Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Herkese merhaba,

Bana buzluğa atmalık güzel bir köfte tarifi verebilecek olan var mı? Pek çok yemek sitesinden bakıp buzluğa attım ama hiç lezzetli olmuyor benim köftelerim. Böyle anne köftesi gibi pişince pufidik pufidik olsun istiyorum. Nerede hata yapıyorum onu da bilmiyorum ama hem lastik gibi oluyor hem de tadı bir yavan oluyor. Bir de boyutunu ayarlayamıyorum bir türlü ya kocaman kocaman yapıyorum ya da çok küçük.

Bir kilo köftelik orta yağlı çift çekilmiş kıyma, 250 gramı kuzu eti olsun
Bir çay bardağı suya birer çay kaşığı dolusu karabiber-pulbiber-kırmızı toz biber-kimyon-yeni bahar-karbonat ve bir çorba kaşığı salça koyun, bir fiske tarçın ve bir tatlı kaşığı tuz koyun güzelce çırpın
Kıymaya kocaman bir soğan rendesi, 4 diş sarmısak rendesi, yarım çay bardağı sıvı yağ ve baharatlı suyu ekleyin. Galeta unu kullanacaksanız 4 çorba kaşığı dolusu kullanın. Ekmek içi kullanacaksanız bir su bardağı kullanın. Ekmek içiyle çok daha lezzetli olur.
Kolunuz ağrıyana kadar yoğurun. Yoğurma bitince harcı avucunuza alıp 5-6 kere kaba pat pat atın.
Buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
Bir ölçü kabınız olsun: küçük bir kase, kahve yanı bardağı yada dondurma kaşığı gibi…..harçtan belirlediğiniz kap ile eşit parçalar ayırın. Dilediğiniz şekli verin, kalınlığı serçe parmağınız kalınlığında olsun. Dondurun, çözüldükten sonra çok az olmayan yağda orta ateşte kızartın, sabırlı olun bir taraf tam kızarmadan çevirmeyin, kızartırken ne kadar az çevirirseniz o kadar pofidik olur
Afiyet şifa olsun

Çok teşekkür ederim detaylıca yazıp uğraşmışsınız sağ olun. Ekran görüntüsünü aldım, en kısa sürede deneyeceğim.

Çok teşekkür ederim detaylıca yazıp uğraşmışsınız sağ olun. Ekran görüntüsünü aldım, en kısa sürede deneyeceğim.
Rica ederim hiç önemli değil
Eşim köfteyi bol soğanlı sarımsaklı seviyor, oğlum da bol baharatlı seviyor. Bu tarif bizim damak zevkimize göre. İsterseniz önce bir deneyin buzluğa koymadan beğenmezseniz emekleriniz ziyan olmasın. Dilerseniz soğanı orta boy sarımsağı 1-2 diş katıp baharatlarıda yarı yarıya azaltabilirsiniz. Ama şu aklınızda olsun buzluktan çıkan köftenin aroması yarı yarıya azalıyor taze yoğurulana nazaran, baharatlar donup çözdürülünce aromalarından biraz kaybediyor, bunu da göz önünde bulundurun. Her halükarda çok iyi yoğurulmuş kaliteli kıyma kullanılmış ve bir gün dolapta dinlendirilmiş köfte lezzetli olur.
Oğlumun favori tarifini de paylaşayım mı sizinle belki denersiniz

Yine bir kilo köftelik orta yağlı çift çekilmiş kıyma
Bir yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Bir büyük boy rendelenmiş soğan-3diş sarmısak
Bir su bardağı ekmek içi
İncecik kıyılmış bol maydonoz
Birer çay kaşığı dolusu kırmızı toz biber-karabiber-kimyon-karbonat, iki çay kaşığı toz köri ve yarım çay kaşığı yenibahar

Deneyince yazar mısınız? İnşaallah beğenirsiniz
Bende hiç beceremezdim köfteyi, eşim çok severdi ama benim yaptığımı yiyemiyorduk o kadar kötü oluyordu ki. Ki yemek konusunda çok iyiyimdir. Ne zaman ki bu ölçülerle yapmaya başladım para yetmiyor önceden 250gr kıymayla köfte yapardım kimse yemezdi şimdi 1.5 kilo kıymadan yapıyorum oğlum ertesi gün okuldan gelince yesin diye birkaç tane ayırıyorum gece bir bakıyorum bizim ufaklık onu da yemiş gerçi bizimki etobur
Geçen yıllarda balkonuma kıvırcık reyhan soğan filan ekiyordum, ben salatayı çooook severim çok tüketirim, elimin altında çıtır çıtır tazecik oluyor ucuza geliyor hoşuma gidiyordu. Akşam soruyorum yarın ne yemek istersiniz diye illa etli tavuklu birşey söylüyor bizim etobur, baktım olacak gibi değil eşime balkona bu yıl da bir dana mı alsak dedim
Ne çenem düştü ya kusura bakmayın

Sağ olasın arkadaşım.

Allahım razı olsun inşallah.
Evdeyim ya şükür ayağa kalkabiliyorum ya elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

Rabbim yeter ki sağlık versin huzur versin,hastanelere düşürmesin inşallah.

Bacaklarıma dolansın,şarkılar söylesin,uzanmaya çalışsın. Bizim yavru hep meşgul. Şükürler olsun inşallah Yaradana!!!

Ben de hiç kimsenin köftesini beğenmem!
İlla ki anneciğimin tarifi!

Kasaptan köftelik kıyma diye alıyoruz.
İçine yumurta.
Maydanoz.
Ekmek içi.
Kuru soğan.
Çok az tuz,karabiber ve kimyon.

Benim baharat ile aram hiç yoktur.

Çok çok yoğurulur diyorlar da ben elleyemiyorum hem de o kadar gücüm yok.

Köfte çok severim.

Bizim burada benim sevdiğim gibi yapan bir yer var,bazen oradan getiriyor kocam. Hem onlar kazansın hem biz.

Afiyet şifa olsun inşallah arkadaşım.

Bundan çok farklı yapmıyorum aslında ben de. Eskiden galeta unu eklerdim şimdi ekmek içi eklemeye başladım. Yine de olmuyor bilemedim hatam nerede?

Yok olur mu okumak keyifli oluyor. :) Ben aslında oğlunuzun sevdiği gibi yapıyorum, yenibahar koymuyorum sadece. Ama yine de olmuyor nerede hata yaptığımı bir türlü bulamadım, eskiden ekmek içi yerine galeta koyuyordum onu değiştirdim ama yine olmadı.

Herkese iyi hafta sonları
Memlekete geldim.
insan çalışırken kendini ne kadar korumaya çalışırsa çalışsın yıpranıyormuş onu anladım.
Kendimi dinliyorum derler ya o haldeyim burada
Neyse bugün iftara lorlu börek (burada odun fırının gönderiyoruz bu tür şeyleri)
Revani var.
Salata olacak
Çorbayw ise karar vermedik henüz
Herkese hayırlı iftarlar

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…