık-Bulgurla cacık severiz.
Bol su!!!
Tatlı olarak;
Üstü balkabağı,altı beyaz bir pasta-komşumuz az önce verdi. Harika görünüyor. Tadı da güzeldir bence.
Sahur menümüz;
Kahvaltılıklar.
Su böreği.
bulca arkadaşım,su böreği yorumu istemiştin. Ben beğendim açıkçası. Kocam çok eleştirdi. “İyi ama peyniri az. Şuradan almıştık,o daha güzeldi” deyip durdu. Tamam da orijinal böreklerle kıyaslanmaz ki. Bir de benim beklentim çok yüksek değildi. Ben yedim, gene yerim!
Çay.
Limonata.
Kuruyemişler.
Balkabaklı pastadan da yeriz. Çok koymuş sağ olsun.
Herkesin ellerine sağlık!
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.