Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Annem buzluğa koymuştu ben oradan çıkarıp yaptım, ilk defa da yaptığım için annemi aradım sordum, tazesi nasıl yapılıyor diye🤭🙈

Taze, yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış (çok ince veya çok kalın değil ikisi arası) kuzukulağını süzgece alıyoruz ve kaynamış bir ketıl suyu kuzukulağının başından aşağı döküyoruz 😊 (Böylece ekşisi hafif çıkıyormuş, haşlanmış gibi oluyormuş ve o mayhoş ekşi tadını da kaybetmiyormuş.)

Tencerede kaynayan suyun içine yaklaşık bir kâse haşlanmış mısır ve yine yaklaşık bir kâse haşlanmış fasulye ve çeyrek çay bardağı pirinç koyuyoruz. (Mısırlar sertse suda biraz daha haşlıyoruz, sonra fasulye ve pirinç)

Sonra süzgeçteki kuzukulağını tencereye ekliyoruz, (benim kuzukulağım birkaç dk içinde pişti) Avucumuzla bir miktar mısır unu ekleyip karıştırıyoruz.

Bu arada sıvıyağ ve tereyağı karışık şekilde (isteğe bağlı, yalnızca sıvıyağ da olabilir) bir orta boy soğanı kavuruyoruz. Tencereye aktarma zamanı isteğe bağlı biraz biber (biz kırmızı köy biberi koyarız, pul vs de olur) koyup karıştırıp çorbaya aktarıyoruz. Birkaç dk daha kaynatıp kapatıyoruz.

Çorbanın su miktarı içmek isteğiniz kıvama göre değişir. Ne kadar kuzukulağı için bu miktarlar diye anneme sorunca "Yavrum bilmiyorum ben hiç pazardan almadım şu yaşıma kadar, yaylada bahçeden topladım hep göz kararı" dedi.)

(Benim yaptığım çorba 4 litrelik tenceredeydi ölçüleri yapacağınız tencereye göre buradan kıyaslayıp azaltabilirsiniz ve anneanne-dede koyu kıvamlı sevdiği için çok sulu değildi.) (Kuzukulağı, karalahana, çileklik/çalı çileği, ebegümeci, gücükdene gibi bitkilerin de çorbası aynı şekilde oluyor.)

Bizim yöresel çorbalarımızdan olduğu için çok severiz 💕☺️🌺
Şu son beğenim anneciğinize gelsin olur mu?

Hani sormuşsunuz o da cevap verirken “yavrum…” diye başlamış ya cümleye…

İşte en çok beğeniler anneciğinize gelsin…

Şu son beğenim anneciğinize gelsin olur mu?

Hani sormuşsunuz o da cevap verirken “yavrum…” diye başlamış ya cümleye…

İşte en çok beğeniler anneciğinize gelsin…

Gelsin Lâle Hanımcığım, bütün canımız annelerimize gelsin.

Duygusallık var üzerimde birkaç gündür, bilmem niye, ağlattı beni mesajınız. 💕❤️🌺🍀

Gelsin Lâle Hanımcığım, bütün canımız annelerimize gelsin.

Duygusallık var üzerimde birkaç gündür, bilmem niye, ağlattı beni mesajınız. 💕❤️🌺🍀
Estağfurullah arkadaşım.

Ağlatmak istemedim ki ben de ağladım okurken…

Allahım hayattakilere sağlık ve mutluluk gidenlere de huzur versin inşallah…

Merhaba kızlar dün iftara arkadasimdaydim onun menüsünü paylaşayım belki fikir olur burdan birine. Bugünde arkadasimdayim onunkinide akşam yazarım💜
Yayla çorbası
Karışık yoğurtlu kızartma,taze fasulye
İçli köfte, patates kızartması,kaşarlı mantar
Tavuk şiş, tel şehriyeli pirinc pilavı
Tatlı olarak da güllaç vardı bizde ekler goturmustuk❤️
Afiyet olsun yedikleriniz arkadaşinizin da ellerine sağlık ama menü ne kadar karışıkmış🫣 hem içli köfte hem pilav hem patates bide tavuk şiş kuru olunca ağır gelmedi mi

merhaba menün gayet güzel istersen yoğurtlu bi meze ekleyebilirsin
Olur haydari yapim dicem ama bilemedim
Merhaba, şimdiden eline sağlık. Çorba ve ana yemek bakliyatgillerden olunca şişkinlik yapar diye düşündüm. belki çorbayı değiştirebilirsin.
O zaman yoğurtlu Bi çorba yaparım
Şimdiden elinize sağlık ana yemek kıymalı patlıcan kavurma galiba eğer öyleyse nohut yada kuru fasulye yapmayın derim bence 2 ana yemek olacak.

Patlıcanın yanına yoğurtlu bir salata ekleyebilirsiniz.
Patlıcan kavurma meze gibi olacak of ya kafam karıştı 3 aile gelecek

Merhaba kızlar bugun ve yarın kayınvalideme gitcem çarşamba günü annemleri anlamları çağırdım şöyle Bi menü var acaba olur mu diye düşünüyorum ya...

Mercimek çorbası
Nohut yada kuru fasulye
Ispanaklı yada pırasalı börek
Kıymalı patlıcan kavurma
(Gücüm yeterse sarma yaparım)
Pilav
Kıvırcık salatası
Limonlu revani
Kuru yemiş
İçecek

Kıymalı patlıcan kavurma ana yemek mi? Eğer öyleyse nohut ya da kuru fasulyeye gerek yok. Değilse patlıcanı farklı bir meze haline dönüştürmenizi öneririm. Yoğurtlu bir meze yok mesela. Patlıcanı közleyip yoğurtlu bir salata yapabilirsiniz. Belki turşu çıkarabilirsiniz kuru fasulye pilavın yanına. Başka bir şeye gerek yok bence. Kuru fasulye ya da nohutun yanına çorbayı gereksiz buluyorum ben aslında ama mercimek hiç gitmez bence bakliyat yemeğiyle beraber. Çorba olarak tavuk suyuna şehriye çorbası yapabilirsiniz. Pilavı da tavuk suyuyla pişirirsiniz şahane olur.

Son düzenleme:
Kıymalı patlıcan kavurma ana yemek mi? Eğer öyleyse nohut ya da kuru fasulyeye gerek yok. Değilse patlıcanı farklı bir meze haline dönüştürmenizi öneririm. Yoğurtlu bir meze yok mesela. Patlıcanı közleyip yoğurtlu bir salata yapabilirsiniz. Belki turşu çıkarabilirsiniz kuru fasulye pilavın yanına. Başka bir şeye gerek yok bence. Kuru fasulye ya da nohutun yanına çorbayı gereksiz buluyorum ben aslında ama mercimek hiç gitmez bence bakliyat yemeğiyle beraber. Çorba olarak tavuk suyuna şehriye çorbası yapabilirsiniz. Pilavı da tavuk suyuyla pişirirsiniz şahane olur.
O zaman şöyle yapim

Yoğurt çorbası ( ablamın kaynanası sadece onu tüketebiliyor)
Kıymalı patlıcan(meze)
Etli kuru fasulye
Fırında tavuk patates
Börek
Pilav
Turşu
Salata
İçecek
Limonlu revani

O zaman şöyle yapim

Kıymalı patlıcan(meze)
Etli kuru fasulye
Fırında tavuk patates
Börek
Pilav
Turşu
Salata
İçecek
Limonlu revani

Kuru fasulye şart mı? :) İki ana yemeğe gerek yok bence ama siz bilirsiniz, bence tek ana yemeğe indirgerseniz gayet iyi. Afiyet olsun.

O zaman şöyle yapim

Kıymalı patlıcan(meze)
Etli kuru fasulye
Fırında tavuk patates
Börek
Pilav
Turşu
Salata
İçecek
Limonlu revani
Hem kuru fasulye hem de tavuk patates ikiside ana yemek birisinden birini tercih edin bence tabi yinede siz bilirsiniz ❤️

O zaman şöyle yapim

Kıymalı patlıcan(meze)
Etli kuru fasulye
Fırında tavuk patates
Börek
Pilav
Turşu
Salata
İçecek
Limonlu revani
Kalabalık olacak diye endişelisiniz anladığım kadarıyla, haklısınız da 🙃 Kuru fasulye yerine ortaya mantı tarzı birşey de koyabilirsiniz. Hazır alırsınız 2 kilo, size de kolaylık olur

Afiyet olsun yedikleriniz arkadaşinizin da ellerine sağlık ama menü ne kadar karışıkmış🫣 hem içli köfte hem pilav hem patates bide tavuk şiş kuru olunca ağır gelmedi mi
Çok sağ olun ♥️ Ağır gelmedi aslında çünkü çok çok koymadık hepsinden biraz ondan biraz ondan derken ancak oluyor. İlla ki seven sevmeyen çıkıyor biseyleri o yüzden bu şekilde çok çeşitli yapıyoruz genelde arkadaş cagirmalarinda. Bugünde başka arkadastaydik yine çorba, patates puresi yatağında kaşarlı et sote, pilav, ortaya Kayseri yağlaması, havuç tarator, közde karışık sebze, sarma, salata vs vardı. Kalabalık oluyoruz çünkü illa ki yenilen yenmeyen oluyor.

Kuru fasulye şart mı? :) İki ana yemeğe gerek yok bence ama siz bilirsiniz, bence tek ana yemeğe indirgerseniz gayet iyi. Afiyet olsun.
Yok şart değil ama tavuk yiyen et yemiyor et yiyen öbürünü yemiyor herkes Bi şey seçiyor
Hem kuru fasulye hem de tavuk patates ikiside ana yemek birisinden birini tercih edin bence tabi yinede siz bilirsiniz ❤️
Fırında patates tavuk daha mantıklı
Kalabalık olacak diye endişelisiniz anladığım kadarıyla, haklısınız da 🙃 Kuru fasulye yerine ortaya mantı tarzı birşey de koyabilirsiniz. Hazır alırsınız 2 kilo, size de kolaylık olur
Bak o olur

Yok şart değil ama tavuk yiyen et yemiyor et yiyen öbürünü yemiyor herkes Bi şey seçiyor

Fırında patates tavuk daha mantıklı

Bak o olur
Herkesin damak zevkine göre yapamayız ki et yemeyen yada tavuk yemeyen börek yesin,pilav yesin,çorba içsin 🤣 .

Yalnız börek varken mantiya gerek yok bence sarma yapacak missiniz yeter o fasulye yerine .

X