Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Evde yemek secen birisi olursa çok zor oluyor anne yada baba seciyorsa çocukta varsa seçmeye başlıyor bakıp ışte o zaman dahada zor oluyor.

Semizotunu Domatesli,soğanlı ve salatalikla yapabilirsiniz,içine isterseniz 1 diş sarimsakta ekleyebilirsiniz tuz,sumak,nar ekşisi ve zeytinyağı ile çok güzel oluyor tavsiye ederim.

sarma için pirincin içine ,kuru soğan,sarımsak, domates (konservede olur) maydanoz ve yeşil naneyi küçük küçük doğrayıp içine tuz, pulbiber, karabiber,sumak,kuru nane,nar ekşisi yada limon suyu, zeytinyağı,salça(biber ve domates karışık) ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz.Pirinc ve bulgur karisikda güzel oluyor.Bazen azcik kekikde ekliyorum

Birde tavada sos yapıyorum ben biraz zeytinyağı,sarımsak,kuru nane,çok az tuz ve salçayı kavurup sarma ve dolmanin üstüne döküp pişiriyorum.

Bugünde bitti şükür
İftar menüsü son anda çıktı Fisslerim sağolsun

Et sote
Pilav
Salata
Tatlı dünden baklava ve dondurma

Sahura kahvaltılık ve milföyden börek
Perşembe alçım çıkacak inş. ilk iş kendime sebze pişireceğim. Kocayla yemek pişirince bu kadar çıkıyor herkese hayırlı iftarlar

Afiyet şifa olsun canım
Rabbim bedenine de şifa versin en kısa zamanda İnşaAllah

Öneriler için çok teşekkür ederim.İnsallah sonraki yıllarda etli yemekler yaptığımıda yazarım
Bekarken kimse evde yemek seçmezdi,fakat evlenince ne kadar zor olduğunu daha iyi anlıyorum kuru patlıcan dolması sizin dediğiniz şekilde hatta içine maydanoz,dereotuda katıyorum onları yiyiyor.pazi ve kara lahanada yemiyordu aynı bu şekilde içli yapınca yemeye başladı.semizotu çiğ olunca yiyiyor.O şekilde de salata yapıyorumDamak tadını ve baharat ayarlamasını yapınca alışmaya başladı.Kp ve kaynimda yemek seçiyor kadin kim neyi seviyorsa onu yapıyor.kp mantıyi kizartmis yer,eşim mecbur kalmazsa yemez,kayinim bayılır.Kv kim ne seviyorsa onu yapmış öylede alışmışlar.Sürekli seviyorlar diye hamur işini yapıp yedirmiş Balıkta sevmezler. Neyse ki az da olsa farklı lezzetler deneyerek yedirmeye çalışıyorum.

Allah kabul etsin
Esim gelirken lahmacun aldi bende yanina un helvasi yaptim . Bizim menumuz bu sekildeydi

Yarin icin kurufasulye islattim yanina pilav yapacagim nasipse. Birde coban salata yaparim yeter

Bir gün kendime deneyeyim ona göre eşimede yaparım.Allahbkokaylık versin her iki durumda kötü ama bence et yemesi büyük bir nimet...
Ben et yemesem aklıma gelmez atom döneri çok severim dışarıda yemek yerken onu tercih ederim.Neyseki eşimde alıştı ben başka birşey yemek istemediğim için o da yemeye başladı aslında eşim et kokusunu özellikle sulu et tarzı şeyleri hiç sevmiyor.Yanına turşu sos patates kızartması soğan falan olunca katıp karıştırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…