Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Bizde evde 2 kişiyiz eşim ve ben ramazanda çok dikkat ederim normalde günlük yemek yapmaya çalışırım ama dün biraz fazla yapmışım sanırım dünkü menü var bende de
Mercimek çorbası
Sulu köfte
Nohutlu pilav
Salata &turşu
Fırın sütlaç
Ve fıstıklı baklava aldım bugün sadece
Herkes dün fazla yemek yapmış galiba benimde arttı ekstra sinitzel almış esim onu kizarticam 😊

yok biz de pazardan karalahana alıp yemeğini, sarmasını yaparız ama eşim topladı deyince merak ettim 🥰
Bahçemiz de var evin arka tarafında. Ama benim hiç bahçe işlerine hevesim yok pek.Eşim kendisi ekmişti. Geçen sene de domates, salatalık, biber vs ekmişti ama sulamaya fazla uğraşmayın a fazla verim alamadık🤦🏻‍♀️ Su faturası çok geliyor bahçe ekince. Ağaçlar da var sulanıyor, geçen sene bayağı kabarık gelmişti fatura.
Eki Görüntüle 3222993 dunku pidem. Bugün beyti var yanına dünden biseylerde var tamamdır.
Ellerine sağlık 😍😋😋😋
Bende her güne ayrı bir fikir olur diye gırdım gruba ama yapılanları görünce canım çekiyor benim gibi hamiş annelerde var burda sizinde canınız çekiyor mu yoksa sadece ben mi böyleyim ya🤣🤣
Ama kimsenin canı çekmesin diye çiğ halini atmıştım dolmanın. :skandal:

Bahçemiz de var evin arka tarafında. Ama benim hiç bahçe işlerine hevesim yok pek.Eşim kendisi ekmişti. Geçen sene de domates, salatalık, biber vs ekmişti ama sulamaya fazla uğraşmayın a fazla verim alamadık🤦🏻‍♀️ Su faturası çok geliyor bahçe ekince. Ağaçlar da var sulanıyor, geçen sene bayağı kabarık gelmişti fatura.

Ellerine sağlık 😍😋😋😋

Anlık çekiyor ya sonra geçiyor sıkıntı yok😀

Dünkü yemekleri bitirdik bugün. Mercimek çorbası, tavuklu nohutlu pilav. Evde mantarım var yarına kremalı mantar çorbası yaparım belki. Yanına şinitzel ve elma dilim patates düşünüyordum ama yine tavuk yemiş olacağız. Ne yapsam bilemedim :/

Ah canım benim
Ellerine sağlık düşünmen yeter!:KK60:

Mücverlik kabak nasıl oluyor bilmiyorum da biz hep yapıyoruz.

Ben fırında kocam tavada yapıyor.:anneadayı:

Nasıl güzel bir nimettir şu kabak! Şükürler olsun inşallah Büyük Rabbime! :KK200:
Resulallah ın en sevdiği sebzedir
O mübarek sever de güzel olmaz mı hiç
Ruhumuza bedenimize ömrümüze şifa olsun İnşaallah

Bende her güne ayrı bir fikir olur diye gırdım gruba ama yapılanları görünce canım çekiyor benim gibi hamiş annelerde var burda sizinde canınız çekiyor mu yoksa sadece ben mi böyleyim ya🤣🤣
Ben de hamileyim canım aynı durumda sayılırız ama çok şükür daha öyle aşerme gibi değil de olsa fena olmazdı moduyla okuyorum yorumları 😀

Ellerine sağlık 😍😋😋😋

oyyyyy eviniz bahçeli mi :KK45::KK45::KK45: bahçeli evleri çok severim. çok şanslısın inan. bahçeyle uğraşmak insanı rahatlatır, insanın stresini alır. ama tabi sürekli sulamak fatura açısından sıkıntılı 🤭

Tire köftenin tarifini alabilir miyim :)
tabi ki :süslü:

Tire Köftenin köftesinin yapılışı;
1 kg orta yağlı köftelik kıyma (kıyma çok yağlı veya yağsız olmayacak)
tuz
karabiber

köfte, sadece bu üç malzemeden oluşuyor. kıymayı tuz ve karabiberle birlikte 15-20 dk yoğuruyoruz. bu püf noktası. sakız gibi olacak kıvamı. en az 6-7 saat dolapta dinlenecek.
daha sonra şişlere silindir şeklinde uzunca yayıyoruz. 10 cm falan olacak uzunluğu. sonra fırında 5-6 dk çevirerek pişiriyoruz. yarı pişmiş olacak.
biz fazla yapıp kalanını derin dondurucuya atıyoruz. istediğimiz zaman elimizin altında olsun diye. mesela bugün derin dondurucudan çıkarttık.

yapılışı;

ince uzun yeşil biberleri ve iri doğranmış domatesleri ayrı ayrı az zeytinyağında pişiriyoruz. kenara alıyoruz. daha sonra istediğimiz kadar köfteyi tereyağında çeviriyoruz. zaten yarı pişmiş olduğunda çabuk pişecek. sonra tavaya kenarda duran biber ve domatesleri de ekleyip bu şekilde servis ediyoruz. restorantlarda tırnak pide üzerine servis ediliyor. yanına çırpılmış yoğurt veriliyor, hatta üstüne döküyorlar.

tabi ki :süslü:

Tire Köftenin köftesinin yapılışı;
1 kg orta yağlı köftelik kıyma (kıyma çok yağlı veya yağsız olmayacak)
tuz
karabiber

köfte, sadece bu üç malzemeden oluşuyor. kıymayı tuz ve karabiberle birlikte 15-20 dk yoğuruyoruz. bu püf noktası. sakız gibi olacak kıvamı. en az 6-7 saat dolapta dinlenecek.
daha sonra şişlere silindir şeklinde uzunca yayıyoruz. 10 cm falan olacak uzunluğu. sonra fırında 5-6 dk çevirerek pişiriyoruz. yarı pişmiş olacak.
biz fazla yapıp kalanını derin dondurucuya atıyoruz. istediğimiz zaman elimizin altında olsun diye. mesela bugün derin dondurucudan çıkarttık.

yapılışı;

ince uzun yeşil biberleri ve iri doğranmış domatesleri ayrı ayrı az zeytinyağında pişiriyoruz. kenara alıyoruz. daha sonra istediğimiz kadar köfteyi tereyağında çeviriyoruz. zaten yarı pişmiş olduğunda çabuk pişecek. sonra tavaya kenarda duran biber ve domatesleri de ekleyip bu şekilde servis ediyoruz. restorantlarda tırnak pide üzerine servis ediliyor. yanına çırpılmış yoğurt veriliyor, hatta üstüne döküyorlar.

Ah çok güzelmiş, denemek isterim bunu

X