Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Kilo verdin mi Nevoş? Bağışıklık iyice düşmez mi sahur yapmayınca, eşin neden yapmıyor ki, Onun işi de yorucu. Allah kolaylık versin
Yok canım vermedim.Ben zaten 1-2 yıldır veremiyorumBirde bunu deneyelim dedik. İnan çok rahat oluyorEşimde kilo vermek istiyor.
Sağ ol

Ben oruç tutamıyorum ama bugün arkadaşlarımı iftara aldım :) Onların sevdikleri ve istedikleri şeyleri pişirdim . Tercihleri çay saati oldu :)

Tavuk suyuna Tarhana çorbası ( Trakya tipi)
Zeytinyağlı barbunya
Narlı kısır
Bol yeşillikli patates salatası
Süzme yoğurtlu tavuk salatası
Kıymalı börek ( buzluktan )

Ve Çay :)

Nevreste abla bulgur köftesi dediğin gliko mu?Erzurum yöresine ait salçalı ve yoğurtlu diyince aklıma geldi.Birde aşotulu çorba yapmıştın dün, Erzurumlu musun?

Son düzenleme:
Nevreste abla bulgur köftesi dediğin gliko mu?Erzurum yöresine ait salçalı ve yoğurtlu diyince aklıma geldi.Birde aşotulu çorba yapmıştım dün, Erzurumlu musun?
Canım bizim yörede çok fazla bulgur köftesi yapılır.Bildiğim kadarıyla 72 çeşitBizim bulgurumuz özel öyle yumurta,irmik falan kullanmadan iki çeşit bulguru karıştırıp hamur yaparız. Onu yoğurtlu,salçalı,sulu,susuz bir sürü çeşitlendiririz.
Erzurumlu değilim MalatyalıyımBabam memurdu.O sebeple çocukluğum Erzurum'da geçti
Daha sonra abim orada okudu.Tabi tanıdıklarımız falan olunca bende minik bir parçada olsa Erzurum'dan bir şeyler aldım

Bende bu gece kahvalyı tabağı yanına ek olarak kaşarlı ve yumurtalı melemen yaptım.Kocam bey yumurtada yemiyor
Herkese hayırlı sahurlar,eşim işten geldi uyku tutmadığı için bu gece yiyip yatalım dedik.

Malatyalısın diye biliyorum,ama geçen aş otulu çorba diyince aklıma takıldı.Benim babam sarıkamışlı annem Erzurumlu biz Bursa'da büyüdük.Aş otulu çorbayı en son ne zaman yediğimi hatırlamıyorum.Buralarda pek aş otu bulunmuyor.En az 4 yıl önce yemişimdir.Yapıyoruz çorba ama nane ve soğanlı sosu oluyor.
Maşallah sizin mutfak her konuda pek zengin çeşite sahip, ve sende hamaratsın

Çok sağ ol canım
Aşotu olmayınca bir tadı olmuyorYani başka bir çorba oluyor
Benim yöre çok aslındaMalatyalıyım ama Malatya'da çok kalmadım.Yeni geldim sayılır.
9 yıl Erzurum'da kaldık ondan yemeklerini bilirizBir yakınımızın eşi Erzurumlu sağ olsun bize her yıl aşotu temin eder
10 yıl Gaziantep'te kaldım. Oranın mutfağıda çok geniş bayağı yemek öğrendimElazığ'da 7 yıl kaldım.Oranın yemekleri ayrı güzel
Ülkemizin yemekleri ve kültürü çok güzel

Aslında ideal menülerin abla az ama öz.
Pilav makarna ben yemiyorum genelde.
Corba yemek yetiyor.
Esinde söylenmiyorsa (benimkinin gözü doymıuyor)napcan fazla fazla yapıp israf

Ispanak yıkayan kadın bulms böreğini aramasın
Ben senelerdir dondurulms alıyorum

Kadın ayaklı gastronomiymis ya:)
Benim anne tarafı Adanalı yemekleri etleri efsodur annemin.
Ama Gaziantep tabi bi baska cok istiyorum gitmek

Günaydınlar
2 gündür harcamasız gün denediğimden:) Evdekileri değerlendiriyorum:)
Marketin önünden gec 100 tl gidiyor valla yıldımmmm
İftara;Yarım paket kasap köfte buldum buzlukta:)(Mangal falan yaparken hemen yarısını buzluga atan bi ben değilimdir ins Anamın genleri gürül gürül gecmis)
Bugun onlar püreli canak köfte olacak.6 tane falan yetmez doymaya .
Yarım pakette haslanmıs nohut cıkarcam nohut yemeği yaparım.
Hala doymam bunlarla ben derse kocam bey Yarım pakette makarna haslarım ona:)
Fırın sütlac yapacagım birde.
Sahura peynirli gözleme +kahvaltılık düsünüyorum.

Merhabalar bugün büyük ihtimalle dünden kalanları değerlerindirme günü olacak
Dünden Belen tava
Az biraz pirinç pilavı var
Buzlukta çok az yeşil fasulye var onu yaparım.
Belki yoğurtlu bir çorba
Dün güllaç yapamadım bugün yaparız bir şey çıkmazsa

Ispanak yıkayan kadın bulms böreğini aramasın
Ben senelerdir dondurulms alıyorum
Gerçekten sinir bozucu ıspanak yıkamak.Tek tek kontrol edip seçiyoruz. Kaç kez yıkasak da insan bir tur daha yıkayım diyor, emin olamıyor temizlendiğine. Biz böyle yaparken hazır olanlar ne derece temiz güven edemiyorum. Geçen gün bu sitede bir arkadaş yazmıştı, yıkanmış aldığı ıspanakları bir tur da ben yıkayım demiş, içinden sülük çıkmış

Bundan sonra her hazır almaya çalıştığınızda aklınıza gelsin, siz de yıkayın Ben uğraşıyorum siz de uğraşın

Dondurulmus ıspanak alıyorm ben.
Onları buzlıuyken kavuruyırm.
Yıkanmıs almadım paketli hic.
Artık ins bisey yoktur onlarda da:S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…