Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Karbonat ekledin mi köftelerine yumuşak olması nı istiyorsan dene birde yağsız değilde az yağlı kıyma tercih etmeni öneririm

Bundan çok farklı yapmıyorum aslında ben de. Eskiden galeta unu eklerdim şimdi ekmek içi eklemeye başladım. Yine de olmuyor bilemedim hatam nerede?
Kuzu ve dana kıymayı karışık kullanın derim eğer evde yapıyorsanız birde çok yogurulmasi gerek.

Lokantalarda kebaplarda yada kuşbaşı ızgarada karışık kullanıyorlar benim bildiğim hatta sormuştum bir kere karışık kullanılıyor demişlerdi.

Ayrıca kasaptada yaptırabilirsiniz onlarda lezzetli oluyor

Selam kızlar

Musmutlu hafta sonları olsun
Bugün baya koşturmacali geçti bizim için market alışverişi, temizlik vs derken yeni yeni işlerim hafifledi..
birazda cam silme perde yıkama işine giriyorum akşamları ufak ufak yapmayı düşünüyorum inşallah
Bugünkü menümüz;

Lahmacun (içini hazirladik fırına verdik ) ilk defa deniyoruz inşallah güzel olur komşuma da vereceğim
Bol yeşillik
Mercimek çorbası
Ayran
Kola
Tatlım yok yine sanırım bir kahve ve çikolata ile gecistirecegim çünkü pek halim kalmadı yapacak..

Herkese hayırlı iftarlar

Ekleme
Yoğurtlu arpa şehriye çorbası
Ve çiğ köfte

Bayrama eşim gelecek o gelince sıra gelirse yaparız. İsteği çok
Bazı şeyleri annende yapar diyorum. Olsun ben senin yaptığını istiyorum diyor
O son cümle çok kıymetli maşallah
Daim olsun mutluluğunuz
Çok keyif verdi bunu okumak maşallah

Sonunda gelebildim.

Allahım günah yazmasın inşallah da Ramazan’da kayınvalideye gitmek çok yorucu oluyor.

Bir yandan yavrunun taleplerini karşıla,sağı solu ellemesin diye onu kontrol et,tüm gün 5 dakika bile dinlenemiyorum. Onlar “aman sen yat” diyorlar da bebek kendine zarar verir diye korkuyorum öyle bırakamıyorum. Yaşlı insanlar nasıl ilgilenecekler ki?

Eee kocama da iş yerinden bir telefon geliyor sağ olsunlar yarım saat soruyorlar,anlatıyorlar vs.

Ama işte haftada bir kere görüyorlar,bizi de hoş tutuyorlar diye susuyorum ne yapayım?

Yoksa bebecik zaten orada uyumuyordu,bir de bugün çok çok az yedi. Çok çok çok yoruldu,kıyamam.

Kayınvalideler hem bu akşama hem de hafta içi için bir sürü yemek verdi sağ olsun inşallah.

İftar menümüz;
Yoğurt çorbası.
Kıymalı pide.
Kaşarlı pide.
Pideler hazır.

Salata.

Ayran.
Bol su!

Tatlı olarak;
Komşumuz pekmezli fıstıklı bir tatlı verdi sağ olsun inşallah.

Sahur menümüz;
Kalan pideleri bitiririz kalkarsak inşallah.
Nasıl uyanırız bilmiyorum…
Hurma yerim.

Bir de bugün kayınvalide anneciğimize gelmek istedi. Demet demet çiçekler aldık. Ben nane ekmek istiyordum,kayınpeder bahçeden çıkardı. Vazolarına çiçekleri koyduk,naneleri ektik. Anneciğimiz kayınvalideleri çok sever,onları gördüğüne sevinmiştir.

Allahım nasip ederse farklı çiçekler alalım da kocacım diksin inşallah.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…