Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2023)

Ayyyh bugün yoruldum daha yeni oturdum elime telefonu aldım :ruh: hava güzeldi kızı gezdirelim dedik ordan avm market derken iftara zor yetiştik

Hazır bardak çorba yaptık 🤭
Dün kavurma yapmıştım ondan az vardı
Adana yaptık fırında amma velakin ne fırın ne mutfak kaldı duman altı olduk saatlerdir uğraşıyorum
Eşim bir de çiğ köfte çıkardı işin içine önce makineye attık son posta da o yoğurdu

Merhaba arkadaşlar ♥️
Bugün tatilin ilk günüydü gorumceme geldik. Çok severiz birbirimizi 🥰 yarında köye geçeceğiz. Gorumcemin menüsü
Mercimek çorbası, kuru fasulye,pilav ve sarma. Bizde pasta ve çiğ kofte aldık.
❤️ sardığı sarma yaprağını çok seviyordum sağ olsun benim içinde 5 kiloluk yaprak almış giderken götürürsun yenge dedi. Kendisi harika gorumceler derneği başkanı olabilir bence 😇💙 yarında köye geçince menüyü yazarım. Herkese hayırlı Ramazanlar❤️

Ayyyh bugün yoruldum daha yeni oturdum elime telefonu aldım :ruh: hava güzeldi kızı gezdirelim dedik ordan avm market derken iftara zor yetiştik

Hazır bardak çorba yaptık 🤭
Dün kavurma yapmıştım ondan az vardı
Adana yaptık fırında amma velakin ne fırın ne mutfak kaldı duman altı olduk saatlerdir uğraşıyorum
Eşim bir de çiğ köfte çıkardı işin içine önce makineye attık son posta da o yoğurdu
Airfrayiniz varsa orda yapmanizi öneririm. Hem mutfak batmıyor hem ızgara tadi. Bulaşık sadece airfrayin bulaşığı oluyor.

Selam kızlar 🌺

Musmutlu hafta sonları olsun 🤲
Bugün baya koşturmacali geçti bizim için market alışverişi, temizlik vs derken yeni yeni işlerim hafifledi..
birazda cam silme perde yıkama işine giriyorum akşamları ufak ufak yapmayı düşünüyorum inşallah 💕
Bugünkü menümüz;

Lahmacun (içini hazirladik fırına verdik ) ilk defa deniyoruz inşallah güzel olur komşuma da vereceğim 🤲
Bol yeşillik
Mercimek çorbası
Ayran
Kola
Tatlım yok yine sanırım bir kahve ve çikolata ile gecistirecegim çünkü pek halim kalmadı yapacak..

Herkese hayırlı iftarlar 💜💜
İc hazırlayıp bende veririm bazen bu şekilde burda önemli olan odun komurunde yapan birisine vermeniz. İlk defa deniyorum dediğiniz için söylemek istedim😘 bazıları doğalgaz ateşinde pişiriyor onun lezzeti pek olmuyor.

Airfrayiniz varsa orda yapmanizi öneririm. Hem mutfak batmıyor hem ızgara tadi. Bulaşık sadece airfrayin bulaşığı oluyor.
Var da eşim fırında ızgara telde istedi istemez olaydı 🤭 canım çıktı kokuyu çıkarana kadar fırın da berbat haldeydi tabi

Daha şenlenmemiş buralar 🙃
Herkese mutlu pazarlar ❤️
Bugün nedense çok acıkacakmışım gibi geliyor, hava sıcak biraz, onun etkisi olabilir diye düşünüyorum.
Menümü de yazayım artık 😊
Dünden kalan domates çorbası, kaymaklı ekmek kadayıfı.
Domates soslu kaşarlı köfte ve pilav, salata. Yoğurtlu bir ekstra olabilir. Çok seviyorum çünkü öyle şeyleri 😋 Köfteyi eşim yapacak bilmiyorum ortaya nasıl bir sonuç çıkacak ama ümitvar olmak istiyorum 🤗
Herkese hayırlı iftarlar ❤️

Merhabalar bugun iftara davetliyiz.
Eltimin menüsünü kısmen biliyorum paylaşayım
Lebeniye çorbası
Güveç
Pilav
Sarma
Şerbetli irmik tatlısı

Ben bu kadarını biliyorum. Eminim salatalar&mezeler de yapar.
Yapmasa da olur elbet😊
Herkese iyi pazarlar, hayırlı iftarlar.
🌹

Mutlu pazarlar olsun inşallah canım arkadaşlarım! Büyük Rabbim hepimizin gönlüne göre versin inşallah!:KK200:

Kocam işe gitmedi, çok çok çok mutluyum ben!:KK73:

Sabahtan kuaför randevum vardı. Kaş,bıyık,kıl,tüy,yün işlerim vardı. Yavru ve babası beraber takıldılar ben gidip işleri hallettim. Güzellik salonundan çıkıp kuaföre geçip arife günü için saçıma randevu aldım,pazarlık yaptım,küçük bir tur attım,iftar için minik alışveriş yapıp geldim.:süslü:

Yavru uyanınca belki yeniden çıkar dolaşırız biraz. İyi kötü yürüyorum yavaş yavaş da apartman merdivenlerini inip çıkarken zorlanıyorum,bebeciği kendi başıma hiç çıkaramıyorum maalesef. O yüzden kocam hafta sonu işe gitmeyince çok seviniyorum.:spor:

Bu arada maalesef yine sahur yok bizde. Uyandığımda ezan okunuyordu,ona rağmen kalkamadım. Çok çok yorulmuşuz…:uykucu:

İftar ve sahur için gene ortak menü var bizde.

Evet evet evet akşam kahvaltısı bizi bekler inşallah!!!:KK31:

İftar menümüz;

Tarhana severler daire başkanı olarak görev başındayım!:KK73:

Tarhana çorbası.

Patates haşlaması.

Lorlu göz yumurta-bana.

Sucuklu omlet-kocama.

Kahvaltılıklar.

Gevrek,boyoz,pişi.:dondurma:

Kısır-dün kayınvalide verdi.

Çay.

Limonata.

Bol su!:temizlik:

Sahur menümüz;

Kahvaltılıklar.

Yumurtalı patates salatası-kocama.:KK69:

Bana 0.

Kumru-çiğ orijinal kumru. İzmir kumrusu. Az önce aldım. Canım çok istiyordu.:oops:

Tatlı olarak yeniden güllaç yapmaya niyetim var. Komşulara dağıtayım inşallah.:KK75:

Kalanı da ben sahur iftar yerim. 1,2 gün inşallah.

Kocamın çikolatalı pudingi var.

Herkesin ellerine sağlık.:KK74:

Allahım olmayanlara versin inşallah.:KK68:

Allahım hepimizin dualarımızı,namazlarımızı,oruçlarımızı kabul etsin inşallah en yakın zamanda.:KK60:

Dün kayınvalidemdeydik. Yediğimizi yedik, yemediğimizi heybemize koyduk geldik.🤭

Sulu köfte
Domatesli pilav
Dible
Bizde de azıcık cacık var.

Kayınvalidem ve annesi (anneannemiz) bayram için bugün su böreği açmışlar, bir tava da pişirip bize göndermişler. 🤗❤️Allah râzı olsun, elleri kolları ağrımasın.💕

Benim de canım piyaz çekiyor. Birazdan piyaz yapacağım.🤤

Çok uyumsuz bir menü 😊🙈 Uyumlu menüyü her zaman nerede bulam😁

Allah herkesin sofrasına bin bereket versin, olmayana en iyilerini en güzellerini nasip etsin inşallah 🤲🏻🌹

X