Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Bir zeytinyağlı bir de yoğurtlu bir meze yakışır bence

Hazır yufkadan çok kolay börek yapıyorum hatta bu akşam da iftara yaptım.
Hepi topu 2 yufka ile şipşak börek.
Tüm yufkayı yayın masaya ya da tezgaha.
Peyniri her tarafına yayın aralıklı olarak.
Yufkayı bir kenarından başlayarak akerdeon gibi pile pile diğer uçla birleştirin.
Uzun ve aralardan peynir görünecek pileli bir hale gelecek.
Tepsinin boyutuna göre kesip yerleştirin.
1 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1/2 çay bardağı sıvı yağ karıştırıp tepsinin altına çok geçirmeden böreğin aralarına da denk gelecek şekilde karışımı dökün.
Üstüne çörek otu serpip fırına.
Yapması 10 dk pişmesi 30 dk iftara hazır.

Sıkılan sıkılsın, birilerinin canı sıkılsın çok canları sıkılsın sıkıntıları ölene dek bitmesin….
Bugün buna vurdumduymazlık eden yarın aynısını kendi yaşar hiç kafanıza takmayın
Farkındayım durumun o yüzden tüm ayrıntılarıyla anlatmanızı istedim, televizyonlar ropörtajlar siyasilerin şovları hepsi yalan….üzüntümle öfkem eşit….doğruları herkesin bilmesi lazım, kimsenin huzurla uyuma lüksü yok, kaçsın uykularımız lokmalar dizilsin boğazımıza, siz benimle aynı konfora erişene dek diken üstünde olalım, bu size borcumuz….
Siz hala kimseye muhtaç değilsiniz rızık Allah tan dır, rızkınızı da veren Rabbim ev araba eşya nasip eden de Rabbim. Bazen kendi çabanıza bağlar nasibinizi bazen de birilerini aracı eder nasibine ulaştırmak için sizi. Biz aciz ve gaflette olanlara muhtaç değilsiniz.
Rabbim şehadet makamı versin babanıza, dünyada tüm çektikleri günahlarına kefalet olsun, tertemiz huzurla Cennet e kabul edilsin İnşaallah
Rabbim sabır versin size yüreğinizdeki yangını söndürsün

Pide olacağı için ekstra yemeğe gerek yok ama salata çeşitleri olabilir.

Yoğurtlu semizotu salatası

Domatesli soğanlı salatalikli eksili ve zeytinyağli semizotu salatası

Köz patlıcan ve köz biber salatası ister sarımsaklı yoğurtlu yada soğanlı, domatesli, sarımsaklı, maydanozlu, ekşili ve yağlı olarak.

Çok ama çok sevdiğim bir aile de Kahramanmaraş ta evsiz kaldı, 15 cenazeleri oldu….az çok biliyorum bölgedeki durumu ama ısrarla sizin anlatmanızı istiyorum

Ben bu tarife çok minik doğranmış biber domates kekik pulbiber de ekliyorum

Benim derdim hazırlama süresi pişme süresiyle ilgili değil… çok zor geliyor börek ve dolma yapmak, manasız bir durum….

İnsanın başına gelmeden cidden anlamıyor. İçinde olmak bambaşka
Daha önce bizim dışımızda yaşanan felaketlerden hissettiğimiz ile şimdi yaşanan aynı değil
Şuna sonuna kadar katılıyorum. Biz birgün öncesine kadar gayet iyi durumdaydık. Kimseye muhtaç değildik. Bazı insanlar bunu anlamıyor. O biraz zor geliyor

tamamen duyarsız olmak bambaşka bir konu. kişinin insanlığıyla ilgili bir durum o.
ama olayın dışında biri olarak, ilk 40 gün kendime gelemedim. sürekli bölgedeki haberleri takip ettim. bulunduğum yerden ne yapabilirim dedim. buralara gelen insanlar oldu. onlarla konuştum. maddi manevi elimden geleni yaptım. sürekli dualarımda... ama ilk 40 gün samimi söylüyorum dini ve yaşamsal herşeyi sorguladım. hiçbir şeyden zevk almadım, alamadım. çevremdeki, ailemdeki pek çok kişi de böyleydi. içimiz sıkılıyor diyorlardı. sonrasında da, yani halen de gözüm oradaki haberlerde. sürekli düşünüyorum; şehirler dümdüz oldu, aileler, evler, barklar yok oldu. insanlar üstündeki kıyafetlerle sokakta kaldılar bir anda. ne yapacaklar diyorum ve huzursuzum
ama şu bir gerçek ki; bunları yaşamak bambaşka bir duygudur. ne kadar empati yapsak da sizin gibi hissedemeyiz. Rabbim bir daha yaşatmasın böyle acıyı Yaraları sarsın
canım herkes üzüldü ama illaki duyar derecesi düşük insanlar var. aldırma onlara. hiç üzülme

Allah razı olsun canım benim Senin desteğini bende çok iyi hissettim
Dediğin gibi üstümüzdeki kıyafetlerle sokakta kaldık.
Belki evimde kimse ölmedi. Ama ben evsiz barksız kaldım. Kocamdan ayrı kaldım.
Birilerine muhtaç kaldım. Akrabalarımızdan ölenler oldu. Cenazeleri bile sahipsiz kaldı.Bir yakınımızın cenazesi tek parça bile çıkarılamadı. Bunlar çok acı ya
Ne bileyim anlatılmaz yaşanır.
Rabbim kimseye yaşatmasın
Acının tarifi yok.

Saol canım benimhaklısın çok acı. Allah rahmet eylesin hepsine.
Nevreste, şu bir gerçek ki kaza ve kader kapsamında yaşanan kötü olaylar için elimizden birşey gelmiyor. yani bunu engellemek için birşey yapmaya gücümüz yok. Allahın yazdığı bir yazı bu, yaşanacakmış yaşandı.
tabi ki çok ama çok acı bir durum. tek tesellimiz enkaz altında vefat edenlerin dinimize göre şehit olarak canlarının alınması. asıl acıyı kalanlar yaşadı, yaşıyor... kalanlar için süreç uzun olacak. Rabbim herkesin yardımcısı olsun.
herkesin küçük, büyük kaybı oldu. herkes bu acıda payına düşeni yaşadı. ama duyuyoruz içimiz acıyla doluyor: komple aile bireylerini kaybetmiş, evini her şeyini kaybetmiş ve sonuçta akli dengesini kaybetmiş insan düşünmek bile istemiyor. tüyler diken diken oluyor... beterin beteri var yani.

ama çokça dua edelim. Allahın hazinesi geniştir. ol der ve olur. Rabbim geride kalanların bu acılarını tez zamanda iyileştirsin.

Menünüz güzel. Siz bilirsiniz ama eklemeyi bırakın çıkarma bile yapabilirsiniz. Ağır geliyor artık şişkinlik oluyor, yiyemiyor insan. Pırasayı veya patates toplarını çıkarabilirsiniz. Yemek istiyor insan gözü kalıyor ama mide almıyor

Öyle canım Asla isyan etmiyorum. Elbet vardır bir sebebi
Herkes aynı durumda Tüm çevrem aynı durumdaHerkes bir yerlere dağıldı.
Hayatımızın kıymetini bilmeliyiz. Yarınımız yok. Bugünü yaşamalıyız.
Amin inşallah

Aboovvv sofra şelalee daha neolsun gayet iyi
Ellerine sağlıkk

Ne yapacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…