Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Merhabaaaa
Ben İstanbul da yaşıyorum, burada ekilir hava serin hala, fide olunca ekme zamanı sorun olmuyor aslında yaz kış ekebilirsiniz, kıvırcık-marul-maydonoz-dereotu-nane her mevsime uygun
Ya hem ekonomik oluyor, hem sürekli sulandığı için körpe ve çok lezzetli oluyor, hem her an elinin altında hazır oluyor, hem de ona emek verip yeşerdiğini görmek sofrana kendi emeğini koymak çok zevkli
Ben pazardan alıyorum genelde fidelerimi, bazı çiçekçilerde de gördüm ekim zamanı getiriyorlar
Tohumdan da dikebilirsiniz bulamazsanız, çimlenip çıkınca topraktan asıl yetiştirmek istediğiniz yere ekersiniz zor değil, kıvırcık yetiştirmek tohumdan da olsa kolay tutuyor

Bende istanbuldayim bana yakın pazarda hiç gormedim ama ararsam bulurum diye düşünüyorum :) hepsinden dikerim bulursam . Geçen yıl eşim biber dikmişti ,verimi çok olunca turşu yapmıştık fazlasını .Bu sene de yeşillik yesek oh ne ala :)) Çok tşk ediyorum ...

İftar menum
Tarhana çorbası
Portakallı kereviz
İcli pilav tavuk(dunden kalmıştı)
Birde limonata yaptım
Canakkaleden esimin arkadasi peynir tatlısı getirmisti
Çok sukur bugunde doyduk
Simdi aklimda deli sorular sahura ne yiyeceguk

Ne demek rica ederim
Tanışıyor olsaydık ben diker verirdim size bir saksı
Bende biber diktim, kış ortasına kadar ürün verdi, çok bereketli oluyor
Biberi kışın kurumadan içeri alırsanız bir dahaki yaz tekrar ürün veriyor biliyor musunuz her yıl yeni dikmeye gerek kalmıyor
Bol bereket şifa dilerim

İşte o sert yorumları ben yapıyorum
Yani sert olduğunu söylüyorlar, sonra gelsin hakaretler beddualar….ben sert değilim netim gerçekçiyim pışpışçı değilim ama gel de anlat
Ben burada olan biteni stres yapmıyorum da insana insan gibi yaklaşım olunca ne hoş oluyor değil mi
Her yıl buradayım, burası sayesinde bir çok kişiye aşina oldum

Hastayım bir kaç gündür, nazlıyım…..böyle olunca sevgi ihtiyacım artıyor. Birinden güzel birşey gelse dünyalar benim oluyor
Eşim seni seviyorum diyor, oğlum seni seviyorum diyor, benden bir nida yükseliyor: biiir daha söyle
Siz çok kale almayın beni bu ara kafam pek güzel

İftardan 2-2 buçuk saat evvel soğuktan çayı koyarım ocağa, hiç bekleyemem 45 dk falan
Yetişiyor mu iftara 2 saat öncesinden
Kolayı sadece misafirim varken alırız, kalan da dökülür içmeyiz
1 damlasını bile ziyan etmem
Yani çocuklar da seviyor, içmesin diye eskisi kadar almıyorum. Ama çoğu yemeğin yanında aranıyor
Zero mero farketmiyor, onu da içiyorum ben
Soda da bir nevi kola isteğini bakılıyor ben de, sodayı de severim. Kolaya bakarak iyi.

Özellikle Ramazan’da hergün bir soda içilmeli
Çok faydalı, devam…..

Yetişiyor tabi
Soğuk su ile demlenen çay gibisi yok benim için

Sen ziyan etme, o seni ziyan eder Deynep’im

Çok tşk ederim düşünmeniz yeter . Evde bu işlerle eşim bu uğraşıyordu aslında bu yılda yoğun görev bana düştü Bugün pazar var çıkıp ,bakacağım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…