iftar da zaten çok yenmiyor hepsınden az az çeşitli olur canım,
benımde pazar günü 10-12 kişilik bir misafirim olacak Rabbım kısmet ederse
Başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallahTabiki kimseyi sıkmayacaksa vurdumduymazlık hissedersem bir daha asla yazmam..tahmin ettignizden daha acı buralar..yapılan yardımlar vs hepsi de gönüllü insanlardan yapılan yardımlar var..biz depremzedeyiz hepimiz bir gün öncesine kadar varlıklı insanlardık..kimseye muhtac değildik..yine de çok şükür rabbime..en kötüsü ev araba pra değil ..en değerlim Babamı kaybetmem oldu…
ayrıntılı anlatacağım şuan yazacak durumda mdeğilim yardım dağıtıyorum çocuklara..
evet kesinlike, aminn canım..Çok seviyorum misafiri, eve neşe bereket geliyor, Allahım yardımcımız olsun, keyifli olsun inş
Başınız sağ olsun, Allah sabır versin.Tabiki kimseyi sıkmayacaksa vurdumduymazlık hissedersem bir daha asla yazmam..tahmin ettignizden daha acı buralar..yapılan yardımlar vs hepsi de gönüllü insanlardan yapılan yardımlar var..biz depremzedeyiz hepimiz bir gün öncesine kadar varlıklı insanlardık..kimseye muhtac değildik..yine de çok şükür rabbime..en kötüsü ev araba pra değil ..en değerlim Babamı kaybetmem oldu…
ayrıntılı anlatacağım şuan yazacak durumda mdeğilim yardım dağıtıyorum çocuklara..
Cumartesi misafirim var dostlar, menü oluşturmaya çalışıyorum fikir verir misiniz, aklımdakileri yazıyorum ama akıl akıldan üstündür bir el atıverin benim menüye 8 ya da 10 kişi olacağız.
-Yayla çorbası
-Fırında lokanta usulü misket köfteli patlıcan
-Nohutlu pilav
-Fasulye turşu kavurması
-Zeytinyağlı pırasa
-Çerkez tavuğu
-Avcı böreği
-Yoğurtlu patates topları
-Yeşil salata
-Şekerpare
Menünüz çok güzelCumartesi misafirim var dostlar, menü oluşturmaya çalışıyorum fikir verir misiniz, aklımdakileri yazıyorum ama akıl akıldan üstündür bir el atıverin benim menüye 8 ya da 10 kişi olacağız.
-Yayla çorbası
-Fırında lokanta usulü misket köfteli patlıcan
-Nohutlu pilav
-Fasulye turşu kavurması
-Zeytinyağlı pırasa
-Çerkez tavuğu
-Avcı böreği
-Yoğurtlu patates topları
-Yeşil salata
-Şekerpare
Dostlar sağolsun canım teşekkür ederm..o günü unutmayacağımız kesin..HAbibte basın sağolsun canım mekanı cennet olsun inşallah sanırım 6 Şubat'ı hiçbir zaman unutmayacağım o geceyi yaşadığımız korku panik yağmur altında bekleyisimiz bina kesin yıkılacak diye kendi kendime konuşmam burada yıkım olmadı ama sonradan hasarlı binalar ve okullar çıktı rabbim bir daha yasatmasin inşallah.
Dostlar sağolsun teşekkür edermBaşınız sağolsun, Allah rahmet eylesin, herşeyin eksik kaldığı kocaman bir boşluk bırakıyor gidenler
Bu menüye başka ne eklenebilir ?Salçalı sebzeli süzme mercimek çorbası
Kıymalı pide
Sumaklı maydanozlu soğan salatası ve mevsim salata
Turşu ve ayran
Zeytinyağlı barbunya olabilir.Bu menüye başka ne eklenebilir ?
Normalde bize yeter ama 2 kişilik bir aileyi de iftara alacağım yakın zamanda.
Bunların aynısını yapmayı düşünüyordum, görünce sormak istedim. Ekstra neler ekleyebilirim çeşit olarak ?
Rabbim tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin onlara da bize de merhametiyle muamele eylesin onlar kabirde yattıkça evlatlarımızın ömrü bereketlensin İnşaallahKolay gelsin tatlı hanımlar!
Haftanın ortasına da geldik çok şükür!
Bugün hava bir anda soğudu. Allahım dışarıda nefes alan tüm canlılara yardım etsin inşallah.
Evdeki azar azar yemekleri bitirdik. Bugün yeni bir menü oluşturacağız inşallah.
Allahım nasip ederse bugün anneciğimin Ramazan menüsü hazırlamak istiyorum.
Sabahtan hepsini hazırladım. Öğleden sonra fırına koyacağım inşallah. Şimdi ben böyle anlatınca kocaman yemekler duyacağınızı sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Çünkü benim anneciğim de benim gibi kolay yemekler bilirdi,hazırlardı.
İftar menümüz;
Tarhana çorbası. Asla vazgeçmeyeceğiz!!!
Peynirli börek.
Patatesli börek.
Nohutlu börek.
Tüm börekler hazır yufkadan. Sizler gibi el açması nerede???
Kırmızı elma hoşafı-bana.
Çay.
Bol su!!!
Çikolatalı pasta. Komşumuz yapıp verecekmiş, sağ olsun inşallah.
Ya işte…
Anneciğim börek ve hoşaf uyumunu çok severdi,ben de bayılırım. Ramazan’ın başından beri aklımda. Bu akşam yiyip içmek nasip olur inşallah.
Sahur menümüz;
Kocama 2,bana 1 kaynamış yumurta.
Haşlanmış patates.
Kahvaltılıklar.
İftardaki böreklerden sahura ayırabiliriz diye umut ediyorum.
Ceviz,hurma,badem,kuru üzüm,kuru kayısı.
Çay.
Kalırsa elma hoşafı.
Kalırsa komşu pastası.
Kalmazsa sakladığım kazandibi.
Bakıyorum da sahurda benden başka tatlı yiyen yok galiba…
Bugün biraz yoruldum. Ayakta fazla kalmışım. Şimdi dinleneyim.
Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin oruçlarımızı,dualarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.
Eşim bazen ağlama çok yıpranıyorsun hastalanıyorsun diyor, bu durumda ağlamazsak üzüntüden hastalanmazsak nerede kalır bizim insanlığımız diyorum, bu kadarını da mı yapmayacaz, o insanlar bu kadarını bile haketmiyor muİnanın bizim evde de kısmen benzer durum yaşanıyor. Doğrusu o günden beri öyle. Geçmeyen o hüzün, sızı kaldı işte.
Kalsın, orada yaşanılanların yanında nedir ki?
Biz uzaktakilerin imtihanı da bu oldu işte. Elimizden gelen kısıtlı,üzülmemizin gözyaşlarımızın kimseye faydası yok ama içten geliyor ne yapalım.
Allah bir daha böyle felaketler göstermesin inşallah
Herkes kendi payına düşeni alsın bu felaketten.
Dersi, ibreti, tedbiri...
Rabbim yaşatmasın bir daha