Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Sıkılan sıkılsın, birilerinin canı sıkılsın çok canları sıkılsın sıkıntıları ölene dek bitmesin….
Bugün buna vurdumduymazlık eden yarın aynısını kendi yaşar hiç kafanıza takmayın
Farkındayım durumun o yüzden tüm ayrıntılarıyla anlatmanızı istedim, televizyonlar ropörtajlar siyasilerin şovları hepsi yalan….üzüntümle öfkem eşit….doğruları herkesin bilmesi lazım, kimsenin huzurla uyuma lüksü yok, kaçsın uykularımız lokmalar dizilsin boğazımıza, siz benimle aynı konfora erişene dek diken üstünde olalım, bu size borcumuz….
Siz hala kimseye muhtaç değilsiniz rızık Allah tan dır, rızkınızı da veren Rabbim ev araba eşya nasip eden de Rabbim. Bazen kendi çabanıza bağlar nasibinizi bazen de birilerini aracı eder nasibine ulaştırmak için sizi. Biz aciz ve gaflette olanlara muhtaç değilsiniz.
Rabbim şehadet makamı versin babanıza, dünyada tüm çektikleri günahlarına kefalet olsun, tertemiz huzurla Cennet e kabul edilsin İnşaallah
Rabbim sabır versin size yüreğinizdeki yangını söndürsün
O kadar güzel yazmışsınız ki teşekkür ediyorum..bu şekilde düşünen insanlara sonsuz saygım var..böyle düşünen herkesten Allah razı olsun🙏🏻

İnsanın başına gelmeden cidden anlamıyor. İçinde olmak bambaşka🥺
Daha önce bizim dışımızda yaşanan felaketlerden hissettiğimiz ile şimdi yaşanan aynı değil:KK43:
Şuna sonuna kadar katılıyorum. Biz birgün öncesine kadar gayet iyi durumdaydık. Kimseye muhtaç değildik. Bazı insanlar bunu anlamıyor. O biraz zor geliyor🥺
Canım nevroş🙏🏻

Henüz karar veremedim. Geçen seneki Menümü paylaşayım. Birkaç aile çağırıyorum, buna benzer.

Mercimek çorbası
Etli nohut-kuru fasulye
Pirinç pilavı
İslim kebabı-İzmir köfte
Havuç tarator
Salata
Burma baklava
İki ana yemek fazla olmaz mı🤔
Yani nohut ve isim kebabı diyelim🤔ya da kuru fasulye İzmir köfte🤔
Bunun yerine sarma, dolma falan yapsan🙈

İki ana yemek fazla olmaz mı🤔
Yani nohut ve isim kebabı diyelim🤔ya da kuru fasulye İzmir köfte🤔
Bunun yerine sarma, dolma falan yapsan🙈
İslim kebabı küçük yapıyorum. Ortaya tabakla meze gibi koyuyorum. Geçen sene hep yendi. 20 li gruplar olarak çağırmıştı yenmişti. Sarmayı daha çok 1 aile çağırınca yapıyorum yetmez yoksa🤣

Zeytinyağlı barbunya olabilir.
Patlıcan salatası olabilir.
Zeytinyağlı kereviz ya da yoğurtlu kereviz salatası olabilir.

Bir zeytinyağlı bir de yoğurtlu bir meze yakışır bence

Pide olacağı için ekstra yemeğe gerek yok ama salata çeşitleri olabilir.

Yoğurtlu semizotu salatası

Domatesli soğanlı salatalikli eksili ve zeytinyağli semizotu salatası

Köz patlıcan ve köz biber salatası ister sarımsaklı yoğurtlu yada soğanlı, domatesli, sarımsaklı, maydanozlu, ekşili ve yağlı olarak.

Teşekkür ederim fikirleriniz için arkadaşlar 🙏🤗

İnsanın başına gelmeden cidden anlamıyor. İçinde olmak bambaşka🥺
Daha önce bizim dışımızda yaşanan felaketlerden hissettiğimiz ile şimdi yaşanan aynı değil:KK43:
Şuna sonuna kadar katılıyorum. Biz birgün öncesine kadar gayet iyi durumdaydık. Kimseye muhtaç değildik. Bazı insanlar bunu anlamıyor. O biraz zor geliyor🥺
Haklısınız
Zor gelir elbette ama benim ettiğim yardım verdiğim eşya yemek para zaten o kardeşimin benim malımdaki payı, bana veren de Rabbim benim elimle ona veren de Rabbim diye düşünüyorum ben.
Verene böyle konuşmak kolay değil mi bir de alan ol da gör diyorsunuz dimi, haklısınız
O kadar güzel yazmışsınız ki teşekkür ediyorum..bu şekilde düşünen insanlara sonsuz saygım var..böyle düşünen herkesten Allah razı olsun🙏🏻
Allah sizlerden de Rahmete erenlerinizden de razı olsun

Haklısınız
Zor gelir elbette ama benim ettiğim yardım verdiğim eşya yemek para zaten o kardeşimin benim malımdaki payı, bana veren de Rabbim benim elimle ona veren de Rabbim diye düşünüyorum ben.
Verene böyle konuşmak kolay değil mi bir de alan ol da gör diyorsunuz dimi, haklısınız

Allah sizlerden de Rahmete erenlerinizden de razı olsun
Allah razı olsun ne diyelim 🥺 🤲

Evet nevroş Nevreste Nevreste de depremzede evi yıkıldı😔
Yaaaa 😔 bilmiyordum, Rabbim yardım etsin sabır versin

Bak hani sen dedinya biz hayat mücadelesi veriyoruz siz ne güzel sofralar kuruyorsunuz diye, bu lafın taş gibi içime oturdu, ben de Nevreste yi evinde çoluk çocuğuyla normal hayatında sofra kuruyor sanıyordum….tencere kaynıyor ama içinde aş mı pişiyor taş mı pişiyor dert mi pişiyor bir Allah bilir…..ben seni gerçekten anlıyorum, özlediklerini özendiklerini kavuşamayacaklarını hepsini anlıyorum. Allah tan dile ama afiyetle dile. Benim de evim sıcak güvendeyim karnım tok ama kim bilecek ne dertlerim var içimde ne yangınlar yakıyor beni….Rabbim mal verir evlat verir eş verir sınar mal vermez evlat vermez sınar, huzur verir sınar huzur vermez sınar….

Yuvam yok artık🥺Canımız sağ şükür ama evsiz, üstümüzdekilerle kaldık öyle🥺
Bilmiyordum kusurumu affedin

Yuvan nasıl yok nevreste hanım, evlatların sağ yanında değil mi, eşin sağ yanında değil mi? Sen de sağsın kalbin atıyor, senin kalbin evlatlarının yuvası, onların kalbi senin yuvan dört duvar dediğin nedir ki
İnsan sevdiklerini kaybedince yersiz yurtsuz kalır. Sen sadece dört duvar kaybettin, Rabbim daha güzellerini nasip edecek İnşaallah. Bu dünyada kaybettiğinin yerine Cennetinde bir köşk verecek İnşaallah

Yaaaa 😔 bilmiyordum, Rabbim yardım etsin sabır versin

Bak hani sen dedinya biz hayat mücadelesi veriyoruz siz ne güzel sofralar kuruyorsunuz diye, bu lafın taş gibi içime oturdu, ben de Nevreste yi evinde çoluk çocuğuyla normal hayatında sofra kuruyor sanıyordum….tencere kaynıyor ama içinde aş mı pişiyor taş mı pişiyor dert mi pişiyor bir Allah bilir…..ben seni gerçekten anlıyorum, özlediklerini özendiklerini kavuşamayacaklarını hepsini anlıyorum. Allah tan dile ama afiyetle dile. Benim de evim sıcak güvendeyim karnım tok ama kim bilecek ne dertlerim var içimde ne yangınlar yakıyor beni….Rabbim mal verir evlat verir eş verir sınar mal vermez evlat vermez sınar, huzur verir sınar huzur vermez sınar….
Canım ben eşimi Malatya'da bıraktım. Evim ağır hasarlı yıkılacak.
O gece çıktık daha girmedik.
Üç çocuğum var. Büyükler bu yıl yks ye girecek. Annemin ve kardeşimin evleri aynı durumda. Birlikte Nevşehir 'e geldim. Annemin emekli maaşı var. Dedim bana sahip çıkacaksın çocuklarımla geçici süre bir hayat kuracağız. Halimize şükür.
Geldik buraya yerleştik. Devlette kira yardımı yapacak dediler onu bekliyoruz. Oda olursa annemin maaşı bize yetecek. Ama eşim iyi durumda değil kalacak yeri yok. Polis memuru olduğu için tayinde yok. Maaşı var ama evimi kredi ile almıştım. Borcu ödenecek. Anlayacağın beş parasız aileme sığındım. Abimde destek oluyor.
Hayatta kalmaya ayağa kalkmaya çalışıyorum. Belki çadırda değiliz. Ama iyide sayılmayız.
Psikolojik olarak pek toparlayamadım. Bir gecede hayatımız değişti.
Sizlerin sayesinde kafam dağılıyor.
Çok şükür ailemde can kaybım yok ama bizimde 15-16 kaybımız var🥺

X