Popüler Konu Ramazan'da İftar ve Sahur Menülerimiz (2022)

Elinize emeğinize sağlık,merak ettim sarmaya hangi baharatları katiyorsunuz.Benim eşim malesef et ve sebze yemiyor.Yemek yaparken çok zorlanıyorum.
Yemediklerini değilde sadece yediği sebzeleri sayayım.
Patlıcan,
Kereviz ve semizotunu çiğden yoğurtlu sarımsaklı salatası olursa yiyiyor.Brokoli, Brüksel lahanası da pişmiş yemez kahvaltida ya da salata çiğ yer.
Kİrmizi et yemiyor.yesil mercimek falanda yemez.Nohutu yemezdi neyse ki onu 2 senedir yiyor.
Dİğer sebzeleri falan yemiyor bende tam aksine sebzeyi çok severim.Sabah kız kardeşim ile konusurken diyor yazık bacimın evinde aş pişmiyor🤣🤣
Allah sağlık versin zamanls inşallah alışacak,bol baharatlı köfte yapıyorum hamburger gibi onu yemeye başladı 3 tane köfte yemesi bile benim için mucize🙏
Evde yemek secen birisi olursa çok zor oluyor anne yada baba seciyorsa çocukta varsa seçmeye başlıyor bakıp ışte o zaman dahada zor oluyor.

Semizotunu Domatesli,soğanlı ve salatalikla yapabilirsiniz,içine isterseniz 1 diş sarimsakta ekleyebilirsiniz tuz,sumak,nar ekşisi ve zeytinyağı ile çok güzel oluyor tavsiye ederim.

sarma için pirincin içine ,kuru soğan,sarımsak, domates (konservede olur) maydanoz ve yeşil naneyi küçük küçük doğrayıp içine tuz, pulbiber, karabiber,sumak,kuru nane,nar ekşisi yada limon suyu, zeytinyağı,salça(biber ve domates karışık) ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz.Pirinc ve bulgur karisikda güzel oluyor.Bazen azcik kekikde ekliyorum

Birde tavada sos yapıyorum ben biraz zeytinyağı,sarımsak,kuru nane,çok az tuz ve salçayı kavurup sarma ve dolmanin üstüne döküp pişiriyorum.

Bugünde bitti şükür
İftar menüsü son anda çıktı Fisslerim sağolsun🙈

Et sote
Pilav
Salata
Tatlı dünden baklava ve dondurma

Sahura kahvaltılık ve milföyden börek
Perşembe alçım çıkacak inş. ilk iş kendime sebze pişireceğim. Kocayla yemek pişirince bu kadar çıkıyor😂 herkese hayırlı iftarlar🙏

:KK3:Kolay gelsin güzel hanımlar!

Bizim menü dünden belli oldu.
N NesNa dan kıskanıp akşam kahvaltısı yapalım diyoruz.:KK23:

Tarhana çorbası, az önce pişirdim.
Lorlu omlet bana
Sucuklu omlet kocama
Domates, salatalık, biber
Bol peynir hep canım peynir istiyor
Patates şimdi haşlanıyor, kocam çok sever, kahvaltıda haşlama patates.:cool:
Kocam gelirken gevrek, boyoz getirecek.
A 101den Kazandibi de getirecek
Oooo daha ne olsun, çok şükür verdiğin nimetlere Rabbim.:KK68:

Sanırım yarın oruç tutamayacağım. Çok çok üzüldüm. Hastane işlerimiz var, oruç olmaz dediler.:işsiz:
Allahım bir an evvel herkes şifaya kavuşsun inşallah da kendi düzenimi çok özledim.:KK51:

Herkesin ellerine sağlık.:KK5:
Allahım olmayanlara da versin inşallah.:KK60:
Allahım hepimizin dualarımızı, oruçlarımızı, namazlarımızı kabul etsin inşallah.:KK74:
Afiyet şifa olsun canım :KK68:
Rabbim bedenine de şifa versin en kısa zamanda İnşaAllah 💖

Evde yemek secen birisi olursa çok zor oluyor anne yada baba seciyorsa çocukta varsa seçmeye başlıyor bakıp ışte o zaman dahada zor oluyor.

Semizotunu Domatesli,soğanlı ve salatalikla yapabilirsiniz,içine isterseniz 1 diş sarimsakta ekleyebilirsiniz tuz,sumak,nar ekşisi ve zeytinyağı ile çok güzel oluyor tavsiye ederim.

sarma için pirincin içine ,kuru soğan,sarımsak, domates (konservede olur) maydanoz ve yeşil naneyi küçük küçük doğrayıp içine tuz, pulbiber, karabiber,sumak,kuru nane,nar ekşisi yada limon suyu, zeytinyağı,salça(biber ve domates karışık) ekleyip karıştırıp kullanabilirsiniz.Pirinc ve bulgur karisikda güzel oluyor.Bazen azcik kekikde ekliyorum

Birde tavada sos yapıyorum ben biraz zeytinyağı,sarımsak,kuru nane,çok az tuz ve salçayı kavurup sarma ve dolmanin üstüne döküp pişiriyorum.
Öneriler için çok teşekkür ederim.İnsallah sonraki yıllarda etli yemekler yaptığımıda yazarım😁
Bekarken kimse evde yemek seçmezdi,fakat evlenince ne kadar zor olduğunu daha iyi anlıyorum kuru patlıcan dolması sizin dediğiniz şekilde hatta içine maydanoz,dereotuda katıyorum onları yiyiyor.pazi ve kara lahanada yemiyordu aynı bu şekilde içli yapınca yemeye başladı.semizotu çiğ olunca yiyiyor.O şekilde de salata yapıyorum👍🏻Damak tadını ve baharat ayarlamasını yapınca alışmaya başladı.Kp ve kaynimda yemek seçiyor kadin kim neyi seviyorsa onu yapıyor.kp mantıyi kizartmis yer,eşim mecbur kalmazsa yemez,kayinim bayılır.Kv kim ne seviyorsa onu yapmış öylede alışmışlar.Sürekli seviyorlar diye hamur işini yapıp yedirmiş🤷🏻‍♀️ Balıkta sevmezler. Neyse ki az da olsa farklı lezzetler deneyerek yedirmeye çalışıyorum.

Allah kabul etsin 😍
Esim gelirken lahmacun aldi bende yanina un helvasi yaptim . Bizim menumuz bu sekildeydi

Yarin icin kurufasulye islattim yanina pilav yapacagim nasipse. Birde coban salata yaparim yeter

Benimki de etsiz yemek yemiyor ben de sebzeciyim bamyaya bile et katsaydın diyor bu da çekilmez bi durum :/

Burda etli sarma satır kıymasıyla yapılıyorsa biraz kişniş de konuyor tavuğu da kişnişle soteleyince çok güzel oluyor ama tavuklu yaptığıma bol nane ve sumak koydum,kısırı da çiğköfte gibi isotla yapıyoruz
Bir gün kendime deneyeyim ona göre eşimede yaparım.Allahbkokaylık versin her iki durumda kötü ama bence et yemesi büyük bir nimet...
Ben et yemesem aklıma gelmez atom döneri çok severim dışarıda yemek yerken onu tercih ederim.Neyseki eşimde alıştı ben başka birşey yemek istemediğim için o da yemeye başladı aslında eşim et kokusunu özellikle sulu et tarzı şeyleri hiç sevmiyor.Yanına turşu sos patates kızartması soğan falan olunca katıp karıştırıyor.

X