Bende zeytin yağlıyı dediğiniz gibi yapıyorum ama etlide çok baharat kullanmıyorumiç harcina sumak çok yakışıyor tavsiye ederim azicikda nar eksisi çok güzel oluyor bizde uzum fistik tarçın vs kullanamazlar birde cigden yaparız hep.
Evde yemek secen birisi olursa çok zor oluyor anne yada baba seciyorsa çocukta varsa seçmeye başlıyor bakıp ışte o zaman dahada zor oluyor.Elinize emeğinize sağlık,merak ettim sarmaya hangi baharatları katiyorsunuz.Benim eşim malesef et ve sebze yemiyor.Yemek yaparken çok zorlanıyorum.
Yemediklerini değilde sadece yediği sebzeleri sayayım.
Patlıcan,
Kereviz ve semizotunu çiğden yoğurtlu sarımsaklı salatası olursa yiyiyor.Brokoli, Brüksel lahanası da pişmiş yemez kahvaltida ya da salata çiğ yer.
Kİrmizi et yemiyor.yesil mercimek falanda yemez.Nohutu yemezdi neyse ki onu 2 senedir yiyor.
Dİğer sebzeleri falan yemiyor bende tam aksine sebzeyi çok severim.Sabah kız kardeşim ile konusurken diyor yazık bacimın evinde aş pişmiyor
Allah sağlık versin zamanls inşallah alışacak,bol baharatlı köfte yapıyorum hamburger gibi onu yemeye başladı 3 tane köfte yemesi bile benim için mucize
Amin, çok sağolunAh kıyamam.
Allahım büyük sabırlar versin inşallah.
Mekanı cennet, yattıkları yer nur olsun inşallah…
Başınız sağ olsunLale Hanım geçen yıl sizi teselli ettik burada, bu sene aynı yokluğu ben yaşıyorum, Allah kalan sevdiklerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler versin.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallahAmin, sağolun
Afiyet şifa olsun canımKolay gelsin güzel hanımlar!
Bizim menü dünden belli oldu.
N NesNa dan kıskanıp akşam kahvaltısı yapalım diyoruz.
Tarhana çorbası, az önce pişirdim.
Lorlu omlet bana
Sucuklu omlet kocama
Domates, salatalık, biber
Bol peynir hep canım peynir istiyor
Patates şimdi haşlanıyor, kocam çok sever, kahvaltıda haşlama patates.
Kocam gelirken gevrek, boyoz getirecek.
A 101den Kazandibi de getirecek
Oooo daha ne olsun, çok şükür verdiğin nimetlere Rabbim.
Sanırım yarın oruç tutamayacağım. Çok çok üzüldüm. Hastane işlerimiz var, oruç olmaz dediler.
Allahım bir an evvel herkes şifaya kavuşsun inşallah da kendi düzenimi çok özledim.
Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara da versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı, oruçlarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.
Patates salatasını bende yapayım İnşaAllah yarınTavuk suyuna tarhana çorbası
Tavuk suyuna pirinç pilavı
Tavuk kızartması
Patates salatası
Meyve
Sütlü nuriye
Kazandibi
ÇAY
Nasip olsun, şifa olsunPatates salatasını bende yapayım İnşaAllah yarın
Ben ve minikler bayılıyoruz eşim yemiyor ama neyse
Öneriler için çok teşekkür ederim.İnsallah sonraki yıllarda etli yemekler yaptığımıda yazarımEvde yemek secen birisi olursa çok zor oluyor anne yada baba seciyorsa çocukta varsa seçmeye başlıyor bakıp ışte o zaman dahada zor oluyor.
Semizotunu Domatesli,soğanlı ve salatalikla yapabilirsiniz,içine isterseniz 1 diş sarimsakta ekleyebilirsiniz tuz,sumak,nar ekşisi ve zeytinyağı ile çok güzel oluyor tavsiye ederim.
sarma için pirincin içine ,kuru soğan,sarımsak, domates (konservede olur) maydanoz ve yeşil naneyi küçük küçük doğrayıp içine tuz, pulbiber, karabiber,sumak,kuru nane,nar ekşisi yada limon suyu, zeytinyağı,salça(biber ve domates karışık) ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz.Pirinc ve bulgur karisikda güzel oluyor.Bazen azcik kekikde ekliyorum
Birde tavada sos yapıyorum ben biraz zeytinyağı,sarımsak,kuru nane,çok az tuz ve salçayı kavurup sarma ve dolmanin üstüne döküp pişiriyorum.
NerelisinizKizlar yaprak sarmasindan bahsetmissiniz.biz kuyruk yagi katariz icine cok guze olur.bugun icine 1 limon un suyunu sıktım icine.acayip lezzetli oldu ben bile inanamadim
Bir gün kendime deneyeyim ona göre eşimede yaparım.Allahbkokaylık versin her iki durumda kötü ama bence et yemesi büyük bir nimet...Benimki de etsiz yemek yemiyor ben de sebzeciyim bamyaya bile et katsaydın diyor bu da çekilmez bi durum :/
Burda etli sarma satır kıymasıyla yapılıyorsa biraz kişniş de konuyor tavuğu da kişnişle soteleyince çok güzel oluyor ama tavuklu yaptığıma bol nane ve sumak koydum,kısırı da çiğköfte gibi isotla yapıyoruz
Bizimkiler de kuyruk katar etin yağlı yerinden falan da koyarlarKizlar yaprak sarmasindan bahsetmissiniz.biz kuyruk yagi katariz icine cok guze olur.bugun icine 1 limon un suyunu sıktım icine.acayip lezzetli oldu ben bile inanamadim