Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Keşke benim babaannem de hayatta olsaydı da bende yemeklerimi alıp gitseydim tontonuma
Tam bir ramazan aşığıydı rahmetli
Ramazan demek bol babaannemli anılar demek benim için
Sizinkine Rabbim sağlık afiyet versin
Allah rahmet eylesin

ohhhh pek eğlenceli
inşallah iyi geçmiştir.. enişteler sevilir

bize de yaz sonra hee ne oldu ne olmadı
pek tatlı günler

Günaydın güzellikler Herkese güzel bir gün diliyorum. Gelelim yemeklere :) Sahur yok, bu akşam kalkmaya başlarım artık, izindeydim, kocam da garibim sahurda tek başına ne bulduysa yemiş İftarda pansiyonda öğrencilerle açacağım inşallah, ama evdekilere yemek de yapacağım tabi. Cts yarmayı çok haşlamışım, ayırmıştım, onu çorba yapacağım. Etli nohut, sebzeli bulgur pilavı, cacık. Bunları yetiştirebilirim inşallah Eşimde işten gelince el atar zannımca, cacığı yapar diye ümit ediyorum, evet evet cacığı eşim yapsın İftardan gelince de tatlı olarak waffle yapacağım, ergen oğlum var, yarasın tosunuma . Mutlu iftarlar

Keşke benim babaannem de hayatta olsaydı da bende yemeklerimi alıp gitseydim tontonuma
Tam bir ramazan aşığıydı rahmetli
Ramazan demek bol babaannemli anılar demek benim için
Sizinkine Rabbim sağlık afiyet versin
Ah ne güzel anılar hep özenirim böyle tonton babaannelere. Benim babaannem de annemle babamın arasını bozmaya çalışarak bir ömür bitirdi

Bu defa gök gürültülü sağanak yağışlı geldim!!!

Allahım dışarıda nefes alan her canlıya yardım etsin,zararsız yağsın,evdeki yavrular bu gürültüden korkmasın inşallah!!!

Bizim bebe çok korkak. Evde hep ikimiz olduğumuz için kapı çalsa korkar,evde biri varsa uyanır,hiç ses istemez.

Şimdi biraz daldı da ben de azıcık Müge’nin sesini açayım.

Dün akşam Allahım razı olsun inşallah kocacım esnaf usulü mercimek çorbası yaptı. Hepimizin bildiği gibi çok bereketli çorba. Komşularımızın çanaklarına doldurup dağıttım.

Biraz da biz içtik. Muhteşem olmuş! Çorba hiç sevmeyen yavrumuz bile bayıla bayıla içti. Biraz da bugüne kaldı çorbadan. Sanırım bugün biter.

Bir de bugün kocam iftara yetişemeyecek. Ben su içip hurma yer,ilaçlarımı içip kocamı beklerim.

İftar menümüz;
Esnaf usulü mercimek çorbası.
Kaşarlı tereyağlı pide.
Ayran.
Fanta.
Çay.
Bol su!!!
Tatlı olarak dünden kalan kadayıf tatlısı.

Sahura kalkabildik çok şükür. İnşallah bugün de uyanabiliriz.

Sahur menümüz;
Peynirli poğaça.
Sucuklu poğaça. Her ikisi de komşumuzdan.

Poğaça çok çok seviyorum. Ama hiç beceremiyorum.

Peynirli börek.
Ispanaklı börek.
Börekler el açması. Buzluktan çıkardım. Bir tanıdık vermişti.
Kahvaltılıklar.
Kocama yumurtalı patates salatası.
Kuruyemişler.
Çay.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Poğaça yapabilirsin.
Mücver kızartabilirsin.
Pişi yapabilirsin.
Tatlı olarak
Ağlayan pasta olabilir.

Bana da üç,dört tabak uzatabilirsin.

Kendi sevdiklerimi saydım ahahahaaa
Pişi beceremiyorum olmuyor bi türlü mücver olabilir bak hiç yapmıyorum onu

Ah ah yakın olsak keşke

evet bende de aynı durum hasıl olmaya başladı. hemmen bi silkelenip geliyim diyordum ki sanırım regl oluyorum biraz mola olacak artık

evet bende de aynı durum hasıl olmaya başladı. hemmen bi silkelenip geliyim diyordum ki sanırım regl oluyorum biraz mola olacak artık
Kıyamam ya…

Çalışırken oruç zor.

Bir de yavrular ve eş var. Sofra kur,kaldır. Sahur var.

Anne olduğumdan beri evdeyim.
Çalışmak ve evde olmak arasındaki farkı çok iyi anlıyorum. Bir de ben hep kolay yemekler yapıyorum ya da sağ olsun komşular ve eşim destek oluyor.

Allahım yardımcın olsun inşallah arkadaşım.

selamlar

dün evde ufak çaplı bi kriz çıktığı için sahura kalkmadım. sadece diş fırçalayıp su içtim. kızın da sınav haftası başladı diye okulda öğretmenlerden sen çocuksun henüz erken falan diyorlarmış. onu da uyandırıp sen bugünlerde tekne orucu tut yorma kendini dedim. Artık bi kaç gün tekneyle geçireceğiz.

Akşam iftar için dünden kalan toplama yemekler var

Annemden yeşil mercimek çorbası
Kayınvalidem enginar dolması yapmıştı ondan biraz kaldı.
Haşlama et
Önceden hazır olan humus.
Taze fasülye kavurması
Tatlı olarak da hazır bi şeyler alacağım.
Meyve ve çayyy

Neredeyse Ramazan başladığından beridir Türkiş kofi içmediğimi farkettim akşam türk kahvesi içmeye niyetliyim inşallah.

Hepimize kolaylıklar ve hayırlı sağlıklı bereketli iftarlar diliyorum.
Tüm dualar kabul olsun
Rabbim inşirah ferahlığıyla merhametiyle sarsın tüm dertli kardeşlerimizi .Amin

Evde hâlâ mercimek çorbası, sulu köfte ve bulgur var. Çok çok az kaldılar, yeni yemek yapsam hep kalacak. Ziyan olsun istemiyorum, o yüzden biz üçüncü gün de aynı yemekleri yiyeceğiz. Yemekler + cacık ve salata. Çayın yanına da poğaça ve kurabiye (kayınvalidem göndermiş)

Allah herkesin sofrasına bin bereket versin, olmayana en iyilerini en güzellerini nasip etsin inşallah

İnan olsun hiç zoruma gitmiyor ama yetiremeyince üzülüyorum eksik kaldık diye. Ne tv gördüğüm var ne de sosyalleştiğim. Eve gitmek için saat sayıyorum ailemle zaman geçireyim diye. Sonsuz şükür bu hissi verene.
Olsun bu da orucun cilvesi diyorum. Allah kerimdir.
Bende bi dönem evde oturdum ama ikinci bebeden sonra 8 aylıktı başladığımda . şimdilerde çalışayım bebe okula başlayınca evde otururum diye kendimi motive ediyorum.

Hepimizin yardımcısı olsun yaradan.

Ben de “diyor evde sıkılırım.
Hemen bakıcı ya da kreş ayarlarız. Aman nasıl bebe ile ilgilenirim? Ayyy bana çok uzak bu işler” derken kendimi bebemi banyoda her gün yıkarken buldum…

Sıkıldım mı?
Asla!!!

Şükürler olsun inşallah bugünlerimize…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…