Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Kızlar aşırı başım ağrıyor. Deliricem biraz tansiyonum yükselmiş limonlu su içtim birde ağrı kesici mi içsem deliricem
Çok yüksekse bir acile gidin, limonlu su tansiyon değerini fazla düzeltmez hafif durumlar içindir ve ağrı kesicilerin çoğu tansiyonu daha da yükseltir. Tansiyon ihmale gelmez bir doktora görünün, geçmiş olsun

Normalde büyük 10 küçük 6 olur şimdi büyük 12 küçük 8oldu çıldırıyorum ağrıdan

Hep buraya gireyim diyorum unutuyorum hayırlı ramazanlar herkese afiyet bal olsun artık her gün ne yapacağım ne yiyeceğim demektense burası çok iyi gelecek bana
Bugun menümde
Mercimek çorbası
Taze yeşil fasülye
Pirinç pilavı
Salata
Akşam çayın yanınada bol soslu ıslak kek var
Bu arada yurtdışında olduğum için daha iftara 5.5 saat var

Çayımı kaptım geldim, margarinsiz şekerparem rezil oldune yaptım bilmiyorum, zibilyon kere yaptığım tatlı şerbetini çekmeditatlı olamadı bu yüzden napalım sağlık olsun
Bazen oluyor öyle aksilikler
Kullandığınız malzemelerden mi acaba
Sıvı yağ ile mi yapıyorsunuz.

Hoş geldin canım
Ellerine sağlıkAfiyet şifa olsunOfff daha çok varmış

Margarinsiz-tereyağsız nasıl oluyor, hiç denemedim?
  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta (1 inin sarısını üzerine sürmek için ayıracaksınız)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;

• 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı

1. Margarinsiz şekerpare, yapımında önce bir kabın içine unu koyalım.
  2. İrmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  3. İçine sıvı yağı ve yumurtaları ilave ederken yoğuralım. Hamuru biraz uzun yoğurmamız gerekli. Hamur hazır olduğunda dinlenmeye bırakalım.
  4. Bu arada şekerpare için kullanacağımız şerbeti pişirebiliriz.
  5. Şekerpare pişene kadar şerbetin soğuması gerekiyor. Şerbetin malzemelerini tencereye alarak kaynatalım, limon suyunu ocaktan indirmeden önce ilave edelim. Şerbet soğumaya bırakıldığında, tatlıları şekillendirebiliriz.
  6. Hamurdan küçük parçalar kopararak yuvarlayalım.
  7. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Yumurta sarısını üzerine sürelim. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  9. Ardından soğuk şerbeti sıcak şekerparelerin üzerine dökelim ve tamamen çekmesini bekleyelim.
  10. Üzerlerini hindistan cevizi ya da antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Bu tarifle yapıyorum, margarin kullanmıyorum mutfakta o yüzden alternatif tarifleri kullanıyorum, bu sefer tutturamadım nerde hata yaptım anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…