Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

bana verebilirsin
tabiki hemen 1 su bardağı ılık su,1su bardağı ılık süt, 1 yumurta,1 çay bardağı sıvı yağ , tuz, 1 çorba kaşığı şeker, yarım paket yaş maya veya 1 paket kuru maya ve alabildiğice un ama yumuşak bi hamur olucak 1 saat kadar da mayalanacak ben mayalandıktan sonra merdaneyle açıyorum. çok ince olmıyacak şekilde bardakla kesiyorum yuvarlak şekilli olsun diye ama bıçakla kare dikdörtgende kesebilirsiniz ( ben hamurun yumuşak olması için hamuru son toparlama aşamasında elime sıvıyağ sürüyorum un katınca katı oluyo diye ) fırından alınan hamurdan daha çok seviyorum bu tarifi ben

oh harikasın eline sağlık. en kısa sürede deneyeceğim

Dün misafirim vardı. Menüyü yazayım. Hepsinden azar azar kaldı bugüne ek olarak etsiz kuru fasulye yaptım iri taneli olandan
Ezogelin çorbasi
Pilav üstü tavuk ( baget kullandım )
Orman kebabı ( bezelye koymadım üzerine nane yakıp döktüm)
Yoğurtlu karalahana salatası
Şekerpare

Merhaba herkese.
Bugun acaip yorgun ve uykusuzum. Gece 3 saat ancak uyudum.
Neyse ki bugün kolaya kaçtım.

İftar menümüz
Lokanta usulü sarı mercimek çorbası
Kıymalı pide (İç hazırlayıp fırına götürdüm)
Mevsim salata
Eşime ayran
Bize kola ve limonata
Dünden mozaik pasta ve lokma tatlısı

Merhabalar bugun yazmakta geç kaldım.
3 arkadaş toplanıp birinin evinde, içli gözlemeler yaptık.
Sonra evlerimize dağıldık

Menümüz
Ispanaklı, patatesli, peynirli gözlemeler var.
Kuru biber/patlıcan dolması
İçecek
Turşu

Herkese afiyet olsun hayırlı iftarlar

Ah ne güzel anılar hep özenirim böyle tonton babaannelere. Benim babaannem de annemle babamın arasını bozmaya çalışarak bir ömür bitirdi
Bana göre tontondu, beni turşu küpüm diye severdi
Benimkininde vardı yaptığı ettiği şeyler ama ibadetlerine çok bağlı çok ahlaklı bir kadındı, 33 yaşında eşini kaybetmiş okuma yazması olmayan 3 evladını tek başına büyütmüş çok fakir bir kadındı, iki evladını toprağa vermiş çok acılı bir anneydi…..
Annemle babamın onun sebebiyle sorun yaşadığı çok oldu ama benim çok da umrumda değildi, koskoca insanlar karıştırmasalardı, aralarının bozulası varmış demekki, sahip çıksalardı birbirlerine sokmasalardı araya, onların babaannemle didişmeleri ayrı benim babaannemle ilişkim ayrı, ben hep böyle düşündüm….. bana hiçbir kötülüğü olmadı, hatta anama analık babama babalık öğretmeye çalıştığı malesef benimkilerin öğrenmediği çok oldu….. ben çok fazla şey öğrendim babaannemden, anamdan babamdan öğrendiğimden çok daha fazla….
Ramazan ayı bize hep özeldir, aile kenetlenir, kavgalar unutulur, iftar sofrasında ruhumuza bedenimize şifa bereket var diye düşünürüz. 37 yaşındayım, asla babannemle yaptığım sahurun iftarın tadını bulamıyorum…. Şu hayatta doyamadım ona….

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…