- 21 Ağustos 2015
- 31.361
- 95.085
- 37
Ben cok caycı değilimEvet, 2-3 saatte demini alıyor. Fakat bu şekilde demlenen çay ne acılaşıyor ne de bayatlayıp rengi değişiyor.
Geçmiş olsun. İnsan böyle durumlarda, hastalıkta temizlik yapmayı bile özlüyor, iyileşsem de rahat rahat temizlik yapsam diye.Herkese selambirgün daha buradayız şükür, elimdeki alçı çıktı, doktor yarına iş başı yazdı o yüzden evdeyim. Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin, 15 gün alçı depresyona soktu beni resmen eşim ne kadar yardım etse de talan olmuş evimle başbaşayım buna bile şükrediyorum şu an. Biraz evi toplama ve pazara çıkma planım var, iftar ve sahur menümü belirledim
İftar:
Ezogelin çorba
Fırında baget (dünden kaldı 3 tane)
Pilav (dünden)
Nohut
Salata
Yaprak sarması (buzluktan azıcık kalmış)
Tatlı olarakta şekerpare, dondurmada var
Sahur:
Kahvaltılıklar
Melemen
Peynirli börek
Rabbim tüm ibadetlerimizi kabul eylesin, hastalara şifa nasip etsin
Normal kaynar su ile demlenen çay 20-25 dk içinde tam demini oturtuyor.Ben cok caycı değilim
İyi de cay demleyemem acıkcası:S
Cünkü demler demlemez 5 dk sonra döküyorm bardaklara fkfllfkdslk
Annem yakalayınca alıyor elimden
Az demini alsın diye
Ondan 3 saat diyince sasırdım:)
Denicem merak ettim:)Normal kaynar su ile demlenen çay 20-25 dk içinde tam demini oturtuyor.
Soğuk su ile olunca, demini alması uzun oluyor haliyle. Ama çayın lezzetine de doyulmuyor.
Her Ramazan’da çayımı bu şekilde demlerim. Diğer günlerde zamanım var ise yine soğuktan demlerim çayımı.
Çok geçmiş olsunHerkese selambirgün daha buradayız şükür, elimdeki alçı çıktı, doktor yarına iş başı yazdı o yüzden evdeyim. Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin, 15 gün alçı depresyona soktu beni resmen eşim ne kadar yardım etse de talan olmuş evimle başbaşayım buna bile şükrediyorum şu an. Biraz evi toplama ve pazara çıkma planım var, iftar ve sahur menümü belirledim
İftar:
Ezogelin çorba
Pilav (dünden)
Nohut
Salata
Sahur:
Kahvaltılıklar
Melemen
Peynirli börek
Rica ederim, afiyet şeker olsunDenicem merak ettim:)
Tesekkürler
Ben yediğimiz kıvırcığın kökünü atmayıp biraz suda bekletip sonra toprağa gömüyorum öylede çıkıyor haberiniz olsunMerhabalar ,bende salatasız yemek yiyemeyenlerdenim . En son marula 16 lira vermiştim geçen hafta . Bu hafta 20 dir kesinDikim için geç kalınmistir diye dusunuyordum ama degilmis ,bilgilendirme için çok tskler :) Fideyi nerden almıştınız acaba çiçekcilerde olur mu ? Tohum bulunuyor da fide görmedim yakın çevremde.
ibrahim saraçoğlu hep bu tarifi verirdi çay için.ara ara bende bu şekilde yapıyorum.Evet, 2-3 saatte demini alıyor. Fakat bu şekilde demlenen çay ne acılaşıyor ne de bayatlayıp rengi değişiyor.
İbrahim Saraçoğlu kaynamış suyu üst demliğe döküp çayını sonradan koyun diyordu benim dinlediğim. Öyle denedim sevemedim. Ama yasmin soğuk suya koyuyor demi.ibrahim saraçoğlu hep bu tarifi verirdi çay için.ara ara bende bu şekilde yapıyorum.
Ben bir kahveci abiden öğrenmiştim bunu yıllar evvel.ibrahim saraçoğlu hep bu tarifi verirdi çay için.ara ara bende bu şekilde yapıyorum.
Ben hep en son çayı eklerim. Diğer türlü çay yanmış gibi koku veriyor sanki Deynep’imİbrahim Saraçoğlu kaynamış suyu üst demliğe döküp çayını sonradan koyun diyordu benim dinlediğim. Öyle denedim sevemedim. Ama yasmin soğuk suya koyuyor demi.
Evet, soğuk suyun üstüne kuru çayı koyuyorumİbrahim Saraçoğlu kaynamış suyu üst demliğe döküp çayını sonradan koyun diyordu benim dinlediğim. Öyle denedim sevemedim. Ama yasmin soğuk suya koyuyor demi.
proflarımı karıştrdım acaba.çok net dinlemiştim esasında biyerde ama beynim error da vermiş olabilir açlığın etkisiyle.ben ondan duyup denemiştim .ibrahim hocam sesleniyorum sana hangisi önceydiİbrahim Saraçoğlu kaynamış suyu üst demliğe döküp çayını sonradan koyun diyordu benim dinlediğim. Öyle denedim sevemedim. Ama yasmin soğuk suya koyuyor demi.
zamanım varsa yapıyorum.bikere kısıtlı bir zamanda yapmıştım tadı hala çiğdi.Ben bir kahveci abiden öğrenmiştim bunu yıllar evvel.
Çayın lezzeti gerçekten ortaya çıkıyor değil mi?
Amin canım inşallah.Herkese selambirgün daha buradayız şükür, elimdeki alçı çıktı, doktor yarına iş başı yazdı o yüzden evdeyim. Rabbim kimseyi elden ayaktan düşürmesin, 15 gün alçı depresyona soktu beni resmen eşim ne kadar yardım etse de talan olmuş evimle başbaşayım buna bile şükrediyorum şu an. Biraz evi toplama ve pazara çıkma planım var, iftar ve sahur menümü belirledim
İftar:
Ezogelin çorba
Pilav (dünden)
Nohut
Salata
Sahur:
Kahvaltılıklar
Melemen
Peynirli börek
her sene seni iftar topiğinde görebiliyorum.inaılmaz bir enerjin geçiyor bana.Amin canım inşallah.
Sana da gelmiş geçmiş olsun.
Allahım beterinden korusun inşallah.