Adana ama mersinde yaşıyorumNerelisiniz
Amin canım benim.Afiyet şifa olsun canım
Rabbim bedenine de şifa versin en kısa zamanda İnşaAllah
Hiç yemedim ama şu dızmana tam benim damak tadıma uyuyor gibime geliyor.Sahura;
Dızmana
Kahvaltılık
Meyve
Çay
O civar hep kuyruk yağı kullanıyorAdana ama mersinde yaşıyorum
Sağolasın canımHiç yemedim ama şu dızmana tam benim damak tadıma uyuyor gibime geliyor.
Bir gün ben de denerim inşallah. Allahım o o gücü verir inşallah…
Ellerine sağlık arkadaşım.
Bizde dolmada sarmada kullanırız geneldeKizlar yaprak sarmasindan bahsetmissiniz.biz kuyruk yagi katariz icine cok guze olur.bugun icine 1 limon un suyunu sıktım icine.acayip lezzetli oldu ben bile inanamadim
Çok lezzetli oluyor ya.kıyma o tadi vermiyorBizde dolmada sarmada kullanırız genelde
Aynen biz cok seviyoruz☺O civar hep kuyruk yağı kullanıyor
sarma için pirincin içine ,kuru soğan,sarımsak, domates (konservede olur) maydanoz ve yeşil naneyi küçük küçük doğrayıp içine tuz, pulbiber, karabiber,sumak,kuru nane,nar ekşisi yada limon suyu, zeytinyağı,salça(biber ve domates karışık) ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz.Pirinc ve bulgur karisikda güzel oluyor.Bazen azcik kekikde ekliyorum
Birde tavada sos yapıyorum ben biraz zeytinyağı,sarımsak,kuru nane,çok az tuz ve salçayı kavurup sarma ve dolmanin üstüne döküp pişiriyorum
Aynen öyle bizde çok severizÇok lezzetli oluyor ya.kıyma o tadi vermiyor
Şimdiden afiyet olsunBu tarifi çok beğendim. Ben normalde sarmaya salça koymam, kuş üzümü vs onları da eklemem. Sadece soğanı çok bol koyuyorum. Ama böyle salçalı bi sosla daha lezzetli olur gibi. Haftasonu deneyeceğim, ellerinize sağlık!
Bende sahura ne yapsam diye düşünüyordum ki sizin kıymalı yumurta bana ilham oldu. Aklıma patatesli yumurta geldi tabi ben yiyemiyecem çocuklar ve eşim için yanına bide kahvaltılıklar ve çay herkese hayırlı sahurlarMerhaba
Bugün sahurda çocuklara,
kıymalı yumurta yapacağım
kahvaltılıklar
bazlama ve çay
Hepinize Hayırlı Sahurlar
Hem kolay hemde çocuklar çok seviyorBende sahura ne yapsam diye düşünüyordum ki sizin kıymalı yumurta bana ilham oldu. Aklıma patatesli yumurta geldi tabi ben yiyemiyecem çocuklar ve eşim için yanına bide kahvaltılıklar ve çay herkese hayırlı sahurlar
Uyumaya çalışıyorum
Hem kolay hemde çocuklar çok seviyorAfiyet olsun